Wednesday, June 19, 2013

Η προσπάθεια του Παναγιώτη Μαρίνη για την διατήρηση του χριστιανικού καρκινώματος στην Ελλάδα θα πέσει στο κενό


Ο "αρχαιόθρησκος" συγγραφέας Παναγιώτης Μαρίνης, υποστηρικτής του ανθελληνικού Βυζαντίου.

Ο "αρχαιόθρησκος" Παναγιώτης Μαρίνης στρέφεται κατά των Ελλήνων στο θρήσκευμα που θεωρούν ότι το βυζάντιο διέλυσε τον Ελληνικό Εθνισμό!!! 

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΟΘΡΗΣΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΙ,(ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ;), ΟΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ
Ο γνωστός γιατρός-συγγραφέας Παναγιώτης Μαρίνης, ο οποίος μέχρι τώρα έχει κάνει αγώνες για την αναγνώριση της πατρώας Ελληνικής Θρησκείας και στα βιβλία του θεωρούσε ότι το Βυζάντιο δεν ήταν Ελληνικό, αλλά εχθρός του Ελληνικού πολιτισμού, έγραψε στη σελίδα του στο facebook
(http://www.facebook.com/profile.php?id=100004325678325&fref=ts ) στον τοίχο του, στις 31 Μαίου του 2013:

«Ο ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»
Πώς θα εξοντώσης ένα μεγάλο και ιστορικό έθνος;

1. Θα το κάνης να πιστέψη ότι δεν είναι ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ το μεγάλο και ιστορικό έθνος διότι υπάρχει ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ-με αυτό έχομε ήδη ασχοληθή.

2. Θα τεμαχίσης την ιστορία του.
Ενώ η αλήθεια είναι ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ αποτελεί οντότητα Βιολογική (ράτσα, φυλή, γονίδια κι όπως αλλοιώς τα λένε)-Ιστορική και Γεωγραφική, οι εχθροί του αφού χτυπάνε την Βιολογική συνέχεια, όπως είπαμε στο (1) κατόπιν χτυπάνε την Ιστορία! Ητο λένε η Ρωμαιοκρατία που δεν ήτο Ελληνική-ασυνέχεια εκεί- κατόπιν το Βυζάντιο που εκεί έχουν ρίξει όλο το μένος του οι "αρχαιόθρησκοι" -ασυνέχεια και εκεί- και κατόπιν το "χριστιανικό νεοελληνικό κράτος" -πλήρης ασυνέχεια και εδώ- και τελικά τί μενει; Μία μυθολογική "αρχαία Ελλάδα" ενωμένη με μιά αερογέφυρα με τους νυν "αρχαιοθρήσκους"!

Με άλλα λόγια οι "αρχαιόθρησκοι" μεταμορφώθηκαν σε ενα ΟΠΛΟ καταστροφής της ιδέας ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ στα χέρια των εχθρών του! Οι "αρχαιόθρησκοι" σε ρόλο καρκίνου στα σπλάγχνα του Έθνους!

Ποιά είναι η αλήθεια: (α) η Ρωμαιοκρατία όχι μόνον ΔΕΝ είναι ασυνέχεια, αντιθέτως αποτελεί το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που του έδωσε άλλους τέσσερεις αιώνες καλής ζωής. Σας ενοχλεί η Ρώμη; κανών αδήριτος της Ιστορίας, ολοέν και εξωτερικώτερες δυνάμεις θα ακμάζουν, πάμε από την Αθήνα στους "βαρβάρους" Μακεδόνες, στην "βαρβαρική" Ρώμη κοκ.

(β) Μέσα στο Βυζάντιον το ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ κατόρθωσαν να επιβιώσουν. Το Βυζάντιον είχε χριστιανική επίσημη ιδεολογία, ασφαλώς, όπως το σημερινό ελληνικό κράτος έχει την εξ ίσου ή και περισσότερο ανθελληνική Νεωτερική-Μαρξιστική ιδεολογία, όμως ήτο ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (αντιθέτως, σήμερα, ατυχώς, το ελληνικό κράτος της Μεταπολιτεύσεως ΔΕΝ είναι θεμελιωδώς Ελληνικό) κι όποιος κάνει τον κόπο να ιδή το Δημοτικό τραγούδι, το Ακριτικό μυθιστόρημα, όλο τον λαϊκό πολιτισμό, τον λαϊκό μυθολογικό Χριστιανισμό, το λόγιο μυθιστόρημα, τις διακινούμενες ιδέες αλλά και την ΑΠΟΛΥΤΗ προσήλωσι στην ΑΤΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και στην ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ θα το διαπιστώσει -ενώ ο σημερινός "αρχαιόθρησκος" ούτε "γιά πλάκα" δεν λέει: Αττική γλώσσα, τόσο Έλλην είναι!

