Thursday, January 24, 2013

Τσίπρας Game Over. Σύριζα – Σόϊμπλε, 0 - 1


Είναι να μην κατέβεις το πρώτο σκαλί, υποχωρώντας στις απαιτήσεις του εχθρού. Μετά η κατρακύλα δεν έχει σταματημό, δίδασκε ο Λένιν.
Όταν ο κ. Βενιζέλος προειδοποιούσε τον κ. Τσίπρα ότι σε λίγο η Τρόικα θα του ζητήσει να υπογράψει τα μνημόνια αν θέλει να πάρει την εξουσία, ήξερε τί έλεγε.
Ο κ. Τσίπρας για να ξεπεράσει το εμπόδιο, νομίζει ότι βρήκε την λύση για να εξαπατήσει τον Ελληνικό Λαό. Η φράση «μονομερής καταγγελία του Μνημονίου», που για τον περισσότερο κόσμο σήμαινε άρση όλων των μνημονιακών πολιτικών, διεσπάσθη τεχνηέντως σε δύο μέρη: άκυρο το μνημόνιο, ναι στην δανειακή σύμβαση!
Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι έτσι θα έχει και την εξουσία ολόκληρη, και την Τρόικα χορτάτη με το αίμα του Ελληνικού Λαού. Ομνύει πίστη στο ευρώ και στην ευρωζώνη μέχρι τελευταίας ρανίδος των Ελλήνων, χωρίς να τους ρωτά αν θέλουν το ευρώ και την ξένη κατοχή.
Φυσικά αρνείται την οιαδήποτε αναφορά στους εξευτελιστικούς όρους εκχωρήσεως εθνικής κυριαρχίας των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων όταν συνομιλεί με ξένους πολιτικούς. Και απέδειξε πόσο καλός μαθητής του Γιώργου Παπανδρέου είναι, αρνούμενος να τον παραπέμψει ακόμη και για το ήσσονος σημασίας ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ.
Από σήμερα έχουμε πλήρη προσχώρηση του κ. Τσίπρα στο μνημόνιο. Game over. Γκόλ από τα αποδυτήρια του κ. Σόιμπλε στην Ελληνική περιοχή που υποτίθεται ότι θέλει να προστατεύσει ο κ. Τσίπρας.
Υπάρχουν ακόμη ηλίθιοι που πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα τους απαλλάξει από μνημόνια, δανειακές συμβάσεις κλπ; Ελπίζω όχι.

