Friday, October 5, 2012

Το λανθασμένο ερμηνευτικό πλαίσιο των δωροδοκιών της Siemens



Για την υπόθεση «πολιτικά κόμματα-δωροδοκίες-Siemens» καταβάλλεται προσπάθεια εκ μέρους αρκετών αναλυτών να ερμηνεύσουν το σκάνδαλο ως μία παράνομη χρηματική συναλλαγή με αντάλλαγμα κρατικές προμήθειες. Η Siemens τους έδωσε χρήματα και οι «Έλληνες» πολιτικοί έδωσαν στην Siemens προνομιακές, υπερτιμολογημένες συμβάσεις.
Η ερμηνεία τους είναι λανθασμένη έως ύποπτη. Αποσιωπούν την ηγεμονική διάσταση του θέματος. Η γερμανική πολιτική ηγεσία επί δεκαετίες δωροδοκούσε πολιτικούς σε όλη την Ευρώπη για να καθυποτάξει τα έθνη της Ευρώπης στο 4ο Ράϊχ. Η Siemens ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός, η βιτρίνα. Πίσω από την γερμανική εταιρεία κρύβονται οι γερμανικοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί.
Οι γερμανικοί πολιτικοί κύκλοι είχαν καταστρώσει ένα εκτεταμένο σχέδιο δωροδοκιών έχοντας λάβει εκ των προτέρων τα μέτρα τους να μην αποκαλυφθούν. Σε περίπτωση δημοσιοποιήσεως του σκανδάλου θα έλεγαν ότι δεν φταίει το γερμανικό κράτος. Η ευθύνη θα ερρίπτετο σε δύο-τρία στελέχη της Siemens, τα οποία θα είχαν προσυμφωνήσει με την γερμανική κυβέρνηση ότι θα αντιμετωπισθούν με επιείκεια από τα γερμανικά δικαστήρια.
Ουδείς πολιτικός αναλυτής ταυτίζει την υπόθεση Siemens με τους Περσικούς Δαρεικούς. Αποφεύγουν να ερμηνεύσουν την υπόθεση Siemens ως σχέδιο καθυποτάξεως της Ελλάδος σε ξένο κατακτητή. Στην αρχαιότητα οι Πέρσες επί δεκαετίες εξαγόραζαν πολιτικούς στην Ελλάδα για να διαδίδουν την Ελληνο-περσική ειρήνη. Οι εξωνημένοι δημαγωγοί επληρώνοντο αδρώς για να καθυποτάξουν την Ελλάδα στους Πέρσες. Αυτή η διάσταση αποσιωπάται από τους δημοσιογράφους.
Απώτερος σκοπός των γερμανικών δωροδοκιών ήταν η Ελλάδα να εγκαταλείψει το εθνικό της νόμισμα. Να επιτρέψει την άνευ όρων επέλαση των γερμανικών πολυκαταστημάτων(Praktiker, Mediamarkt) που κατέστρεψαν την Ελληνική βιομηχανία. Και κυρίως να καταλυθεί η εθνική ανεξαρτησία. Οι δωροδοκίες δεν είχαν τον στενό ορίζοντα που μας παρουσιάζουν. Οι συμβάσεις του ΟΤΕ που απέσπασε η Siemens ήταν ήσσονος σημασίας.
Από το σκάνδαλο Siemens οι Έλληνες πρέπει να συλλέξουν πολύτιμη πείρα. Οι γερμανικοί ιμπεριαλιστικοί κύκλοι επενδύουν με ορίζοντα δεκαετιών στην παραγωγή ελληνόφωνων γκαουλάϊτερς. Δεν ήταν μόνο τα ταμεία της Siemens που αφελλήνιζαν τους πολιτικούς. Τον ίδιο σκοπό έχουν τα πολυάριθμα «ευρωπαϊκά» προγράμματα νέων ηγετών. Οι υποτροφίες που δίδονται σε νέους Έλληνες για να μάθουν στα γερμανικά πανεπιστήμια πώς να μισούν την Ελλάδα και να αγαπούν το «ευρωπαϊκό»(διάβαζε γερμανικό) όραμα.
Γερμανικές υποτροφίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, δωροδοκίες, έχουν σκοπό να αφελληνίσουν την Ελληνική νεολαία. Να την κάνουν δεκτική στην υποταγή.
