Sunday, December 20, 2015

Ο Αντόνιο Γκράμσι παραμένει επίκαιρος



Παρά την αιματηρή λιτότητα, το δεξιό μνημονιακό κόμμα του Ραχόι, προηγείται στις πρώτες δημοσκοπήσεις την ημέρα των εκλογών στην Ισπανία.

Επομένως στην Ισπανία εμφανίζεται το ίδιο φαινόμενο με την Ελλάδα. Φιλοευρωπαϊκά μνημονιακά κόμματα που έχουν καταστρέψει τις χώρες τους, υφίστανται απώλειες στις εκλογές αλλά δεν εξαϋλώνονται.

Παρά την αγριότητα των αντιλαϊκών μέτρων, οι κοινωνίες δεν αντιδρούν με αντίστοιχο μένος στα πλήγματα που υφίστανται.

Την εξήγηση γι' αυτό το φαινόμενο την είχε δώσει ο Αντόνιο Γκράμσι, όταν έγραφε ότι για να επέλθει η κομμουνιστική επανάσταση δεν αρκεί η κρίση του καπιταλισμού. Η εργατική τάξη ευρίσκεται υπό την πολιτιστική επιρροή της αστικής τάξεως. Η αστική τάξη διαθέτει την πολιτιστική ηγεμονία. Η εργατική τάξη πρέπει να αποκτήσει την πρωτοκαθεδρία στο επίπεδο των πολιτιστικών αξιών. 

Στην σημερινή εποχή δεν μας απασχολεί ο κομμουνισμός, αλλά ο πανευρωπαϊσμός.

Δεν αρκεί η οικονομική κρίση για να ανατραπούν τα φιλοευρωπαϊκά καθεστώτα στις χώρες της ΕΕ. Όσο τα φιλοευρωπαϊκά καθεστώτα διαθέτουν την πολιτιστική ηγεμονία, οι λαοί δεν θα αντιδρούν. Θα σκέπτωνται πάντα ότι "η Ευρώπη είναι το σπίτι τους". Οπότε γιατί να φύγεις από το σπίτι σου;

Όμως οι Έλληνες έχουν διαφορετικό ιστορικό υπόβαθρο και διαφορετική γεωπολιτική θέση σε σχέση με τους βόρειοδυτικούς λαούς.

Πρέπει να διεξάγουμε αμείλικτη ιδεολογική πάλη για να αποκτήσουμε την πολιτιστική ηγεμονία έναντι των ευρωπαϊστών, απορρίπτοντες κάθε ευρωπαϊκή αξία.

Ο διαχωρισμός μας από την Ευρώπη δεν πρέπει να έχει οικονομικά κίνητρα, αλλά κυρίως πολιτιστικά και γεωπολιτικά.

Όσο υπάρχουν Έλληνες που θεωρούν την Ευρώπη(όχι την ΕΕ), εταίρο και σύμμαχο της Ελλάδος, η Ελλάδα θα παραμένει σκλαβωμένη.

Όσο υπάρχουν Έλληνες που αντί να μάχωνται για την πολιτιστική ηγεμονία του Ελληνισμού, υποτάσσονται στην πολιτιστική ηγεμονία των ευρωραγιάδων, το Έθνος μας θα μαραζώνει.

Ακόμη και 1000 μνημόνια να υπογράψουν οι προδότες ελληνόφωνοι ευρωπαϊστές, ο Ελληνικός Λαός δεν θα ξεσηκωθεί κατά της Ευρώπης, όσο δεν διαχωρίζουμε πλήρως την Ελλάδα από την Ευρώπη σε πολιτιστικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Ο Αντόνιο Γκράμσι παραμένει επίκαιρος, αλλά σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Οι πατριώτες πρέπει να τον μελετήσουν για να κατανοήσουν ότι η οικονομική κρίση δεν οδηγεί αυτομάτως στην πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδος. Προηγείται η αντικατάσταση του ευρωπαϊκού κώδικος αξιών, με τις Ελληνικές Αξίες.

Χωρίς την εσωτερική κάθαρση της Ελληνικής Ψυχής από το ευρωπαϊκό μίασμα, ο Λαός μας θα έχει την τύχη της Ισπανίας.

Spain’s ruling conservatives win general election, Podemos come in third – exit polls

Europa delenda est (Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί)

2 comments:

  1. Και στην Πορτογαλία τον ιδιο. Μου φαινεται, και δεν χρειάζεται να είσαι και πολυ εξυπνος, ο τι θελουν να καταστρεψουνε, και να ξεφτιλίσουνε τον νότο γενικος. Δεν μου φαινεται μονο οικονομικο. Θα πρεπει να δημιουργηθει ενα PIGS μπλοκ.


    ReplyDelete
  2. στην ελλαδα η εαμοβουλγαρικη προδοτικη πλουτοκρτικη μισελληνικη αριστερα εχει την απολυτη ιδεολογικη πνευματικη πολιτισμικη ηγεμονια 41 χρονια τωρα.
    κανενας αλλος ουτε οι χαζοδεξια ουτε οι χριστιανοι ουτε οι αστοι ουτε οι ευρωπαιστες ουτε οι αμερικανιστες...
    τη ιδεολογικη ηγεμονια των εαμομπουλγκαρ πρεπει να αντιμετωπισει ο ελληνικος λαος με ενα εθνικολαικο κινημα, αλλιως ειναι χαμενος....

    ReplyDelete