Monday, January 7, 2013

Η σύγχρονη έννοια του πολέμου επεκτείνεται σε μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις


Είναι αδιανόητο για έναν Έλληνα, ειδικώς στην σημερινή εποχή, να περιορίζει την έννοια του πολέμου στον στρατιωτικό πόλεμο με στρατιωτικά όπλα.
Όσοι απηρχαιωμένοι Έλληνες στρατηγοί σκέπτονται με όρους έθνους-κράτους, έχουν απομονωθεί από την πραγματικότητα. Δεν έχουν ξεφύγει ακόμη από την καταστρεπτική αντίληψη ότι ο εχθρός θα είναι πάντα ένα αντίπαλο κράτος.
Στην σημερινή εποχή έχουμε να αντιμετωπίσουμε διεθνιστικά, υπερεθνικά, μη-κρατικά μεγαθήρια, που δεν έχουν κρατική υπόσταση αλλά καταφέρνουν σοβαρά πλήγματα στο Ελληνικό Έθνος.
Λογική απόρροια των άνωθεν συλλογισμών είναι ο ακόλουθος ορισμός της Εθνικής Ασφαλείας:
Η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας για τους Έλληνες δεν περιορίζεται μόνο στην άμυνα κατά ομόρων εχθρικών στρατών, ή βιοχημικών και πυρηνικών όπλων, ή βαλλιστικών πυραύλων, ή γεωπολιτικών κινδύνων.
Η Εθνική Ασφάλεια περιλαμβάνει τους κινδύνους από την μισελληνική προπαγάνδα των διαφόρων οργανώσεων «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που μολύνουν την Ελληνική Ψυχή. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από την λαθρομετανάστευση και τις επιμειξίες που καταστρέφουν την Ελληνική Φυλή. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από την υποβάθμιση της δημοσίας υγείας και παιδείας που ελαττώνουν τις σωματικές και διανοητικές αντοχές των Ελλήνων. Η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει τους κινδύνους από τον έλεγχο των ΜΜΕ από μη-Έλληνες, και τον δημοσιογραφικό πόλεμο που διεξάγεται στα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Περιλαμβάνει την ασφάλεια των τροφίμων από την μόλυνσή τους με καρκινογόνες χημικές ουσίες. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από λοιμώδη νοσήματα. Περιλαμβάνει την προστασία από επιθέσεις στα Ελληνικά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά δίκτυα.
Η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει τους κινδύνους από την μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος και τον αφανισμό των ζωικών και φυτικών ειδών. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από την διάδοση των ναρκωτικών στην Ελληνική νεολαία. Περιλαμβάνει τους κινδύνους από το κλείσιμο των Ελληνικών εργοστασίων και τον αφελληνισμό της Ελληνικής οικονομίας. Η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων. Περιλαμβάνει την προστασία των επιστημονικών και τεχνικών ικανοτήτων των Ελλήνων. Περιλαμβάνει τις μάχες που διεξάγονται στο πεδίο του πολιτικού πολέμου. Η έννοια της Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει τις μάχες που διεξάγονται στα βιβλία της ιστορίας, όπως επίσης την προστασία των πολεμικών ενστίκτων του Ελληνικού Λαού από την ηττοπάθεια.
Συνεπώς η Εθνική Ασφάλεια έχει πολύ ευρύ νόημα για τους Έλληνες.
Ολιστική προσέγγιση του πολέμου σημαίνει πόλεμο προς κάθε κατεύθυνση. Σημαίνει πόλεμο χωρίς τυφλά σημεία, χωρίς τυφλές γωνίες.
Πεδίο μάχης δεν είναι μόνο το στρατιωτικό έδαφος, αλλά και ο πολιτισμός, η ψυχή, το διαδίκτυο, το διάστημα, το οικολογικό περιβάλλον, η φυλή, τα έθιμα, η θρησκεία, η παιδεία, η ιστορία, η γλώσσα, η οικονομία, η τεχνολογία.
Όλα αυτά είναι πεδία πολέμου στα οποία πρέπει να διαπρέψουμε. Κάθε πεδίο μάχης είναι τρισδιάστατο, παγκόσμιο, και καθολικό.
Δεν υπάρχουν πιά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ στρατιωτικής και μη-στρατιωτικής τεχνολογίας, μεταξύ επαγγελματιών στρατιωτών και αόπλων, μεταξύ πεδίου μάχης και ειρηνικού εδάφους. Όλα τα μέρη του εχθρού, προικίζονται με σημασία πολεμική. Ταυτίζονται με πεδία πολέμου. Τα παιδιά του, τα ύδατά του, η ψυχή του, το μυαλό του, οι ιδέες του, ο πολιτισμός του, η τροφή του, οι μεταφορές του, τα σχολεία του, η αναπαραγωγική του ικανότητα, το χρηματιστήριό του, η ιστορία του, τα δάση του, τα ηλεκτρονικά του δίκτυα, η ηλεκτρική του ενέργεια, η βιομηχανία του, τα ένστικτά του, τα μνημεία του, τα πάντα είναι στόχοι του πολέμου μας.

Ιφικράτης Αμυράς

1 comment:

  1. Χαιρε ιφικρατη,δες αυτο το ηλεκτρονικης μορφης βιβλιο αν αξιζει προωθησε το...http://www.2seconds2genocide.com/site/downloads/1_book/3_KatsanisDimitris_2seconds2genocide_HighlightChanges_v1_1-to-v1_2.pdf

    ReplyDelete