Tuesday, December 19, 2017

Νοημοσύνη σμήνους και το μέλλον του πολέμου - Swarm intelligence and the future of warfare


Η τεχνολογία νοημοσύνης σμήνους(swarm intelligence), η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης(artificial intelligence), η τεχνολογία γενετικώς τροποποιημένων μικρο-οργανισμών, και η τεχνολογία μη-επανδρωμένων οχημάτων, πρέπει να τεθούν στην υπηρεσία της Ελληνικής αμύνης.

Ο συνδυασμός τους αποτελεί ένα τεράστιο ποιοτικό άλμα στην επιστήμη του πολέμου. Μία διασπαστική καινοτομία που θα αλλάξει τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης. Το μέλλον του πολέμου θα είναι αόρατο, σιωπηρό, και μη-επανδρωμένο.

Η νοημοσύνη σμήνους έχει παρατηρηθεί ότι υφίσταται ακόμη και σε επίπεδο βακτηρίων(bacterial intelligence).

Ο συνδυασμός των συγκεκριμένων τεχνολογιών μπορεί να δημιουργήσει σμήνη βιολογικών και μηχανικών μικρο-οργανισμών, που να αυτο-αναπαράγωνται, να αυτο-οργανώνωνται, να αυτο-προσαρμόζωνται σε αντίξοο περιβάλλον, και να επιτίθενται αυτονόμως στον εχθρό.

Ας φανταστούμε ένα σμήνος γενετικώς τροποποιημένων εντόμων να τσιμπά τον εχθρό και να του προξενεί λοιμώδη νοσήματα.

Αν ενσωματώσουμε έναν τέτοιο πολλαπλασιαστή ισχύος στην εθνική άμυνα, θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλάσιους εχθρούς.

Φυσικά δεν αρκεί να αναπτύξουμε και να ενσωματώσουμε στην άμυνά μας αυτή την τεχνολογία. Πρέπει να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο να την αναπτύξουν και να την ενσωματώσουν στην δική τους άμυνα οι εχθροί μας.




1 comment: