Monday, October 1, 2012

Κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά του νεοφιλελεύθερου πολέμου


Οι Έλληνες πατριώτες διανοούμενοι φέρουν βαρυτάτη ευθύνη διότι άφησαν τον Ελληνικό Λαό έκθετο και απροετοίμαστο, μπροστά στον νεοφιλελεύθερο πόλεμο-αστραπή. Από τις βαρύτατες ευθύνες δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου.
Τα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα στην χώρα μας η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, τα έχει διαπράξει στην Λατινική Αμερική την δεκαετία του 1970, στην Ρωσσία την δεκαετία του 1990, στην Αφρική, στην Ινδονησία, ξανά και ξανά με το ίδιο modus operandi.
Δεν έχει αλλάξει η μέθοδος διαπράξεως της οικονομικής γενοκτονίας. Αντιθέτως ιδρύματα όπως το ΔΝΤ εξελίσσουν και βελτιώνουν τις τεχνικές τους. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μας, στους πατριώτες διανοουμένους. Έχω επαναλάβει αρκετές φορές ότι έπρεπε να είχαμε μία σχολή οικονομικού πολέμου, που να εκπαιδεύει στελέχη πάνω σε τέτοια ζητήματα. Και μάλιστα τα μαθήματα να είναι διαθέσιμα στον απλό Λαό.
Ως βασικές αιτίες για την μηδενική αντίσταση της Ελλάδος στην νεοφιλελεύθερη επέλαση, θεωρώ το γελοίο δόγμα «Ανήκωμεν εις την Δύσιν» όπου κυριολεκτικώς παρέλυσε τα αντανακλαστικά του Λαού μας σε σημείο να εκλαμβάνει την γενοκτονία του από τον γαλλογερμανικό άξονα ως ...σωτηρία(!) και ως ένδειξη ...ευρωπαϊκής αλληλεγγύης!
Μία άλλη αιτία είναι η ταύτιση του ευρώ με την Ευρώπη. Ταυτίστηκε ένα πολιτικό εργαλείο προσαρτήσεως εδαφών στο 4ο Ράιχ, με την ουτοπία της Ενωμένης Ευρώπης.
Η τρίτη βασική αιτία είναι ενδογενής. Αφορά την εθνική μας ταυτότητα. Μετά την Επανάσταση της Εθνεγερσίας δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε ισχυρή εθνική ταυτότητα, με αποτέλεσμα να εμφανίζωνται διάφοροι ραγιάδες και τσαρλατάνοι και να λένε στον Λαό ότι είναι οπισθοδρομικός. Και ότι πρέπει επιτέλους να «γίνουμε Ευρωπαίοι».
Εγώ λέω ότι πρέπει επιτέλους να γίνουμε Έλληνες, και να φτύσουμε κατάμουτρα τους ευρωλιγούρηδες.
Το βασικό μας πρόβλημα είναι να αποκτήσουμε το έθος των Αρχαίων Προγόνων, όπου όταν οι Μήδοι εισβολείς στις Θερμοπύλες τους είπαν, «τα βέλη μας είναι τόσα πολλά που θα σκεπάσουν τον Ήλιο», οι Πρόγονοι απάντησαν, «Καλύτερα διότι έτσι θα πολεμήσουμε στην σκιά».
Αυτός ο τρόπος του σκέπτεσθαι δείχνει ανθρώπους που στέκονται γερά στα πόδια τους. Αλλά προϋποθέτει γερές πολιτιστικές βάσεις.
Ας δούμε τώρα τα βασικά χαρακτηριστικά του νεοφιλελεύθερου blitzkrieg, του οικονομικού πολέμου-αστραπή που εφαρμόζει το 4ο Ράιχ και η Τρόικα εναντίον της Ελλάδος.
1. Η μυστικότητα του σχεδιασμού. Την επικείμενη υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ-Τρόικα, οι εγχώριοι δωσίλογοι είτε την αρνούνται είτε την κρατούν μυστική, παρ’ ό,τι προεκλογικώς έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν την χώρα στους εισβολείς. Εν τούτοις ενώπιον του Λαού, αρνούνται τα πάντα με απύθμενο θράσος.
