Tuesday, August 6, 2013

Για τις δημοκρατικές υστερίες σχετικώς με τον Κασιδιάρη και την διάστιξη στον ώμο του:



Το Γαμμάδιον(Σβάστικα) είναι πανάρχαιο παγκόσμιο σύμβολο του προχριστιανικού και προϊσλαμικού κόσμου. Τότε που οι άνθρωποι ήξεραν ότι το Γαμμάδιον(Σβάστικα) είναι Ιερό θρησκευτικό σύμβολο του Ελληνισμού, και άλλων παραδοσιακών θρησκειών. 

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν διάφοροι ψευτοδημοκράτες που ανησυχούν για την δημοκρατία τους λόγω Χρυσής Αυγής, είναι να αναγνωρίσουν την Ελληνικότητα του Ιερού μας Συμβόλου και να το υιοθετήσουν ως καλλιτεχνικό σύμβολο. 

Όσοι είμεθα πιστοί των Ολυμπίων Θεών, να υποστηρίζουμε δημοσίως και με θάρρος το θρησκευτικό μας σύμβολο, αδιαφορώντας για τις υστερικές κραυγές περί ναζισμού. Αν κάθε φορά που κάποιος άλλος χρησιμοποιεί Ελληνικά σύμβολα τα εγκαταλείπουμε στα χέρια του για να μην μας αποκαλέσουν ναζί, τότε διαπράττουμε προδοσία αρνούμενοι να υπερασπιστούμε πάτριο πολιτιστικό έδαφος.

Ιφικράτης Αμυράς

6-8-2013

28 comments:

  1. Τα συγχαρητηρια μου συναγωνιστη.

    ReplyDelete
  2. Η δερματοστιξία είναι έθιμο των βαρβάρων σύμφωνα με τους προγόνους μας, όμως.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και το διαδίκτυο οι βάρβαροι το επινόησαν …έλεος ρε φίλε !!!

      Delete
    2. Και κοίτα πως το χρησιμοποιούν... Ta βαρβαρικά φύλα ανέπτυξαν την τεχνολογία και μόνο. Σε επίπεδο πολιτισμού, δεν ανέπτυξαν τίποτα σημαντικό.

      Delete
    3. Σύμφωνα με τους δικούς μας (εμού και οικογενείας) προγόνους, τους απογόνους του Έλληνος (τους Έλληνες), η δερματοστιξία δεν είναι βαρβαρικό έθιμο. ΌΛΟΙ οι Έλληνες Ιερείς και Ιέρειες φέρουν δερματοστιξίες, και ειδικά οι Δωδωναίοι φέρουν και ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΩΣ.

      Τα έθιμα των άλλων ανθρωπο-ομάδων, λαών, κ.λ.π. δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως, πέρα από λόγους διπλωματίας και πολιτικής (επιστήμες τις οποίες τα βάρβαρα χαϊβάβια οι ρωμιοί ΔΕΝ κατέχουν ούτε κατ'ελάχιστο).

      Αθήναιος Αλέξανδρος Άμβραξ
      http://alexandrosmarinos.com

      Delete
    4. Υπάρχει πρωτογενή πηγή που περιγράφει αυτό που λες για τους ιερείς και ιέρειες; Κι αν είσαι σωστός, τι ήταν το περιεχόμενο των διαστίξεων, και σε ποια μέρη του σώματος βρισκόντουσαν; Δεν φαντάζομαι να ήταν για λόγους διασκέδασης αφού η ιερατική τάξη τα χρησιμοποίησε. Και δεν φαντάζομαι να ήταν πολλά, τεράστια και μεγαλειώδης σαν σήμερα. Για παράδειγμα, οι Ρωμαίοι διέκριναν τα Κέλτικα φύλα εύκολα λόγω των μελανωμένων σωμάτων και φατσών. Αυτοί ήταν πραγματικά βάρβαροι όπως τους εντελώς μελανωμένους της σύγχρονης εποχής.

