Tuesday, January 3, 2017

Αν ο ραγιαδισμός είναι το επίσημο εθνικό δόγμα, τότε πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε και άλλες Ελληνικές αυτοκρατορίες, πλην του βυζαντίου



Έχει καταντήσει εκνευριστικό ανελλήνιστοι βυζαντινολάτρες να ισχυρίζωνται ότι διασπάμε την ιστορική συνέχεια του Έθνους επειδή απορρίπτουμε το βυζάντιο ως περίοδο χιλιετούς ολοκαυτώματος του Ελληνισμού.

Σήμερα λοιπόν, σε μία προσωπική αντιπαράθεση, αποφάσισα να περιπαίξω έναν εμμονικό βυζαντινολάτρη λέγοντάς του ότι διασπά την ιστορική συνέχεια του Έθνους μας απορρίπτων την ρωμαϊκή πολυθεϊστική μας αυτοκρατορία, την φραγκική καθολική μας αυτοκρατορία, και την οθωμανική μας αυτοκρατορία.

Του είπα ότι όλες αυτές ήταν Ελληνικές αυτοκρατορίες διαφορετικού θρησκεύματος. Αν αποδεχτούμε ότι το ανατολικό ρωμαϊκό χριστιανικό κράτος ήταν Ελληνική αυτοκρατορία, γιατί να απορρίψουμε το δυτικό ρωμαϊκό πολυθεϊστικό κράτος;

Αν πρόκειται να θεωρήσουμε ως Ελληνική την Ανατολική αυτοκρατορία, το αυτό θα ισχύει για την Δυτική.

Και όπως λές, ζήτω ο Μέγας Κωνσταντίνος, να λές, ζήτω ο Μέγας Αύγουστος. Και να αλλάξουμε την ιστορία μας διότι το -146 δεν έχουμε εξωτερική εισβολή, κατοχή, και καταστροφή της Αχαϊας από τον Ρωμαίο ύπατο Μόμμιο, αλλά επέκταση της Ελληνικής Δυτικής αυτοκρατορίας.

Γιατί να λέμε ότι οι Ρωμαίοι κατέκτησαν τον τότε γνωστό κόσμο; Λάθος. Θα λέμε ότι ο Κλαύδιος, ο Καλιγούλας, ο Νέρων, ο Βεσπασιανός, ο Δομιτιανός, ο Τραϊανός, ο Αδριανός, κ.ά. ήταν Έλληνες αυτοκράτορες της Δυτικής αυτοκρατορίας που απωθούσαν τους βαρβάρους εκείνη της εποχής και έσωσαν τον Ελληνισμό.

Από ένα σημείο και μετά άρχισε να κατανοεί το ιστορικό αδιέξοδο, αλλά επειδή ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά με τις εκπομπές του, χρειάζεται συνολική επίθεση και γελοιοποίηση της ψευδοθεωρίας περί ελληνικής ανατολικής αυτοκρατορίας.

43 comments:

  1. Σε πρόλαβε ο Δημήτρης Κιτσίκης. Αυτός ισχυρίζεται πως οι Ρωμαίοι ήταν Έλληνες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μονο οι Ρωμιοί?
      αυτός λεει πως οι καλυτεροι Ελληνες ειναι οι τουρκοι..ασε για την τουρκολαγνια του..περιττό!

      Ιφικράτη πια η αποψη σου για τα λεγομενα του Κιτσικη ,καθως τελευταία είναι πολύ της "μοδας" μεσα απο το βλογ του!

      Delete
    2. Αν και δεν έχω μελετήσει όλες τις απόψεις του κ. Κιτσίκη, εις ό,τι αφορά τα περί ελληνο-τουρκικής ομοσπονδίας διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως.

      Ιφικράτης

      Delete
  2. Δεν είναι ράτσα ο Έλληνας.Ο Έλληνας είναι κουλτούρα,ανθρωπισμός,μέτρο,ηθική,δημοκρατία,μνημόνιο,πρόοδος,έρωτας,ήλιος,θάλασσα,γαλανός ουρανός,έναστρο σύμπαν,μπινγκ μπανγκ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το big bang ειναι θεωρία που υποστηρίζουν οι Χριστιανοί...η Ελληνικη κοσμοθεώρηση ειναι διαφορεικη ..οσο για την Δημοκρατια..δεν ηταν παρα μια μικρη και παρακμιακη περιοδος στην Ελληνική ιστορια !

      Και τελος φυσικά και ειναι "ρατσα" η Ελληνικη .που πρεπει μεσα απο ερευνες να βρεθει το αρχαιο και το νεο dna!

      Delete
    2. Ξεχασα να συμπληρωσω στο τρολαρισμα σου ετσι για να υπαρχει ..πως ανθρωπισμος και Ελληνες ειναι τα ακρα αντιθετα..οπως τον εννοείτε τον ανθρωπισμό

      Delete
    3. Αυτά που λες εσύ τώρα είναι ποιητικές εξάρσεις του Παλαμά και του Σικελιανού.Όταν κατέβεις από τα σύννεφα,αν κατέβεις,να πας να ανάψεις κεράκι στον Άγιο Φαλμεράυερ,γονυπετής.Και που'σαι μαγκίτη...ξύπνιος ο Σώρρας και μεγάλο αλάνι,σας πούλαγε νεράκι από το Σείριο και ορκιζόσαστε στο Δία.

