Wednesday, January 25, 2017

Πρέπει να βοηθάμε τους αλλοφύλους να διατηρούν την εθνικότητά τους, και όχι να τους εξελληνίζουμε


Λόγω του προσφάτου επεισοδίου με τους Αλβανούς στρατιώτες και το σύμβολο του ερυθρού δικέφαλου αετού, για πολλοστή φορά ήρθε στην επιφάνεια το ζήτημα αν είναι Έλληνες πατριώτες οι Αλβανοί, οι Ρομά(τσιγγάνοι), οι Εβραίοι κ.α., που ζουν νομίμως στην Ελλάδα. Και αν θα πρέπει να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος.

Η ερώτηση εμπεριέχει ένα σωρό λανθασμένες παραδοχές.

Πρώτον, πηγαίνει κατευθείαν στο ζήτημα «πατριώτες» χωρίς να θέτει θέμα αν είναι Έλληνες.

Δεύτερον, αν απαντήσουμε καταφατικώς, ναι είναι Έλληνες πατριώτες, τότε μετατρέπουμε τον όρο Έλλην σε διεθνιστικό όρο, αφαιρώντας την εθνολογική, φυλετική, θρησκευτική, και πολιτιστική του διάσταση. Θα έχουμε απεθνοποιήσει τον όρο Έλλην προκειμένου να πολιτογραφηθούν οι αλλοεθνείς.

Τρίτον, αν πρόκειται ο αλλόφυλος να θεωρηθεί Έλλην πατριώτης, τότε σημαίνει ότι θα πρέπει να αφομοιωθεί στο Ελληνικό Έθνος και να απαρνηθεί τους δικούς του προγόνους, την δική του ιστορία, και την δική του κουλτούρα. Ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα σε τί θα βοηθήσει τον αλλόφυλο;

Και γιατί να διαπράξουν τέτοιο έγκλημα οι Έλληνες; Είναι καλό να εξελληνίζουμε και να απεθνοποιούμε τις αλλόφυλες μειονότητες που ζουν ανάμεσά μας;

Τέταρτον, αν αποδεχτούμε το Δίκαιον εδάφους (Jus soli), ότι δηλαδή ο αλλόφυλος γεννηθείς επί ελληνικού εδάφους είναι εξ ορισμού Έλλην, τότε θα πρέπει να δεχτούμε το ίδιο για την Ελληνική Ομογένεια του εξωτερικού αλλά με αντίστροφα αποτελέσματα. Θα χαιρόμασταν αν οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας με γερμανικό διαβατήριο εδήλωναν Γερμανοί πατριώτες;

Θα μας άρεσε να πιέζωνται οι Ομογενείς που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό να εγκαταλείψουν την Ελληνική τους συνείδηση και καταγωγή, και να αφομοιωθούν σε ένα ξένο έθνος;

Πέμπτον, αν εμείς καταφέρουμε να αποσπάσουμε από τους εν Ελλάδι Εβραίους την δήλωση ότι είναι Έλληνες πατριώτες, αυτό θα άρεσε στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ; Αν λέγαμε το ίδιο για όσους Κινέζους ζουν στην Ελλάδα, θα άρεσε στο Κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα ο εξελληνισμός της κινεζικής μειονότητος στην Ελλάδα; Προφανώς όχι.

Το να μην θεωρεί η Ελληνική Πολιτεία τους αλλοφύλους, ούτε Έλληνες, ούτε πατριώτες, όχι μόνον δεν προσβάλλει τους αλλοφύλους, αντιθέτως τούς τιμά.

Έτσι θα διατηρήσουν την δική τους συνείδηση και την ξεχωριστή τους κουλτούρα. Άλλωστε αυτό απαιτούμε και εμείς για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, ήτοι το να μην αφομοιωθούν και να μην λησμονήσουν την Ελλάδα.

Ακόμη και αν θέλουν κάποιοι αλλόφυλοι να εξελληνιστούν, δικό μας χρέος είναι να τους αποτρέψουμε, και να τους βοηθήσουμε να εκτιμήσουν την διαφορετικότητά τους.

Η Ελλάς δεν έχει ανάγκη από εξελληνισμένους αλλοφύλους. Δεν θέλουμε να γίνουμε πολυφυλετικό και πολυπολιτισμικό κρατικό μόρφωμα.

Τέλος, εις ό,τι αφορά το επεισόδιο με τους Αλβανούς στρατιώτες και την φωτογραφία με τον δικέφαλο Αλβανικό αετό, που τόσο εκνεύρισε αρκετούς ρωμιούς, καλό θα ήταν να επισκεφθούν κάποιον ψυχίατρο διότι αν οι Αλβανοί στρατιώτες εφωτογραφίζοντο με το σύμβολο του δικέφαλου αετού σε κίτρινο φόντο, τότε οι ίδιοι που σήμερα τους απειλούν με τιμωρίες, θα εξήραν τον πατριωτισμό των Αλβανών, και θα τους θεωρούσαν βυζαντινούς αδελφούς και συνέλληνες.

Σκεπτικό ρωμιών: Ο κόκκινος δικέφαλος αετός είναι εχθρικό σύμβολο, Αλβανικό. Ο κίτρινος δικέφαλος αετός είναι φιλικό σύμβολο, Ελληνικό…

No comments:

Post a Comment