      Delete
  3. http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1862.html

    ReplyDelete
  4. http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/albanoi-katsapliades-entusan-skulia-me-ellhnikes-shmaies-se-diadhlwsh-kata

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kαλώς έπραξαν. Κρίμα που δεν κατούρησαν τα βυζαντοκουρέλια επίσης.

      Αθήναιος Αλέξανδρος Άμβραξ

      Delete
    2. Μπορείς να μου εξηγήσεις τον λόγο για τον οποίο έπραξαν καλώς;

      Delete
    3. Επειδή η σημαία έχει τον σταυρό πάνω της. Δεν καταλαβαίνει (ή δεν θέλει να καταλάβει) ο στενόμυαλος ότι ανεξάρτητα από ποια σύμβολα η σημαία της Ελλάδας φέρνει, μας εκπροσωπεί.

      Delete
  5. Δουλειές υπάρχουν;August 17, 2013 at 2:55 AM

    κ. Αμυρά, κάποτε αναλάβατε μια πρωτοβουλία. Να εξετάζετε αναφορές σε περίπτωση που κάποιος σας υποδείξει ότι σε μια δουλειά προσελήφθη αλλοδαπός, ώστε να επικοινωνήσετε με τον εργοδότη και να του υποδείξετε εάν χρειαστεί με ποιό τρόπο θα μπορούσε να βρει έλληνα εργαζόμενο. Αναρωτιόμουν, τι έγινε τελικά με το ζήτημα αυτό; Ατόνησε; Θα ήταν ενδιαφέρον να εκθέσετε την πείρα σας, τα αντεπιχειρήματα της εργοδοσίας και ίσως ποιοί είναι οι συγκεκριμένοι εργοδότες.

    ReplyDelete
  6. Κ.Αμυρα
    Συμφωνώ σε όλα μαζί σας.
    Θα ήθελα όμως να γράψετε ένα ειδικό άρθρο για το ΠΩΣ θα αποβάλουμε την Χριστιανική θρησκεία από τον Ελληνικό Λαό ούτως ώστε να επανέλθει η Ελληνική Θρησκεία.Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα(συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου) πως θα "επιβληθεί" η Ελληνική Θρησκεία όταν η πλειοψηφία ασπάζεται την Ορθοδοξία κλπ κλπ.

    Αναμένω με αγωνία.

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν γίνεται, απλούστατα. Για να γίνει μετάβαση προς την πατρώα θρησκεία, θα χρειαστεί έναν ηγεμών σαν τον καταραμένο Θεοδόσιο.

      Delete
  7. αγαπητέ ανώνυμε, είμαι σίγουρος ότι ανεξάρτητα από το τί σας σερβίρουνε οι ιδιοκτήτες σας, αυτό σας εκπροσωπεί. Δεν εκπροσωπεί εμάς, όμως, η σημαία της East India Company. Εδώ έχουμε την διαφορά. Eμείς είμαστε Έλληνες.

    Το τί εκπροσωπεί ανά πάσα στιγμή τους νεο-ρωμιούς (π.χ. η τζούλια που το κάνει με δυό αράπηδες μπροστά σε μιά κάμερα, ή ο υπουργός που φοράει το σκουφάκι της εβραϊκής συναγωγής και χασκογελάει σαν να είναι 5 χρονών, ή τα "olympic" games 2004 με τα καρπούζια στο ντάτσουν) δεν συσχετίζεται σε καμμία περίπτωση με το τί εκπροσωπεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες (π.χ. η μάχη των Θερμοπυλών και του Μαραθώνος, οι Ορφικοί Ύμνοι, τα Ομηρικά Έπη, το σύμβολο του Μεάνδρου). Είναι σαν να συγκρίνεις, όχι την ημέρα με την νύκτα, αλλά την ημέρα με την πατάτα.

    Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική σύγκριση μεταξύ της ημέρας και της πατάτας, έτσι δεν είναι; Δεν έχει νοήμα...;

    Α. Αλέξανδρος Άμβραξ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φίλε Αλέξανδρε, ωραία τα όσα λες, όμως πάλι δεν απαντάς στην ερώτηση μου. Τι είναι αυτό που σε κάνει αυθεντικό Έλληνα και πως ορίζεις εσύ τον ελληνισμό;

      Delete
    2. Πολύ ισοπέδωση, δεν νομίζεις, κ. Άμβραξ; Μήπως πρέπει να αποκηρύξουμε τους αγωνιστές του 1821 εξαιτίας της θρησκείας τους; Και για να μην παρεξηγηθώ, εγώ είμαι υπέρ της επιστροφής της πατρώας θρησκείας, και για άλλαγμα σημαίας, ακόμα σαν αγνωστικιστής (από μιαν ωφελιμιστική σκοπιά). Είμαι πρακτικός και αν δεν ήσουν τόσο δογματικός, θα κατανοούσατε την άποψή μου.

      Delete
  8. Αγαπητέ Anonymous August 24, 2013 at 2:22 PM χρειάζεσαι να μορφωθείς περισσότερο, διότι οι ήρωες του '21 ΔΕΝ ήταν χριστιανοί (άσε που είχαν αφοριστεί και από την επίσημη ορθόδοξη εκκλησία η οποία ήταν με τους Τούρκους).

    http://apollonios.pblogs.gr/2011/05/theod-kolokotrwnhs-oi-hristianoi-papades-ekanan-oti-toys-elege-o.html

    Σαν άνθρωπος της Πατρώας Θρησκείας είναι αδιανόητο να δέχεσαι χριστιανικούς μύθους χωρίς αμφισβήτηση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. «Ὁ δικός μου ὁ ξεσηκωμός δέ μοιάζει μήτε μέ τῶν Φράγκων, μήτε μέ κανενοῦ ἄλλου. Ἐμεῖς θ' ἀναστήσουμε μία πατρίδα πού κεφάλι θάχη τό Χριστό. Κι ὄχι ἀνθρώπους.»

      Είπε αυτά για την πλάκα ο Κολοκοτρώνης;

      Delete
    2. " Οι «προσκυνημένοι», σε συνάρτηση και με την επέλαση του Ιμπραήμ, αποτέλεσαν εκείνη την εποχή, μεγάλο πρόβλημα για την έκβαση της Επανάστασης και την έθεταν σε άμεσο κίνδυνο. Ήταν τότε, που ο Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, βλέποντας τις θυσίες και τους αγώνες των Ελλήνων, να πηγαίνουν χαμένοι, από την μάστιγα των «προσκυνημένων» (στα απομνημονεύματά του ο Κολοκοτρώνης μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου»), αντέτεινε το ιστορικό «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!» και «ξαναζωντάνεψε» την ετοιμοθάνατη Επανάσταση. "

      http://www.pare-dose.net/2842#ixzz0rHmIShSM

      Delete
  9. Ο Κολοκοτρώνης δεν μίλησε ποτέ για χριστό, πόσο μάλλον για έναν χριστό πολιτική/κυβερνητική κεφαλή της Πατρίδος που μόλις απελευθέρωνε από τουρκιά και παπαδαριό. Τέτοιες παπαριές λέγει μόνον ο λιακόπουλος και η παρέα του, οι οποίοι υποστηρίζουν επίσης την ύπαρξη διαστημοπλοίων τύπου ούφο που έχουν μέσα εικονίσματα της μύριαμ-πανατζιάς και ψέλνουν μέσω κοσμοσφαίρων.

    Ο Κολοκοτρώνης έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια οτιδήποτε είχε να κάνει με χριστιανισμό, και έμπαινε στις εκκλησιές καβάλα στο άτι.

    Προσοχή στις πηγές που επικαλείσθε, εκτίθεστε (και γελάμε).