      Delete
  3. Ιφικρατη, αν ξεκινουσαμε την ιδρυση Ελληνικης Κοινοπολιτειας, ποιες θα ηταν οι περιοχες που θα επρεπε να στοχευσουμε ως τα πρωτα μελη της? Μητροπολιτικη Ελλας (σημερινη ηπερωτικη Ελλαδα + ανακαταλειμμενα εδαφη Βορειας Ηπειρου, Βορειας Μακεδονιας, Ανατολικης Θρακης), Κυπρος, Μεγαλη Ελλας (Κατω Ιταλια + Σικελια), Ιωνια, Ποντος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η ανακατάληψη εδαφών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, εσωτερικούς και διεθνείς. Κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της. Πχ η απελευθέρωση της Κύπρου θα έχει άλλα κριτήρια από την απελευθέρωση της Σικελίας.

      Πάντως ως πρώτο στόχο θα έθετα την κατεχομένη Κύπρο.

      Ιφικράτης

      Delete
  4. το βυζαντιο τελικα ηταν ελληνικο!
    διαβαστε εδω εναν αληθινο ιστορικο και οχι τριχες διαφορων ιστοριοδιφων....
    τι λες γιαυτο ιφικρατη?
    δεν χαριζουμε το βυζαντιο στους εχθρους!
    καλα οι αναφορες περι ρωμαικης και οθωμανικης περιοδου δεν αντεχουν σε καμια σοβαρη κριτικη...

    https://kars1918.wordpress.com/2016/12/16/byzantion/#more-11964

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν χαρίζουμε την Ελλάδα στους μισέλληνες βυζαντινούς υπανθρώπους

      Ιφικράτης

      Delete
    2. http://www.tsantiri.gr/themata/i-sfagi-ton-ellinon-apo-to-vizantio-ke-tin-ekklisia-diavaste-ola-ta-stichia/

      Delete
    3. Ο πατριάρχης καταδίκασε την επανάσταση του 1821 και αφόρισε τους αγωνιστές. Το χριστιανικό ιερατείο πάντοτε είχε σχέσεις αγάπης με τους αδελφούς ισλαμιστές. Κοινός εχθρός τους οι εθνικές πολυθεϊστικές θρησκείες και ο εν-κόσμιος υπερπολιτισμός που αυτές δημιουργούν.

      Delete
    4. http://oodegr.co/neopaganismos/pateres/grigoriosE2.htm

      Εδώ πλανεμένε !

      Delete
    5. Εσύ μη-πλανεμένε δεν είσαι ο μη-χριστιανός; Πρόλαβες και βαφτίστηκες;

      Delete
    6. This comment has been removed by the author.

      Delete
    7. Α ρε κακομοίρη. Ούτε για πέντε λεπτά δεν μπορείς να προσποιηθείς τον σκεπτόμενο άνθρωπο αντί για τον δούλο του γιαχβέ.

      Delete
    8. Και ξανά δεν είμαι χριστιανός
      Άλλο όμως πράγμα τα ψεματα που σπέρνουν οι παγανιστές για να επικρατήσουν ιδεολογικά ! "σκεπτόμενε" απλώς διάβασε αυτό

      Delete
    9. Με τη λήξη του σκοταδιστικού μεσαίωνα επήλθε και η σταδιακή εγκατάλειψη του εβραιοχριστιανισμού. Μοναρχία-φεουδαρχία-μονοθεϊσμός επί αιώνες ταλαιπωρήσατε το ανθρώπινο είδος. Όσοι έχουν δει τα αδιέξοδα, οδηγούνται από μόνοι τους στην πατρώα θρησκεία. Ο βίαιος προσηλυτισμός είναι μέσο επιβολής του μονοθεϊστικού δόγματος.

      Delete
    10. Γενικολογία και πάλι και πάντα...στο λινκ μπορείς να απαντήσεις με στοιχειά?
      Όχι για αυτό και το αποφεύγεις

      Delete
    11. Σου απάντησε ήδη ο Ιφικράτης. Καλή μελέτη. Αναμένω να παραθέσεις εκτυπωμένα όλα τα βυζαντινά αυτοκρατορικά διατάγματα κατά των Ελλήνων στον πλησιέστερο τραγόπαπα.

      Delete
    12. Ύβρεις..επίπεδο πεζοδρομίου και αποφυγή στο να απαντήσεις στο λινκ μου..
      όταν το λινκ αφορα το ψεμα που ειπες εσυ για το 1821 και τον Πατριαρχη !

      Ο λόγος σου και το ύφος σου μόνον Ελληνισμό δεν θυμίζουν,και είναι άκρα αντίθετα στο ενδέχεται άλλως έχειν και την διαλεκτική !

      Ευγε είσαι 100% παγανιστής διώχτης των φιλοσόφων και έναντι της Ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης και διαλόγου !

