Saturday, August 31, 2013

Η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλλει στην Συρία. Tώρα είναι ευκαιρία να την πλήξουμε

Η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλλει στην Συρία. Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για το PKK και τους Κούρδους να εξαπολύσουν επίθεση στο εσωτερικό της Τουρκίας. Θα αποκόμιζαν μεγάλα εδαφικά οφέλη. Αλλά η έλλειψη στρατηγικής αντιλήψεως τους εγκλώβισε σε ειρηνιστικές διαπραγματεύσεις με τον Ερντογάν.
Το Ιράν επίσης διαπράττει στρατηγικό λάθος επειδή δεν εξαπολύει προληπτική επίθεση στην Τουρκία. Αν πέσει η Συρία θα έρθει η σειρά του, και τότε η Τουρκία θα πρωτοστατήσει στον πόλεμο εις βάρος του Ιράν, αναβιώνοντας την παλιά Οθωμανο-Περσική αντιπαλότητα.
Η Κίνα παρά το ότι αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα εθνικής ασφαλείας στα βορειοδυτικά της σύνορα από την Τουρκο-ισλαμική τρομοκρατία, θεωρεί ότι δεν την αγγίζει το πρόβλημα της Συρίας. Ανησυχεί για την τροφοδοσία της σε πετρέλαιο αλλά δεν φαίνεται να συνδέει το ζήτημα της Συρίας με το τί θα γίνει στα βορειοδυτικά της σύνορα. 
Όσο για την Ελλάδα, η στάση της κατοχικής κυβερνήσεως, εξασφαλίζει ότι στο μέλλον η οποιαδήποτε Τουρκική επίθεση εις βάρος της Ελλάδος, δεν θα αντιμετωπίσει φωνές αντιδράσεως στην Μέση Ανατολή.
Όμως τώρα είναι η κατάλληλλη ευκαιρία να πλήξουμε το καθεστώς της Τουρκίας. Απεργίες, διακοπές ρεύματος, προβοκάτσιες, διαδηλώσεις, δολιοφθορές, οικονομικός πόλεμος, ψυχολογικές επιχειρήσεις, μπορούν να υποκαταστήσουν την ανυπαρξία Ελληνικής στρατιωτικής επιχειρήσεως. 
Κάθε αναβολή στην επέμβασή μας στα εσωτερικά της Τουρκίας θα μας κοστίσει ποταμούς αίματος. Το παράθυρο ευκαιρίας είναι τώρα ανοικτό. Και για όσο διάστημα η Τουρκία εμπλέκεται στον πόλεμο εις βάρος της Συρίας, η Ελληνική πλευρά έχει το πλεονέκτημα να αιφνιδιάσει τον Ερντογάν.
Ωρισμένοι άχρηστοι πολιτικοί αναλυτές στην Ελλάδα νομίζουν ότι με το να δηλώνουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο εις βάρος της Συρίας, έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον, και μετά θα είμαστε ασφαλείς. 
Όταν διατυπώνουν την άποψη να μην εμπλακεί η Ελλάδα δεν έχουν κάποιο στρατηγικό σχέδιο στο μυαλό τους. Απλώς εκφράζουν την άποψη του μειονεκτικού και φοβικού κράτους των νεοραγιάδων. 
Η Ελλάδα πάση θυσία πρέπει να εμπλακεί σε πόλεμο(4ης γενεάς) εις βάρος της Τουρκίας. Τώρα. Τώρα που έχει στραμμένη την προσοχή της στην Συρία και φοβάται αντίδραση από το Ιράν. Ποτέ δεν θα σκεπτόμασταν μία διμερή σύγκρουση υπό άλλες συνθήκες. Αλλά τώρα έχουμε μία σύγκρουση πολλαπλών παραγόντων στην Μέση Ανατολή - Ιράν, Τουρκία, Συρία, Ισραήλ, Ιορδανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσσία. 
Τώρα αποκομίζονται τα μεγάλα οφέλη από έναν Ελληνο-τουρκικό πόλεμο. Τώρα που μπορούμε να αιφνιδιάσουμε τον Ερντογάν διότι θα έχει να αντιμετωπίσει τέσσερα μέτωπα συγχρόνως, Ιράν-Συρία-Ελλάδα-Κουρδιστάν. Η κατοχική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει κάτι όταν ξεκινήσει ο πόλεμος επί τουρκικού εδάφους. Ούτε να τον εμποδίσει, ούτε να συνδράμει. 
Χρειάζονται επαφές με ξένες δυνάμεις που έχουν συμφέρον να διαμελιστεί το νεο-οθωμανικό καθεστώς. Η αρχή έγινε με τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις διαδηλώσεις σε αστικό ανταρτοπόλεμο σε συνεργασία με κύκλους στην Ρωσσία, το Ιράν, την Κίνα, τους Κούρδους, την Συρία, την Βουλγαρία, την Αρμενία, το Ιράκ, την Αίγυπτο, την Ευρώπη. 
Υπάρχουν πολλοί εχθροί της νεο-οθωμανικής Τουρκίας που θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν και να στείλουν εθελοντές για μία τέτοια ανθρωπιστική επιχείρηση.


