Sunday, May 11, 2014

Ναζί: χριστιανοί ή οπαδοί της αρχαίας γερμανικής θρησκείας;


Λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων στην χώρα μας, τον τελευταίο καιρό έχει αναζωπυρωθεί μία συζήτηση για τις θρησκευτικές αντιλήψεις του ναζιστικού κόμματος(NSDAP). Αρκετοί χριστιανοί προσπαθούν να ταυτίσουν την ναζιστική κοσμοθεωρία με την αρχαία γερμανική θρησκεία. Στόχος τους είναι να εκμεταλλευτούν το αρνητικό κλίμα εις βάρος του ναζισμού ώστε να πλήξουν το γόητρο των εθνικών θρησκειών.
Από την άλλη μεριά πολλοί Έλληνες και ξένοι πολυθεϊστές αρνούνται κατηγορηματικώς την οποιαδήποτε σχέση των Ναζί και του Χίτλερ με τον πολυθεϊσμό καθότι υπάρχουν πολλά ντοκουμένα που δείχνουν τους αξιωματούχους του 3ου Ράιχ να συνεργάζωνται με χριστιανούς ιεράρχες. Σκοπός τους είναι να χρεωθεί ο χριστιανισμός όσα εγκλήματα καταλογίζονται στον ναζισμό.

