Tuesday, May 27, 2014

Χρησιμοποιείστε συναισθηματικά διλήμματα και όχι λογικά επιχειρήματα, ανόητοι πατριώτες



Όσα μικρά αντισυστημικά κόμματα έλαβαν μέρος στις εκλογές με ευρωσκεπτικιστική πλατφόρμα και καταβαραθρώθηκαν, δεν έχουν καμμία δικαιολογία.

Από το 2012 είχα γράψει άρθρο για την προπαγάνδα στις εκλογές και είχα επισημάνει ότι δεν πρέπει να απευθυνόμαστε στον Λαό με λογικά επιχειρήματα, αλλά με συναισθηματικά διλήμματα. 

Ενώ ο εχθρός (Πασοκ-ΝΔ κλπ) κατέρχεται στις εκλογές με εκβιαστικά διλήμματα του τύπου "ψηφίστε μας για να μην έρθει το χάος", τα μικρά πατριωτικά κόμματα, παντελώς άσχετα σε ζητήματα προπαγάνδας, θεωρούν ότι η λογική θα φέρει την εκλογική νίκη. 

Από τότε είχα δεχθεί ένα σωρό επικριτικά σχόλια του τύπου "αυτά τα τεχνάσματα είναι απαράδεκτα για ένα πατριωτικό κίνημα", "δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τέτοιες μεθόδους", και ένα σωρό τέτοιες ανοησίες. Ορίστε τα αποτελέσματα...

Πηγαίνουν σε μία εκλογική μάχη αγνοώντας τους όρους του εκλογικού παιχνιδιού, και όταν υποστούν την ήττα, αρχίζουν τα "ο Λαός είναι βλάκας, αμόρφωτος", "αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτε", "νίκησε η αποχή, η καφετέρια, και η παραλία", και ένα σωρό άλλες ανοησίες. 

Τους φταίει πάντα ο Λαός, και ποτέ μα ποτέ η δική τους άγνοια σε θέματα προπαγάνδας. 

Ελπίζω το παρακάτω άρθρο να βοηθήσει κάπως τα πατριωτικά κόμματα. Είναι πάντα επίκαιρο:

Η προπαγανδιστική μας εκστρατεία για τις εκλογικές μάχες

1 comment:

  1. Η προπαγάνδα και η πολιτική πρέπει να βασίζονται στη λογική.

    Αν βασίζονται στο συναίσθημα μπορούν να φέρουν ντροπιαστικές ήττες.

    ReplyDelete