Thursday, September 5, 2013

Ο Άσσαντ, αν και αγγλομαθής, υποτιμά την αξία της προπαγάνδας με την μορφή ειδήσεων στα αγγλικά


Το καθεστώς Άσσαντ πρέπει να διεξάγει ψυχολογικές επιχειρήσεις με στόχο την δυτική κοινή γνώμη. Πρέπει να δείχνει βίντεο ισλαμιστών που δολοφονούν πολίτες δυτικών χωρών και παραλλήλως να προβάλλει τα βίντεο των ισλαμιστών τρομοκρατών που δολοφονούν πολίτες της Συρίας. 

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας συναισθηματικός δεσμός που θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της δυτικής κοινής γνώμης και θα ταυτιστεί υποσυνειδήτως με τον Συριακό Λαό. 

Η πίεση που θα ασκήσει η δυτική κοινή γνώμη μπορεί αν όχι να αποτρέψει, τουλάχιστον να μειώσει τον όγκο και την ένταση των επαπειλουμένων βομβαρδισμών εις βάρος της Συρίας. 

Μέχρι στιγμής τα βίντεο με αποκεφαλισμούς Συρίων από ισλαμιστές τρομοκράτες φθάνουν στην δυτική κοινή γνώμη αποσπασματικώς και από ανεπίσημες πηγές. Ο Άσσαντ αντί να παίρνει θέση εισαγγελέως κατηγορώντας τον Μπαράκ Ομπάμα ως χρηματοδότη και υποστηρικτή της Αλ Κάιντα, απολογείται για το ότι δεν έρριξε αυτός τα χημικά.  

Το καθεστώς Άσσαντ διαπράττει τρομερά λάθη στον τομέα της προπαγάνδας. Δεν έχει κάνει ούτε μία σοβαρή προπαγανδιστική ενέργεια επιρροής της δυτικής κοινής γνώμης παρά το ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για να καταστούν αποκρουστικοί. 

Τελευταίως ωρισμένες φωτογραφίες με αμερικανούς στρατιώτες που έδειχναν μηνύματα που έλεγαν "δεν κατατάχθηκα στον Αμερικανικό Στρατό για να πολεμήσω υπέρ της Αλ Κάιντα στην Συρία", μάλλον ξεκίνησαν από την Συρία, με σκοπό να μετατραπούν σε μιμήδιο και να αντιγραφούν ως συμπεριφορά από αληθινούς Αμερικανούς στρατιώτες. 

Αυτό ήταν καλό τέχνασμα, αλλά δεν είναι αρκετό. Το καθεστώς Άσσαντ έπρεπε να έχει δημιουργήσει ένα 24ωρο αγγλόφωνο δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό και να προβάλλει συνεχώς ειδήσεις, σχόλια, συνεντεύξεις, ανταποκρίσεις από όλο τον κόσμο υπέρ της Συρίας, και κατά των ιμπεριαλιστών και των τρομοκρατών. 

Το καθεστώς Άσσαντ υποτιμά την αξία της προπαγάνδας με την μορφή ειδήσεων στα αγγλικά. 

Οι Έλληνες δεν πρέπει να διαπράξουν αυτό το τραγικό λάθος. Χρειαζόμαστε ένα 24ωρο αγγλόφωνο δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό που να χρησιμεύει ως προπαγανδιστική αιχμή του Ελληνισμού. Ειδικώς σε περίοδο πολέμου. 

Είναι ανοησία ο Άσσαντ να ξοδεύει δεκάδες δισεκατομμύρια για αγορά όπλων, και να μην δαπανά λίγα εκατομμύρια για να κτίσει το αντίπαλο δέος του Αλ-Τζαζίρα. Το Αλ-Τζαζίρα υποστηρίζει ξεκάθαρα την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, και την ξένη επέμβαση εις βάρος της Συρίας.  

Ο Άσσαντ πρέπει άμεσα ή να βομβαρδίσει το Αλ Τζαζίρα ή να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ειδησεογραφικό αγγλόφωνο κανάλι. Το έχουν κάνει επιτυχώς οι Ιρανοί με το http://www.presstv.ir/live.html

2 comments:

  1. Διάβασα ότι ο βενιζέλος έστειλε δύο ελληνικά πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού στην Κύπρο. Πολλοί λένε ότι θα τα θέσει στην "διάθεση" των αμερικανών.
    Θα ήθελα να σχολιάσετε αν είναι αλήθεια και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η ανάμιξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους ισλαμοφασίστες.
    Οι Έλληνες αξιωματικοί πως θα αποφύγουν να υπακούσουν στις διαταγές των δοσίλογων κυβερνώντων;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακόμη και αν δεν αληθεύει η εμπλοκή Ελληνικών πλοίων, η παραχώρηση Ελληνικών βάσεων στους Αμερικανούς-ΝΑΤΟ, θέτει την Ελλάδα στο πλευρό των εισβολέων και άρα εχθρών της Συρίας.

      Εκτός και αν οι αξιωματικοί διαπράξουν "ανταρσία" δεν θα αποφύγουν την ανάμειξή τους υπέρ των ισλαμιστών τρομοκρατών.

      Το κακό δεν σταματά εκεί. Από την στιγμή που θα εμπλακούν οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε πόλεμο, δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι Συρία και Ιράν δεν θα κτυπήσουν Ελληνικούς στόχους.

      Αν υπάρξει ανάφλεξη του πολέμου σε Λίβανο και Τουρκία η κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα αποτραβηχτεί αμέσως. Δεν έχουν το στομάχι για πόλεμο, ούτε διαθέτουν κεφάλαια για παρατεταμένη εμπλοκή των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

      Αλλά η ζημιά θα είναι διπλωματική. Η Ελλάδα θα έχει ταυτιστεί με νεο-οθωμανούς δολοφόνους όπως ο Ερντογάν.

      Ιφικράτης Αμυράς

      Delete