Monday, March 5, 2012

Η προπαγανδιστική μας εκστρατεία για τις εκλογικές μάχες


Είτε διεξαχθούν οι εκλογές σε 2 μήνες είτε όχι, ο Ελληνικός Λαός πρέπει να εκπαιδευτεί γρήγορα πάνω σε στοιχειώδεις γνώσεις προπαγάνδας.
Παρά το ότι η αριστερά διαθέτει πολλά επαγγελματικά στελέχη, δεν κατάφερε να εφοδιάσει τον Ελληνικό Λαό ούτε με ένα καλό προπαγανδιστικό σύνθημα κατά της φιλομνημονιακής προπαγάνδας.
Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει και σε αυτό το ζήτημα να αναλάβει δράση, χωρίς να περιμένει σωτηρία από την αριστερά.
Βασικό στοιχείο της τροϊκανής μισελληνικής προπαγάνδας είναι το τέχνασμα του μικρότερου κακού.
Ο εχθρός σου λέει, «κάτσε να σου κόψω τα δάχτυλα για να μην χάσεις όλο τον καρπό του χεριού». Αν το δεχτείς, ύστερα από λίγο επανέρχεται, «κάτσε να σου κόψω το χέρι μέχρι τον καρπό για να μην χάσεις όλο το χέρι». Το ίδιο τέχνασμα θα επαναλαμβάνεται μέχρι ο εχθρός να κομματιάσει όλο το σώμα του θύματος.
Η προπαγανδιστική τακτική του Ελληνικού Λαού πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομερώς σχεδιασμένες εκστρατείες, με την βοήθεια ειδικών στις ψυχολογικές επιχειρήσεις.
Όμως και ο πιό απλός αγωνιστής, μπορεί να εξεγείρει τον Λαό ενάντια στην κατοχική ληστοσυμμορία χρησιμοποιώντας απλές προπαγανδιστικές αρχές.
Η προπαγάνδα που θα εξαπολύσουμε μεταξύ άλλων πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής πολιτικά διλήμματα:
Εθνικό νόμισμα ή ολοκαύτωμα.
Δραχμή ή χρεωκοπία.
Αποπομπή τρόικας ή εμφύλιος.
Εθνική ανεξαρτησία ή χάος.
Έξοδος από το ευρώ ή δικτατορία.
Σωτηρία της πατρίδος ή μνημόνιο
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη δραχμή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και ευρωφυλακή.
Ανεξάρτητο Έθνος ή γερμανικό προτεκτοράτο
Δραχμή= Μισθοί, ψωμί, υγεία, ελευθερία,
Ευρώ=Ανεργία, πείνα, αρρώστιες, δικτατορία
Σε κάθε περίπτωση η προπαγάνδα μας θα αποκαλύπτει στον Λαό το αδιέξοδο του ευρώ και του μνημονίου, και συνάμα την σωτηρία με την δραχμή και την ακύρωση του μνημονίου.
Τα προπαγανδιστικά μας μηνύματα πρέπει να συνοδεύωνται από βίντεο και κατάλληλη μουσική υπόκρουση.
Όταν μιλάμε για ευρώ η εικόνα θα δείχνει Έλληνες να ζητιανεύουν. Μητέρες να κλαίνε επειδή τα παιδιά τους δεν έχουν να φάνε. Αρρώστους να ψυχορραγούν χωρίς φάρμακα. Πρόσωπα σκυθρωπά, εξοργισμένα. Το ΣΔΟΕ θα ταυτίζεται με την γκεστάμπο. Οι δυνάμεις καταστολής με τους ναζί. Η Μέρκελ με τον Χίτλερ. Οι θάνατοι από αυτοκτονίες με τα κρεματόρια.
Για να χαρακτούν στην μνήμη των θεατών αυτές οι εικόνες, πρέπει να συνδέσουμε την εξαθλίωση με το χαρτονόμισμα του ευρώ. Όλοι οι πρωταγωνιστές των βίντεο θα καταριούνται το ευρώ και το 4ο Ράιχ.
Αντιθέτως τα βίντεο με την δραχμή θα δείχνουν Έλληνες χαμογελαστούς, καλοντυμένους, να κάνουν οικογενεικώς τα ψώνια στα καταστήματα, προτιμώντας τα Ελληνικά προϊόντα. Θα δείχνουν εικόνες από νοσοκομεία με προσωπικό που εξυπηρετεί άψογα τους ασθενείς, παιδιά που μελετούν σε υπερσύγχρονες βιβλιοθήκες. Πρόσωπα ευχάριστα, γεμάτα αυτοπεποίθηση. Το εθνικό χαρτονόμισμα θα συνοδεύει τις εικόνες με κατάλληλη μουσική υπόκρουση.
Βασική αρχή της προπαγάνδας μας είναι να παρουσιάζουμε τα πολιτικά γεγονότα με όρους πολέμου: εισβολή, κατοχή, 4ο Ράιχ, ολοκαύτωμα, γενοκτονία, γκάουλάιτερς, υποδούλωση του Ελληνικού Λαού, λεηλασία, ληστοσυμμορία, εχθρός του λαού, δωσίλογοι, πραξικόπημα.
Οι αντίπαλοί μας θα προσπαθούν να μιλήσουν για φίλους και εταίρους απο την ΕΕ-έτσι αποκαλούν το 4ο Ράιχ. Για δημοσιονομική προσαρμογή-έτσι αποκαλούν το ολοκαύτωμα. Για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις-έτσι αποκαλούν την ξένη κατοχή.
Πρέπει κάθε φορά να αποκαλύπτουμε στον Ελληνικό Λαό την εννοιολογική διαστρέβλωση που χρησιμοποιούν οι εχθροί μας. Λένε:
-«Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος», λένε για την Ελλάδα αλλά εννοούν την διάσωση της ευρωζώνης, της Γερμανίας, των τραπεζών.
-«Να μην γίνουν τώρα εκλογές, δεν συμφέρει την χώρα», λένε για την χώρα, αλλά εννοούν δεν συμφέρει τον Καρατζαφέρη και την φιλομνημονιακή ληστοσυμμορία.
-«Αν η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ θα είναι αρμαγεδών για την χώρα», λένε για την Ελλάδα, αλλά εννοούν θα είναι αρμαγεδδών για το 4ο Ράιχ.