(γ) Το Νεοελληνικό κράτος έως της επικαταράτου Μεταπολιτεύσεως ήτο και αυτό ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, έδρα του η Γλώσσα, η Αρχαιογνωσία, η επίκλησις των Αρχαίων προτύπων, ο Νεοκλασσικισμός στην Τέχνη και στην Αρχιτεκτονική, ο πλήρως ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός! Σήμερα δι' αυτό επικρίνεται! Διότι λένε ο Βασιλεύς Όθων είχε δημιουργήσει το σχολείο Αρχαιογνωστικό! Τον επικρίνουν οι ανθέλληνες και τα οργανάκια τους!

3. Θα του αφαιρέσεις την Γεωγραφία του. Αυτό επιτυγχάνει σήμερον ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ έφθασε έως εδώ ως ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ Βιολογική, Ιστορική, Γεωγραφική οντότης. Σήμερα οι ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΘΡΟΙ ΤΟΥ με την ανθελληνική ιδεολογία της Μεταπολιτεύσεως και προσφάτως με την θεολογία του "Αντιρατσιστικού νομοσχεδίου" προσπαθούν να τον ΑΠΟΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ και με τον επικατάρατο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ επιχειρούν να χάση την Γεωγραφική του υπόστασι.
Παρακολουθώ από καιρό τους "αρχαιοθρήσκους" και λυπούμαι που το λέγω αλλά η πλειονότης τους επιμένει στην καταστροφή του Ελληνικού Εθνους με φανατισμό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από τους άλλους Αριστερούς-Συριζαίους (διότι και η πλειονότης των "αρχαιοθρήσκων" Αριστεροί-Συριζαίοι είναι)!»

Σε μια άλλη ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο facebookστις 3 Ιουνίου του ίδιου έτους γράφει:
«ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Σ' ΟΛΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΨΥΧΗ.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ ΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΨΥΧΗ, ΕΝΩ Η ΛΑΪΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΣΕ 100% (ΠΑΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ, ΠΟΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΨΗΓΜΑ?).