Αυτό που συνέβη με τον Γ. Παπανδρέου έχει συμβεί σε όλες τις χώρες που επενέβη το ΔΝΤ. Ποτέ δεν προειδοποιούν για την επικείμενη εισβολή. Λειτουργούν συνωμοτικά, με πολεμικούς όρους. 
2. Το απροειδοποίητο των μέτρων. Όλα γίνονται ξαφνικά, απροειδοποίητα, και μαζικώς. Ενώ οι δωσίλογοι τύπου Παπανδρέου πωλούν ελπίδες στον Λαό, μέσα σε ελάχιστο χρόνο αρχίζει μία μαζική επίθεση σε όλα τα μέτωπα: εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό. Χωρίς τίποτε να προϊδεάζει αυτή την κυβερνητική αλλαγή στάσεως.
3. Σοκαριστική βαρβαρότητα των μέτρων. Η βασική τεχνική που χρησιμοποιούν οι οικονομικοί τρομοκράτες είναι γνωστή ως «Σοκ και Δέος». Σε οικονομικό επίπεδο εφαρμόζεται η στρατιωτική θεωρία του πρώτου πλήγματος με απίστευτη βαρβαρότητα, ώστε ο κόσμος να παραλύσει. Όσο πιό ισχυρό το πλήγμα, διδάσκει το στρατιωτικό δόγμα, τόσο περισσότερο παραλύει ο αντίπαλος και αδυνατεί να αντιδράσει. 
4. Χρήση της κρίσεως ως μοχλό εκβιασμού. Βασική θέση σε αυτό το εθνοκτόνο δόγμα κατέχει η άποψη του αμερικανοεβραίου οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, «να κάνουμε την κρίση ευκαιρία».
Με βάση αυτή την αντίληψη, όσο μεγαλύτερη είναι η οικονομική κρίση σε μία χώρα τόσο πιό εύκολα θα περάσουν αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία σε ήρεμες περιόδους θα ήταν αδύνατο να νομιμοποιηθούν στην λαϊκή συνείδηση.
5. Το παράθυρο ευκαιρίας. Όσο ο κόσμος ευρίσκεται σε σύγχυση και εφαρμόζεται ο πόλεμος-αστραπή, υπάρχει ένα σχετικώς μικρό χρονικό διάστημα όπου οι εκτελεστές του οικονομικού σχεδίου δολοφονίας πρέπει να εκμεταλλευθούν.
Το παράθυρο ευκαιρίας, μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες μέχρι 1-2 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι εκτελεστές του σχεδίου, πρέπει να εκμεταλλευθούν την σύγχυση του κόσμου και να νομοθετήσουν όλα τα βάρβαρα μέτρα.

6. Χρήση βίας σε συνεργασία με δικτατορίες, και η αναστολή των δημοκρατικών ελευθεριών. Όπως απεδείχθη στην Χιλή, ο Μίλτον Φρίντμαν και τα παιδιά του Σικάγο(Χιλιανοί οικονομολόγοι σπουδαγμένοι στο οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου του Σικάγο), παρά το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, δεν μπορούν να επιβάλλουν την πολιτική τους χωρίς την χρήση βίας και χωρίς την αναστολή των δημοκρατικών ελευθεριών.
Η συνεργασία της οικονομικής σχολής του Φρίντμαν με δικτάτορες όπως ο Πινοσέτ στην Χιλή και ο Σουχάρτο στην Ινδονησία, και με μαριονέτες όπως ο Γιέλτσιν στην Ρωσσία, αποδεικνύει το πόσο σαθρό είναι το ιδεολογικό τους οικοδόμημα.
7. Χρήση ιατρικών όρων. Για να επιβάλλουν την αποκτηνωμένη ιδεολογία τους οι νεοφιλελεύθεροι κατακτητές θεωρούν ότι οι λαοί είναι ασθενείς, και ότι οι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι είναι θεράποντες ιατροί.
