Friday, August 23, 2013

Ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στην Μέση Ανατολή


Η ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία σε συνεργασία με τους ισλαμιστές τρομοκράτες αφορά άμεσα την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ λόγω ασταθούς πολιτισμικής ταυτότητος δεν διαθέτουν μακροχρόνια στρατηγική. Η ηγεσία τους δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι αν ανατρέψουν το καθεστώς Άσσαντ σύντομα ο πόλεμος θα επεκταθεί στο Ισραήλ.
Οι αμερικανικές πολιτικές ελίτ, ανίκανες να προβλέψουν τις μελλοντικές συνέπειες των αποφάσεών τους, ανοίγουν στην Αλ Κάιντα ένα νέο μέτωπο. Ο ισλαμικός ανταρτοπόλεμος από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, τώρα επεκτείνεται στην Υεμένη, στην Λιβύη, στην Τυνησία, στην Συρία, και σύντομα στην Αίγυπτο.
Το ότι οι ιμπεριαλιστές στην Ουάσιγκτον και οι κλώνοι τους σε Βρετανία και Γαλλία, επαναλαμβάνουν ξεδιάντροπα το παραμύθι περί χρήσεως χημικών όπλων ως πρόσχημα για να επιτεθούν στην Συρία, όπως έπραξαν το 2003 στο Ιράκ, πρέπει να θέσει τον παγκόσμιο Ελληνισμό σε συναγερμό.
Πρέπει γρήγορα να αναβαθμίσουμε την στρατηγική μας αντίληψη για να μην έχουμε την τύχη της Συρίας. Πρέπει να έχουμε έτοιμα σχέδια για να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονη επίθεση δυτικών ιμπεριαλιστών και ισλαμιστών.
Από το 1990, τέσσερα καθεστώτα(Μιλόσεβιτς, Σαντάμ Χουσεΐν, Καντάφι, Άσσαντ) διαπράττουν το ίδιο λάθος. Πολεμούν μέσα στα σύνορά τους, αρνούμενοι να επαναλάβουν το στρατήγημα του Αγαθοκλέους, που ενώ αντιμετώπιζε πολιορκία στις Συρακούσες από τους Καρχηδονίους, μετέφερε τον πόλεμο στην Καρχηδόνα.
Μόνον ο Σαντάμ Χουσεϊν στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, το 1990-91, εκτόξευσε πυραύλους Scud κατά του Ισραήλ, προσπαθώντας κατ’ αυτό τον τρόπο να προξενήσει αντίδραση των Ισραηλινών και άρα αλλαγή συμπεριφοράς των Αράβων-δεν θα πολεμούσαν στο πλευρό του Ισραήλ. Αλλά οι παρελκυστικές του ενέργειες ήταν αδύναμες και ασυντόνιστες.