Το γνωστό παραμύθι που η ηγεσία του Σύριζα αφηγείται σε μέλη και ψηφοφόρους, πάει κάπως έτσι: «Θα εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά πώς να το πούμε τώρα στον κόσμο; Θα τρομάξει... Θα ανατρέψουμε μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά πώς να το πούμε τώρα στους ξένους πιστωτές; Θα μας απομονώσουν», κλπ.
Τί συγκινητικό παραμυθάκι! Η ηγεσία του Σύριζα θέλει να σώσει τον Ελληνικό Λαό από τα μνημόνια αλλά δεν κάνει να του το πεί! Μην του έρθει απότομα. Ούτε θέλει να τρομάξει τους ευρωπαίους εταίρους με τις «πατριωτικές» αντιμνημονιακές του θέσεις!
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κ. Τσίπρας οδηγεί τον Σύριζα στο δρόμο του Πασόκ, και αυτό είναι πολύ καλό για τον Ελληνικό Λαό. Με μαθηματική ακρίβεια, αν πάρει την εξουσία η ηγεσία του Σύριζα θα ξεχάσει την αντιμνημονιακή της ρητορική και θα υιοθετήσει πλήρως τον πολιτικό «ρεαλισμό». Την «τέχνη του εφικτού». Δηλαδή τις διαταγές του Σόιμπλε. Την γερμανική πολιτική εννοούν ως ρεαλιστική και εφικτή.
Είναι πολύ καλό για τους Έλληνες που αποσύρεται ο Σύριζα από την ανατρεπτική πολιτική σκηνή. Είναι μεγάλο κέρδος για τους Έλληνες η καταδίκη της επαναστατικής ιδεολογίας και πρακτικής από την ηγεσία του. Ανοίγει έτσι διάπλατα ο δρόμος για τους Έλληνες επαναστάτες.
Η πλήρης υποταγή του Σύριζα στα μνημόνια, στο ευρώ, και στην ευρωζώνη, πριν ακόμη πάρει την εξουσία, δίνει ευκαιρίες στους αληθινούς επαναστάτες για κατάληψη της εξουσίας. Ο επικεφαλής του Σύριζα ομολόγησε προσφάτως ότι το κόμμα του έχασε την ανοδική του δυναμική. Σύντομα θα διαπιστώσει την καθοδική του δυναμική, σε ρυθμό χιονοστιβάδος.
Αναβάθμιση της απεργίας στο Μετρό
Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο(20:00μμ, 24-1-2013), άρχισε η επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς του Μετρό. Μετά την απόσυρση του Σύριζα από την αντιμνημονιακή πολιτική σκηνή, αναβαθμίζεται ο καθοδηγητικός ρόλος των Ελλήνων επαναστατών.
Οι απεργοί πρέπει να θεωρούν εχθρούς όλα τα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου. Από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά, στέκονται απέναντι στους εργαζομένους επειδή νομιμοποιούν με την παρουσία τους το κατοχικό κοινοβούλιο.
Ως επαναστάτης και πολιτικός δηλώνω αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων αλλά:
Πρώτον, οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν πρέπει να διαπράξουν το τραγικό λάθος να περιορίσουν την απεργία τους σε καθαρά οικονομικά αιτήματα. Πρέπει να την αναβαθμίσουν σε πολιτική απεργία, καλώντας όλους τους συναδέλφους τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να θέσουν ως κυρίαρχο απεργιακό αίτημα την πτώση της κατοχικής κυβερνήσεως.
Δεύτερον, οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κατοχική κυβέρνηση να τους παρουσιάζει ως συντεχνία σε αντιπαράθεση με το επιβατικό κοινό. Γι’ αυτό επιβάλλεται να έχουν ως στόχο την προστασία και αυτοδιαχείριση της περιουσίας του Μετρο ΑΕ. Να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να προστατεύσουν το επιβατικό κοινό μειώνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, και ότι έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν με κάθε μέσον την δημόσια περιουσία από την Τροϊκανή ληστοσυμμορία. Αυτό θα γίνει μόνον με την άμεση ανάληψη της διοικήσεως της εταιρείας από τους εργαζομένους, διώχνοντας τους κομματικούς εγκαθέτους της κυβερνητικής ληστοσυμμορίας.
Τρίτον, οι εργαζόμενοι στο Μετρό πρέπει να καλέσουν όλα τα εργατικά συνδικάτα όλων των κλάδων σε συμπαράσταση για την ανατροπή της ξένης κατοχής. Και να υιοθετήσουν ως κεντρικό σύνθημα στα πανώ και στα φυλλάδιά τους το «Ιερός ΕθνικοΑπελευθερωτικός Αγώνας».
Αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η πολιτική τους απεργία λειτουργεί υπέρ του συνόλου της κοινωνίας και στέκεται πάνω από τα συνδικαλιστικά τους αιτήματα, οι απεργοί θα αποκτήσουν σημαντικό επικοινωνιακό πλεονέκτημα στον ψυχοπολιτικό πόλεμο που διεξάγουμε ενάντια στην κατοχική ληστοσυμμορία.  
Αναβάθμιση του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Πολέμου
Τις τελευταίες εβδομάδες το αντάρτικο πόλεως των αναρχικών έπληξε διαφορετικούς στόχους. Τα αποτελέσματα πενιχρά, και θα εκτιμηθούν βάσει του ισοζυγίου εντυπώσεων στα λαϊκά στρώματα.
Τα βασικά στρατηγικά προβλήματα του αντάρτικου πόλεως των Ελλήνων απαιτούν άμεσες λύσεις. Χρειάζεται να αναβαθμιστεί σε εύρος πληθυσμού. Όσο παραμένει στις παρυφές του αναρχικού χώρου δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα λαϊκά στρώματα. Χρειάζεται οργανωτική αναβάθμιση με την δημιουργία περιφερειακών κύκλων που θα τροφοδοτούν τον Ιερό ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα με πληροφορίες, χρήματα, υλικοτεχνική υποδομή, και θετική επικοινωνιακή κάλυψη. Χρειάζεται αναβάθμιση στην δυναμικότητα των κτυπημάτων και στην στόχευση. Απαιτείται καθημερινή συχνότητα πληγμάτων και κλιμάκωση της εντάσεως. Τα πλήγματα μπορεί να είναι ένοπλα και μή-ένοπλα. Θα μπορούσαν να γίνουν δολιοφθορές από κρατικούς υπαλλήλους στην υλικοτεχνική δυνατότητα του καθεστώτος να κατασκοπεύει και να καταστέλλει τους λαϊκούς αγώνες. Χρειάζεται αναβάθμιση των πολεμικών επιχειρήσεων σε υπεράκτια θέατρα πολέμου, πχ Ε.Ε.- ΔΝΤ. Κάθε Τροϊκανός ως μέλος τρομοκρατικής ληστοσυμμορίας διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος, και επομένως αυτοανακηρύσσεται σε νόμιμο στόχο.
Πρέπει να είναι πολιτικώς ανίδεος κάποιος για να επαναλαμβάνει διαρκώς ότι ενέργειες όπως αυτή στο Mall ήταν «παρακρατική προβοκάτσια για να ενισχυθούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί». Κατά την ίδια διεστραμμένη λογική η βία που χρησιμοποιούν οι Ματατζήδες ενάντια στους εργαζόμενους διαδηλωτές, είναι λαϊκή προβοκάτσια προκειμένου να νομιμοποιηθεί η επαναστατική βία...
Αν α=β, τότε και β=α, διδάσκει η επιστήμη της Λογικής. Αφού κάποιοι προβοκάτορες με ενέργειες αντάρτικου πόλεως έχουν σκοπό να ενισχύσουν την κρατική καταστολή, τότε και οι Ματατζήδες όταν σπάνε στο ξύλο τους απεργούς, διαδηλωτές, συνταξιούχους, φοιτητές, κλπ, το κάνουν επειδή έχουν εισχωρήσει στις τάξεις τους επαναστάτες που επιζητούν να εκραγεί η επαναστατική βία...
Εκεί θα καταλήξουμε με τις ανοησίες που ακούμε διαρκώς από τον κάθε άσχετο πολιτικό αναλυτή. Κάποιοι γελοίοι αντιμνημονιακοί πολιτικοί αναλυτές, ισχυρίζονται ότι όσοι κτυπάνε το σύστημα, το ...ενδυναμώνουν! Ενώ όταν το σύστημα κτυπά τον Λαό, τον ...αποδυναμώνει!
Πρόκειται για καθεστωτικά φερέφωνα με αντιμνημονιακό μανδύα, τα οποία προσπαθούν να διαφθείρουν ψυχολογικώς και ιδεολογικώς τον Ελληνικό Λαό.
Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι «γιατί κτύπησαν τον τάδε στόχο και όχι τον δείνα;». Και με το ελλιπές μυαλό τους συμπεραίνουν ότι οι πλήξαντες έναν στόχο που κατ’ αυτούς είναι λάθος, είναι προβοκάτορες.
Προφανώς δεν γνωρίζουν ούτε την άλφα-βήτα του αντάρτικου πόλεων. Το αντάρτικο πόλεως κτυπά τις επιλογές συγκεκριμένων ανθρώπων. Επειδή το πρόσωπο είναι η ενσάρκωση των συμφερόντων που εκπροσωπεί, γι’ αυτό κτυπούν έναν πχ πραιτωριανό των ΜΑΤ. Δεν έχουν κάτι προσωπικό εναντίον του. Αλλά επειδή υπερασπίζεται συγκεκριμένα συμφέροντα, επειδή κατέχει συγκεκριμένο αξίωμα, επειδή έχει λάβει συγκεκριμένη στάση ζωής απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, και επειδή αποτελεί προέκταση του κατοχικού καθεστώτος.