Επειδή ο ναζισμός σε πολλές χώρες είναι παράνομη ιδεολογία, η ιστορική έρευνα φορτίζεται συναισθηματικώς αναλόγως με το τί εκ των προτέρων οι συγγραφείς προσπαθούν να συμπεράνουν.
Η θρησκευτική στάση των Ναζί ήταν αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Από την μία μεριά δεν ήθελαν την σύγκρουση με τον χριστιανισμό όπως γράφει στο Mein Kampf ο Χίτλερ. Συγχρόνως προωθούν τον «θετικό χριστιανισμό», όπως τον αποκαλούν, ένα μείγμα φυλετικών ιδεών με χριστιανισμό και απο-ιουδαιοποίηση του Ιησού.
Όμως συνυπάρχει άλλη μία τάση μέσα στην ναζιστική Γερμανία στο ζήτημα της θρησκείας. Το ναζιστικό κόμμα προσπαθεί να αντικαταστήσει την αφοσίωση που είχαν οι πιστοί στην χριστιανική εκκλησία, είτε προτεσταντική είτε καθολική, με την πίστη στον ναζισμό. Αυτή η τάση προσπαθεί να εκβάλλει τον χριστιανισμό από την ναζιστική Γερμανία και να δημιουργήσει μία εθνική κρατική θρησκεία η οποία να έχει ως ιερό βιβλίο το Mein Kampf και κυρίαρχο σύμβολο την Σβάστικα αντί τον χριστιανικό σταυρό.
Το πρόγραμμα δημιουργίας της εθνικής κρατικής θρησκείας συνεγράφη από τον Alfred Rosenberg. Ο Rosenberg δεν ήταν ένας τυχαίος αξιωματούχος, ήτο πολιτιστικός και εκπαιδευτικός ηγέτης του 3ου Ράιχ, επομένως η γνώμη του είχε βαρύνουσα σημασία για την κατεύθυνση που ελάμβανε η ναζιστική θρησκευτική πολιτική.
Το πρόγραμμα του Rosenberg είχε 30 σημεία από τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήθελε να συντρίψει τον χριστιανισμό. Το παραθέτουμε στα αγγλικά από δύο ιστοσελίδες, και μεταφράζουμε στα ελληνικά ωρισμένα άρθρα του:
Στο άρθρο 5 γράφει, η εθνική εκκλησία είναι αποφασισμένη να εξολοθρεύσει με κάθε μέσον τα περίεργα και ξένα χριστιανικά δόγματα που εισέβαλαν στην Γερμανία το δυσοίωνο έτος 800.
Στο άρθρο 13 γράφει, η εθνική εκκλησία απαιτεί την άμεση διακοπή της εκδόσεως και διανομής της Βίβλου στην Γερμανία καθώς και τις εκδόσεις εφημερίδων και εντύπων θρησκευτικού περιεχομένου.
Στο άρθρο 18 γράφει, η εθνική εκκλησία θα καθαρίσει τους βωμούς της από όλους τους σταυρούς, τις Βίβλους, και τις εικόνες αγίων.
Στο άρθρο 21 γράφει, η εθνική εκκλησία δεν αναγνωρίζει την άφεση αμαρτιών. Έχει την άποψη ότι όταν μία αμαρτία διαπράττεται, θα τιμωρείται αμειλίκτως από τους άφθαρτους νόμους της Φύσεως, και η τιμωρία θα επιβληθεί κατά της διάρκεια της ζωής του αμαρτάνοντος.
Στο άρθρο 22 γράφει, η εθνική εκκλησία αποκηρύσσει τον εκχριστιανισμό των γερμανοπαίδων, ιδίως με την αγιοποίηση του ύδατος και του αγίου πνεύματος.
Στο άρθρο 26 γράφει, η τελετή γάμου μεταξύ Γερμανών ανδρών και γυναικών θα αποτελείται από όρκο πίστεως τοποθετώντας το δεξί χέρι πάνω σε σπαθί. Δεν επιτρέπεται η γονυκλισία στις τελετές της εθνικής εκκλησίας διότι είναι αναξιοπρεπής.
Τέλος στο άρθρο 30 γράφει, την ημέρα της ιδρύσεως της εθνικής εκκλησίας, ο χριστιανικός σταυρός θα αφαιρεθεί από όλες τις εκκλησίες, τους καθεδρικούς ναούς, και τα παρεκκλήσια μέσα στο 3ο Ράιχ και στις γερμανικές αποικίες, και θα αντικατασταθεί από το μόνο ακατανίκητο σύμβολο της Γερμανίας, την Σβάστικα.
Βεβαίως αυτό το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αλλά καταδεικνύει μία τάση σε ωρισμένα ανώτατα κλιμάκια των ναζιστών αξιωματούχων.
Το ερώτημα αν οι ναζί ήταν χριστιανοί ή πολυθεϊστές είναι διατυπωμένο κατά λανθασμένο τρόπο. Δεν πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Ως άνθρωπος των άκρων δεν μου αρέσει ο μεσαίος χώρος. Θεωρώ ότι η ναζιστική θρησκευτική πολιτική ήταν ένα κράμα πολιτικής σκοπιμότητος και εθνικο-φυλετικής ιδεολογίας, με διαφορετικές πτυχές και εκφάνσεις. Επιπλέον υπήρχε μία εξελικτική διαδρομή στην ιδεολογία του ναζιστικού κινήματος. 
Μία δομική αλλαγή στην θρησκευτική αντίληψη ενός λαού δεν λαμβάνει χώρα από την μία μέρα στην άλλη. Περνά από κάποια στάδια και κάποιες φάσεις όπου συνυπάρχουν αντικρουόμενα ιδεολογικά στοιχεία.
Πάντως από το πρόγραμμα του Alfred Rosenberg δεν φαίνεται η πνευματική ηγεσία των ναζί να τα πήγαινε και τόσο καλά με τον χριστιανισμό. Ήθελε ταυτοχρόνως γερμανοποίηση του χριστιανισμού με φυλετικές αναφορές, απο-ιουδαιοποίηση του χριστιανισμού με την απόρριψη της εβραϊκής καταγωγής του Ιησού, και την εισαγωγή εθνικών συμβόλων και τελετουργικών ώστε να μην δέχεται ο ναζισμός ανταγωνισμό από ξένες θρησκευτικές αντιλήψεις.
Σκοπός αυτής της πολιτικής ήταν το να προσδώσουν οι ναζί ένα μεταφυσικό υπόβαθρο στην ιδεολογία τους και συγχρόνως να σφυρηλατήσουν την θρησκευτική συνοχή του γερμανικού λαού.
Το κατά πόσον ο «θετικός χριστιανισμός» του Alfred Rosenberg θα αποτελούσε ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι την παλινόρθωση της αρχαίας γερμανικής θρησκείας είναι δύσκολο να απαντηθεί παρά μόνον με υποθέσεις, αφού το ναζιστικό καθεστώς κατέρρευσε, χωρίς να προλάβει να ωριμάσει ιδεολογικώς και να αποκτήσει βαθείς ρίζες.
Αν πιστέψουμε την αναφορά για τον Χίτλερ στο ημερολόγιο του Goebbels με ημερομηνία 8 Απριλίου 1941, «ο Χίτλερ μισεί τον χριστιανισμό επειδή σακάτεψε ο,τιδήποτε ευγενές στην ανθρωπότητα», διαπιστώνουμε μία σειρά αντιφατικών δηλώσεων. Δημοσίως ο Χίτλερ δεν επιτίθεται στον χριστιανισμό, αλλά κατ’ ιδίαν τον μισεί.
Οι Martin Bormann και Joseph Goebbels, δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι, ήταν η αιχμή του δόρατος του ναζιστικού αντικληρικαλισμού και της Kirchenkampf (εκκλησιαστικής συγκρούσεως). 
Ιστορικώς έχει καταγραφεί μία διαρκής σύγκρουση του ναζιστικού καθεστώτος με το χριστιανικό κατεστημένο, το ζήτημα είναι τί ερμηνεία δίνουμε σε αυτό το γεγονός. Και οι μπολσεβίκοι του Λένιν συγκρούστηκαν με τον χριστιανισμό, αλλά δεν επανέφεραν την αρχαία σλαβική θρησκεία.
Η εκτίμησή μου είναι ότι τα ανώτατα κλιμάκια των Ναζί ευρίσκοντο σε μία τροχιά συνολικής αναθεωρήσεως των ιδεολογικών βάσεων του χριστιανισμού, χωρίς να έχουν κατασταλάξει στο τί θα τον αντικαταστήσει, είτε γιατί τους πρόλαβε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, είτε γιατί είχαν τοποθετήσει την ανοικτή σύγκρουση με τον χριστιανισμό σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

