Monday, December 21, 2020

Βασικές αιτίες που οδήγησαν στην εγκαθίδρυση παγκόσμιας υγειονομικής χούντας

 

Για την εγκαθίδρυση της σημερινής παγκόσμιας υγειονομικής χούντας υπάρχουν πολλές αιτίες, αλλά ωρισμένες εξ αυτών είναι πολύ βασικές: 

Πρώτον, η ιατροποίηση της κοινωνίας, medicalization of society. Συνεχώς διευρύνονται τα εννοιολογικά όρια των ασθενειών ώστε να συμπεριλαμβάνουν υγιή άτομα που ποτέ δεν θα νοσήσουν σοβαρώς. Οι φαρμακευτικές εταιρείες όχι απλώς πιέζουν για περισσότερες συνταγογραφήσεις, αλλά κυριολεκτικώς καθορίζουν θεραπευτικά πρωτόκολλα μέσα από τα ιατρικά συνέδρια και τα εξωνημένα ιατρικά περιοδικά. 

Δεύτερον, mission creep, όρος που προέρχεται από το στρατιωτικό πεδίο. Η διαρκής μετατόπιση και επέκταση των σκοπών κατά την διάρκεια μίας αποστολής. Πχ οι ΗΠΑ ξεκινούν για μία σύντομη, "ειρηνική", αποστολή "προστασίας" μίας μειονότητος σε κάποια χώρα, και καταλήγουν σε πλήρη και μακροχρόνιο καταστροφικό πόλεμο. 

Αυτό πράττει ο ΠΟΥ. Ξεκίνησε ως δήθεν οργανισμός υγείας που θα βοηθούσε στην καταπολέμηση ασθενειών, και λόγω του mission creep, κατέληξε να καθορίζει το αν επιτρέπεται ο πολίτης να βγει έξω από το σπίτι του. 

Τρίτον, ο ΠΟΥ λειτουργεί ως normative agency=κανονιστική/ρυθμιστική αρχή. Δηλαδή δεν περιορίζεται στο να βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών, αλλά επεκτείνεται στο να ορίζει τί είναι υγεία, και τί είναι ασθένεια. Τί πρέπει να τρώνε οι άνθρωποι, αν επιτρέπεται να καπνίζουν, ποιές είναι οι φυσιολογικές τιμές χοληστερόλης, ποιά, πότε, και πόσα εμβόλια οφείλουν να κάνουν οι άνθρωποι κλπ. 

Τέταρτον, η παγκοσμιοποίηση της υγείας. Το αμερικανικό δόγμα της παγκοσμιοποιήσεως στις αρχές της δεκαετίας του 1990 δεν αφορούσε μόνον την οικονομία, την πολιτική, και τα ανοικτά σύνορα. Αφορούσε συνολικώς την κοινωνία, και συμπεριελάμβανε το πεδίο της υγείας. 

Άργησαν να το καταλάβουν οι λαοί, και αιφνιδιάστηκαν με την κορωνο-υστερία, αν και ο ΠΟΥ είχε αναδείξει πολύ πριν το εύρος των αρμοδιοτήτων του με τις δήθεν πανδημίες γρίπης πτηνών, χοίρων, κ.α. 

Όπως στο ζήτημα του εθνικού νομίσματος, και στο ζήτημα του ελέγχου των εθνικών συνόρων, έχει απολεσθεί η εθνική υγειονομική κυριαρχία. Το ελλαδικό ιατρικό προσωπικό δεν αποφασίζει μόνο του. Είναι ελεγχόμενο έξωθεν, είναι ετερόφωτο, και υπακούει τυφλά τις εντολές διεθνών οργανισμών. Ό,τι ακριβώς γίνεται με το ΔΝΤ στο ζήτημα της οικονομίας. 

Υπάρχει και άλλος ένας θεμελιώδης λόγος για το σημερινό κατάντημα της ιατρικής. Πρόκειται για την τυφλή προσήλωση του ιατρικού κόσμου στο Παστερικό παράδειγμα. Η κυριαρχία του Παστερικού αφηγήματος μέχρι στιγμής αμφισβητείται από ένα ισχνό κίνημα εναλλακτικής ιατρικής, το οποίο δεν διαθέτει ισχυρά ερείσματα ούτε στον χώρο της πολιτικής, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο. 

Ανατολικές χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, ενώ διέπονται από διαφορετικές θεραπευτικές φιλοσοφίες, εν τούτοις η κορωνο-υστερία απέδειξε ότι υπέκυψαν στο δυτικό Παστερικό αφήγημα.

1 comment:

  1. τώρα υποχρεωτικό εμβολιάκι, να δούμε τι θα κάνουν με όσους επικαλούνται αλλεργίες , δεν βλέπω την παραμικρή εστία αντίστασης στην βια του συστήματος ούτε σε επαρχίες όπως στην Σάμο που είχε πέσει ξύλο με τα ΜΑΤ, πιστεύουν πολλοί την απάτη, δεν βλέπω αυξημένα ποσοστά αφύπνισης σε εθνικιστές και ακροδεξιούς, τα πιστεύουν όλοι.

    ReplyDelete