Saturday, June 16, 2018

Για όσους αναμένουν ουρανοκατέβατους πραξικοπηματίες



Από τυπικής απόψεως, τα όσα δήλωσε ο Μπαρμπαρούσης στο κυνοβούλιο, υπό το ισχύον νομικό καθεστώς, εμπίπτουν στο άρθρο 135 του ΠΚ, το οποίο μιλά για προπαρασκευαστικές πράξεις, και σε καμμία περίπτωση στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας, το οποίο αναφέρεται σε απόπειρα αποστερήσεως της εξουσίας από τον ΠτΔ.

Μία απλή δήλωση, δεν ταυτίζεται εννοιολογικώς με την απόπειρα.

Από πολιτικής απόψεως, το κατοχικό καθεστώς μπορεί να απαγγείλει οιαδήποτε κατηγορία θέλει στον εν λόγω βουλευτή, αφού έτσι και αλλιώς δεν υφίσταται Ελληνική Δικαιοσύνη.

Από κομματικής απόψεως, για μίαν εισέτι φοράν η ΧΑ απέδειξε το πόσο χαμηλό επίπεδο πολιτικής νοημοσύνης διαθέτει. Ένας βουλευτής της ΧΑ, καταχειροκροτούμενος από τους ομοϊδεάτες του, κάλεσε τον στρατό των ρωμιών, να συλλάβει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Η ΧΑ, με ισοπεδωτικό φακό και κοντόφθαλμη αντίληψη, θεωρεί ότι ο στρατός των ρωμιών είναι πατριωτικός, και ότι εμφορείται από άλλες αξίες από αυτές που εμφορείται η κατοχική κυβέρνηση.

Απ' ό,τι φαίνεται δεν έχουν μελετήσει ούτε την πολιτειολογία του εθνικιστού Δημητρίου Βεζανή.

Ένα καθεστώς, δεν αποτελείται μόνον από την εκτελεστική εξουσία. Συναπαρτίζεται από την δικαστική εξουσία, από την παιδεία, από τα σώματα ασφαλείας, από τους δημοσίους υπαλλήλους, από τα μμε, κ.α.

Για αυτό, όσο ανόητοι είναι όσοι αναμένουν δικαιοσύνη από το ρωμέικο δικαστικό σώμα, άλλο τόσο ανόητοι και επικίνδυνοι είναι όσοι αναμένουν σωτηρία από το ρωμέικο στρατιωτικό σώμα.

Το ρωμέικο στρατιωτικό σώμα είναι σαρξ εκ σαρκός της σημερινής πολιτικής εξουσίας. Έχει τις ίδιες πολιτικές αντιλήψεις και εμφορείται από τις ίδιες αξίες.

Ως άτομα, κάποιοι αξιωματικοί μπορεί να διαφωνούν σφοδρώς με την υπάρχουσα πολιτική εξουσία, αλλά ως σύνολο, ως στρατιωτικό σώμα, είναι αφοσιωμένο και υποταγμένο στην σημερινή πολιτική εξουσία.

Είναι σαν να ζητά κάποιος από τους σημερινούς διορισμένους αρεοπαγίτες να φυλακίσουν όσους πολιτικούς τους διόρισαν στις θέσεις των.

Τέλος, από πλευράς ουσίας, φυσικά και πρέπει να ανατραπεί το κατοχικό καθεστώς. Αλλά αυτό θα επιτευχθεί από τα κάτω, από μία κρίσιμη μάζα επαναστατημένου Λαού, με την καθοδήγηση επαγγελματικών επαναστατικών οργανώσεων, και σε καμμία περίπτωση από τα πάνω, από τους διεφθαρμένους ρωμιούς στρατιωτικούς ηγέτες.

Κάποιοι εξ αυτών, μπορεί να ενωθούν με το επαναστατικό στρατόπεδο όταν διαισθανθούν ότι οι πιθανότητες νίκης της Επαναστάσεως είναι μεγάλες, και οι πιθανότητες επιβιώσεως της φαύλης κυνοβουλευτικής δειμοκρατίας είναι αμυδρές.

Μέχρι τότε, όποιος εναποθέτει τις ελπίδες σωτηρίας της Ελλάδος στα χέρια των ρωμιών στρατηγών, πάσχει από αθεράπευτη βλακεία.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η ανάρτησή μας επ' ουδενί λόγω αποσκοπεί στην στήριξη του βουλευτού Μπαρμπαρούση της ΧΑ. Αποσκοπεί στην ανάλυση απόψεων περί ανατροπής του κατοχικού καθεστώτος. 

Άλλωστε ο εν λόγω βουλευτής δεν έχει ανάγκη την λαϊκή υποστήριξη. Εντός ελαχίστων ωρών από την αρχική του δήλωση, με νέα δήλωση υποτάσσεται πλήρως στην κατοχική νομιμότητα. Αυτή άλλωστε είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος της ΧΑ.

Αυτό που μας απασχολεί είναι ο Ελληνικός Λαός να εθιστεί στην πολιτική ανυπακοή και στην ιδέα της ανατροπής του κατοχικού καθεστώτος, και να μην αναμένει σωτηρία από ουρανοκατέβατους πραξικοπηματίες.

Η σωτηρία της Ελλάδος εναπόκειται στην παρατεταμένη, αδιάλειπτη, ωργανωμένη, καθημερινή, επαναστατική δουλειά που πρέπει να κάνει κάθε Έλληνας πολίτης.



No comments:

Post a Comment