Monday, December 18, 2017

Πόλεμος πολλαπλών διαστάσεων



Όσοι αντιφυλετιστές επιτίθενται στον εθνοφυλετισμό και στις απόψεις περί πάλης των φυλών, δεν σημαίνει ότι είναι ειρηνιστές.

Αν ερευνήσουμε τις απόψεις των θα διαπιστώσουμε ότι τις περισσότερες φορές δυσανασχετούν επειδή θέλουν να μεταφέρουν την πάλη σε κάποιο άλλο πεδίο, πχ στο ταξικό πεδίο. Θέλουν την πάλη των τάξεων.

Αυτό ισχύει και αντιστρόφως. Αρκετοί φυλετιστές αρνούνται την πάλη των τάξεων, διότι θέλουν η σύγκρουση να μεταφερθεί στο πεδίο της φυλής.

Το ίδιο ισχύει για όσους δυσανασχετούν για την σύγκρουση των θρησκευτικών ταυτοτήτων, ή για όσους δυσανασχετούν για την πάλη μεταξύ εθνών, ή για την σύγκρουση πολιτισμών, ή για την σύγκρουση γεωπολιτικών συμφερόντων.

Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τον Ελληνισμό, πρέπει να διεξάγουμε μάχες σε όλα τα πεδία. Από το γλωσσικό μέχρι το θρησκευτικό, και από το γεωπολιτικό μέχρι το οικονομικό.

Αλλιώς θα καταλήξουμε να υπερασπιζόμαστε ό,τι συμφέρει και ό,τι εκφράζει τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Αν κάποιος ενδιαφέρεται μόνον για την Ελληνική γλώσσα, θα υπερασπίζει μόνον αυτόν τον τομέα. Έτσι όμως, θα είναι συνυπεύθυνος για την καταστροφή άλλων πτυχών του Ελληνισμού.

No comments:

Post a Comment