      Delete
    13. Δε σου φταίω εγώ αν είσαι ανιστόρητος και δε γνωρίζεις ότι γραπτώς ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αφόρισε την επανάσταση! Οι χαρακτηρισμοί σου έχουν τόση αξία όσο και η αμορφωσιά σου.

      Delete
    14. Ακριβώς για αυτά τα γραπτώς μιλάει το λινκ που ΔΕΝ τολμάς να ανοίξεις..
      Ακόμα και ένα λινκ φοβάσαι.

      Delete
    15. Τις έχω χιλιοδιαβάσει τις γελοίες χριστιανικές δικαιολογίες επί της ανθελληνικότητας του πατριάρχη. Δυστυχώς για εσάς....οι γραπτές προδοσίες μένουν.

      Delete
    16. Γενικολογίες ΔΊΧΩς να λες που είναι το ψέμα μεσα στο λινκ..γενικολογίες και αποφυγή !
      Πες..εδω στο κειμενο που μου έστειλες ..αυτη αυτη και αυτη η πρότα ση είναι ψέμα για τον τάδε λόγο..αλλά ΔΕΝ μπορείς.γιατι έχεις άδικο !

      Delete
    17. Όλο είναι ένα ευφάνταστο αναπόδεικτο ψέμα προς κατανάλωση από τον αμόρφωτο χριστιανικό όχλο της εποχής. Το μόνο που αποδεικνύεται είναι η γραπτή προδοσία. Αν θες πίστευε και στον γιαχβέ και τον άγιο βασίλη. Δε θα ασχοληθώ να σου ανοίξω το κρανίο, να αφαιρέσω τον ξεπλυμένο εγκέφαλο και να βάλω με βια ιστορική γνώση. Τη μάχη για την ιστορική αλήθεια πρέπει να την δώσεις μόνος σου. Αλληλούια χριστιανέ.

      Delete
    18. Και πάλι γενικολογίες..δίχως να ασχοληθείς με το λινκ..σε φοβίζει..δεν πειράζει !

      Delete
    19. κολουθεί ολόκληρο το κείμενο του αφορισμού, μαζί με τα ονόματα όσων το προσυπέγραψαν...

      Γρηγόριος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, νέας Ρώμης και Oικουμενικός Πατριάρχης.

      Οι τω καθ' ημάς αγιωτάτω, πατριαρχικώ, αποστολικώ και οικουμενικώ θρόνω υποκείμενοι ιερώτατοι μητροπολίται και υπέρτιμοι και θεοφιλέστατοι αρχιεπίσκοποι τε και επίσκοποι, εν αγίω Πνεύματι αγαπητοί αδελφοί και συλλειτουργοί, και εντιμότατοι κληρικοί της καθ' ημάς του Χριστού μεγάλης εκκλησίας και εκάστης επαρχίας ευλαβέστατοι ιερείς και οσιότατοι ιερομόναχοι, οι ψάλλοντες εν ταις εκκλησίαις της Πόλεως, του Γαλατά και όλου του Καταστένου και απανταχού, και λοιποί απαξάπαντες ευλογημένοι Χριστιανοί, τέκνα εν Κυρίω ημών αγαπητά, χάρις είη υμήν και ειρήνη παρά Θεού, παρ' ημών δε ευχή, ευλογία και συγχώρεσις.

      Η πρώτη βάσις της ηθικής, ότι είναι η προς τους ευεργετούντας ευγνωμοσύνη είναι ηλίου λαμπρότερον και όστις ευεργετούμενος αχαριστεί είναι ο κάκιστος των ανθρώπων. Αυτήν την κακίαν βλέπομεν πολλαχού στηλιτευομένην και παρά των ιερών γραφών και παρ' αυτού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ασυγχώρητον, καθώς έχομεν το παράδειγμα του Ιούδα. Όταν δε η αχαριστία ήναι συνωδευμένη και με πνεύμα κακοποιόν και αποστατικόν εναντίον την κοινής ημών ευεργέτιδος και τροφού, κραταιάς και αηττήτου βασιλείας, τότε εμφαίνει και τρόπον αντίθεον, επειδή ουκ έστι, φησί, βασιλεία και εξουσία ειμή υπό Θεού τεταγμένη όθεν και πας ο αντιττατόμενος αυτή τη θεόθεν εφ' ημάς τεταγμένη κραταιά βασιλεία, τη του Θεού διαταγή ανθέστηκε.

      Και τα δύο ταύτα ουσιώδη και βάσιμα ηθικά και θρησκευτικά χρέη κατεπάτησαν με απαραδειγμάτιστον θρασύτατα και αλαζονείαν ο,τε προδιορισθείς της Μολδαυίας ηγεμών ως μη ώφειλε, Μιχαήλ, και ο του γνωστού αγνώμονος και φυγάδος Υψηλάντου αγνώμων υιός Αλέξανδρος Υψηλάντης. Εις όλους τους ομογενείς μας είναι γνωστά τα άπειρα ελέη, όσα η αένναος της εφ' ημάς τεταγμένης κραταίας βασιλείας πηγή εξέχεεν εις τον κακόβουλον αυτόν Μιχαήλ' από μικρού και ευτελούς τον ανύψωσεν εις βαθμούς και μεγαλεία από αδόξου και ασήμου τον προήγαγεν εις δόξας και τιμάς· τον επλούτισε, τον περιέθαλψε, τέλος πάντων τον ετίμησε και με τον λαμπρότατον της ηγεμονίας αυτής θρόνον και τον κατέστησεν άρχοντα λαών.