5 comments:

  1. Φίλε Ιφικράτη,
    σε παρακολουθώ σε ότι γράφεις για την Ελλάδα και την Ιστορία μας.
    Το παρόν άρθρο με βρίσκει αντίθετη, για ένα πολύ σοβαρό λόγο. Έχεις σκεφτεί αν υπάρξει πράγματι εμπλοκή της Ελλάδος εναντίον της Τουρκίας, και άντε και νικάμε, και φτάνουμε να κάνουμε κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και όλης της Ευρωπαικής Τουρκίας, μήπως γίνουμε μειονότητα εντός της χώρας μας? μόνο η Κωνσταντινούπολη, έχει 11.500.000 εκ. κατοίκους μουσουλμάνους. έχεις σκεφτεί στα πραγματικά πληθυσμιακά νούμερα που είμαστε εμείς οι Ελληνες, τι θα γίνει τότε? Θα είμαστε μειωνότητα εντός Ελληνικού εδάφους...
    Θεωρώ ότι καλύτερο είναι να λάβει η Ελλάδα θέση υπέρ της Συρίας και των δικαιωμάτων του Συριακού λαού, να διαχειρίζεται μόνη της η όποια Συριακή κυβέρνηση τα πεπραγμένα του λαού της, (γιατί η δημοκρατία πρέπει να είναι δημοκρατία για όλους), και δεν έχει κανένας δικαίωμα να επεμβένει στα εσωτερικά κανενός κράτους με την δικαιολογία των "τρομοκρατικών ενεργειών", όπως κάνουν μέχρι τώρα οι "φίλοι" μας Αμερικάνοι προκειμένου να εδραιωσουν τις θέσεις τους απανταχού την γή.
    Να θυμόμαστε την Γιουγκοσλαβία και τον διαμελισμό της με την δικαιολογία των τρομακρατικών ομάδων, και να είμαστε αφυπνισμένοι, να μη συμβεί το ίδιο σε καμμία άλλη χώρα, πόσο μάλλον στην χώρα μας. (άποψή μου)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν η βασική ένσταση για μία επιχείρηση στην κατεχομένη Ιωνία είναι η αριθμητική υπεροχή των Τούρκων, το πρόβλημα λύνεται.

      Υπάρχουν ανώδυνες και οδυνηρές τεχνικές μειώσεως ενός εχθρικού πληθυσμού: προσχεδιασμένη έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και νερού, νομιμοποίηση εκτρώσεων, υψηλή φορολογία όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων, διάλυση συστήματος δημοσίας υγείας, αποτουρκοποίηση των Κούρδων και άλλων εθνοτήτων, κλπ. Αυτές είναι μερικές από τις ανώδυνες τεχνικές. Υπάρχουν και οδυνηρές για όποιον εχθρό αντιστέκεται.

      Αν πολεμήσουμε για να απελευθερώσουμε την Ιωνία, με την κατάλληλλη πολιτική σε 10 χρόνια οι Τούρκοι θα έχουν μειωθεί στο 1/3 τουλάχιστον της σημερινής αριθμητικής τους δυνάμεως.

      Εις ό,τι αφορά το εσωτερικό, μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί ο θεσμός του πολιτικού θανάτου για τους λαθροεποίκους.
      http://iphicratisamyras.blogspot.gr/2012/09/civiliter-mortuus.html


      Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα για τον Ελληνισμό και τους στρατηγικούς σχεδιαστές ενός ΕθνικοΑπελευθερωτικού Πολέμου.