12 comments:

  1. Εσύ Ιφικράτη είσαι θετικά διακείμενος προς τον Χίτλερ και τον Γερμανικό Εθνικοσοσιαλισμό;;

    ReplyDelete
  2. Ιφικράτη αν ο Εθνικοσοσιαλισμός στη Γερμανία προσπάθησε να εφαρμόσει το πιό πάνω πρόγραμμα προκειμένου να συντρίψει τον χριστιανισμό, ποιός μπορεί να απορρίψει το ενδεχόμενο και η Χρυση Αυγή εφόσον γίνει εξουσία να προσπαθήσει να εφαρμόσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα? Δηλαδή προς το παρόν ως ζήτημα στρατηγικής η Χ.Α να μην θέλει να ερθει ανοικτά σε σύγκρουση με τον χριστιανισμό και αφού αποκτήσει εξουσία τότε να εφαρμόσει όσα πραγματικά πιστεύει για το ζήτημα της θρησκείας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επειδή η Χρυσή Αυγή έκανε κυβιστήσεις και σε άλλα θέματα. Γι' αυτό. Επιπλέον, το κόμμα του Χίτλερ δεν κέρδισε τον λαό όντας σταυροφόροι του χριστιανισμού σαν τους χρυσαυγίτες.

      Delete
    2. Η σύγκριση είναι λανθασμένη.
      Πρώτον η Χρυσή Αυγή δεν είναι εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, είναι άδικο να συγκρίνεται με το NSDAP.
      Δεύτερον, υποθέτουμε ότι το NSDAP θα εσυγκρούετο με τον χριστιανισμό, δεν είμαστε σίγουροι, εικασίες κάνουμε. Ούτε ξέρουμε σίγουρα με τί θα αντικαταστούσε τον χριστιανισμό.
      Τρίτον, η ΧΑ δεν έχει στελέχη σαν τον Rosenberg, ούτε κάποιους σαν τον Bormann που να έχουν εκφράσει επιθετικό αντικληρικαλισμό.
      Τέταρτον όταν ο Χίτλερ πήρε την εξουσία δεν πολέμησε τον χριστιανισμό, ούτε είχε δοθεί εντολή για μετωπική σύγκρουση. Επομένως δεν ισχύει ούτε σε αυτό το σημείο η σύγκριση.

      Ιφικράτης

      Delete
    3. Κάποιοι επίσης λένε ότι το NSDAP έπαψε να είναι εθνικοσοσιαλιστικό μετά την Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών.

      Delete
    4. Εσύ Ιφικράτη είσαι θετικά διακείμενος προς τον Χίτλερ και τον Γερμανικό Εθνικοσοσιαλισμό;;

      Delete
  3. http://www.rassias.gr/1091.html

    «Ο Θεός του Μονοθεϊσμού απαιτεί απόλυτη υπακοή από τον καθένα πάνω στην γη, γιατί θεωρεί πως του ανήκει όχι μόνο ένα έθνος, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα. Όλοι όσοι τον απορρίπτουν θα πρέπει, για το καλό τους, ή να προσηλυτιστούν ή να σφαγούν. Τελικά, ο ολοκληρωτισμός είναι η μόνη μορφή πολιτικής εξουσίας που μπορεί πραγματικά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις αυτού του Θεού» Γκορ Βιντάλ (Gore Vidal, 1925 – 2012).

