Tuesday, October 13, 2015

Το κίνημα Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) επί 90 χρόνια διεξάγει μάχη για την ψυχή της Ινδίας



Το κίνημα Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τους Έλληνες στο θρήσκευμα.

Το RSS είναι εθελοντικός μη-κυβερνητικός οργανισμός που αγωνίζεται από το 1925 να επαναφέρει στον Ινδουϊσμό όσους Ινδούς έχουν εκχριστιανισθεί ή εξισλαμιστεί.

Το RSS ως κοινωνική οργάνωση παρέχει εκπαίδευση στην δημιουργία χαρακτήρων μέσα από την Ινδουϊστική κουλτούρα ώστε να επιτύχει την ενότητα της Ινδίας.

Σε συνεργασία με το Bharatiya Janata Party (BJP) έφεραν τον Narendra Modi στην πρωθυπουργία της Ινδίας. Το BJP και το RSS αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, ηγέτες και στελέχη μεταπηδούν από τον οργανισμό στο κόμμα και αντιστρόφως.

Η βασική αλλαγή που έφερε στην πολιτική της Ινδίας το RSS είναι ότι από τότε που απέκτησε την ανεξαρτησία της, η Ινδία ήταν ένα κοσμικό πολυθρησκευτικό κράτος. Το RSS αγωνίζεται να καταστήσει την Ινδία, Ινδουϊστικό κράτος.

Το RSS και το BJP στοχεύουν να καταστήσουν τον Ινδουϊσμό κυρίαρχη θρησκευτική και πολιτιστική έκφραση της Ινδίας απαιτώντας να προσηλυτιστούν στον Ινδουϊσμό οι εκχριστιανισμένοι και εξισλαμισμένοι Ινδοί.

To BJP που λειτουργεί ως πολιτικός βραχίων του RSS ετοιμάζει την νέα πολιτική του εκστρατεία σε όσα Ινδικά κράτη δεν έχει ακόμη την πλειοψηφία.

Στους στόχους του BJP και του RSS είναι η επανένωση με την ανατολική Βεγγάλη (Μπαγκλαντές).

Οι δύο Ινδουϊστικοί οργανισμοί ζητούν η Ινδία να ανακηρυχθεί έθνος Ινδουϊστών.

Αγωνίζονται κατά του "ερωτικού" τζιχάντ δια του οποίου οι ισλαμιστές προσπαθούν να προσηλυτίσουν Ινδές μέσω γάμων και χρημάτων.

Ο διττός αγών των Ινδουϊστών στο θρησκευτικό και στο πολιτικό πεδίο για την ανάκτηση της Ινδικής ψυχής μπορεί να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για τους Έλληνες στο θρήσκευμα.




1 comment:

  1. Νομιζω οτι,Ινδοι και Πακιστανοι,ειναι ο ιδιος λαος.αλλα διαφοροποιουνται λογω θρησκειας.Αυτο ας το εχουν υπ'οψιν οι διαφοροι "κουλτουριαρηδες",που θελουν να μετατρεψουν την Ελλαδα,σε πολυφυλετικο-πολυθρησκευτικο πανδοχειο.

    ReplyDelete