Το λάθος του Ελληνικού Λαού έγκειται στο ότι δεν έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για αυριανούς Έλληνες ηγέτες. Αρκετοί  Έλληνες πιστεύουν ότι αν πάνε μία φορά στα τέσσερα χρόνια να ψηφίσουν έναν πολιτικό, αν εκλεγεί θα προστατεύσει τα Ελληνικά συμφέροντα. Δεν αντιμετωπίζουν την παραγωγή ηγετών ως μακροπρόθεσμη επένδυση.
Ο Λαός πρέπει να ελέγχει τους νέους ηγέτες. Να τους μορφώνει, να τους δίνει ευκαιρίες ανελίξεως, να τους χρηματοδοτεί για να καταλάβουν την εξουσία. Αν δεν το πράξει, οι ξένοι θα εκμεταλλευθούν το κενό και θα αφελληνίσουν τους Έλληνες ηγέτες.
Η παραγωγή αξίων Ελλήνων πολιτικών είναι μακροχρόνια διαδικασία. Όταν από μικρά παιδιά τα Ελληνόπουλα κεντρίζονται με ανεξίτηλες εικόνες και συναισθήματα θα σφυρηλατήσουν δεσμούς αιωνίας πίστεως με την Πατρίδα.
Οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν την αντίληψη που έχουν για τους πολιτικούς ηγέτες. Αντί να τους ζητούν μία θέση στο δημόσιο με ανταλλαγή την ψήφο τους, πρέπει να ελέγχουν τον συναισθηματικό κόσμο των πολιτικών, το γνωσιολογικό τους υπόβαθρο και την οικονομική τους ενίσχυση.
Δεν θ’ αφήνουν σε ξένους ούτε την παιδεία, ούτε την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων ηγετών.
Θεωρούμε την επιλογή ηγετών ως μία στρατηγική επένδυση. Παραδειγματιζόμενοι από τους γερμανούς, θα παρέχουμε υποτροφίες σε νέους γερμανούς ηγέτες. Θα χρηματοδοτούμε τις προεκλογικές τους εκστρατείες ώστε να παραχωρούν προνομιακές συμβάσεις του γερμανικού δημοσίου σε Ελληνικές εταιρείες. Θα λαμβάνουν δώρα από Ελληνικές εταιρίες για να εξυπηρετούν τα Ελληνικά ηγεμονικά σχέδια.
Η ανατροφή των Ελλήνων ηγετών εδώ και πολλά χρόνια ευρίσκετο σε ξένα χέρια. Αμερικανοί, άγγλοι, γερμανοί, γάλλοι, ρώσσοι, εκμαύλιζαν τους Έλληνες ηγέτες με τις εκπαιδευτικές τους θεωρίες. Ήρθε η ώρα να εκπαιδεύσουμε τους δικούς μας ηγέτες. 
Η υπόθεση της Siemens δεν απέδειξε τίποτε στο ζήτημα της διαφθοράς. Αντιθέτως απέδειξε ότι οι γερμανικοί πολιτικοί κύκλοι εργάζονται μεθοδικά και σκληρά για να επιτύχουν την υποταγή της Ευρώπης. Το συγκεκριμένο σκάνδαλο αν απέδειξε κάτι σε επίπεδο ηθικής είναι ότι αρκετοί Έλληνες δεν διαθέτουν ηγεμονικά ένστικτα. Δεν βλέπουν προς το παρόν τους εαυτούς τους ως ηγέτες της Ευρώπης, αλλά ως ουραγούς. Η τραυματισμένη εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους οι Ελληνικές ελίτ αντανακλάται στην αναζήτηση ξένων πατρώνων.
Αλλά στην παρούσα πολιτική κατάσταση ο Ελληνικός Λαός έχει την ευκαιρία να καθαρθεί από το μίασμα. Έχει την ευκαιρία να επιλέξει νέους πολιτικούς ηγέτες αποσπώντας γραπτές εγγυήσεις για την ανατροπή της γερμανικής κατοχής.
Ο Ελληνικός Λαός θα εμπιστευθεί τον εαυτό του. Το ένστικτο επιβιώσεως τον κεντρίζει να απομακρυνθεί από το υπάρχον πολιτικό καθεστώς. Θα στηρίξει μία νέα πολιτική γενεά. Αυτή θα τον οδηγήσει στην Ειρήνη και την Ευημερία.
Ιφικράτης Αμυράς

No comments:

Post a Comment