Το αντάρτικο πόλεων για να μαζικοποιηθεί χρειάζεται περισσότερους βοηθητικούς περιφερειακούς κύκλους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Χρειάζεται ένα ισχυρό πολιτιστικό κίνημα το οποίο θα προβάλλει τις ηθικές αξίες της Εθνικής Αντιστάσεως, και μία ισχυρή πολιτική πτέρυγα η οποία θα διεξάγει ψυχολογικό και ιδεολογικό πόλεμο εναντίον του κατοχικού καθεστώτος.
Το PKK έχει δώσει εξαίρετα παραδείγματα μαζικοποιήσεως του εθνικοαπελευθερωτικού ανταρτοπολέμου στην Τουρκία σε συνδυασμό με ένα Κουρδικό πολιτιστικό κίνημα το οποίο αγωνίζεται να απεγκλωβίσει τον Κουρδικό λαό από τον Ισλαμισμό, και να επιστρέψει στην εθνική παραδοσιακή θρησκεία των Κούρδων, τον Ζωροαστρισμό.
Να ξεπεράσουμε το παραμύθι της «ενότητος» των πατριωτικών δυνάμεων
Κάποιοι συναγωνιστές προσπαθούν να ενώσουν τις πατριωτικές δυνάμεις αγνοώντας βασικά στοιχεία κοινωνικής και πολιτικής ψυχολογίας. Η λέξη πατριώτης από μόνη της δεν λέει τίποτε για όποιον την εκφέρει. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αν ερωτηθεί, θα δηλώσει πατριώτης και μάλιστα θα ισχυριστεί ότι όποιος δεν συντάσσεται με το μνημόνιο βάλλει κατά της Πατρίδος.
Η ενότητα επιτυγχάνεται πάνω σε συγκεκριμένη ιδεολογική, οργανωτική, και αγωνιστική βάση. Και αποδεικνύεται εμπράκτως, όχι στα λόγια.
Πώς; Με το να απευθυνόμαστε στο κοινό να μας παράσχει πληροφορίες για κινήσεις και μπλόκα πραιτωριανών. Με το να ζητάμε από το κοινό να μας παράσχει ονόματα και διευθύνσεις της οικονομικής γκεστάπο. Με το να ζητάμε από το κοινό να μας παράσχει πληροφορίες για επιχειρήσεις των ασφαλιτών εις βάρος των επαναστατών. Με το να συλλέγουμε πληροφορίες και σχέδια εγκαταστάσεων των όπλων που διαθέτει το κατοχικό καθεστώς. Με το να ζητάμε πληροφορίες από το κοινό για τα προσωπικά μέτρα ασφαλείας που παίρνουν οι δωσίλογοι της κατοχικής κυβερνήσεως.  
Όταν οι πραιτωριανοί ζητούν πληροφορίες εναντίον επαναστατών, και κάποιοι  ρουφιάνοι τις παράσχουν ατιμωρητί και αμισθί, τότε δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα. Υπάρχει φυσιολογικός διχασμός. Ο διχασμός είναι η φυσιολογική κατάσταση μία επαναστατικής κρίσεως, και όχι η ενότητα.
Η καραμέλα της ενότητος βοηθά τους αφελείς συναγωνιστές να αυτοϋπνωτίζονται. Να πιστεύουν ότι χωρίς αιματηρές συγκρούσεις θα απελευθερωθούμε από την ξένη κατοχή. Να ονειρεύωνται αναίμακτες και ειρηνικές διαμαρτυρίες όπου όλοι μαζί θα επαναλαμβάνουμε ρυθμικώς γελοία συνθήματα κατά του ΔΝΤ, με την προσδοκία ότι κάποια ημέρα, δεν μπορεί, θα βαρεθούν να μας βιάζουν και θα εγκαταλείψουν την εξουσία.
Αυτός ακριβώς είναι ο κρυφός πόθος της κατοχικής κυβερνήσεως. Να ξέρει ότι με το που θα εκστομίσει την μαγική λέξη «τρομοκρατία», όλοι οι πολιτικοί της αντίπαλοι θα παγώσουν. Θα υποταχθούν στην κατοχική νομιμότητα. «Απεταξάμην την βία», φωνασκούν σαν καλά χριστιανόπουλα οι ελληνόφωνοι ραγιάδες.
Η πολυπόθητη Ελευθερία θα επιτευχθεί όταν μία κρίσιμη μάζα Ελλήνων, δηλώσει: «Εμείς διαχωριζόμαστε από το κατοχικό καθεστώς. Διαρρηγνύουμε βιαίως όλους τους δεσμούς. Ανεξαρτητοποιούμαστε. Αυτοανακηρυσσόμαστε σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Αρνούμαστε υπακοή στους κατοχικούς νόμους της ληστοσυμμορίας Σαμαρά». Όλες αυτές οι φράσεις σημαίνουν διαίρεση, διχασμό, απόσχιση, ανατροπή, επανάσταση. Πουθενά, ούτε κατά διάνοια, δεν υπονοείται ενότης.
Τώρα αν κάποιοι συναγωνιστές δεν έχουν μελετήσει ιστορία και ονειρεύονται αναίμακτες επαναστάσεις, είτε να φροντίσουν να καλύψουν γρήγορα τα ιστορικά κενά τους, είτε να αποσυρθούν από την πολιτική σκηνή διότι μόνον κακό κάνουν στον Ελληνικό Λαό με τις ανοησίες τους περί ενότητος.