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ ΜΙΚΡΟ-ΝΕΟΘΡΗΣΚΕΙΑ! ΠΟΙΟΝ ΕΥΝΟΕΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΗΣΙ; ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΑ!
ΤΟ "ΦΑΝΑΤΙΚΟ" ΕΛΛΗΝΙΖΕΙΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ! ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΕΝΑ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΛΑΪΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ, ΔΗΛ. ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΔΥΝΑΤΟ ΨΕΥΔΟΣ!
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ; ΠΑΧΥΛΗ ΑΓΝΟΙΑ; ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΠΕΛΕΚΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ; ΑΠΛΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΣ; Ή ΑΛΛΟ ΤΙ;».
Τί να πει κανείς με το ανιστόρητο παραλήρημα του κύριου Μαρίνη; Οι αρχαιόθρησκοι, λέει, είμαστε καρκίνος στα σπλάγχνα του έθνους μας!!! Και επιμένουμε στην καταστροφή του Ελληνικού έθνους με φανατισμό μεγαλύτερο από τους άλλους αριστερούς-Συριζαίους, διότι η πλειονότητα των αρχαιοθρήσκων είναι αριστεροί-Συριζαίοι!!! Τέτοιες προσβολές δεν μπορούν να περάσουν αναπάντητες.
Ας αφήσει τις διαστρεβλώσεις ο κύριος Μαρίνης, διότι αν κάποιος είναι αυτός που διαστρεβλώνει την ελληνική ιστορία και θρησκεία μας είναι ο ίδιος ο Μαρίνης, ο οποίος στα βιβλία του στην πραγματικότητα δεν παρουσιάζει την Ελληνική Θρησκεία, αλλά την αρχαία Ινδουιστική θρησκεία, αντιγράφωντας τον τέκτονα Σπύρο Νάγο και τους άλλους μασώνους της θεοσοφικής στοάς και του περιοδικού Ιλισού.
Και μάλιστα ο κ. Μαρίνης στη σελίδα του στο facebook υποστηρίζει με φανατισμό την ανθελληνική και αντιεπιστημονική θεωρία περί υπάρξεως Ινδοευρωπαίων και ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε Ινδοευρωπαίοι, συνδυάζοντας περιέργως την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία με τις φαντασιόπληκτες θεωρίες του περί «προκατακλυσμιαίου πολιτισμού», όπου περνάει ανενόχλητος τις συγκριτιστικές του θεωρίες, οι οποίες θυμίζουν τεκτονισμό.
Μια και όμως ο κύριος Μαρίνης προσπαθεί να μας εκθειάσει το Βυζάντιο και να μας πείσει ότι μέσα στο Βυζάντιο ο Ελληνικός πολιτισμός κατόρθωσε να επιβιώσει και ότι «το Βυζάντιον είχε χριστιανική επίσημη ιδεολογία, ασφαλώς, όπως το σημερινό ελληνικό κράτος έχει την εξ ίσου ή και περισσότερο ανθελληνική Νεωτερική-Μαρξιστική ιδεολογία, όμως ήτο ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (αντιθέτως, σήμερα, ατυχώς, το ελληνικό κράτος της Μεταπολιτεύσεως ΔΕΝ είναι θεμελιωδώς Ελληνικό) κι όποιος κάνει τον κόπο να ιδή το Δημοτικό τραγούδι, το Ακριτικό μυθιστόρημα, όλο τον λαϊκό πολιτισμό, τον λαϊκό μυθολογικό Χριστιανισμό, το λόγιο μυθιστόρημα, τις διακινούμενες ιδέες αλλά και την ΑΠΟΛΥΤΗ προσήλωσι στην ΑΤΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και στην ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ θα το διαπιστώσει -ενώ ο σημερινός "αρχαιόθρησκος" ούτε "γιά πλάκα" δεν λέει: Αττική γλώσσα, τόσο Έλλην είναι! Το Νεοελληνικό κράτος έως της επικαταράτου Μεταπολιτεύσεως ήτο και αυτό ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ», ας δούμε τι έγραφε ο Μαρίνης στα βιβλία του.