    Α.Α.Α.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχεις κάποια σοβαρή πηγή, στην οποία να αποδεικνύεις το αληθές του ισχυρισμού σου; Ότι δηλαδή ο Κολοκοτρώνης δεν είπε ποτέ αυτή την κουβέντα και γενικώς το ότι στράφηκε κατά του χριστιανισμού; Και μην επικαλεστείς την Απολλώνια ελληνική κίνηση, γιατί κάτι τέτοιοι είναι που επικαλούνται τον Λιακόπουλο. Έχεις διαβάσει καθόλου τα απομνημονεύματα του για να καταλάβεις ποια πραγματικά ήταν η στάση του απέναντι στον χριστιανισμό; Με τόσο δογματικά μυαλά δεν θα πάμε μπροστά. Διότι το μόνο που έχω παρατηρήσει από εσένα είναι ότι απλά παράγεις φασαρία με ανόητα σοφίσματα. Η ελληνικότητα ενός ατόμου, δεν καθορίζεται από την θρησκεία υπάρχουν πολλές παράμετροι που ρυθμίζουν αυτόν τον παράγοντα. Εσύ θεωρείς πως ο πυρήνας της ελληνικότητας ενός ατόμου είναι αποκλειστικά και μόνο η θρησκεία, το οποίο είναι λάθος. Ας σταματήσουν αυτές οι ανοησίες με τους ιουδαίους, ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία η οποία έχει αποκοπεί εντελώς από κάθε ιουδαϊκό στοιχείο και μάλιστα προσαρμόστηκε σε πολλές φιλοσοφικές αρχές του αρχαίου κόσμου. Ελληνισμός είναι όλες εκείνες οι εμπειρίες, οι οποίες ανέστησαν κατά καιρούς την διαχρονική Μεγάλη Ιδέα του ελληνισμού και ο χριστιανισμός ανήκει σε αυτές τις εμπειρίες. Τουλάχιστον ας αντιμετωπίσουμε τον χριστιανισμό σαν ανάχωμα για την ισλαμική απειλή, ας χρησιμοποιήσουμε τον χριστιανισμό σαν ένα δυνατό πιόνι για την πολιτική μας στρατηγική, δεν μας συμφέρει αυτή την στιγμή η επιστροφή στην πατρώα θρησκεία, η ιστορία δεν γράφεται με νεκραναστάσεις.

      Delete
    2. Όσο κι αν διαφωνώ με τον κ. Άμβραξ σε κάποια πράγματα, οφείλω να πω ότι Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι ασυμβίβαστα. Η Ελληνική κοσμοθέαση είναι πολύ διαφορετική απ' του Χριστιανισμού. Δεν είμαι υπέρ του συγκρητισμού.

      Delete
  10. Μάλιστα, εσείς πάτε να κάνετε τους αγωνιστές του '21 δωδεκαθειστές σαν τους ελληνορθόδοξους κάνουν τον χριστό Έλληνα.

    ReplyDelete
  11. ... Αυτό κατάλαβες;

    A.A.A.

    ReplyDelete
  12. Ήμουν υπερβολικός. Η στάση που φέρνετε, συνέλληνα, υποδηλώνει ότι οι αγωνιστές ήταν κατά του χριστιανισμού. Ο Κολοκοτρώνης ίσως ήταν κατά της επίσημης εκκλησίας λόγω της αδράνειάς της, αλλά αυτό δεν υποδεικνύει ότι αυτός και οι υπόλοιποι ήταν κατά του χριστιανισμού.

    ReplyDelete
  13. Απόστολος ΚολοβόςSeptember 15, 2013 at 4:13 AM

    Ας αφήσουμε λίγο την τακτική και την προπαγάνδα "ό,τι υπάρχει είναι ελληνικό". Η σβάστικα είναι καθαρά ινδικό σύμβολο ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Απλώς χρησιμοποιήθηκε ΚΑΙ στην Αρχαία Ελλάδα πολύ αργότερα από τη νεολιθική εποχή. Είναι ξενόφερτο σύμβολο ως προς τα ήθη και τα έθιμα του Ελληνισμού και φυσικά η σύνδεσή του με τους Ναζί το έκανε και αποκρουστικό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εξηγήσου τότε πως βρίσκεται στους πολιτισμούς της Μεσοαμερικής αν η πηγή είναι Ινδική.

      Delete