Saturday, June 2, 2018

Παρά και ενάντια στους ρωμιούς, που επιμένουν ότι τα Σκόπια είναι σλαβική γη, εμείς διεκδικούμε την Βόρειο Μακεδονία ως Ελληνική Γή



Λαϊκός ξεσηκωμός για τη Μακεδονία! «Πυρετός» προετοιμασιών για τις συγκεντρώσεις

Deja vu, τον ρωμιό κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς. Αγωνίζονται με πάθος να δημιουργηθεί σλαβικό κράτος στα Σκόπια.

Να υπενθυμίσουμε τις τρεις βασικές πολιτικές θέσεις που προτείνονται για το Σκοπιανό ζήτημα.

Α. Να τους αναγνωρίσουμε ως ξεχωριστή μακεδονική εθνότητα, με όποιο όνομα αυτοί επιλέξουν.

Β. Να τους αναγνωρίσουμε ως σλάβους και όχι ως Μακεδόνες, με όνομα Βαρντάρσκα ή κάτι αντίστοιχο.

Γ. Να επανελληνίσουμε τους εκσλαβισμένους ελληνογενείς, και να ενσωματώσουμε σταδιακώς όλη την Βόρειο Μακεδονία(=Σκόπια) στην Ελληνική επικράτεια.

Οι δύο πρώτες θέσεις είναι εθνοπροδοτικές, αν και προέρχονται από διαφορετική αφετηρία. Διότι το ίδιο πληθυσμιακό και εδαφικό πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με όλες τις χώρες που περιβάλλουν την Ελλάδα. Αφελληνισμένοι Έλληνες, αλλοτριωμένοι εθνολογικώς, λησμονημένοι από την μητροπολιτική Ελλάδα, έμειναν εκτός συνόρων και καθημερινώς υφίστανται αφομοιωτικές πιέσεις από εχθρικούς λαούς και πολιτισμούς.

Το ίδιο στρατηγικό πρόβλημα αντιμετωπίζουμε στην Βόρειο Θράκη, στην Βόρειο Ήπειρο, στην Μικρά Ασία, στην Μέση Ανατολή, στην Κάτω Ιταλία.

Υπάρχουν ελληνογενείς που είτε έχουν ξεχάσει τελείως την καταγωγή και την ταυτότητά τους, είτε έχουν υιοθετήσει μία επιθετική στάση έναντι της Ελλάδος.

Σε κάθε περίπτωση η απάντηση της Ελλάδος δεν μπορεί να είναι η απεμπόληση των ιστορικών, πολιτισμικών, εθνολογικών, και εδαφικών της συνόρων τα οποία εκτείνονται πολύ πέρα από τα σημερινά κρατικά σύνορα.

Όποιος λέει ότι δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε ζήτημα Βορείου Μακεδονίας επειδή τάχα μπορεί να χάσουμε την (Νότιο) Μακεδονία, προφανώς δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με ζητήματα στρατηγικής. Με την ίδια λογική δεν πρέπει να διεκδικούμε την Ανατολική Θράκη διότι μπορεί να χάσουμε και την Δυτική Θράκη, δεν πρέπει να διεκδικούμε την Κύπρο διότι μπορεί να χάσουμε και την Κρήτη, δεν πρέπει να διεκδικούμε την Ιωνία διότι μπορεί να χάσουμε και τα νησιά του Αιγαίου, δεν πρέπει να διεκδικούμε την Σικελία διότι μπορεί να χάσουμε και την Πελοπόννησο, δεν πρέπει να διεκδικούμε την Βόρειο Θράκη(=Νότιο Βουλγαρία) διότι μπορεί να χάσουμε και την Νότιο Θράκη.

Ο ραγιαδισμός που ενστάλαξε στον Ελληνικό Λαό ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι υπόλοιποι πολιτικάντηδες της μεταπολιτεύσεως δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι των σημερινών Ελλήνων. Οι ψευτοπατριώτες με τα ανιστόρητα συλλαλητήριά τους κάνουν πράξη το "Δεν διεκδικούμε τίποτε", του Ανδρέα Παπανδρέου.

Εμείς όμως διεκδικούμε. Διεκδικούμε την απελευθέρωση της υποδούλου Βορείου Μακεδονίας και την ενσωμάτωσή της στην Ελληνική επικράτεια.

2 comments:

  1. Χαίρομαι που βλέπω να γράφεις ότι "...Οι δύο πρώτες θέσεις είναι εθνοπροδοτικές, αν και προέρχονται από διαφορετική αφετηρία..."
    Στην {Β} ούτε μόνο σαν σλάβους μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε. Αφού δεν είναι μόνο σλάβοι. Είναι Αλβανοί, είναι Τούρκοι, είναι τσιγγάνοι, είναι βόζνιοι, είναι σέρβοι,είναι βούλγαροι είναι Έλληνες.
    Η επίσημη απογραφή τους το λέει.

    Κανένας δεν λέει ότι δεν υπάρχει θέμα Πελαγονίας(Μοναστήρι - Γευγελή) . Αλλά και οι άνθρωποι που δεκάδες χρόνια τώρα βοηθάνε τους ομογενείς μας στο σκοπιανό κρατίδιο να κρατήσουν την Ελληνικότητα τους θα χρειαστούν πλέον την βοήθεια όλων μας. Ελληνικά δεν τους επιτρέπουν να μιλάνε, τα τηλέφωνα των Ελλήνων πα-ρα-κο-λου-θού-νται απο την σκοπιανή αστυνομία. ΤΟ ΞΕΡΩ γιατί είχαν παρέμβει σε τηλεφωνική μου συνομιλία με Έλληνα των σκοπίων και ΕΝ ΨΥΧΡΩ τον κατσαδιάσαν!
    Είναι πασίγνωστα αυτά, απλά τα θυμίζω.

    ReplyDelete
  2. Τα συλλαλητήρια είναι καλά. Στην Θεσσαλονίκη φωνάζανε "στα όπλα, στα όπλα, να πάρουμε τα Σκόπια", επομένως πιστεύω Ιφικράτη να μην διαφωνείς με αυτό.

    ReplyDelete