Σε ό,τι αφορά ωρισμένους γλοιώδεις μνημονιακούς πολιτικούς, που δηλώνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, η αντιμνημονιακή προπαγάνδα πρέπει να εξεγείρει πάθη του Λαού σε σημείο να θέλει να τους λυντσάρει.

Η διάδοση φημών ότι υπεξαίρεσαν δημόσιο χρήμα από γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, δήμους, σχολεία κλπ, και τα έβγαλαν στο εξωτερικό, μαζί με εικόνες εξαντλημένων ηλικιωμένων και λιπόσαρκων παιδιών, κατ’ επανάληψη, θα προκαλέσει την οργή του κόσμου.

Βασική αρχή της προπαγανδιστικής μας εκστρατείας είναι το συναίσθημα. Η αντιμνημονιακή προπαγάνδα πρέπει να διεγείρει το μίσος για τους δωσίλογους και την ελπίδα για το εθνικό νόμισμα. Δεν προσπαθεί να πείσει. Προσπαθεί να εξεγείρει. Σε μία μάχη ζωής ή θανάτου τα λογικά επιχειρήματα κατά του μνημονίου από ένα σημείο και μετά αντί να βοηθούν, κάνουν τεράστιο κακό στον Λαό διότι δεν τον βοηθούν να εξεγερθεί.

Αρκετοί υπερασπιστές του εθνικού νομίσματος αντί να περιβάλλουν το εγχείρημα με ελπίδα και ζωηρά χρώματα, λένε ότι με το εθνικό νόμισμα «θα περάσουμε δύσκολα αλλά τουλάχιστον θα έχουμε μία επιλογή ανατάξεως της οικονομίας μας».