Στον πρώτο τόμο του βιβλίου του «Η Ελληνική Θρησκεία» (εκδ. Ελεύθερη Σκέψις, 1996, σελ. 177-179) έγραφε:
«Το 375 κλείνει το Ασκληπιείο της Επιδαύρου και απαγορεύονται οι θεατρικές παραστάσεις, το 380 εκδίδεται το διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται κάθε θρησκευτική έκφρασις εκτός από τη θρησκεία του κράτους, το 381 ένα άλλο διάταγμα απαγορεύει την επίσκεψι των ναών…Εις το Βυζάντιον οι τρεις αρχαιότατοι ναοί, του Ήλίου, της Αφροδίτης και της Αρτέμιδος μετετράπησαν εις χρήσεις που δεν θα αναφέρωμε. Τότε καταστρέφεται και η Σαμοθράκη. Το 395 ο Αλάριχος ισοπεδώνει την Ελλάδα…Το 396 εκδίδεται το περίφημον διάταγμα ‘ες έδαφος φέρειν’ με το οποίον κατεδαφίζονται τα αριστουργήματα της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής…Καταστρέφεται ό,τι ενθυμίζει τον Ελληνικό Πολιτισμό, οι περίφημες εικόνες του Πολυγνώτου από την Ποικίλη στοά, τα αγάλματα των τραγικών από το θέατρο του Διονύσου, η ιερά ελαία της Ακροπόλεως…Το 529 ο Ιουστινιανός κλείνει το τελευταίον Ελληνικό υπόλειμμα, την σχολή των Αθηνών, και διατάσσεται ο θάνατος των Ελλήνων οι οποίοι κηρύσσουν τον πολυθεϊσμό.
Γράφει ο Μαλάλας: ‘Διωγμός γέγονε των Ελλήνων μέγας και πολλοί εδημεύθησαν, εν οις ετελεύτησαν Μακεδόνιος, Ασκληπιόδωρος, Φωκάς ο Κρατερού και Θωμάς ο Κουαίστωρ. Και ως εκ τούτου πολύ φόβος γέγονε, εθέσπισε δε αυτός ο βασιλεύς, ώστε μη πολιτεύεσθαι τους Ελληνίζοντας’. Στα 562 μία τεραστία πυρά εις την πλατεία του Κυνηγίου καταστρέφει όσα ελληνικά βιβλία ήτο δυνατόν να συγκεντρωθούν…Οι διωγμοί συνεχίζονται. Π.χ. η σύνοδος του 692 αναθεματίζει τις ‘αισχρές εικόνες’ των Ελλήνων. Η λέξις Έλλην σημαίνει συγχρόνως και ‘εθνικός’, δι’ αυτό και μισητή. Τον 7ο αιώνα ως επίμετρο επιβάλλεται η αλλαγή των ονομάτων των πόλεων (η Πέλλα π.χ. μετονομάζεται εις Άγιοι Απόστολοι) και η ανέγερσις εκκλησιών επάνω στους αρχαίους ναούς…Το 842 έχομε νέα αναθέματα ‘τοις τα ελληνικά…και ταις δόξαις ως αληθέσι πιστεύουσι…ανάθεμα!’. Εις τα τέλη του 9ου αιώνος γίνεται η εκστρατεία της Μάνης που ώς τότε είχε διατηρήσει την Ελληνική Θρησκεία. Τον ενδέκατο αιώνα έχομε νέους διωγμούς, όπου μεταξύ άλλων εδιώχθη ο Ιωάννης Ιταλός (ο οποίος εδίδασκε την ελληνική γραμμή), ο Σερβίλλιος που έπεσε εις τον Βόσπορο με την κραυγή ‘Δέξαι με, ω Πόσειδον’, ο Ευστράτιος Νικαίας και πολλοί άλλοι επώνυμοι. Έτσι φθάνομε τον 15ον αιώνα, οπότε ο Ελληνισμός εμφανίζεται δημοσία με τον Πλήθωνα. Ακολουθούν διωγμοί, τους οποίους ολοκληρώνει ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Ο Σχολάριος καίει τα έργα του Πλήθωνος, γράφει το ‘Κατά Ελλήνων’ και δίδει εντολάς ‘τους δυσεβείς Ελληνιστάς και πυρί και σιδήρω εξαγάγετε της παρούσης ζωής’».