      Αυτός όμως, φύσει κακόβουλος ων, εφάνη τέρας έμψυχον αχαριστίας και συνεφώνησε μετά του Αλεξάνδρου Υψηλάντου, υιού του δραπέτου και φυγάδος εκείνου Υψηλάντου, όστις παραλαβών μερικούς ομοίους του βοηθούς ετόλμησε να έλθη αίφνης εις την Μολδαυίαν, και αμφότεροι απονενοημένοι επίσης, αλαζόνες και δοξομανείς, ή μάλλον ειπείν, ματαιόφρονες, εκήρυξαν του γένους ελευθερίαν και με την φωνήν αυτήν εφείλκυσαν πολλούς των εκεί κακοήθεις και ανοήτους, διασπείραντες και αποστόλους εις διάφορα μέρη δια να εξαπατήσωσι και να εφελκύσωσιν εις τον ίδιον της απωλείας κρημνόν και άλλους πολλούς των ομογενών μας.

      Διά να δυνηθώσι δε τρόπον τινά να ενθαρρύνωσι τους ακούοντας μετεχειρίσθησαν και το όνομα της Ρωσσικής Δυνάμεως, προβαλλόμενοι, ότι και αυτή είναι σύμφωνος με τους στοχασμούς και τα κινήματά των πρόβλημα διόλου ψευδές και ανύπαρκτον, και μόνον της ιδικής των κακοβουλίας και ματαιοφροσύνης γέννημά τε και αποκύημα επειδή, εν ω το τοιούτον είναι αδύνατον ηθικώς και πολλής προξένον μομφής εις την ρωσσικήν αυτοκρατορίαν, και ο ίδιος ενταύθα εξοχώτατος πρέσβυς αυτής έδωκεν έγγραφον πληροφορίαν, ότι ουδεμίαν ή είδησιν ή μετοχήν έχει το ρωσσικόν κράτος εις αυτήν την υπόθεσιν, καταμεμφόμενον μάλιστα και αποτροπιαζόμενον του πράγματος της βδελυρίαν και προσεπιπλέον η αυτού εξοχότης ειδοποίησεν εξ επαγγέλματος τα διατρέχοντα, υπομνήσας το βασίλειον κράτος, ότι ανάγκη πάσα να φροντίση ευθύς εξ αρχής τον αποσκορακισμόν και την διάλυσιν των τοιούτων κακών· και τόσον εκ της ειδοποιήσεως ταύτης, όσον και από τα έγγραφα, τα οποία επιάσθησαν από μέρους των μουχαφίσιδων των βασιλικών σερχατίων, και από άλλους πιστούς ομογενείς επαρρησιάσθησαν, έγεινε γνωστή εις το πολυχρόνιον κράτος η ρίζα και η βάσις όλου αυτού του κακοήθους σχεδίου.

      Delete
    20. Με τοιαύτας ραδιουργίας εσχημάτισαν την ολεθρίαν σκηνήν οι δύο ούτοι και οι τούτων συμπράκτορες φιλελεύθεροι, μάλλον δε μισελεύθεροι, και επεχείρησαν εις έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον, θέλοντες να διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων της κραταιάς βασιλείας, την οποίαν απολαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή αυτής σκιάν με τόσα ελευθερίας προνόμια, όσα δεν απολαμβάνει άλλο έθνος υποτελές και υποκείμενον, ζώντες ανενόχλητοι με τας γυναίκας και τα τέκνα των, με τας περιουσίας και καταστάσεις, και με την ύπαρξιν της τιμής των, και κατ' εξοχήν με τα προνόμια της θρησκείας, ήτις διεφυλάχθη και διατηρείται ασκανδάλιστος μέχρι της σήμερον επί ψυχική ημών σωτηρία.

