Tuesday, December 18, 2012

Ο ιός της ισότητος


Η αρχή της επιβιώσεως διαπερνά τα ηθικά μας συστήματα. Οι νόμοι από μόνοι τους, αν δεν επικεντρώνονται στην επιβίωση, δεν μπορούν να αποτελούν βάση του Ελληνικού Πολιτισμού. Η επιβίωση είναι η ανωτάτη αρχή στην οποία όλα τα Ελληνικά ηθικά συστήματα πρέπει να υποτάσσωνται, και όλοι οι Ελληνικοί θεσμοί να αντανακλούν.
Η θρησκευτική, εθνική, φυλετική, πολιτιστική επιβίωση είναι η απόλυτη αρχή πάνω στην οποία βασίζεται η ηθική των Ελλήνων.
Όταν διακρίνουμε τις εχθρικές ηθικές αξίες που προκαλούν συλλογική αυτοκτονία, πρέπει να τις συνθλίβουμε πάραυτα. Ο ατομισμός, ο κοσμοπολιτισμός, ο μισελληνισμός, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο αυτοϋποβιβασμός, η αφομοίωση, η ισότητα με τους άλλους λαούς, προκαλούν μαζοχιστικά σύνδρομα συλλογικής αυτοκτονίας.
Εδώ και αιώνες εμφανίζεται υπό διαφορετικές μορφές η ηθική της ισοπεδωτικής ομοιογένειας, που καθόλου δεν έχει ηττηθεί, ούτε εξαφανιστεί. Απλώς μεταλλάσσεται, από το φυλετικό, στο οικονομικό, στο πολιτιστικό, στο πολιτικό, στο ηθικό πεδίο, στο θεολογικό επίπεδο. Προσπάθησαν κάποιοι να επιβάλλουν την ισότητα των φυλών ενώ δεν υπάρχει ούτε μεταξύ ατόμων της ιδίας φυλής, μετά προσπάθησαν να την επιβάλλουν στο οικονομικό πεδίο με τον κομμουνισμό, μετά προσπάθησαν στο πολιτιστικό πεδίο με τον πολυπολιτισμό, μετά στο πολιτικό πεδίο, και τέλος στο ηθικό πεδίο.
Όταν η ισότητα μολύνει τα ηθικά μας συστήματα προξενεί συλλογική αυτοκτονία. Οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται πιά για την δική τους επιβίωση αλλά για την επιβίωση των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων. Εισέρχονται σε ένα κοσμοπολιτικό σύνολο που λέγεται ανθρωπότητα και δεν μπορούν πια να ξεχωρίσουν το συμφέρον τους.
Οφείλουμε να αναλύσουμε γιατί ο ιός της ισοπεδώσεως μεταδίδεται στα πλατιά κοινωνικά στρώματα. Θα θεωρήσουμε την ιδέα της ισότητος ως πολιτιστικό προϊόν, το οποίο επιλέγεται από καταναλωτές διότι τους αρέσουν τα πολιτιστικά γονίδια που μεταφέρει. Ο ιός της ισότητος όταν έρχεται σε επαφή με τις πλατιές μάζες κερδίζει διότι απευθύνεται σε ωρισμένα χαρακτηριστικά του ξενιστή.
Απευθύνεται στην ματαιοδοξία, στον φθόνο και στην απληστία των μαζών. Δικαιολογεί την αποτυχία κοινωνικής αναρριχήσεως. Αποθεώνει την ανευθυνότητα. Γοητεύει μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν κοινά ελαττώματα. Απαλύνει τον πόνο της απορρίψεως, των λαθών και των αποτυχιών που πρέπει να αισθανθεί κάποιος μέχρι να αναρριχηθεί κοινωνικώς. Είναι μια αγελαία ιδεολογία σκλάβων. Προσφέρει την ψευδαίσθηση της δυνάμεως. Έχει καταστρεπτική και όχι δημιουργική δύναμη. Κολακεύει τους ανικάνους. Τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι τίποτε δεν βρίσκεται πάνω από αυτούς. Ο αρνητισμός βοηθά στην σύμπηξη συμμαχιών. Οι ανίκανοι είναι πάντα περισσότεροι από τους ικανούς. Επιβραβεύει τους ανικάνους και τιμωρεί τους ικανούς. Υπόσχεται έναν εσχατολογικό παράδεισο. Έχει στοιχεία δυσανεξίας έναντι της ανισότητος και κάθε υπεροχής. Απευθύνεται σε χαμερπείς υποσυνείδητες ανάγκες, ελπίδες, πόθους, κίνητρα, ένστικτα.
Είναι πολύ εύκολο κάποιος να αποδεχτεί την ιδέα της ισότητος αφού δεν πρέπει να κάνει κάτι για να την αποκτήσει. Δεν χρειάζεσαι κάποια ικανότητα για να είσαι μέλος των εξισωτικών δογμάτων, όσο πιό βλάξ, ανίκανος, άρρωστος, τόσο καλύτερα. Ενώ για να αποδεχθεί κάποιος την ανωτερότητα πρέπει να ανεβεί έναν πολύ τραχύ δρόμο, πρέπει να καταβάλει σκληρή προσπάθεια, κάτι που δεν αρέσει σε αρκετούς ανθρώπους.
Ο ιός της ισότητος λειτουργεί ως εγωιστικό γονίδιο το οποίο χειραγωγεί την μάζα των ξενιστών προκειμένου να αναπαραχθεί, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των δημαγωγών και όχι των ξενιστών.
Η νίκη κατά του ιού της ισότητος θα επέλθει με την χειραγώγηση του ασυνειδήτου. Οποιαδήποτε λογικά επιχειρήματα υπέρ της ανισότητος δεν έχουν ελπίδες αποδοχής, διότι ο ιός της ισότητος γαντζώνεται πάνω σε φόβους, πάθη, ελπίδες, συναισθήματα.
Όταν καταστρέψουμε τον ιό της ισότητος, η αξία της επιβιώσεως θα διαδοθεί και θα ριζώσει πολύ πιό εύκολα στις ψυχές των Ελλήνων.

http://iphicratisamyras.blogspot.com 

1 comment:

  1. Και Πλατωνικός και Nietzscheικός ο Ιφικράτης, μάλλον θα δώσει τη χαριστική βολή σε όσους προσπαθούν, εναγωνίως τις τελευταίες ημέρες, να του προσδώσουν ...ταμπέλα!Και μη καταφέρνοντάς να ταμπελοποιήσουν τον Ιφικράτη ο ίδιος ενισχύεται ενώ οι ανιάτως ηλίθιοι συνεχίζουν να πορεύονται ωσεί πρόβατα επί σφαγήν βλέποντας το δάχτυλο που δείχνει και όχι το δεικνυόμενο...

    http://www.horsebackarcherygr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_16.html

    ReplyDelete