Monday, December 10, 2012

Πατριωτικόν Δάνειον υπέρ της Εθνεγερσίας


Αρκετοί συμπολεμιστές με ρωτούν «πώς θα χρηματοδοτήσουμε άμεσα τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα;».
Πριν λίγους μήνες επεσκέφθην το ιστορικό αρχείο της Εθνικής Τραπέζης, για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τί έπρατταν οι Πρόγονοί μας στις μεγάλες δοκιμασίες του Έθνους, όταν ήθελαν να χρηματοδοτήσουν την Επανάσταση της Εθνεγερσίας.
Το παρακάτω βίντεο δείχνει το Πατριωτικό ομολογιακό δάνειο της Κρητικής Επαναστατικής Συνελεύσεως του 1905, όταν οι Κρητικοί Αδελφοί μας ήθελαν να συλλέξουν χρήματα για τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα υπέρ της Ενώσεως με την Ελλάδα και ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό.

 

Ο Πολιτικός φορέας της Εθνεγερσίας με την πολεμική ιαχή του θα συνταράξει όλους τους Έλληνες και φιλέλληνες ανά τον κόσμο.
Θα τους καλέσουμε να προσφέρουν χρήματα ως Πατριωτικό Ομολογιακό Δάνειο της Εθνεγερσίας. Η χαμηλή ονομαστική αξία κάθε ομολόγου θα καταστήσει το εγχείρημα προσβάσιμο σε πλατιά στρώματα πληθυσμού.
Προτείνω το εξής σχέδιο εκδόσεως Πατριωτικού Ομολογιακού Δανείου:
Εκδούσα Αρχή: Επαναστατική Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Οι ομολογίες εκδίδονται με απόφαση του Πολιτικού φορέως της Εθνεγερσίας.
Αποπληρωμή: Καταβολή κεφαλαίου και τόκων μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον ξένο ζυγό.
Οι ομολογίες δύνανται να μετατραπούν σε μετοχές για την σύσταση Εκδοτικής Τραπέζης. Ήτοι, τράπεζα με εκδοτικό προνόμιο Ελληνικού χαρτονομίσματος.  
Το συγκεντρωθέν ποσόν προορίζεται μεταξύ άλλων για την οργάνωση του πολιτικού, ψυχολογικού και επαναστατικού πολέμου ενάντια στο κατοχικό καθεστώς, για την σύσταση εκδοτικής τραπέζης των Ελλήνων Επαναστατών, για την οργάνωση διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού της Εθνεγερσίας επί 24ώρου βάσεως, για την διοικητική μέριμνα και υλικοτεχνική στήριξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος, για την οργάνωση σχολικού και υγιειονομικού δικτύου, για την εξαγορά στρατηγικών Ελληνικών εταιρειών αίτινες εκποιούνται λόγω Μνημονίου.
Η ομολογία θα έχει τον χαρακτήρα δημοσίας εγγραφής και αγοράς μετοχών της εκδοτικής τραπέζης των Ελλήνων.
Ενδέχεται να βρούμε τριτεγγυητές. Κάποιοι ευκατάστατοι Έλληνες θα δεχθούν να υπογράψουν τριτεγγυητές του δανείου.
Χρηματοοικονομική Διοίκηση: Ο έλεγχος και η κατανομή του πατριωτικού δανείου θα γίνεται από όσους συμμετέχουν στην Επαναστατική Εθνοσυνέλευση.
Συνολικόν ποσόν ομολογίας: Στόχος της πρώτης εκδόσεως του Πατριωτικού Δανείου είναι η συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου ευρώ. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις.
Κάθε ομολογία θα ενσωματώνει ετήσιο τόκο 10%. Ομολογία 5ετούς διαρκείας. Θα εκδοθεί στο άρτιο. Θα εκδοθούν ονομαστικές και ανώνυμες ομολογίες. Κεφάλαιο και τόκος θα αποπληρωθούν στην λήξη, όχι ετησίως.
Ομολογίες των 100 ευρώ εκάστη. Ήτοι 10.000 ομολογίες των 100 ευρώ.
Ταμίας: Οικονομική επιτροπή της Επαναστατικής Εθνοσυνελεύσεως.
Κάθε ομολογία θα κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά, και αποκτά τον χαρακτήρα νομίμου χρήματος, δεκτόν εις πάσας συναλλαγάς.
Με απλή οπισθογράφηση, θα μεταβιβάζεται η κυριότητα της ομολογίας.
Στο κείμενο της ομολογίας θα συμπεριληφθεί ρήτρα αποπληρωμής του δανείου σε δραχμές, λόγω καταρρεύσεως του ευρώ ή εξόδου από την ευρωζώνη.
Το ομόλογο του Πατριωτικού Δανείου της Εθνεγερσίας θα έχει ισχύ δημοσίου δικαίου. Όχι ιδιωτικού δικαίου.
Ως θεματοφύλακες και υπηρεσία εξυπηρετήσεως του ομολογιακού δανείου θα λειτουργούν οι ανά την Ελλάδα τοπικές Επαναστατικές Εκκλησίες του Δήμου, παραρτήματα της Επαναστατικής Εθνοσυνελεύσεως.

Ιφικράτης Αμυράς
11-12-2012
http://iphicratisamyras.blogspot.com

No comments:

Post a Comment