    «Ο πόλεμος για τον έλεγχο του κόσμου είναι πόλεμος ορισμών… Ο αγώνας καθορισμού και ελέγχου των νοημάτων είναι αγώνας για επιβίωση… αυτός που πρώτος θα ορίσει το νόημα μιας κατάστασης, επιβάλλει στον άλλον την δική του πραγματικότητα και τον ορίζει, είναι ο νικητής... έτσι κυριαρχεί κι επιβιώνει. Εκείνος που ετεροκαθορίζεται, υποτάσσεται και ίσως ακόμα και εξοντώνεται...» Τόμας Σαζ (Thomas Szasz, 1920 – 2012).


    Η παρούσα ομιλία, που ξεκίνησε με δύο σημαντικές διατυπώσεις προοδευτικών διανοητών που χάσαμε πρόσφατα, αποσκοπεί στην αποστόμωση κάποιων από τους πολλούς υποδουλωτές των αδαών ανθρώπων μέσω της συστηματικής αντιστροφής της κοιωνικοϊστορικής αλήθειας. Αποσκοπεί στο να απαντήσει επιτέλους στις στρατιές απατεώνων, αλλοδαπών και ημεδαπών, οι οποίοι προσπαθούν αυθαίρετα και πονηρά να συσχετίσουν τον χιτλερικό Εθνικοσοσιαλισμό και τις σύγχρονες ιδεολογικές μιμήσεις του με έναν, απροσδιόριστο βεβαίως και γενικώς ειπείν, «Παγανισμό».

    ReplyDelete
  4. http://www.rassias.gr/1091.html

    Τον μύθο για τον δήθεν «Παγανισμό» των κατά συντρηπτική πλειοψηφία μονοθεϊστών (προστεσταντών, ρωμαιοκαθολικών, αποκρυφιστών) και κατά μικρομειοψηφία αθέων λάτρεων του «βόρειου γονιδίου» Εθνικοσοσιαλιστών, οι ομόθρησκοί τους πολιτικοί τους αντίπαλοι, τον στήριξαν στις βρισιές της θυμωμένης παποσύνης του 1937 κατά των πρώην συνεργατών της και στην υιοθέτηση από ελάχιστα μόνον στελέχη των Εθνικοσοσιαλιστών των θεωριών ενός ψυχοπαθούς αποκρυφιστή, του Αυστριακού αριοσοφιστή Καρλ Βίλιγκουτ (Karl Maria Wiligut, 1866 – 1946), που φυσικά καμία απολύτως σχέση δεν είχε με τον Πολυθεϊσμό και την προχριστιανική Θρησκεία των Γερμανών.
    ....
    Με τις «ειδικές του ψυχικές δυνάμεις», ο Βίλιγκουτ «ήξερε» τάχα ότι η Βίβλος στην πραγματικότητα είχε γραφεί στα… γερμανικά, καθώς επίσης και ότι ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος αλλά μια υποτιθέμενη θεότητα των Γερμανών της απώτατης αρχαιότητας (με αρχή της λατρείας της το 12.500 π.α.χ.χ.) που λεγόταν «Krist», το όνομα της οποίας επίσης υποτίθεται πως ιδιοποιήθηκαν οι, στο σύνολό τους Εβραίοι, πρωτο-χριστιανοί. «Ήξερε» τάχα επίσης ότι η Ιστορία των Γερμανών, που ήσαν απόγονοι των Ατλάντων, είχε βάθος τουλάχιστον 228.000 ετών (!), σε χρόνους που υποτίθεται πως υπήρχαν στον ουρανό 3 ήλιοι και επί της γης κατοικούσαν γίγαντες, ξωτικά και άλλα ανάλογα όντα, καθώς και ότι τάχα η πραγματική Θρησκεία των Βορείων δεν ήταν η κανονική πολυθεϊστική λατρεία του Βόνταν και των άλλων Θεών του «Άσγκαρντ», αλλά ο υποτιθέμενος «Ιρμινισμός» («Irminenschaft» ή «Irminenreligion», από το Δέντρο της Ζωής και Κολώνα του Κόσμου «Ίρμινσουλ», το οποίο, κατ’ αυτόν, μπορούσε να παραπέμψει στον περιπόθητο μονοθεϊσμό). Κατά τον Βίλιγκουτ, οι πολυθεϊστές λάτρεις του Βόνταν και των άλλων Θεών του «Άσγκαρντ» δεν ήσαν παρά «διαβολικοί σχισματικοί», που υποτίθεται ότι απομάκρυναν τον λαό των Γερμανών από την πίστη στον «έναν και πραγματικό» «Θεό» και γύρω στο 1.200 π.α.χ.χ., όταν ο σβησμένος ήλιος των «Ιρμινιστών» (ο «Μαύρος Ήλιος») ήταν ακόμα ορατός στον ουρανό, κατέστρεψαν με την βία τα λατρευτικά κέντρα του «Ιρμινισμού» και επέβαλαν τον «κακό» Πολυθεϊσμό τους. Για την πίστη σε αυτόν τον «ένα και πραγματικό» «Θεό» του Βίλιγκουτ και των Ες Ες θρηνεί ο ίδιος, με το ψευδώνυμο «Jarl Widar», σε ένα ποίημά του με τίτλο «Ψίθυρος του Θεού» (αναδημοσιεύθηκε στο βιβλίο του Stephen E. Flowers, «The Secret King: Karl Maria Wiligut, Himmler’s Lord of the Runes», Waterbury VT, 2001, σελ. 62): «…έτσι λοιπόν οι καταπιεστές μας εφηύραν για εμάς τους υποτιθέμενους θεούς / και μας στέρησαν όσα οι πρόγονοι μας κληροδότησαν / καθώς και τον Θεό και Κύριό μας…».

