Thursday, October 1, 2015

Η κοινωνική εξέλιξη κατεδαφίζει τον ανθρωποκεντρισμό. Ανατέλλει η μετα-ανθρώπινη εποχή


Οι περισσότερες ανθρωπιστικές και δημοκρατικές μη-κυβερνητικές οργανώσεις ζούν τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας. Έχουν στηρίξει τις δραστηριότητές τους στις εξής λανθασμένες παραδοχές:
α) οι κοινωνίες θα συνεχίσουν να είναι ανθρωποκεντρικές, β) οι κοινωνίες θα συνεχίσουν να είναι δημοκρατικές, γ) οι λαοί θα συνεχίσουν να έχουν ευρωκεντρική αντίληψη.
Εμείς, αντιθέτως, πρέπει να προετοιμάσουμε το κίνημα και το κόμμα για την μετα-ανθρώπινη κοινωνία (post-human society), για την μετα-δημοκρατική εποχή (post-democratic era), για τον μετα-ευρωπαϊκό κόσμο (post-european world).
Εν ολίγοις οφείλουμε να προετοιμαστούμε για την μετα-ανθρωπιστική εποχή.
Στην αυγή της μετανθρώπινης εποχής οι διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι παρωχημένες.
Κάποτε, αν κάποιος συμπολίτης μας ήταν τυφλός εθεωρείτο άτομο με ειδικές ανάγκες. Τώρα μπορεί να εγκαταστήσει ένα eyeborg και να βλέπει καλύτερα από πολλούς συνανθρώπους μας.

Κάποτε, ένας ανάπηρος συμπολίτης μας έμενε στο κοινωνικό περιθώριο και είχε ανάγκη κοινωνικής προστασίας. Σήμερα μπορεί να εγκαταταστήσει ένα τεχνητό άκρο και να γίνει βιονικός άνδρας, ταχύτερος από πολλούς συνανθρώπους μας.
Η εξέλιξη της τεχνολογίας και του ανθρωπίνου είδους θα αναδείξουν τα cyborgs σε μία νέα κοινωνική κάστα, ανοικτή σε όλους.
Αργά αλλά σταθερά, καταργούνται όλοι ο νόμοι και οι ιδέες που στηρίζονται σε αδικημένες μειονότητες ή σε αποκλεισμένους συμπολίτες. Τώρα κυριαρχεί η επένδυση στην συνεργασία ανθρώπου-μηχανής.
Οι άνθρωποι σε λίγο θα μπορούν να επεκτείνουν την μνήμη τους, όπως κάνουν σήμερα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Θα καταργηθούν οι στρατιώτες. Σύντομα οι στρατοί θα διαθέτουν αποκλειστικώς robo-killers.
Οι δημοκρατικές αντιλήψεις υποχωρούν σε όλο τον κόσμο, καθώς νέα πολιτικά συστήματα έρχονται στο προσκήνιο.
Ο ευρωκεντρισμός πεθαίνει, και στην θέση του αναδύεται ο Ασιατικός γίγαντας. 
Κάθε μερά που περνά η επιστήμη και η τεχνολογία συντρίβουν τον ανθρωποκεντρισμό, τον ευρωκεντρισμό, και τις δημοκρατικές συνήθειες. Μένει να συγχρονιστεί και η πολιτική πρακτική με την Νέα Εποχή που ανατέλλει. 

3 comments:

  1. ιφικρατη, διαβασα τις ανατρησεις σου
    http://www.iphicratisamyras.com/2015/09/blog-post_27.html
    http://www.iphicratisamyras.com/2015/09/blog-post_30.html
    http://www.iphicratisamyras.com/2015/10/get-hellas-out-of-un-and-un-out-of.html
    και προβληματιστικα τρελα. Απο οτι καταλαβαινω δεν την βγαζουμε καθαρη με τιποτα
    Αν η συλλογιστικη σου και τα επειχηρηματα που παραθετεις ειναι σωστα τοτε η κατασταση απλα ειναι μη αναστρεψιμη.
    Να φυλαξουμε τα συνορα μας - με αποτελεσματικο τροπο - δεν μπορουμε
    Να ξεφωρτοθουμε το ακριδομανι που μας εχει κατσικωθει δεν το μπορουμε
    Ακομα και αν κανουμε την τρελλη υποθεση εργασιας οτι με καποιο μαγικο τροπο αφυπνιζονται οι Ελληνες και ερχεται στην εξουσια ενα κυβερνητικο σχημα με πατριωτικες αρχες παλι δεν θα μεταβληθει η κατασταση με τετοιο τροπο που να βελτιωθει η Ελλαδα. Με δεκαδες η και εκαντονταδες χιλιαδες απο εμας να εχουν μεταναστευσε, με ρυθμο υπογενητικοτητας να πιανει μεγαλυτερο ρυθμο πτωσης απο οτι οι μετοχες σε χρηματηστηριο - για να αντιστραφει ο δεικτης γεννησεων σε μια κοινωνια πρεπει να περασουν πολλα χρονια - , με παμπολα προβληματα στον τομεα της δημοσιας διοικησης, με μια κοινωνια σε πληρη καταρευση, με μνημονια, με ανεργια, με,με,με.....
    Απλα βγαζεις το συμπερασμα οτι η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη. Ακομη και αν μια πατριωτικη κυβερνηση ειχε την εξουσια τα προβληματα ειναι τοσα πολλα και σε τοσους πολλους διαφορετικους τομεις που ειναι απλα αδυνατο να αντιμετωπιστουν,ουτε καν επιφανειακα. Δηλαδη για να σου δοσω ενα παραδειγμα ειναι σαν πετας εναν ανθρωπο απο τα 20000 ποδια απο ενα αεροπλανο και να περιμενεις να ζησει. Οτι και να κανει, οτι αερας και να επικρατει, οποια σταση και να παρει το σωμα του ανθρωπου, ακομα και να αρχισει να κουνα τα χερια του σαν καρτουν για να πεταξει, οσες φορες και να το τρεξουμε αυτο το σεναριο το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο. Στο τελος θα σκασει σαν καρπουζα στο εδαφος και θα σκωτοθει

    sorry που το comment μου δεν εχει αμμεση συναφεια με την αναρτηση σου .

    ReplyDelete
  2. https://www.youtube.com/watch?v=MgyozhxgCv4

    ReplyDelete