      Αντί λοιπόν φιλελευθέρων εφάνησαν μισελεύθεροι, και αντί φιλογενών και φιλοθρήσκων εφάνησαν μισογενείς, μισόθρησκοι και αντίθεοι, διοργανίζοντες, φευ, οι ασυνείδητοι με τα απονενοημένα κινήματά των την αγανάκτησιν της ευμενούς κραταιάς βασιλείας εναντίον των ομογενών μας υπηκόων της, και σπεύδοντες να επιφέρωσι κοινόν και γενικόν τον όλεθρον εναντίον παντός του γένους. Και αγκαλά είναι γνωστόν, ότι, όσοι είναι κατηρτισμένοι τω όντι εις την ευσέβειαν, όσοι νουνεχείς και τίμιοι και των ιερών κανόνων και θείων νόμων ακριβείς φύλακες δεν θέλουν δώσει ευηκοιαν εις τας ψευδολογίας των αχρείων εκείνων και κακόβουλων· επειδή όμως είν' ενδεχόμενον να σηνηρπάσθησάν τινές και παρασυρθώσι και άλλοι, διά τούτο προκαταλαμβάνοντες εκ προνοίας εκκλησιαστικής υπαγορεύομεν πάσιν υμίν τα σωτήρια, και γράφοντες μετά των περί ημας ιερωτάτων συναδελφών, του μακαριωτάτου πατριάρχου των Ιεροσολύμων, των εκλαμπροτάτων και περιφανεστάτων προυχόντων του γένους, των τιμιωτάτων πραγματευτών, των αφ' εκάστου ρουφετίου προκριτωτέρων και όλων των εν τη βασιλευούση ορθοδόξων μελών εκάστης τάξεως και εκάστου βαθμού, συμβουλεύομεν και παραινούμεν και εντελλόμεθα και παραγγέλλομεν πάσιν υμίν τοις κατά τόπον αρχιερεύσι, τοις ηγουμένοις των ιερών μοναστηρίων, τοις ιερεύσι των εκκλησιών, τοις πνευματικοίς πατράσι των ενοριών, τοις προεστώσι και ευκαταστάτοις των κωμοπόλεων και χωρίων, και πάσιν απλώς τοις κατά τόπον προκρίτοις να διακηρύξετε την απάτην των ειρημένων κακοποιών και κακοβούλων ανθρώπων, και να τους αποδείξετε και να τους στηλιτεύσετε πανταχού ως κοινούς λυμεώνας και ματαιόφρονας, και να προσέχετε όσον το δυνατόν εις τας απάτας αυτών και ραδιουργίας, γινώσκοντες, ότι η μόνη απόδειξις της αθωότητος των είναι να εμφανίσωσιν όσα γράμματα λάβωσι τυχόν εις χείρας περί της αυτής υποθέσεως, ή ειδήσεις μάθωσι, και να παρρησιάσωσιν οι μεν ενταύθα εν βασιλευούση προς ημάς, οι δ' εν τοις έξω μέρεσιν εις τους κατά τόπον αρχιερείς και τους διοριζομένους παρ' ημών εκκλησιαστικούς εξάρχους και τους βασιλικούς εξουσιαστάς και διοικητάς, δηλοποιούντες και παραδίδοντες και εκείνους τους απλουστέρους, όσοι ήθελαν φωραθή ότι ενεργούν ανοίκεια του ρεαγιαδιακού χαρακτήρος, καθότι οι τοιούτοι διαταράττουσι την γενικήν ησυχίαν, και κατακρημνίζουσι τους αδυνάτους και αθώους ομογενείς μας εις της απωλείας το βάραθρον.

      Και τόσον υμείς οι αρχιερείς, οι μοναστηριακοί, οι ιερωμένοι, και οι προεστώτες και ευκατάστατοι και πρόκριτοι εκάστου τόπου με την άγρυπνον προσοχήν σας, όσον και οι λοιποί εκάστης τάξεως και βαθμού άνθρωποι με τας εκ μέρους σας αδιαλείπτους συμβουλάς και νουθεσίας, και κατά τας πατρικάς και προνοητικάς εκκλησιαστικάς ημών οδηγίας και παραινέσεις να γενήτε εδραίοι και αμετακίνητοι επί του κέντρου του ρεαγιαλικίου, και εξ όλης ψυχής και καρδίας σας να διαφυλλάττετε την πίστιν και κάθε υποταγήν και ευπείθειαν εις αυτήν την θεόθεν εφ' ημάς τεταγμένην κραταιάν και αήττητον βασιλείαν, και να αποδεικνύετε εντελώς με όλα τα πραγματικά της ειλικρινείας σημεία, καθότι η μετ' ευχαριστίας και ειλικρινείας υποταγή χαρακτηρίζει και την προς Θεόν αγάπην και πίστιν, και την προς τας θείας αυτού εντολάς και τας υπαγορεύσεις των θείων νόμων και ιερών κανόνων υπακοήν, και την ευγνωμοσύνην της καρδίας ημών διά τ' άπειρα ελέη, οπού απολαμβάνομεν παρά της βασιλικής φιλανθρωπίας.

      Delete
    21. Επειδή δε προς τοις άλλοις εγένετο γνωστόν, ότι οι το σατανικόν της δημεγερσίας φρόνημα επινοήσαντες, και εταιρίαν τοιαύτην συστησάμενοι προς αλλήλους συνεδέθησαν και με τον δεσμόν του όρκου, γινωσκέτωσαν, ότι ο όρκος αυτός είναι όρκος απάτης, είναι αδιάκριτος, και όμοιος με τον όρκον του Ηρώδου, όστις, διά να μη φανή παραβάτης του όρκου του, απεκεφάλισεν Ιωάννην τον βαπτιστήν. Αν ήθελεν αθετήσει τον παράλογον όρκον του, τον οποίον επενόησεν η άλογος επιθυμία του, έζη βέβαια τότε ο θείος πρόδρομος, ώστε ενός απλού όρκου επιμονή έφερε τον θάνατον του προδρόμου. Η επιμονή άρα του όρκου εις διατήρησιν των υποσχεθέντων παρά της φατρίας αυτής, πραγματευομένης ουσιωδώς την απώλειαν ενός ολοκλήρου γένους, πόσον είναι ολεθρία και θεομίσητος είναι φανερόν· εξ εναντίας, η αθέτησις του όρκου αυτού, απαλλάττουσα το γένος εκ των επερχομένων απαραμυθήτων δεινών, είναι θεοφιλής και σωτηριώδης. Διά τούτο τη χάριτι του παναγίου Πνέυματος έχει η εκκλησία αυτόν διαλελυμένον, και αποδέχεται και συγχωρεί εκ καρδίας τους μετανοούντας και επιστρέφοντας, και την προτέραν απάτην ομολογούντας, και το πιστόν ρεαγιαλίκι αυτών εναγκαλιζομένους ειλικρινώς.

