Sunday, January 13, 2013

Η ηθική των συνεπειών



Η Ελληνική Ηθική οφείλει να βασίζεται στις αρνητικές ή θετικές συνέπειες των πράξεων. Μία πράξη κρίνεται ηθική αν προσδίδει το μέγιστο καλό για τον μέγιστο αριθμό Ελλήνων, δηλαδή αν εξασφαλίζει την Ελληνική Συνέχεια. Από αυτό το αποτέλεσμα καθορίζεται ποιά πράξη είναι ηθική και ποιά ανήθικη.
Το μέγιστο καλό βάσει του οποίου κρίνεται η ηθική αξία μιάς πράξεως, δεν έχει σχέση με τις ατομικές ή υλικές απολαύσεις. Το μέγιστο καλό των πολλών, αφορά τις πνευματικές και πολιτιστικές απολαύσεις. Η χαρά της ζωής βρίσκεται όταν ο Έλλην βλέπει τα παιδιά του να συντρίβουν ιδεολογικώς τους αντιπάλους του Ελληνισμού, όταν τα βλέπει να αναπαράγουν πιστά τα Ελληνικά έθιμα, όταν οι Απόγονοί του αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Η Ελληνική Ηθική δεν έχει σχέση με τον ηδονισμό. Η Ελληνική Ηθική ταυτίζεται με την αντοχή στους πόνους που προκαλεί ο αγών για την Ελληνική Συνέχεια.
Κάθε ηθικό δίλημμα που αντιμετωπίζουμε το επιλύουμε βάσει της αρχής των συνεπειών. Ποιές θα είναι οι συνέπειες για την Ελληνική Συνέχεια από αυτή ή την άλλη επιλογή; Οι συνέπειες θα καθορίσουν την επιλογή μας.
Η ηθική των συνεπειών είναι άκρως αντίθετη με την ηθική της δεοντολογίας που καθορίζει το ηθικόν ή ανήθικον μιάς πράξεως, από την φύση της πράξεως. Δεν ενδιαφέρει τον Ελληνισμό η φύση της πράξεως, αλλά οι συνέπειες της πράξεως.
Η ηθική των συνεπειών μιάς πράξεως, πρέπει να καθορίζει ποιές συνέπειες θεωρούνται καλές, ποιός ωφελείται από την πράξη, ποιοί κρίνουν το καλό ή το κακό των συνεπειών. Μία απάντηση υπάρχει σε αυτά τα ερωτήματα: Η επιβίωση των Απογόνων και η Ελληνική Συνέχεια είναι η υπερτάτη αξία, το Ελληνικό Έθνος πρέπει να ωφελείται από την πράξη, κριτές είναι οι Πατρώοι Θεοί και οι πρεσβύτεροι Ιεροφάντες.
Εν μέσω κατοχής στην Ελλάδα βάσει της ηθικής των συνεπειών οι ακόλουθες ενέργειες είναι επιβεβλημένες προκειμένου να διασωθεί ο Λαός από την γενοκτονία:
Τύπωμα ελληνικού χαρτονομίσματος, σβήσιμο φορολογικών αρχείων του κράτους, χρήση ηλεκτρικού ρεύματος από το δίκτυο άνευ μετρητού, απαλλοτρίωση τραπεζών, δυναμική αποβολή ξένων εταιριών και προϊόντων ανταγωνιστικών προς τα Ελληνικά προϊόντα, διακίνηση Ελληνικών εμπορευμάτων άνευ φορολογικών στοιχείων, διακράτηση συντάξεων των νεκρών συγγενών, έλεγχος φαρμάκων και κοινωνικών υπηρεσιών εξοστρακίζοντας βιαίως τους λαθροεποίκους, σκληρή τιμωρία εναντίον όσων ρουφιανεύουν στην οικονομική γκεστάπο τους πολίτες, οργάνωση του Ελλήνων παρανόμων εναντίον των ξένων συμμοριών, δολιοφθορές εναντίον των κατοχικών διωκτικών αρχών.    
Κάθε άρνηση να πλήξουμε το κατοχικό καθεστώς είναι ανήθικη. Επιφέρει τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων. Η ομορφιά στην ηθική των συνεπειών εντοπίζεται στο απόλυτον της ετυμηγορίας της: Ή οι δωσίλογοι της κατοχικής ληστοσυμμορίας θα επιβιώσουν, ή ο Ελληνικός Λαός.

2 comments:

  1. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
    ΕΥΓΕ ΙΦΙΚΡΑΤΗ
    ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

    ReplyDelete
  2. "Η Ελληνική Ηθική δεν έχει σχέση με τον ηδονισμό. Η Ελληνική Ηθική ταυτίζεται με την αντοχή στους πόνους που προκαλεί ο αγών για την Ελληνική Συνέχεια."

    Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι Έλληνες πίστευαν ανέκαθεν στην Ευδαιμονία η οποία εμπεριέχει την Ηδονή. Κι ας είμαστε ειλικρινείς, ως άνθρωποι επιζητούμε την ευτυχία και συνεπώς συνειδητά η ασυνείδητα τείνουμε προς την Ηδονή.


    Καλλιόπη Ίρις

    ReplyDelete