Monday, August 26, 2013

Οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με την αλήθεια. Κερδίζονται με το ψέμμα


Οι αμερικανοί πολιτικοί ηγέτες χωρίς καν να περιμένουν το πόρισμα του ΟΗΕ για την χρήση χημικών όπλων στην Συρία, δήλωσαν ότι υπεύθυνος είναι ο Άσσαντ. Και όλα αυτά παρά το ότι απεδείχθη ότι η προηγούμενη ρίψη χημικών είχε γίνει από ισλαμιστές τρομοκράτες.

Ο Άσσαντ δεν είχε κανένα κέρδος να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και μάλιστα δίπλα από τα γραφεία του ΟΗΕ, την στιγμή που κέρδιζε τον πόλεμο.

Αντιθέτως οι ισλαμιστές τρομοκράτες είχαν κίνητρο για μία τέτοια πράξη καθότι έχαναν τον πόλεμο.

Όμως ενώ ο Άσσαντ δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί χημικά όπλα στο εσωτερικό, τώρα, με επικείμενη την εξωτερική επέμβαση Αμερικανών, Βρετανών, Γάλλων, Καναδών, Σαουδαράβων, Ιορδανών, Ισραηλινών, Καταριανών, και Τούρκων εις βάρος της Συρίας, νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο εναντίον των εισβολέων. 

Από την στιγμή που οι ΗΠΑ όχι μόνον συγκαλύπτουν την χρήση χημικών όπλων από ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά επιπλέον απειλούν με στρατιωτική επέμβαση, δεν υπάρχουν πιά όρια στον πόλεμο.

Η Συριακή κυβέρνηση πρέπει να επεκτείνει τον πόλεμο εκτός των συριακών συνόρων. Έπρεπε ήδη να το έχει πράξει. Και από την στιγμή που οι εχθροί χρησιμοποιούν όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον της Συρίας, η κυβέρνηση νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον τους.

Οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές ενώ κατηγορούσαν τον Σαντάμ για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ, αυτοί χρησιμοποίησαν όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον του Ιράκ. 

Ήρθε η ώρα η Αντίσταση στους ιμπεριαλιστές και στους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον και κάθε όπλο εναντίον της βαρβαρότητος.

Ο δυτικός ιμπεριαλισμός και η ισλαμική τρομοκρατία αποθρασύνονται από την ήπια στάση των θυμάτων τους. Αυτοτροφοδοτούνται από την απολογητική στάση των αμυνομένων. Μόνον η ανηλεής εξόντωση τους αποθαρρύνει. Μόνον ο άνευ ηθικών αναστολών πόλεμος τους προξενεί τρόμο. 

Οι πόλεμοι 4ης γενεάς στηρίζονται κυρίως στο ποιός αντίπαλος θα τρομοκρατήσει περισσότερο τον άλλο. Το λάθος των πολιτισμένων και εθνικώς υπερηφάνων εθνών είναι ότι χρησιμοποιούν ήπια μέτρα προκειμένου να μην υποστούν διεθνείς κυρώσεις για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι όμως καταλήγουν να αυτοκτονούν συλλογικώς ως έθνη. 

Ακόμη και αν αποδειχθεί πέραν πάση αμφιβολίας ότι ο Άσσαντ δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα, οι ΗΠΑ θα βρούν άλλο πρόσχημα για να κηρύξουν πόλεμο στην Συρία. 

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με την αλήθεια. Κερδίζονται με το ψέμμα.


Ιφικράτης Αμυράς

27-8-2013
  

No comments:

Post a Comment