    ReplyDelete
  5. Οἱ ναζιστὲς ἐξέφρασαν ὅλα τὰ ὀπισθοδρομικὰ τμήματα τοῦ γερμανικοῦ λαοῦ, τὰ ὁποῖα ἐπιζητοῦσαν ἕνα νέο πλαίσιο ὥστε νὰ ἐπαναφέρουν τὸν Μεσαίωνα.

    ReplyDelete
  6. ΕιδωλολάτρηςMay 12, 2014 at 4:15 PM

    Οι Ναζί ήταν πρακτικά μυαλά, τεχνοκράτες του πολέμου και πραγματιστές πολιτικοί. Δεν ήταν θεωρητικοί, δεν ήταν φιλόσοφοι, ούτε είχαν το όραμα που απαιτείται για να φέρουν μια τέτοια πολιτισμική επανάσταση στην Ευρώπη. Η ανώτερη πνευματική τους έκφανση έφτασε μέχρι τον αποκρυφισμό. Δεν εκμεταλλεύτηκαν καθόλου την πνευματική παρακαταθήκη μιας Γερμανίας που μέχρι τα τέλη του 19ου αι. κυριαρχούσε στον τομέα των κλασικών σπουδών. Πέρα από την επιβολή τους ως άριας φυλής (που θα έφερνε την πτώση του σιωνιστικού χρηματοπιστωτισμού κτλ), δεν είχαν άλλο όραμα για την Ευρώπη. Γι αυτό και όταν οι σύμμαχοι τους νίκησαν στρατιωτικά, δεν έμεινε τίποτα από αυτούς. Οι Ναζί απότυχαν χαρακτηριστικά να αντιμετωπίσουν όλες εκείνες τις εκφάνσεις του Μοντερνισμού, στις κοινωνικές επιστήμες, την τέχνη κτλ που άκμαζαν στην προπολεμική Γερμανία. Το μόνο που μπόρεσαν να αντιπαρατάξουν απέναντι στα κινήματα του Μοντερνισμού ήταν λογοκρισία και καταστολή, όταν δεν τα προσεταιρίστηκαν κιόλας (π.χ Φουτουρισμός)..

    Οι Ναζί ήταν επίσης φύσει συντηρητικοί. Σέβονταν τον Χριστιανισμό επειδή αυτόν τους είχαν κληροδοτήσει οι πατεράδες και παππούδες τους, αλλά και λόγω της μακραίωνης ανάμιξής του με την Ευρωπαϊκή κουλτούρα, παρ'ότι δεν πίστευαν στα τυπικά δόγματα. Και η αντιπάθεια προς τους Εβραίους είχε και αυτή τις ρίζες της στην ιστορική καχυποψία του Ευρωπαίοι Χριστιανού προς αυτούς που 'σταύρωσαν τον Ιησού', άλλο αν οι Εβραίοι έδωσαν πριν και κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.άπειρες αφορμές γαι να γίνουν μισητοί από τον γερμανικό λαό.