      Ιφικράτης Αμυράς

      Delete
  2. [...]Υπάρχουν ανώδυνες και οδυνηρές τεχνικές μειώσεως ενός εχθρικού πληθυσμού: προσχεδιασμένη έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και νερού, νομιμοποίηση εκτρώσεων, υψηλή φορολογία όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων, διάλυση συστήματος δημοσίας υγείας, αποτουρκοποίηση των Κούρδων και άλλων εθνοτήτων, κλπ. Αυτές είναι μερικές από τις ανώδυνες τεχνικές. Υπάρχουν και οδυνηρές για όποιον εχθρό αντιστέκεται.

    Αν πολεμήσουμε για να απελευθερώσουμε την Ιωνία, με την κατάλληλλη πολιτική σε 10 χρόνια οι Τούρκοι θα έχουν μειωθεί στο 1/3 τουλάχιστον της σημερινής αριθμητικής τους δυνάμεως.
    [...]
    περιγράφετε μεθόδους των ναζί,ή κάνω λάθος ;
    Αυτές οι μεθοδοι έχουν καταδικαστεί από την ιστορία και δεν είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς περιστολή προτρέπουν σε βαρβαρότητες.

    ReplyDelete
  3. Στην Ιωνία και σε περιοχές που υπάρχουν αρχαία και επομένως και τουρισμός οι κάτοικοι της περιοχής τα παρουσιάζουν σαν δικά τους.
    Αυτό θα μπορούσε να μας νευριάζει όπως στους Σκοπιανούς αλλά δεν είναι έτσι. Με μια πολιτική όπως κάνουν οι Τούρκοι στην Θράκη μπορούσαμε να πάρουμε τον κόσμο με το μέρος μας.
    Στις συγκεκριμένες περιοχές οι κάτοικοι είχαν εξισλαμιστεί πριν την άλωση και αρκετοί δεν έχουν μπερδευτεί με άλλες φυλές.
    Και είναι πολλοί που θα δέχονταν να μάθουν για τις ρίζες τους, ποιοι πραγματικά είναι.
    Αν τους περνάμε με το μέρος μας θα είχαμε φοβερό "άσσο" να γυρίσει η Ιωνία σε εμάς.

    Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει πιθανόν και στα Σκόπια αν περνάμε με το μέρος μας τους Έλληνες των Σκοπίων και να τους βάζαμε στον αγώνα εναντίον των Σλάβων.

    Σε πολλές περιοχές έχει παιχτεί το ίδιο παιγνίδι όπως βόρεια ήπειρος. Στο χέρι μας θα ήταν αν είχαμε εθνικό κράτος να γυρίσει υπέρ μας και κλέβοντας την ιστορία μας οι γείτονες θα κάνουν κακό στο έθνος τους.

    Γνώμη μου είναι πως με κάθε άλλο τρόπο η κατάκτηση θα ήταν δύσκολη όπως και η επικράτηση της μόνο ως αποικία.
    Άλλος τρόπος θα ήταν ο εποικισμός όπως έκαναν οι Τούρκοι στην Κύπρο.


    ReplyDelete
  4. Ειδωλολάτρης, εκ ΣμύρνηςSeptember 11, 2013 at 1:22 AM

    @12:50 PM
    Οι ραγιάδες και οι ρωμιοί που αποτελούν το 95% αυτού του λαού δεν ενδιαφέρονται για Ιωνίες. Αντίθετα, ενδιαφέρονται να χτίζουν βίλες σε Γλυφάδες για ανθρώπους σαν τον ΛΕΠΑ και τα τελευταία 30 χρόνια ασχολούνται ακριβώς με αυτό. Λοιπόν.... ας καταφέρουν πρώτα να παράγουν κάτι δικό τους, ας αντιστρέψουν τους ρυθμούς υπογεννητικότητας, ας καταφέρουν να κάνουν και να μεγαλώνουν παιδιά αντί να γαμιούνται πατόκορφα και να τον παίζουν γενικώς. Οι Ιωνίες, αφορούν συζητήσεις πολύ μελλοντικές.

    ReplyDelete