Ιφικράτης Αμυράς 

3 comments:

  1. Θα μπορούσε ο Τσίπρας να πει τουλάχιστον ότι θα δικάσει τους προδότες, αλλά ούτε αυτό.
    Όλοι αυτοί θα ζήσουν με τα πλούτη τους ζωή χαρισάμενη χωρίς καθόλου τύψεις και θα αυτοαποκαλούνται και πατριώτες.
    Ακόμα και αν μια κυβέρνηση πει ότι δεν μπορώ να βγάλω την χώρα από την κατοχή δεν θα μπορούσε να πει το ίδιο και για τους προδότες, αυτούς θα έπρεπε να μας τους δώσει.
    Εκτός και αν ήταν μαζί με τον εχθρό από την αρχή.

    ReplyDelete
  2. καλο ειναι να βγει το συριζα για να αποδειχθει ποσο μνημονιακο φιλοκαπιταλιστικο φιλοσιωνιστικο ειναι το κομμα του τσιπρα γνωμη μου εννοειται βασικα το συριζα ειναι νεοταξιτες ροζ φιλελευθεροι αριστεροι

    ReplyDelete
  3. Ιφικράτη ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα του Cheap R Ass είναι ότι πήγε Αμερική να επιδοκιμάσει την πολιτική Ομπάμα . Την εξωτερική πολιτική των φονιάδων των λαών και την εσωτερική της ανεργίας και των 13,5 τρις λογαριασμού στους φορολογουμένους για την διάσωση των τραπεζών και των γαμησιάτικων των golden boys .
    Ήταν αναμενόμενη η συμπεριφορά του αυτή . Μας είχε προϊδεάσει το νούμερο Δούρου με τις φιλοεβραϊκές δηλώσεις . Τι να κάνουμε, είναι γλυκιά η εξουσία και από ότι φαίνεται θα την κερδίσει ο Alexis από την αποβλακωμένη γενιά του facebook που έβγαλε νέγρο πλανητάρχη σφαγέα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ...

    ReplyDelete