Saturday, December 12, 2015

Η πολιτική ορθότητα διαστρεβλώνει την ισλαμική θεολογία



Η πολιτική ηλιθιότητα της Αμερικανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (National Counterterrorism Center [NCTC]), σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό με την πολιτική ορθότητα της εποχής μας.

Το NCTC σε εσωτερικό του έγγραφο, το 2008, κάνει συστάσεις στους Αμερικανούς αξιωματούχους, όταν αναφέρονται στην Αλ-Κάιντα, να μην χρησιμοποιούν τις λέξεις, τζιχάντ, ισλάμ, μουτζαχεντίν, χαλιφάτο, κίνημα, σαλαφισμός, βαχαμπισμός.

Σύμφωνα με τους ηλιθίους συγγραφείς του κειμένου, οι συγκεκριμένες λέξεις προσδίδουν θρησκευτική νομιμοποίηση στην Αλ-Κάιντα. Δεν πρέπει, λέει το κείμενο, να χρησιμοποιείται το πλαίσιο West vs Islam. Αντ' αυτού να χρησιμοποιείται το πλαίσιο "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας".

Έφτασαν στο σημείο να αρνούνται ότι η τρομοκρατία είναι μέθοδος πολέμου. Η τρομοκρατία δεν είναι αίτιο, ούτε κίνητρο πολέμου.

Και όλα αυτά διότι σύμφωνα με την αντίληψη της εν λόγω υπηρεσίας, η Αλ-Κάιντα διαστρεβλώνει το θρησκευτικό μήνυμα του Ισλάμ.

Δηλαδή η Αμερικανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία προτιμά να μην βλέπει τα ισλαμικά κίνητρα της τρομοκρατίας, προκειμένου να μην προσβάλλει τα αισθήματα των μουσουλμάνων. Δεν τους απασχολεί αν το Ισλάμ προσβάλλει τον δικό τους πολιτισμό.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προτιμούν να διαστρεβλώνουν το πραγματικό μήνυμα του Ισλάμ, και να το παρουσιάζουν ως ειρηνικό, ενώ δεν είναι. Προτιμούν το ψέμμα και την παραποίηση της αληθείας.

Έστω. Δικό τους πρόβλημα. Αλλά η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να ακολουθεί τις εντολές των ξένων αξιωματούχων και "ειδικών" σε ζητήματα ισλαμικής τρομοκρατίας.

Αυτά που λέει η Αλ-Κάιντα και η ISIS, αποτελούν το πραγματικό μήνυμα του Ισλάμ. Διαστρεβλωτές της ισλαμικής θεολογίας είναι οι ανεκδιήγητοι υπερασπιστές της πολιτικής ορθότητος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι οι ακραίοι ισλαμιστές, αλλά οι μετριοπαθείς ισλαμιστές. Οι ακραίοι προέρχονται από τους μετριοπαθείς. 

Όταν η πολιτική ορθότητα διαχωρίζει τους ακραίους από τους μετριοπαθείς, στην ουσία τους στέλνει το εξής μήνυμα: "Παραμείνετε μέσα στο Ισλάμ, απλώς μην βιαιοπραγείτε".

Με αποτέλεσμα οι δυτικές κοινωνίες αντί να πιάνουν τους μετριοπαθείς ισλαμιστές από το χέρι και να τους τραβάνε έξω από το Ισλάμ, τους λένε "Καθίστε μέσα στο Ισλάμ, η θρησκεία σας είναι σεβαστή και ειρηνική". 

Στην συνέχεια, ακούν αυτό το καταστρεπτικό μήνυμα και άλλοι άνθρωποι ανά την υφήλιο, και προσηλυτίζονται στο Ισλάμ. 

Αφού οι δυτικοί πανίβλακες τους λένε ότι το Ισλάμ είναι υπέροχο και ειρηνικό, και μόνον κάτι ακραίοι σαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν είναι το πρόβλημα, γιατί να απωθούνται από το Ισλάμ; 

Η πολιτική ορθότητα έχει ως αποτέλεσμα μετά από κάθε ισλαμική τρομοκρατική ενέργεια να μην τίθεται επί τάπητος το να απεγκλωβιστούν από το Ισλάμ οι πιστοί του, αλλά το να είναι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι. 

Με αυτή την λογική, αν η Δύση εξισλαμιστεί πλήρως, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί τα δυτικά ισλαμικά καθεστώτα να είναι μετριοπαθή. Αν πχ οι ΗΠΑ εξισλαμιστούν, το πρόβλημα των Αμερικανών αξιωματούχων θα είναι η μετριοπάθεια του Αμερικανικού ισλαμικού καθεστώτος, και όχι ο ισλαμικός θεολογικός του πυρήνας.
  
Εδώ υπάρχει άλλο ένα πρόβλημα με την κατηγορία "μετριοπαθείς μουσουλμάνοι". Η Σαουδική Αραβία καταδιώκει τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα, όπως και το Κατάρ. Η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Μαρόκο, κατά καιρούς έχουν σκοτώσει πολλούς ισλαμιστές τρομοκρατές. 

Μήπως πρέπει να θεωρούμε το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας μετριοπαθές;

Μήπως πρέπει να θεωρούμε την νεοθωμανική Τουρκία μετριοπαθές χαλιφάτο; 

Αντιμετωπίζουμε άλλη μία παγκοσμιοποίηση. Εξ ίσου καταστρεπτική με την δυτική παγκοσμιοποίηση. Την ισλαμική παγκοσμιοποίηση. Δεν υπάρχει μετριοπαθής και ακραία παγκοσμιοποίηση. 

Η Ελληνική στρατηγική έναντι της ισλαμικής παγκοσμιοποιήσεως, πρέπει να θεωρεί το "μετριοπαθές" Ισλάμ ως ένα στάδιο πριν την έκρηξη της ισλαμικής τρομοκρατίας (pre-violent stage of jihad). Σε καμμία περίπτωση ως μία μόνιμη και ανεκτή κατάσταση. 

Ο πυρήνας της Ελληνικής δομικής ασφαλείας είναι να μην υπάρχει ισλαμική κοινωνική βάση από όπου οι ισλαμιστές τρομοκράτες αντλούν όπλα, χρήματα, διασυνδέσεις, ανθρώπινο δυναμικό. Η μετριοπαθής ισλαμική κοινωνική βάση, ευκόλως μπορεί να μετατραπεί σε ακραία, όπως γίνεται τώρα στην Τουρκία, στην Μαλαισία, και στην Αλβανία. 

Η Γκάμπια, μέχρι προσφάτως ένα μικρό κοσμικό αφρικανικό κράτος, ανακηρύχθηκε σε Ισλαμική δημοκρατία.

Το πρόβλημά μας είναι το Ισλάμ στο σύνολό του, και όχι η βαθμίδα θεολογικής αυστηρότητος που χρησιμοποιούν οι πιστοί του.  

No comments:

Post a Comment