Tuesday, June 19, 2018

Θερινή Τροπή - Αφροδίσια 2018. ΟΦΙΩΝ - Ιεροπρακτικός Κύκλος





Ο Ιεροπρακτικός Κύκλος «ΟΦΙΩΝ» σας προσκαλεί να εορτάσουμε όλοι μαζί τη Γέννηση της Θεάς Αφροδίτης (Αφροδίσια), και την Θερινή Τροπή του Τιτάνα Ήλιου. 

Στην Μακεδονία, όπως πληροφορούμαστε κυρίως από ενεπίγραφες αναθηματικές στήλες καθώς επίσης και από άλλα ευρήματα που βρέθηκαν στο Μακεδονικό Βασίλειο, η Θεά Αφροδίτη τιμάται με πολλά Θεωνύμια, όπως «Ουρανία», «Πάνδημος», «Ευσχήμων», «Υπολυμπιδία», «Επιτραγία», «Ομονοία», «Παφία», «Επιτευξιδία», «Γοργιλλώ».

Σύμφωνα με την Ορφική θεολογική παράδοση, κατά την Θερινή Τροπή, οι Ψυχές προς μετενσωμάτωση, κατέρχονται, μετά τον καθαρμό, στους Λειμώνες της Άνασσας του Κάτω Κόσμου, Θεάς Φερσεφόνης («ΔΥΩ ΔΕ ΤΕ ΟΙ ΘΥΡΑΙ ΕΙΣΙΝ, ΑΙ ΜΕΝ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΑΟ ΚΑΤΑΙΒΑΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣΙΝ, ΑΙ Δ’ ΑΥ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟΥ ΕΙΣΙ ΘΕΩΤΕΡΑΙ» Ομήρου Οδύσσεια, 13 - 14:9). 

Έπειτα, οι Ψυχές φεύγουν από το άχραντο φως και εισέρχονται στο σώμα, στην υλική ζωή, τον Κόσμο του γίγνεσθαι, ο οποίος γίνεται αιτία να λησμονούν την Θεία καταγωγή τους. Αυτή η λήθη αντιπροσωπεύεται από το Σκοτάδι που αυξάνεται έναντι του Φωτός.

Η Εορτή θα τελεστεί την ημέρα Ηλίου, δεκάτη Ισταμένου Μακεδονικού Μηνός Πανήμου,(24/6/2018) και ώρα 19:45, στην παραλία του Παλαιού Κάμπινγκ Επανομής. Ακολουθεί συμπόσιο στην παραλία, στο οποίο δύναται να συμμετέχει ο καθένας, προσκομίζοντας από μία προσφορά (γλυκίσματα, εδέσματα, οίνο, κτλ). 

Είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

Οδηγίες Προσέλευσης στο χώρο του τελέσματος:

~ Με Ι.Χ.: οι συντεταγμένες του χώρου για όσους έχουν πρόσβαση στους χάρτες της Google (Google Maps) είναι:
Γεωγραφικό πλάτος: 40°24'6.65"Β
Γεωγραφικό Μήκος: 22°54'13.86"Α

Το παλαιό κάμπινγκ βρίσκεται λίγο πριν τον υδροβιότοπο Επανομής.

~ Mε αστικό λεωφορείο ΟΑΣΘ: Από τον τερματικό σταθμό ΙΚΕΑ οι γραμμές των λεωφορείων που εξυπηρετούν είναι οι 69Α, 77, 70, 77Α, 77Ε, 77Β. Η πλησιέστερη στάση ονομάζεται "Οικοδομή Παπά". Από εκεί, συνεχίζετε πεζοί με κατεύθυνση προς την παραλία, και στην διασταύρωση πηγαίνετε αριστερά. Η απόσταση από την στάση έως τον χώρο τελέσματος είναι περίπου 200 m. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με μήνυμα στην σελίδα μας:

No comments:

Post a Comment