Sunday, June 17, 2018

Οι εθνικές μοιρολογίστρες δεν προσφέρουν τίποτε θετικό



Με τον υπέρμετρο συναισθηματισμό και την χαρακτηριστική πολιτική άγνοια που διακρίνει αρκετούς αίλλυνες, άρχισαν να μιλούν για μαύρη ημέρα του Ελληνισμού--υπογραφή Τσίπρα στις Πρέσπες--λες και επήλθε η οριστική απώλεια της Μακεδονίας.

Πρώτον, για να ισχύσει η συμφωνία μεσολαβούν αρκετές προϋποθέσεις οι οποίες δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι θα εκπληρωθούν. Η ισχνής πλειοψηφίας κυβέρνηση Ζάεφ πρέπει να επιτύχει νίκη σε δημοψήφισμα και συνταγματική αναθέωρηση. Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Δεύτερον, και σημαντικότερον. Λόγω χρονίου ραγιαδισμού της ελληνόφωνης αρχούσης τάξεως, έχει δημιουργηθεί μία τάση τετελεσμένων, με χαρακτηριστικά αναποφεύκτου, αιωνίου, μη-αναστρέψιμου. Πχ ό,τι έγινε στην Κύπρο το 1974, θεωρείται από την σάπια ψευτοελίτ που κυβερνά ως μη-αναστρέψιμο. Με αποτέλεσμα κάθε φορά που η Ελλάς υφίσταται μία προσωρινή ήττα, η ψευτοελίτ να τις προσδίδει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Ύστερα, αυτή η αντίληψη κατέρχεται στα λαϊκά στρώματα και αποκτά χαρακτηριστικά συλλογικής εθνικής μοιρολογίστρας. Το βλέπουμε στις αναρτήσεις πολλών "πατριωτών".

Να υπενθυμίσουμε ότι με την αλλαγή του καθεστώτος μία κυβέρνηση του παρελθόντος μπορεί να χαρακτηριστεί προδοτική και να ακυρωθούν όσες διεθνείς συμφωνίες είχε υπογράψει. Ό,τι θα γίνει με τα μνημόνια, το ίδιο θα γίνει και με την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, απλούστατα θα ακυρωθεί.

Αν κάποιοι αίλλυνες "πατριώτες" προτιμούν τους πρόωρους θρήνους από τις επαναστατικές ιαχές για το ζήτημα της Μακεδονίας, αυτό δεν σημαίνει ότι χάθηκε κάτι.

Αν συνεχίσουν να ψηφίζουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα και αδιαφορούν για τις θέσεις πολιτικών κινημάτων όπως η ΙΕΡΑΚΣ #ιερακς, τότε δεν πρέπει να ανησυχούν για μία πιθανή απώλεια της Μακεδονίας. Η Μακεδονία θα πρέπει να ανησυχεί γι' αυτούς που δήθεν την υπερασπίζονται.

2 comments:

  1. Εχουμε αγωνα μπροστα μας.Οργανωση,πιστη και θυσιες.Με τον καλο και με τον κακο τροπο.

    ReplyDelete
  2. https://dermatas.blogspot.com/2018/06/blog-post_17.html

    ReplyDelete