      Ταύτα αμέσως να κοινολογήσετε εις όλους του γνωστούς σας, και να κατασταθήτε όλοι προσεκτικώτεροι, ανατρέποντες και διαλύοντες ως αραχνιώδη υφάσματα, όσα η απάτη και η κακοβουλία των πρωταιτίων εκείνων καθ' οιονδήτινα τρόπον συνέπλεξε. Επειδή, εάν, ο μη γένοιτο, δεν ήθελε καθαρισθή η θανατηφόρος αύτη λύμη, και φωραθώσί τινες τολμώντες εις επιχειρήματα εναντία των καθηκόντων του ρεαγιαλικίου, κοντά οπού οι τοιούτοι έχουσι να παιδευθώσι χωρίς ελέους και οικτιρμών (μη γένοιτο, Χριστέ βασιλεύ!) αμέσως θέλει εξαφθή η δικαία οργή του κράτους του καθ' ημών, και ο θυμός τής εκδικήσεως γενικός των εχλιϊσλάμιδων, και θέλουν εκχυθή τόσων αθώων αίματα αδίκως και παραλόγως, καθώς αποκριματίστως ταύτα πάντα διεσάλπισεν η κραταιά και αήττητος βασιλεία διά του εκδοθέντος και επ' ακροάσει κοινή ημών αναγνωσθέντος υψηλού βασιλικού προσκυνητού ορισμού.

      Εκείνους δε τους ασεβείς πρωταιτίους και απονενοημένους φυγάδας και αποστάτας ολεθρίους να τους μισήτε και να τους αποστρέφεσθε και διανοία και λόγω, καθότι και η εκκλησία και το γένος τους έχει μεμισημένους, και επισωρεύει κατ' αυτών τας παλαμναιοτάτας και φρικωδεστάτας αράς· ως μέλη σεσηπότα, τους έχει αποκεκομμένους της καθαράς και υγιαινούσης χριστιανικής ολομελείας· ως παραβάται δε των θείων νόμων και κανονικών διατάξεων, ως καταφρονηταί του ιερού χρήματος της προς τους ευεργέτας ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας, ως εναντίοι ηθικών και πολιτικών όρων, ως την απώλειαν των αθώων και ανευθύνων ομογενών μας ασυνειδήτως τεκταινόμενοι, αφωρισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τω αιωνίω υπόδικοι αναθέματι, και αυτοί, και όσοι τοις ίχνεσιν αυτών κατηκολούθησαν του λοιπού, αν μη θελήσωσιν εννοήσαι την αρπαγήν και απάτην, και επιστραφήναί τε και βαδίσαι την ευθείαν της σωτηρίας οδόν, αν δεν αναλάβωσιν, ό εστι, τον εντελή χαρακτήρα του ρεαγιαδικού αυτών επαγγέλματος.

      Delete
    22. Εκείνους δε τους ασεβείς πρωταιτίους και απονενοημένους φυγάδας και αποστάτας ολεθρίους να τους μισήτε και να τους αποστρέφεσθε και διανοία και λόγω, καθότι και η εκκλησία και το γένος τους έχει μεμισημένους, και επισωρεύει κατ' αυτών τας παλαμναιοτάτας και φρικωδεστάτας αράς· ως μέλη σεσηπότα, τους έχει αποκεκομμένους της καθαράς και υγιαινούσης χριστιανικής ολομελείας· ως παραβάται δε των θείων νόμων και κανονικών διατάξεων, ως καταφρονηταί του ιερού χρήματος της προς τους ευεργέτας ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας, ως εναντίοι ηθικών και πολιτικών όρων, ως την απώλειαν των αθώων και ανευθύνων ομογενών μας ασυνειδήτως τεκταινόμενοι, αφωρισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τω αιωνίω υπόδικοι αναθέματι, και αυτοί, και όσοι τοις ίχνεσιν αυτών κατηκολούθησαν του λοιπού, αν μη θελήσωσιν εννοήσαι την αρπαγήν και απάτην, και επιστραφήναί τε και βαδίσαι την ευθείαν της σωτηρίας οδόν, αν δεν αναλάβωσιν, ό εστι, τον εντελή χαρακτήρα του ρεαγιαδικού αυτών επαγγέλματος.