Στον δεύτερο τόμο του βιβλίου του «Ελληνική Θρησκεία» (εκδ. Ελεύθερη Σκέψις, 1996, σελ. 178) έγραφε:
«Η εθνοκτονία εις την Ελλάδα ήτο ολοκληρωτική, κυριολεκτικώς ισοπεδωτική. Κάθε πολιτιστικόν στοιχείον ωνομάσθη ‘Σατανολατρεία’ και άρχισε ένα ‘κυνήγι μαγισσών’ χωρίς τέλος. Κατηγορούν τις μητέρες οι οποίες νανουρίζουν τα παιδιά τους, διότι τα νανουρίσματα προέρχονται από την ‘Ελληνική πλάνη’, κατηγορούν όσους κόβουν λουλούδια την Πρωτομαγιά, διότι αυτά είναι έθιμα ‘σατανικά και Ελληνικά’, κατηγορούν όσους κατά τις εορτές χορεύουν εις την πλατεία του χωριού, διότι και ο χωρός είναι ‘σατανικός και Ελληνικός’. Εις την Ισπανία η Ιερά Εξέτασις ήτο εν δράσει έως το 1808, οπότε την κατήργησε ο Ναπολέων. Εις το Βυζάντιον δεν υπήρξε Ιερά Εξέτασις, διότι εις αυτήν η καταδίκη στηρίζεται εις την έλλειψιν μεταμελείας του κατηγορουμένου, δι’ αυτό και συλλαμβάνονται πολλοί, βασανίζονται με τους γνωστούς τρόπους και τους αποσπούν ομολογία και αίτησι μετανοίας. Είναι δε δυνατόν να ομολογήση κανείς και επί της πυράς, όθεν ολίγοι εκαίοντο. Ήτο δηλαδή μία μέθοδος καταστροφής της αντιστάσεως και της αξιοπρέπειας του ατόμου, εκμηδενισμού του ως προσωπικότητος. Οι Νεαρές του Ιουστινιανού έχουν τελείως άλλο πνεύμα, στηρίζονται εις την τιμωρία, έχουν ρίζες βαρβαρικές (υπενθυμίζω ότι όλοι οι παράγοντες του Βυζαντινού κράτους εις όλας τας περιόδους του ήσαν – εκτός ολίγων εξαιρέσεων – οτιδήποτε εκτός από Έλληνες), π.χ. εάν συλληφθώ να διαβάζω Πορφύριο τιμωρούμαι με την εσχάτη των ποινών, είναι σαφές και δεν αφήνει περιθώριο δι’ ουδεμία διαδικασία».
Στη σελίδα 186 του ίδιου βιβλίου του γράφει:
«Λέγουν ωρισμένοι ιστορικοί ότι οι Σελευκίδες και οι Πτολεμαίοι ήσαν κάτι κακόν, ‘αποικιοκράτες’. Αυτοί όμως δεν προέβησαν εις καμμία εθνοκτονία, όπως συστηματικώς έπραξαν οι σύγχρονοί μας Ευρωπαίοι αποικιοκράτες. Εάν αυτούς τους ονομάσουμε ‘κακούς’, τότε πώς θα ονομάσωμε ωρισμένους Βυζαντινούς αυτοκράτορες που είχον ως κύριον μέλημά τους την εθνοκτονία των Ελλήνων; Διά παράδειγμα, μέσα εις τον αλληλοσπαραγμόν της εικονομαχίας, στα 842, η σύνοδος του έτους εκείνου έχει πάλι ως στόχο τον Ελληνισμό: ‘ταις δόξαις ταις ματαίαις ταις ελληνικαίς επομένοις ανάθεμα!’. Πώς είναι δυνατόν να λέγεται Ελληνικόν αυτό το οποίον ακόμη και την ίδια στιγμή του θανάτου του έχει ως κύριο στόχο να εξοντώση καθαρώς Ελληνικές απόψεις;».
Εδώ ξεκάθαρα ο κ. Μαρίνης λέει ότι το Βυζάντιο δεν μπορεί να λέγεται Ελληνικό.
Στη σελίδα 214 γράφει:
