Thursday, December 7, 2017

Η "λογική" των ραγιάδων θεωρεί ότι δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς η Συνθήκη της Λωζάνης


Στην χθεσινή ομιλία του Ερντογάν, από την πλευρά των ελληνόφωνων πολιτικών επικράτησε η "λογική" των γραικύλων και του "δεν διεκδικούμε τίποτε".

Συνδυαστικώς, έχουν το θράσος και την βλακεία να πιστεύουν ότι αν δεν συναινέσουν στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί να προβεί σε μονομερή καταγγελία.
Προφανώς ο Ερντογάν προσπαθεί να αποσπάσει την σύμφωνη γνώμη της πλευράς των ρωμιών για να νομιμοποιήσει χωρίς προβλήματα τις διεκδικήσεις του νεο-οθωμανικού κράτους. Αλλά πουθενά στην ιστορία δεν τίθεται ως προαπαιτούμενο το να υπάρχει διμερής συμφωνία για την αλλαγή του εδαφικού στάτους κβο.
Οι συνθήκες ακυρώνονται, αναθεωρούνται, καταγγέλονται, καταπατώνται, διότι αυτή ακριβώς είναι η φύση τους. Να αλλάζουν.
Το να οχυρώνεται η κατοχική κυβέρνηση πίσω από την Συνθήκη της Λωζάνης, υπονοώντας ότι δεν μπορεί να αναθεωρηθεί χωρίς την σύμφωνη γνώμη της, αποδεικνύει το πόσο επικίνδυνοι είναι ως κυβερνήτες οι Παυλόπουλος, Τσίπρας και σία.
Αν υποθέσουμε ότι εμείς θέλαμε να απελευθερώσουμε την Ανατολική Θράκη, ή την Βορειο-Ανατολική Κύπρο από τον τουρκικό ζυγό, είναι τελείως αδιάφορο τί λένε οι διεθνείς συνθήκες. Μετά από μία μονομερή πολιτική απόφαση και μία επιτυχημένη εκστρατεία, απλούστατα θα υπογραφούν νέες συνθήκες που θα επικυρώνουν το παραχθέν αποτέλεσμα.
Αυτό που εκνευρίζει αφάνταστα είναι ότι με τον ραγιαδισμό τους οι κυβερνώντες αποκοιμίζουν έναν ολόκληρο λαό, εμφυτεύοντάς του την εγκληματική άποψη ότι οι συνθήκες αλλάζουν μόνον κοινή συναινέσει. Οπότε αφού ο Πρ. Παυλόπουλος αρνήθηκε να συζητήσει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, άρα μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αλλάξει η συνθήκη.
Υπάρχει, και είναι παμπάλαιος. Και ονομάζεται μονομερής καταγγελία.
Απόσπασμα από το wikipedia, http://bit.ly/2BLqFrC, Διεθνής Συνθήκη:
"Η καταγγελία συνθήκης εκ μέρους μιας των συμβαλλομένων Χωρών αποτελεί πάντα μονομερής πράξη. Δι΄ αυτής ένα συμβαλλόμενο Κράτος ανακοινώνει την πρόθεσή του, με ρητή κοινοποίηση, ότι παύει να δεσμεύεται από την συγκεκριμένη Συνθήκη. Σε περιπτώσεις συλλογικής ή πολυμερούς διακρατικής Συνθήκης η καταγγελία επιφέρει την μείωση και μόνο του αριθμού των συμβαλλομένων Κρατών".
Οι νομικές διεργασίες είναι δευτερευούσης σημασίας ακόμη και σε περιπτώσεις πολυμερών διακρατικών συνθηκών. Σημασία έχει η πρόθεση, η αποφασιστικότητα, και η δυνατότητα. Ο Τράμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απεγκλωβιστούν οι ΗΠΑ από την πολυμερή συνθήκη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που υπέγραψε η κυβέρνηση Ομπάμα μαζί με την ΕΕ και την Ρωσσία.
Η περίπτωση ότι μία ημέρα θα εμφανιστεί η νεο-Οθωμανική κυβέρνηση και θα δηλώσει ότι δεν δεσμεύεται πιά από την Συνθήκη της Λωζάνης, δεν φαίνεται να περνά από το μυαλό των ραγιάδων.
Κραδαίνουν διεθνώς την ακεραιότητα της εν λόγω Συνθήκης δίκην ροπάλου, θεωρώντες ότι έτσι τρομάζουν τον αντίπαλο. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποκοιμίζουν τον Ελληνικό Λαό.
Όταν αλλάζει το ισοζύγιο ισχύος σε μία περιοχή, αλλάζουν και οι διεθνείς συνθήκες ώστε να αντανακλούν την νέα ισορροπία δυνάμεων.

No comments:

Post a Comment