Saturday, January 28, 2017

Κινήσεις εντυπωσιασμού από τον Τράμπ χωρίς προμελετημένη στρατηγική



Γίνεται πολλή διαφήμιση στον Τράμπ από ενθουσιώδεις οπαδούς του, χωρίς να την αξίζει.

Ή εγώ δεν ξέρω να διαβάζω αγγλικά, ή οι οπαδοί του ζουν σε παράλληλο σύμπαν.

Ζητωκραυγάζουν για το πρόσφατο διάταγμα που υπέγραψε ο νέος πρόεδρος, επειδή απαγόρευσε την είσοδο των "προσφύγων" στις ΗΠΑ για ...4 μήνες!

Δηλαδή μετά τους 4 μήνες θα επιτρέπεται η είσοδος;;; Αυτό αποτελεί σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, ή προπαρασκευαστική πράξη για κυβίστηση;

Προεκλογικώς ο Τράμπ είχε υποσχεθεί ότι θα απελαθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες. Τώρα λέει ότι θα απελαθούν όσοι έχουν ποινικό μητρώο. Όσοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο, θα παραμείνουν;

Επιπλέον ας παρατηρήσουμε το εξής: ο Τράμπ απαγόρευσε την είσοδο σε επισκέπτες από την Συρία και έξι ακόμα μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη) για διάστημα 90 ημερών.

Το σκεπτικό του είναι ότι από τους πολίτες των συγκεκριμένων χωρών υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας εις βάρος των ΗΠΑ.

Όμως εξαιρεί την Σαουδική Αραβία(!), χώρα καταγωγής των περισσοτέρων τρομοκρατών της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Επίσης εξαιρεί το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Κατάρ, και την Αίγυπτο, χώρες όπου τα δίκτυα των σαλαφιστών και των βαχαμπιστών έχουν αποκτήσει βαθείς ρίζες.

Περισσότερο για κινήσεις εντυπωσιασμού μοιάζουν οι αποφάσεις του Τράμπ παρά για καλομελετημένη στρατηγική.

No comments:

Post a Comment