Sunday, December 10, 2017

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να εξοικειωθούν στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα


"Και πώς θα αγοράζουμε πετρέλαιο αν δεν έχουμε ευρώ;", η μόνιμη επωδός των ευρωραγιάδων.


Έχουμε ένα σωρό επιλογές πιά, αλλά οι ευρωραγιάδες ξέρουν μόνον μία, το ευρώ. 

Εκτός από το πετρογουάν, εκτός από την απευθείας συναλλαγή σε εθνικά νομίσματα, εκτός από την συναλλαγή με κοινή λογιστική μονάδα και αλληλόχρεο λογαριασμό, εκτός από την συναλλαγή σε χρυσό μεταξύ κρατών, τώρα υπάρχει και η επιλογή συναλλαγής σε κρυπτονομίσματα. 

Το μυαλό των ευρωραγιάδων δεν πρόκειται να ξεκολλήσει ποτέ από το ευρώ, διότι είναι ψυχοπαθείς. Όμως οι Έλληνες πρέπει να εξοικειωθούν σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, και να μην ακούν την κινδυνολογία των ευρωραγιάδων.

Το πιό σημαντικό στοιχείο που προσφέρουν τα κρυπτονομίσματα είναι η ανωνυμία συναλλαγών, και η αποκεντρωμένη παραγωγή και διανομή τους. Δεν απαιτείται η ύπαρξη κεντρικής τραπέζης. Πρόκειται για peer-to-peer συναλλαγή. 

Εξ αιτίας της αρχιτεκτονικής τους, προσφέρονται ως κατάλληλα εργαλεία για την παράκαμψη των κυρώσεων που επιβάλλει κατά καιρούς ο δυτικός συνασπισμός σε χώρες όπως το Ιράν, η Ρωσσία, η Βόρειος Κορέα, η Συρία, και η Βενεζουέλα.

Τα κρυπτονομίσματα σε συνδυασμό με τα εθνικά νομίσματα θα βοηθήσουν στην αποδολλαριοποίηση και στην αποευρωποίηση της παγκόσμιας νομισματικής κυκλοφορίας. 

Η Βενεζουέλα του Μαδούρο, ανακοίνωσε την έκδοση του δικού της κρυπτονομίσματος - Venezuela to launch oil-backed cryptocurrency


1 comment:

  1. Για να γλιτώσουμε από τις εμμονές των ευρωλιγούριδών, πρέπει να αποκτήσουν σοβαρά επιχειρήματα οι υπόλοιποι

    Τα κρυπτονομίσματα είναι μία φούσκα αναδιανομής πλούτου που θα σκάσουν σύντομα, δεν είναι επιχείρημα υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

    Ότι και αν ανταλλάσσεις (μεταξύ κρατών) η εμπορική αξία τους πρέπει να είναι ίση, σε ότι και αν μετράται αυτή. Εάν δεν είναι ίση και δίνεις λιγότερα από όσα παίρνεις τότε κάποιος πρέπει να σε δανείσει.

    Εάν λοιπόν έχεις έλλειμμα (που ίσχυε τότε άλλα δεν ισχύει τώρα) εάν κόψεις τους δεσμούς με αυτόν που σε δανείζει το άμεσο αποτέλεσμα είναι η μείωση της καταναλώτικής σου δύναμης. Η όποια επιπλέον δυνατότητα παραγωγής αγαθών που θα σου δώσει η υπάρξη δικού σου εσωτερικού νομίσματος δεν θα φανεί αμέσως.

    Η μεγάλη ανυπαρξία των επιχειρημάτων των δραχμιστών, φαίνεται από ότι τώρα που μπορούμε να βγούμε από το ευρώ (λόγω ανυπαξίας ελλείματος ισοζυγίου πληρωμών) το αίτημα πλέον εξαφανίζεται αντί να ισχυροποιείται.

    Ήταν εξαρχής ένα κίνημα της εύκολης λύσης, που παρουσίαζε την δραχμή ως εύκολη λύση με άμεσα κέρδη, ενώ στην πραγματικότητα ήταν η δύσκολη λύση με απώτερα μελλοντικά κέρδη.

    Εάν εμφανιστεί ως τέτοια μπορεί να έχει συνειδητούς οπαδούς, αλλιώς θα έχει μόνο οπαδούς του λόμπι της δραχμής, αυτών που βγάλαν τα λεφτά τους έξω και περίμεναν να μας αγοράσουν όλους. Δεν θα γίνουμε λαγοί αυτών που θέλουν να γίνουν βεζίρηδες στην θέση του βεζίρη.

    ReplyDelete