    Οπότε, θα οδηγούσε ο «θετικός χριστιανισμός» του Alfred Rosenberg στην παλινόρθωση της αρχαίας γερμανικής θρησκείας; Μάλλον όχι. Το σίγουρο είναι ότι ο Εβραϊσμός δεν θα είχε την ώθηση που είχε μετά την λήξη του πολέμου, με την ίδρυση του Ισραήλ κτλ. Κατά τα άλλα, ο Χριστιανισμός αποδομήθηκε μια χαρά και από τον μαρξιστικό αθεϊσμό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Οπότε, θα οδηγούσε ο «θετικός χριστιανισμός» του Alfred Rosenberg στην παλινόρθωση της αρχαίας γερμανικής θρησκείας;"

      Σαφέστατα όχι. Το πρόγραμμα του Ρόζενμπεργκ καταδεικνύει την επιθυμία τους να δημιουργήσουν μια νέα θρησκεία, η οποία δεν θα υποχρέωνε την αφοσίωση και λατρεία του Γερμανού πολίτη αλλά θα τον κέρδιζε από μόνη της. Μου θυμίζει παραλλαγή του τι ήθελε να εφαρμόσει ο Ροβεσπιέρος, ως αντικατάσταση του χριστιανισμού.

      Delete
  7. Άρθρο 5: «Η εθνική εκκλησία είναι αποφασισμένη να εξολοθρεύσει με κάθε μέσον τα περίεργα και ξένα χριστιανικά δόγματα που εισέβαλαν στην Γερμανία το δυσοίωνο έτος 800»
    Άρθρο 13: «Η εθνική εκκλησία απαιτεί την άμεση διακοπή της εκδόσεως και διανομής της Βίβλου στην Γερμανία καθώς και τις εκδόσεις εφημερίδων και εντύπων θρησκευτικού περιεχομένου»
    Άρθρο 18: «Η εθνική εκκλησία θα καθαρίσει τους βωμούς της από όλους τους σταυρούς, τις Βίβλους, και τις εικόνες αγίων»
    Άρθρο 21: «Η εθνική εκκλησία δεν αναγνωρίζει την άφεση αμαρτιών. Έχει την άποψη ότι όταν μία αμαρτία διαπράττεται, θα τιμωρείται αμειλίκτως από τους άφθαρτους νόμους της Φύσεως, και η τιμωρία θα επιβληθεί κατά της διάρκεια της ζωής του αμαρτάνοντος»
    Άρθρο 22: «Η εθνική εκκλησία αποκηρύσσει τον εκχριστιανισμό των γερμανοπαίδων, ιδίως με την αγιοποίηση του ύδατος και του αγίου πνεύματος»
    Άρθρο 26: «Η τελετή γάμου μεταξύ Γερμανών ανδρών και γυναικών θα αποτελείται από όρκο πίστεως τοποθετώντας το δεξί χέρι πάνω σε σπαθί. Δεν επιτρέπεται η γονυκλισία στις τελετές της εθνικής εκκλησίας διότι είναι αναξιοπρεπής»
    Άρθρο 30: «Την ημέρα της ιδρύσεως της εθνικής εκκλησίας, ο χριστιανικός σταυρός θα αφαιρεθεί από όλες τις εκκλησίες, τους καθεδρικούς ναούς, και τα παρεκκλήσια μέσα στο 3ο Ράιχ και στις γερμανικές αποικίες, και θα αντικατασταθεί από το μόνο ακατανίκητο σύμβολο της Γερμανίας, την Σβάστικα»
    (Alfred Rosenberg, πολιτιστικός και εκπαιδευτικός ηγέτης του 3ου Ράιχ)
    http://breezemagazine.blogspot.gr/2012/03/alfred-rosenbergs-30-point-church-plan.html
    http://news.google.com/newspapers?nid=1499&dat=19411104&id=LbRQAAAAIBAJ&sjid=0CIEAAAAIBAJ&pg=4749,1550338

    Τα ίδια διακηρύσσουν και τα εφήμερα νεοπαγανά σπέρματα στην Ελλάδα σήμερα!
    Τα ίδια έγραφαν –υπάρχουν αδιάψευστα ντοκουμέντα γι’ αυτό!- και Χρυσαυγίτες νεοναζί, όταν δεν έκρυβαν την ταυτότητά τους, όπως τώρα, προκειμένου να ξεγελάσουν αφελείς «χριστιανούληδες» του ανθρωπογενούς αερίου…
    Τυχαίο; Δε νομίζω! Στώμεν καλώς!

    ReplyDelete