      Τα αυτά δε και κατά της αρχιερωσύνης σας και ιερωσύνης σας επανατείνομεν, εαν μη βαδίσετε, εις όσα εν Πνέυματι αγίω αποφαινόμεθα δια του παρόντος εκκλησιαστικώς, εάν δεν δείξετε εν έργω την επιμέλειάν σας και προθυμίαν εις την διάλυσιν των σκευωριών, εις την αναστολήν των καταχρήσεων και αταξιών, εις την επιστροφήν των πλανηθέντων, εις την άμεσον και έμμεσον καταδρομήν και εκδίκησιν των επιμενόντων εις τα αποστατικά φρονήματα, εάν δεν συμφωνήσετε τη εκκλησία του Θεού, και, εν ενί λόγω, εάν καθ' οιονδήτινα τρόπον δολιευθήτε και κατενεχθήτε κατά της κοινής ημών ευεργέτιδος κραταιάς βασιλείας, έχομεν υμάς αργούς πάσης ιεροπραξίας, και τη δύναμει του παναγίου Πνεύματος εκπτώτους του βαθμού της αρχιεροσύνης και ιερωσύνης και το πυρί της γεέννης ενόχους, ως την κοινήν του γένους απώλειαν προτιμήσαντας. Ούτω τοίνυν γινώσκοντες, ανανήψατε προς Θεού και ποιήσατε καθώς γράφομεν εκκλησιαστικώς και γενικώς παρακελευόμεθα, και μη άλλως εξ αποφάσεως, ότι περιμένομεν κατά τάχος την αισίαν των γραφομένων αποπεράτωσιν, ίνα και η του θεού χάρις και το άπειρον έλεος είη μετά πάντων υμών.
      αωκα' εν μηνί Μαρτίω.

      Υπεγράφη συνοδικώς επάνωθεν του ιερού θυσιαστηρίου παρά της ημών μετριότητος και της μακαριότητός του και πάντων των συναδέλφων αγίων αρχιερέων.

      Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποφαίνεται.
      Ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος συναποφαίνεται.
      Ο Καισαρίας Ιωαννίκιος.
      Ο Νικομηδείας Αθανάσιος.
      Ο Δέρκων Γρηγόριος.
      Ο Αδριανουπόλεως Δωρόθεος.
      Ο Βιζύης Ιερεμίας.
      Ο Σίφνου Καλλίνικος.
      Ο Ηρακλείας Μελέτιος.
      Ο Νικαίας Μακάριος.
      Ο Θεσσαλονίκης Ιωσήφ.
      Ο Βερροίας Ζαχαρίας.
      Ο Διδυμοτοίχου Καλλίνικος.
      Ο Βάρνης Φιλόθεος.
      Ο Ρέοντος Διονύσιος.
      Ο Κυζίκου Κωνστάντιος.
      Ο Χαλκηδόνας Γρηγόριος.
      Ο Τουρνόβου Ιωαννίκιος.
      Ο Πισειδίας Αθανάσιος.
      Ο Δρύστας Ανθιμος.
      Ο Σωζοπόλεως Παίσιος.
      Ο Φαναρίου και Φερσάλων Δαμασκηνός.
      Ο Ναυπάκτου και Άρτης Άνθιμος.

      Delete
    23. Ειδες γαι να μην μελετας...και να κάνεις μόνο copy paste
      σου ξαναλέω..διάβασε το λινκ που σου έδωσα..μην ξεφτιλίζεσαι άλλο

      Delete
    24. Την προδοσία πολλοί την αγάπησαν...τον προδότη ουδείς. Ο πατριάρχης το πήρε το μάθημα του. Αργότερα κάποιοι άλλοι προσκυνημένοι έλαβαν φωτιά και τσεκούρι. Προσοχή με αυτά τα θέματα ;)

      Delete
    25. Πάλι ξεφτιλίζεσαι διαβασε οσο ειναι νωρίς

      Delete
    26. Τις συμβουλές σου στο ποίμνιον.

      Delete
  5. Το βυζάντιο δεν ήταν Ελληνικό. Ήταν χριστιανικό. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα όσων ανελλήνιστων ψευδοϊστορικών αρνούνται ότι το βυζάντιο κατέστρεψε τον Ελληνισμό. Η εμμονή τους με την δήθεν ελληνικότητα του βυζαντίου αποσκοπεί στο να συγκαλύψουν τον εγγενή μισελληνισμό του χριστιανισμού και δη της ορθοδοξίας

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μιας και βλέπω λινκσ ας αφήσω και εγώ ένα για το οποίο και κανείς νεοπαγανιστής δεν τολμά να μιλήσει !

      http://oodegr.co/neopaganismos/diogmoi/diogmoi.htm

      Αλλά Ιφικράτη θα ήθελα να σε ρωτήσω...από πότε ξεκινάει ο "Ελληνισμός" και ποιος μπορεί να είναι Ελληνας?
      Γιατί πολύ γενικά είναι όλα αυτά περί Ελληνισμού!
      Εαν έχεις ένα σχετικό άρθρο σου θα ήθελα να μου το παραθέσεις !

      Ελπίζω να μην με φιμώσεις !