«Λέγουν ότι οι Βυζαντινοί θεσμοί διετήρησαν τον εθνισμό των Ελλήνων. Πώς; Με ποίο τρόπο; Κάθε πολιτιστικό στοιχείο, και το παραμικρό, και το πλήρως εκχριστιανισμένο και το πλέον ακίνδυνο και ταπεινό, όπως οι ‘φωτιές του Α-Γιαννιού’ ο κλήδονας ή το παζάρι και ο χορός εις την εορτή ‘του Αγίου του Χωριού’ εδώ διώκονται απηνώς. Σήμερον ακόμη προσπαθούν να καταργήσουν τα ‘Αναστενάρια’. Διά την Ελληνική σκέψι, φιλοσοφία, κοσμοθεωρία ούτε συζήτησις: ‘ταις Ελληνικαίς δόξαις επομένοις ανάθεμα!’. Λέγουν ότι εις το τέλος της ζωής του το Βυζάντιον ελληνοποιήθηκε, δεν μας λέγουν όμως το πώς. Πώς έγινε Ελληνοχριστιανικόν; Τι Ελληνικό έλαβε; Έλαβε τμήμα της Ελληνικής σοφίας; Δυστυχώς τίποτα δεν έλαβε. Λέγει εις τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους ο Άγιος Κλήμης Αλεξανδρείας, στον ‘προτρεπτικό προς τους Έλληνας’: ‘Ακούσατε τι λέγει ο Μωϋσής’ και απαντά ως ηχώ ο Σχολάριος: ‘Για τον Δία και τον Ποσειδώνα…τέτοια παραληρήματα έλεγε (ο Πλήθων), αλλά διαφορετική γνώμη έχουν αυτοί που υπήρξαν πραγματικά θεόπνευστοι, παραλείπω τους άλλους και αναφέρω τον μεγάλο Μωϋσή’. Μήπως όμως ανέφεραν οι εγγράμματοι ‘Σχολάριοι’ εις τους αγράμματους ‘ραγιάδες’ απλώς το ποία η φυλετική καταγωγή τους; Όχι, εφρόντισαν να ξεχασθή. Δι’ αυτούς σημασία είχε ο νέος κοσμοπολιτικός εθνισμός. Λέγει ο Σχολάριος: ‘Πώς να είπω ότι είμαι Έλλην, αφού είμαι Χριστιανός’». Ο κ. Μαρίνης εδώ αρνείται ακόμα και την άποψη ότι το Βυζάντιο εξελληνίσθηκε προς τας δυσμάς του βίου του.
Τον κ. Μαρίνη τον είχα καλέσει το 1997 στο συνέδριο που είχα διοργανώσει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών με θέμα «Ελληνισμός-Χριστιανισμός στο Βυζάντιο. Το Βυζάντιο ωφέλησε ή έβλαψε τον Ελληνισμό», τα πρακτικά του οποίου εκδόθηκαν το 1998 από τον εκδοτικό οίκο «Ελεύθερη Σκέψις». Ας δούμε τι είπε ο κ. Μαρίνης σε αυτό το συνέδριο:
«Η Ελληνική φυλή έζησε και έδρασε επί χιλιετίας εις πόλεις-κράτη, ενώ κατά την Ελληνιστικήν εποχήν απετέλεσε τον κυρίαρχον λαόν των πολυεθνών Ελληνιστικών κρατών. Κατά τους χρόνους της αυτοκρατορίας αποτελεί τον κύριον λαόν εις εν μέγα και πολυεθνές κράτος, δημιουργηθέν υπό της Ρώμης, πόλεως περιφερειακής του Ελληνικού Πολιτισμού, η οποία και ανήκει εξ ολοκλήρου εις αυτόν ανθρωπολογικώς, πολιτιστικώς και θρησκευτικώς. Ως ενότης ανθρωπολογική και εθνική ανίσταται εκ νέου ο Ελληνισμός κατά τον αγώνα της Παλιγγενεσίας με αποτέλεσμα την δημιουργίαν του Νέου Ελληνικού κράτους.
Τί συνέβη όμως κατά τον Μεσαίωνα, κατά την εποχήν του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους, το οποίον σήμερον ονομάζομεν Βυζάντιον; Είναι προφανές και εις τους μη ειδήμονας ότι αι βαθείαι αλλαγαί εις τα ήθη, την ζωήν και τους πολιτειακούς θεσμούς αντανακλούν βαθείαν τινα αλλαγήν εις το σώμα της κοιωνίας καθολικήν. Πώς αι Αθήναι από πόλις της φιλοσοφίας, των γραμμάτων, των τεχνών, του εμπορίου καθίστανται θλιβερά πολίχνη ‘όπου παραμένει μόνον ο Υμηττός και το μέλι;’. Πώς η Ελλάς και η Μικρά Ασία μετεμορφώθησαν από κέντρα του διεθνούς εμπορίου και πλούτου εις περιοχάς πρωτογόνου γεωργίας; Πώς ο κλασσικός άνθρωπος, του οποίου πρώτον μέλημα ήτο η πρωτοκαθεδρία του Νόμου και οι πολιτειακοί θεσμοί και ο οποίος διεξήγε συνεχείς αγώνες διά την εγκαθίδρυσιν του αρίστου πολιτεύματος, εξέπεσεν