Saturday, January 28, 2017

Μετά την Βρετανική απόσχιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται η απόσχιση της Καλιφόρνια από την Αμερικανική Ένωση




Εκτός από την έξοδο των ευρωπαϊκών κρατών-μελών από την ΕΕ, πρέπει να μας ενδιαφέρει και η έξοδος/απόσχιση των αμερικανικών πολιτειών από τις ΗΠΑ.

Οι πολιτείες της Καλιφόρνια, του Όρεγκον, και της Ουάσιγκτον στην Δυτική ακτή των ΗΠΑ, ετοιμάζονται για δημοψηφίσματα προκειμένου να καταστούν ανεξάρτητα κράτη. Στην πολιτεία του Τέξας υπάρχει ισχυρό κίνημα ανεξαρτησίας.

Εξ αιτίας της εκλογής του Τραμπ στην προεδρία, αρκετές πολιτείες(κυρίως η Καλιφόρνια), την προβάλλουν ως βασική αιτία για την απόσχισή τους. Θεωρούν ότι οι προοδευτικές/liberal αξίες που υποστηρίζουν, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη συντηρητική Αμερική.

Αν αποσπαστούν 3-4 πολιτείες από τις ΗΠΑ, θα απομειωθεί σημαντικώς η ισχύς τους, και συγχρόνως θα τερματιστεί η παντοδυναμία των ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν μάλιστα η διάλυση κλιμακωθεί σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο μεταξύ αμερικανικών πολιτειών, θα μιλάμε για την ανατολή μίας Νέας Εποχής στον Δυτικό κόσμο.

Η αποδυνάμωση των ΗΠΑ και της ΕΕ δια των αποσχίσεων, συμφέρει το όραμα της Μεγάλης Ελλάδος από κάθε πλευρά. Χρέος μας είναι να προάγουμε αποσχιστικές τάσεις και να υποστηρίζουμε κινήματα ανεξαρτησίας στον Δυτικό κόσμο.

No comments:

Post a Comment