      Delete
    2. Η σιωπή είναι προτιμότερη από το να αναλαμβάνεις το ρόλο του απολογητή των χριστιανικών εγκλημάτων κατά του Ελληνισμού. Καλό θα ήταν να επισκεφτείς εκκλησίες που ακόμα διατηρούν τοιχογραφίες με αγίους να γκρεμίζουν Ελληνικά ιερά. Μια καλή μέρα για την επίσκεψη θα ήταν η Κυριακή της ορθοδοξίας και θα ακούσεις όλο το ευχολόγιο κατά των Ελλήνων και του πολιτισμού μας.

      Delete
    3. Χριστιανός δεν είμαι,αλλά πολλά τα ψεύδη των παγανιστών για τον 'Ελληνισμό"
      Όσο για αυτά που είπες...σε παραπέμπω στο λινκ που έδωσα !

      Delete
    4. Αφού όπως λες δεν είσαι χριστιανός, είναι υποχρέωση σου να διασταυρώνεις τις πηγές που παραθέτεις πριν να δημιουργείς προϋποθέσεις προβοκάτσιας με αναξιόπιστα χριστιανικά μυθεύματα.

      Delete
    5. Ως Έλληνα ορίζω τον άνθρωπο που συγκεντρώνει ΟΛΑ ή τουλάχιστον τα περισσότερα εκ των ακολούθων στοιχείων:

      τον κατά τα Πάτρια Ειωθότα θρησκευόμενο, ήτοι τον λάτρην των Πατρώων Θεών, τον έχοντα Ελληνική εθνοφυλετική καταγωγή, τον αποδεχόμενο την αρχαία Ελληνική γλώσσα ως την ενδεδειγμένη γλώσσα για την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, τον υπέρμαχο της απελευθερώσεως των σκλαβωμένων Πατρίδων του Ελληνισμού(Ιωνία, Σικελία, Κύπρο, Πόντο, Ανατολική και Βόρεια Θράκη, κ.α.), τον εφαρμόζοντα την Ελληνική αλληλεγγύη σε καθημερινή βάση, τον διαπνεόμενο από τον Ηρωικό τρόπο ζωής, το έθος, και τον αξιακό κώδικα των Αρχαίων Ελλήνων, τον υπακούοντα στους Ιερούς Νόμους των Αρχαίων Ιεροφαντών του Ελληνισμού, τον υπέρμαχο ενός ανεξάρτητου Ελληνικού έθνους-κράτους και της Μεγάλης Ελλάδος, τον πολέμιο της μονοθεϊστικής λαίλαπος που κατέστρεψε το Έθνος μας και απειλεί να το καταστρέψει πάλι, τον υποστηρικτή μίας μονοπολιτισμικής, μονοεθνικής, μονοφυλετικής Ελληνικής Πολιτείας, τον λάτρην της Αρχαίας Ελληνικής αισθητικής και τεχνοτροπίας, τον ενεργό υπερασπιστή του αυθεντικού Ελληνισμού σε όλες του τις εκφάνσεις- από το ελληνικό νόμισμα(Δραχμή) και την αρχαία Γλώσσα, μέχρι την Φιλοσοφία, την Ελληνική Θρησκεία, και την ελληνική τεχνολογία. Χωρίς ιδεολογικές εκπτώσεις.

      Με αυτή την μικρή παράγραφο ήτις ορίζει τις βασικές παραδοχές πάνω στις οποίες εδράζονται οι αναλύσεις μου, είναι προφανές ότι με αρκετούς σχολιαστές που γράφουν σχόλια στο ιστολόγιό μου άνευ σοβαράς προεργασίας, διαφέρουμε στα εξής:

      Πρώτον, ορίζουμε διαφορετικώς τον Έλληνα. Δεύτερον, έχουμε διαφορετικά γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά οράματα. Τρίτον, έχουμε διαφορετικούς πολιτικούς στόχους καθότι ορίζουμε διαφορετικώς το τί εστί έθνος. Τέταρτον, έχουμε διαφορετικό αξιακό κώδικα. Πέμπτον, υπακούμε σε διαφορετικούς διαχρονικούς Νόμους. Έκτον, ακολουθούμε εκ διαμέτρου αντίθετη ιστορική ανάγνωση. Έβδομον, ανήκουμε σε διαφορετικό έθνος καθότι υμνούμε διαφορετικούς Ήρωες, διαφορετικούς Προγόνους, και διαφορετικούς Θεούς. Όγδοον, έχουμε διαφορετική αισθητική. Ένατον, έχουμε διαφορετικούς Ιερούς Τόπους. Δέκατον, έχουμε διαφορετική αντίληψη για το παρελθόν και το μέλλον. Ενδέκατον, έχουμε διαφορετικά γεωπολιτισμικά συμφέροντα, και ως εκ τούτου βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

      Ιφικράτης

      Delete
  6. Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε όχι όταν η Αθήνα ήταν ελεύθερη πόλη-κράτος, αλλά υπό ρωμαϊκή κατοχή. Τα υπόλοιπα είναι απλά υποθέσεις. Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ της εξ'ανατολών εμφάνισης εβραίου μεσσία και του ολοκαυτώματος από χριστιανικές ορδές.

    ReplyDelete