εις τας πρακτικάς των βυζαντινών συνομωσιών, τας τυφλώσεις, τους ευνουχισμούς, τους δημόσιους φόνους; Πώς εξέπεσε να διοικείται από έναν αθέμιστον αυτοκρατορικόν θρόνον, όπου αναρριχώνται μετεωρικώς πρώην καθαρισταί των σταύλων και όπου ο αυτοκράτωρ καταργεί και την τελευταίαν νομικήν του δέσμευσιν, δηλαδή να μη νυμφεύεται πρώην δεδηλωμένας πόρνας; Πώς ο κλασσικός άνθρωπος, ο πρώτος και μόνος ανακαλύψας την επιστήμην, καθίσταται θλιβερός αιγοβοσκός, μη ενθυμούμενος ο ίδιος και εις τον οποίον ουδείς εκ των ταγών του αναφέρει την καταγωγήν του;
Εις την μακράν πορείαν της εκπτώσεως του έθνους σημειούμεν ότι περί τα τέλη του 19ου αιώνος οι κάτοικοι του Κάστρου, πρώην και νυν ιεράς πόλεως των Δελφών, επίστευον ότι αι αρχαιότητες ήσαν έργα των Φράγκων, και δι’ αυτό πηγαίνουν και τα μελετούν οι Μυλόρδοι! Αυτή η βαθεία και άρδην αλλαγή δεν σημαίνει τίποτε ολιγώτερον από την ολικήν εθνοκτονίαν την οποίαν υπέστη ο Ελληνισμός και τη γενομένην προσπάθειαν να ενταχθή εις νέαν εθνότητα. Ας σταθώμεν επ’ ολίγον εις την έννοιαν της εθνοκτονίας. Εθνοκτονία δεν σημαίνει ότι καταστρέφεται βιολογικώς μια φυλή, εν έθνος, αλλά ότι οι κατακτηταί ή επικυρίαρχοί της θεωρούν το σύνολον του πολιτισμού της, δηλαδή των ηθών, των εθίμων, της θρησκείας, του θεάτρου, των γυμναστικών αγώνων ή εν άλλαις λέξεσιν το σύνολον της κουλτούρας αυτής της φυλής ότι είναι κακόν…Εκ των ανωτέρω και εξ άλλων στοιχείων που δεν υπάρχει χρόνος για να αναπτυχθούν, καθίσταται προφανές, ότι το Βυζάντιον ως κράτος κοσμοπολιτικόν, όπου εκυριάρχουν αι κοσμοπολιτικαί ιδέαι του Χριστιανισμού, του Μωαμεθανισμού και του Ιουδαϊσμού, όχι απλώς έδρασε δυσμενώς επί του Ελληνού έθνους, αλλά ολίγον έλειψε να εξαφανίση οριστικώς πάσαν έννοιαν εθνικής συνειδήσεως».
Ο κ. Μαρίνης στο συνέδριο αυτό ξεκάθαρα λέει ότι το Βυζάντιο λόγω του Χριστιανισμού διετέλεσε εθνοκτονία κατά του Ελληνισμού, και εξηγεί ότι εθνοκτονία δεν σημαίνει βιολογική εξάλειψη του Ελληνισμού.
Σήμερα όμως στη σελίδα του στο facebook μας πληροφορεί ότι στο Βυζάντιο όλα πήγαιναν μέλι γάλα, το Ελληνικό πνεύμα ανθούσε, το Βυζάντιο καλλιεργούσε την αττική γλώσσα και ότι όσοι αρχαιόθρησκοι κατηγορούν το Βυζάντιο ως ανθελληνικό και ότι οι Έλληνες είχαν εκχριστιανισθεί και ότι δεν υπήρχε Ελληνικός εθνισμός στο Βυζάντιο και άρα εθνική συνέχεια διά μέσου των αιώνων είναι ανθέλληνες, χειρότεροι και από τους αριστερούς του Σύριζα και καρκίνωμα της Ελληνικής κοινωνίας, αφού αμφισβητούν τάχα τη βιολογική συνέχεια των Ελλήνων.
Όπως παρατηρήσατε, ο ίδιος ο Μαρίνης υποστήριζε τα ίδια τα οποία υποστηρίζουν αυτοί τους οποίους θεωρεί καρκινώματα και ύπουλους εχθρούς του Έθνους. Να υποθέσουμε ότι αυτή η αλλαγή γραμμής του πρέπει να εκληφθεί ως συνέπεια των γεραμάτων του ή να αποτελεί ύπουλη εκ μέρους προσπάθεια εκχριστιανισμού της Ελληνικής κοινωνίας και διατήρηση του χριστιανικού καρκινώματος στην Ελλάδα;