Ο Άσσαντ πρέπει να επεκτείνει τον πόλεμο στην Τουρκία, στην Ιορδανία, και κυρίως στο Ισραήλ. Θα μπορούσε να κερδίσει χρόνο χρησιμοποιώντας τα τεχνάσματα των ισλαμιστών της Αλ Νούσρα με μία παραπλανητική ενέργεια(false flag operation). Η Αλ Νούσρα σφάζει Συρίους και ύστερα αποδίδει στον Συριακό στρατό τα δικά της εγκλήματα.
Ο Άσσαντ θα μπορούσε να διατάξει να γίνουν πολεμικές επιθέσεις στο έδαφος του Ισραήλ, στην Τουρκία, και στην Ιορδανία, αφήνοντας ίχνη που να εμπλέκουν την Αλ Νούσρα. Τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα δεν πρόκειται να παρεξηγηθούν. Ίσα-ίσα που θα υιοθετήσουν αυτές τις ενέργειες και ας μην τις έχουν διαπράξει.
Από την στιγμή που οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές στηρίζουν τους ισλαμιστές τρομοκράτες, την Μουσουλμανική Αδελφότητα, και τις σφαγές που διαπράττουν στην Συρία, δεν πρέπει να έχουμε καμμία ηθική αναστολή εναντίον τους. Δεν έχουν ιερό και όσιο. Είναι ασταθείς σύμμαχοι. Προδίδουν τους πάντες. Πρόδωσαν τον Μουμπάρακ, και τώρα στέκονται απέναντι στον στρατηγό Αλ-Σίσι, ο οποίος καταπολεμά την ισλαμική δικτατορία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Από την στιγμή που οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές σχεδιάζουν προβοκάτσιες εις βάρος του Συριακού λαού, αναπαράγοντας τα ψεύδη των τρομοκρατών της Αλ Νούσρα ότι τάχα ο Συριακός στρατός έκανε χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ είναι εχθρός της ειρήνης και της ασφάλειας όλων των λαών.
Ενώ ο Καντάφι δέχθηκε να σταματήσει την παραγωγή πυρηνικών όπλων, οι ΗΠΑ τον ανέτρεψαν. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Ιράν ώστε να μην διακόψει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Αν σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, οι Αμερικανοί θα επιτεθούν στο Ιράν.
Η εξωτερική πολιτική του Ιράν πρέπει να απαιτεί από τους Αμερικανούς να καταργήσουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα. Και να τους κατηγορούν επειδή κάνουν διάκριση εις βάρος των Σιιτών. Οι Ινδοί, οι Κινέζοι, οι Αμερικανοί, οι Πακιστανοί σουνίτες, οι Εβραίοι, έχουν πυρηνικά όπλα. Γιατί όχι και οι Σιίτες;
Η Σαουδική Αραβία αναπτύσσει πυρηνικό πρόγραμμα εδώ και αρκετά χρόνια με την σύμφωνη γνώμη του Γάλλου προέδρου Σαρκοζύ και τεχνική βοήθεια από Γαλλικές εταιρείες. Δεν επιτρέπεται να θεωρούμε ασφαλές για την ανθρωπότητα το να αναπτύσσει η Σαουδική Αραβία πυρηνικό πρόγραμμα, ένα κράτος που διαδίδει το Βαχαμπισμό δημιουργώντας στρατιές σαλαφιστών.
Κάθε μέρα που περνά η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τα Ελληνικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή.
Αν κάτι πρέπει να αντιγράψουμε από τις ΗΠΑ, είναι η ανατρεπτική τους δράση εναντίον αντιαμερικανών αλλά πατριωτικών και δημοκρατικών καθεστώτων, όπως το καθεστώς του Μοσαντέκ στο Ιράν, το οποίο ανετράπη το 1953 με πραξικόπημα υποκινούμενο από την CIA.
Εμείς, μαζί με τους συμμάχους μας, πρέπει να ανατρέπουμε όσα σουνιτικά και φιλοαμερικανικά καθεστώτα υπάρχουν στην περιοχή μας.
Η εμπλοκή μας στον πόλεμο στην Συρία και συντόμως στον εμφύλιο πόλεμο της Αιγύπτου πρέπει να θεωρείται αναγκαία και δεδομένη.
Η συντριβή του δυτικού ιμπεριαλισμού και της ισλαμικής τρομοκρατίας δεν γίνεται εξ αποστάσεως και με ευχολόγια. Ούτε επιτυγχάνεται μέσα σε μερικούς μήνες. Απαιτείται πολεμική και οργανωτική κουλτούρα. Απαιτούνται πολέμαρχοι. Για να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολεμιστών, εξειδικευμένων στον παρατεταμένο λαϊκό ανταρτοπόλεμο χρειάζονται επαφές με διεθνή δίκτυα, στρατόπεδα εκπαιδεύσεως, χρηματοδότηση, εξοικείωση με την αγριότητα του πολέμου.
Επειδή οι φλόγες του πολέμου σύντομα θα φθάσουν στο Λίβανο, στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, και στο Ισραήλ, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Θα αναφλεγεί όλη η Μέση Ανατολή.
Είναι αδήριτη ανάγκη οι Έλληνες πατριώτες διανοούμενοι να εξηγήσουν στον Λαό ότι πρέπει να εξασκηθούμε στην διεξαγωγή πολέμων 4ης γενεάς, και να αρχίσουμε τις κατάλληλες προετοιμασίες έχοντας κατά νού ότι πρέπει να ανατρέψουμε την κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά ώστε να μην μας εμπλέξει σε πόλεμο στο πλευρό των ισλαμιστών τρομοκρατών και των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Ιφικράτης Αμυράς
24-8-2013

No comments:

Post a Comment