Τώρα δεν είναι η ώρα για λεπτομερείς οικονομικές αναλύσεις. Τώρα είναι η ώρα της συγκινησιακής φορτίσεως. Η δραχμή είναι το απόλυτο φώς, η μοναδική σωτηρία. Το ευρώ είναι το απόλυτο σκοτάδι, ο απόλυτος εχθρός του Λαού.

Τα αντιμνημονιακά κόμματα είναι οι πατριώτες και σωτήρες της Ελλάδος. Τα φιλομνημονιακά κόμματα οι προδότες και δωσίλογοι.

Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες αποχρώσεις. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Όποιος δεν είναι με το εθνικό νόμισμα είναι με το χάος. Όποιος αρνείται την εθνική ανεξαρτησία και την έξοδο από την ΟΝΕ είναι πράκτορας γερμανικών συμφερόντων.
Όποιος ψηφίσει Πασοκ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΛΑ.ΟΣ, ή άλλο φιλομνημονιακό κόμμα είναι εχθρός του Λαού.

Ο βομβαρδισμός του κοινού με συναισθηματικώς φορτισμένες ειδήσεις και εικόνες, που ταυτίζουν το ευρώ με Αρμαγεδώνα, παρακάμπτοντας κάθε ανθελληνική επιχειρηματολογία θα βοηθήσει ένα σημαντικό ποσοστό του Λαού που έχει εγκλωβιστεί στα κόμματα εξουσίας και δεν είχε το χρόνο να πληροφορηθεί τις θέσεις μας να αλλάξει γρήγορα στρατόπεδο. Ο παράγων χρόνος είναι σημαντικός.

Πρέπει να δημιουργήσουμε πολλούς διαδικτυακούς σταθμούς και να εκπέμπουμε δελτία ειδήσεων για να σπάσουμε το μονοπώλιο πληροφορήσεως της φιλογερμανικής ληστοσυμμορίας. Τα δελτία ειδήσεων πρέπει να ετοιμάζωνται από έμπειρους συναγωνιστές με έφεση στην προπαγάνδα, καλή άρθρωση του λόγου, μουσική υπόκρουση και συναισθηματική φόρτιση.

Μέχρι στιγμής το αντιμνημονιακό στρατόπεδο δεν έχει δικά του δελτία ειδήσεων. Υπάρχουν χιλιάδες ιστολόγια με καταπληκτικές αποκαλύψεις αλλά χρειαζόμαστε δελτίο ειδήσεων σε τακτή ώρα, σε καθημερινή βάση. Το κόστος είναι ελάχιστο.

Όπως δημιουργούνται αυθορμήτως κινήματα και επιτροπές πολιτών τύπου «δεν πληρώνω» σε όλη την Ελλάδα, έτσι πρέπει να δημιουργούνται και επιτροπές αγκιτ-προπ(αγκιτάτσια-προπαγάνδα) σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε τεράστια ανάγκη από προπαγανδιστές και αγκιτάτορες. Από προπαγανδιστικό υλικό. Αλλά αυτό που μας λείπει είναι η οργάνωση.

Η πρότασή μου είναι να οργανωθούν ομιλίες σε όλη την Ελλάδα για το πώς διεξάγουμε την προπαγάνδα, πώς συντρίβουμε την εχθρική προπαγάνδα, και πώς οργανώνουμε μία επιτροπή άγκιτ-προπ. 

Όποιο κίνημα ή επιτροπή πολιτών ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου για την οργάνωση διαλέξεων πάνω σε ζητήματα διαφωτίσεως.

Ιφικράτης Αμυράς

iphicrates@hotmail.com

5 Μαρτίου 2012


1 comment:

  1. Σωστη τοποθετησις,
    επισης μπορουμε να λεμε ΔΡΑΧΜΗ= ζουμε οπως την δεκαετια του 1980
    ΕΥΡΩ=ζουμε οπως 2011-2012 οποτε ο πολιτης συγκρινει γρηγορα.

    ReplyDelete