Ιερά ΕθνικοΑπελευθερωτική Κοινωνική Συμμαχία
Μάριος Δημόπουλος
Ιφικράτης Αμυράς
www.ieraks.org
www.facebook.com/ieraks

5 comments:

  1. γελοιοτητα και ανθελληνισμος ειναι στην πραγματικοτητα ο λεγομεμος ελληνοκεντρισμος με ολους αυτους τους φρενοβλαβεις ακροδεξιους.το βυζαντιο ηταν ασφαλως ανθελληνικο ομως δεν υπηρξε ασυνεχεια φυλετικως οπως θελουν να προπαγανδισουν τα αριστερα ρεταλια που παριστανουν εσχατως τους αρχαιοθρησκους αφου εμειναν ορφανα απο διαφορους μαο τροτσκι λενιν.χωνεψτε το ειμαστε κομματι της μεγαλης μας λευκης φυλης

    ReplyDelete
  2. Λευκοί είναι και οι καθυστερημένοι hillbillies των Η."Π".Α., με το συμπάθειο, δέν είμαστε το ίδιο.

    Εννοώ, εμείς και εσείς, όχι εσείς και αυτοί. Εσείς είστε λευκοί, καμάρια. Βέβαια, οι Οδινιστές και οι Νορδιστές σας βλέπουν κάπως αλλιώς, και σας θεωρούν ολίγον μαυριδερούς, αλλά μήν πτοείστε, με πολύ-πολύ σαπούνι και ολίγον σοβάτισμα, ίσως η ελαφρώς σκούρη επιδερμίδα σας να πλησιάσει το ανοιχτό ροδαλό των καθυστερημένων λευκών moonshiners της Αλαμπάμα(ς).

    Kαι τότες, γλέντια που θα κάνετε! Με άρειο ελληνοπρεπή πατσά και γαρδούμπα, μμμ νόστιμα, ως (το κάπως μαυριδεούτσικο) κομμάτι της μεγάλης σας ροδαλής φυλής.

    Aθήναιος Αλέξανδρος Άμβραξ

    ReplyDelete
  3. Όποιος τα βάζει με την Ελληνική θρησκεία το δωδεκάθεο, την μοναδικά θρησκεία που εξύψωσε τόσο τον ανθρωπο και τον πολιτισμό
    διαπράτει ύβρη.
    Αλίμονο για στους νεοβάρβαρους φανατικούς ανθέλληνες, που δεν τους φθάνουν τα ποταμια αίματος κατα του Ελληνισμού, και ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΜΈΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΊ ΝΑΟΊ με την πολιτική του "ΕΣ ΕΔΑΦΟΝ ΦΕΡΕΙ" του Αρκαδιου και των άλλων ανθελληνων αυτοκρατόρων.

    ReplyDelete
  4. Στο Βυζάντιο παρότι που ήταν μια αυτοκρατορία με επίσημη ιδεολογία τον Χριστιανισμό ήταν μια ελληνική αυτοκρατορία -ανεξάρητα από τους διωγμούς που υπέστη η Ελληνική Θρησκεία-
    Το ίδιο ισχύει για την ένδοξη εποχή της Σοβιετικής Ένωση υπό την διοίκηση του Σταλιν παρότι τότε το καθεστώς είχε επίσημη ιδεολογία τον Μαρξισμό δενέπαψε να είναι μια Ρωσική αυτοκρατορία παρα τους διωγμούς των αστών και των πλουσίων Ρώσων που έγιναν.
    Αρα ο Παναγιώτης Μαρίνης έχει ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ

    ReplyDelete
  5. Στο Βυζάντιο που ήταν μια αυτοκρατορία με επίσημη ιδεολογία τον Χριστιανισμό ήταν μια ελληνική αυτοκρατορία ανεξάρτητα από τους διωγμούς που υπέστη η Ελληνική Θρησκεία, και δεν έπαψε ποτέ να είναι- οι ιντριγκες που συνέβησαν στο Βυζάντιο έγιναν και στα αρχαία χρόνια κύρια την ηρωική εποχή αν διαβάσουμε την Ελληνική Μυθολογία-ιστορία θα το επιβεβαιώσουμε .
    Το ίδιο ισχύει σε αναλογία για την εποχή της Σοβιετικής Ένωση υπό την διοίκηση του Στάλιν που ομολογουμένως ήταν μια πετυχημένη εποχή ανεξαρτήτως τι λένε σήμερα καποιοι αναθεωρητές της ιστορίας , τότε λοιπόν το καθεστώς είχε επίσημη ιδεολογία τον Μαρξισμό, ανεξάρτητα από τους διωγμούς των πλουσίων Ρώσων, αυτό όμως δεν το έκανε να πάψει να είναι μια Ρωσική αυτοκρατορία
    Αρά ο Παναγιώτης Μαρίνης έχει ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ

    ReplyDelete