Tuesday, August 27, 2013

Η ρωσσική ηγεσία είναι δειλή, και η κινεζική εγκληματικώς αδιάφορη στο ζήτημα της Νατοϊκής εισβολής στην Συρία


Όσο και αν είμαι υποστηρικτής μίας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, με αναζήτηση συμμαχιών εκτός ΝΑΤΟ, συγχρόνως είμαι κυνικός πραγματιστής.

Η συμπεριφορά της Ρωσσίας στο ζήτημα της Συρίας είναι απαράδεκτη. Παρακολουθεί με παθητικό τρόπο να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Λιβύης και του Ιράκ, χωρίς να απειλεί με στρατιωτικά αντίποινα τους δυτικούς ιμπεριαλιστές.

Αν Ρωσσία και Κίνα δεν αντιδράσουν με στρατιωτικές ενέργειες και όχι μόνον με λόγια όπως κάνουν τόσον καιρό, και αφήσουν την Συρία να πέσει στα χέρια των ισλαμιστών τρομοκρατών και του ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ, τότε πρέπει να αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τις προσδοκίες μας εις ό,τι αφορά την δυναμικότητα της Ρωσσίας και της Κίνας να προβάλλουν ισχύ πέραν των συνόρων τους.

Ο Ρώσσος ΥΠΕΞ Λαβροφ σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το τί θα πράξει η Ρωσσία σε περίπτωση Νατοϊκού βομβαρδισμού στην Συρία, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να πολεμήσει εναντίον κανενός.

Αυτά για να μην τρέφουν φρούδες ελπίδες οι ελληνόφωνοι προφητολάγνοι που έχουν πάθει παράκρουση με το "ξανθό γένος". 

Η Ρωσσική ηγεσία είναι δειλή. Φοβάται να αντιπαρατεθεί με το ΝΑΤΟ. Αντιθέτως, Χεζμπολάχ και Ιράν για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι η ισχύς είναι πρώτα απ' όλα ηθική και μετά στρατιωτική. Πολεμούν μόνοι τους στο πλευρό του Άσσαντ την στιγμή που ο Λαβρόφ και ο Πούτιν αερολογούν.

Ο περιορισμός σε λεκτικές καταδίκες του δυτικού ιμπεριαλισμού από την Ρωσσική ηγεσία την εκθέτει στα μάτια των συμμάχων της και των εν δυνάμει συμμάχων της ως μία χώρα ανίκανη να προβάλλει στο εξωτερικό το πολιτικοστρατιωτικό της εκτόπισμα. 

Οι Έλληνες πρέπει διαρκώς να αναζητούν συμμαχίες στο εξωτερικό για να τους βοηθήσουν στον ΕθνικοΑπελευθερωτικό τους Αγώνα. Αλλά να μην περιορίζονται σε κράτη. Υπάρχουν κινήματα, οργανώσεις, φυλές, πολιτισμοί, θρησκείες, οικονομικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να ευθυγραμμίσουν τα συμφέροντά τους με τα Ελληνικά συμφέροντα. 

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η εκτίμησή μου είναι ότι ο Πούτιν θα αφήσει την Συρία μόνη της να την βομβαρδίσουν οι Νατοϊκοί τρομοκράτες. 

Ίσως υπάρχει ελπίδα αντιστροφής της καταστάσεως αν ο Άσσαντ κάνει την έξυπνη κίνηση και εμπλέξει στον πόλεμο Τουρκία και Ισραήλ, τους δύο βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, οπότε θα αναφλεγεί όλη η Μέση Ανατολή και οι φλόγες του πολέμου θα συμπαρασύρουν την Ρωσσία. 

Οπότε ο Πούτιν θα πολεμήσει θέλοντας και μη.

3 comments:

  1. Ας το ελπίσουμε λοιπον.Ευγε Ιφικράτη.

    Κύπρος - Ελλάς

    ReplyDelete
  2. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/12/blog-post_2172.html#%C2%ADixzz2dBys9Oum

    ReplyDelete
  3. Ο Ο.Η.Ε. δήλωσε ότι η χρήση χημικών ουσιών έγινε από την πλευρά των αντικαθεστωτικών.

    ReplyDelete