Το ότι ο Στρως Καν χρησιμοποίησε ιατρική φρασεολογία όταν μίλησε στο «ελληνικό» κοινοβούλιο δεν είναι τυχαίο. Είναι η καθιερωμένη φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι οικονομικοί τρομοκράτες σε όσες χώρες εισβάλλουν. Την ίδια ακριβώς φρασεολογία περί ιατρικής θεραπείας χρησιμοποιούσαν 40 χρόνια πριν στην Χιλή, όταν επέβαλαν την οικονομική θεραπεία σοκ.
Η χρήση ιατρικής φρασεολογίας δεν είναι ένα προπαγανδιστικό εφεύρημα, ούτε ένα λεκτικό πυροτέχνημα. Προέρχεται από την διεστραμμένη αντίληψη που έχουν για την κοινωνική πραγματικότητα. Θεωρούν ότι οι λαοί είναι πειραματόζωα, και άρα μπορούν να τους χρησιμοποιούν για κοινωνικά πειράματα
8. Η παραπλανητική υπόσχεση. «Για λίγο καιρό θα είστε σε ύφεση, αλλά μετά θα έλθει η ανάπτυξη». Επειδή ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι οικονομική θεωρία, αλλά λειτουργεί ως θρησκευτική αίρεση με εσχατολογικά χαρακτηριστικά, ξέρει ότι μπορεί να επικρατήσει μόνον με το ψεύδος.
Όπου εισβάλλει, υπόσχεται ψευδώς ότι το «πικρό φάρμακο» θα διαρκέσει για σύντομο διάστημα, και μετά από 2-3 χρόνια θα επέλθει η ανάπτυξη. Τα ίδια ψεύδη έλεγαν και στον ρωσσικό λαό, ο οποίος δεν έχει αναρρώσει ακόμη από τα διεστραμμένα κοινωνικά πειράματα που έκαναν πάνω του οι νεοφιλελεύθεροι τρομοκράτες. 
9. Για τις όποιες αστοχίες του προγράμματος φταίτε εσείς που δεν το εφαρμόζετε σωστά, δεν φταίει η θεωρία, ούτε το οικονομικό υπόδειγμα. Τυπικό χαρακτηριστικό όσων ατόμων πάσχουν από παραισθήσεις, και όσων διανοουμένων υπηρετούν ιδεοληψίες με ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά.
Μία υγιής κοινωνική θεωρία φροντίζει να αλληλεπιδρά με την κοινωνική πραγματικότητα, και όπου διαπιστώνει ότι κάνει λάθος, αναμορφώνει τις βασικές της παραδοχές.
Αυτό δεν ισχύει για τις θρησκευτικές αιρέσεις με ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά. Αυτές ακολουθούν την προκρούστεια «λογική»: Ό,τι εξέχει, θα κόβεται. Ό,τι υπολείπεται, θα τεντώνεται. Μόνον έτσι θα «ταιριάξει» στο μέγεθος της προκρούστειας κλίνης.     
10. Διαίρει και βασίλευε, η μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Σε αυτό το σημείο μεγάλη ευθύνη φέρουν όσοι υποστηρίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις.
Είχαν την αφελή εντύπωση ότι η Τρόικα θα τσακίσει τους δημοσίους υπαλλήλους, για να προάγει την ελληνική παραγωγική ιδιωτική πρωτοβουλία. Όποιος είχε μελετήσει την ιστορία των νεοφιλελεύθερων κατακτήσεων και επεμβάσεων σε άλλα κράτη, γνώριζε ότι η ρητορεία κατά του δημοσίου τομέως χρησιμοποιείται ως αντιπερισπασμός για να ξεκινήσει το πλιάτσικο της χώρας-στόχου από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες του εξωτερικού. Σε όποια χώρα εισέβαλε το ΔΝΤ, ποτέ δεν ωφελήθηκε η γηγενής μικρομεσαία τάξη, ούτε η ημεδαπή ιδιωτική πρωτοβουλία.
Είδαμε εξ αρχής την κατοχική κυβέρνηση να στρέφει την μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν ωρισμένοι ανόητοι επιχειρηματίες, που ίσως λόγω δικαιολογημένης αντιπάθειας προς το κράτος, έχουν ταχθεί με την Τρόικα, νομίζοντας ότι θα κάνει αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.
Ποτέ και πουθενά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Απ’ όπου πέρασε το ΔΝΤ άφησε ερείπια. Η ιστορία της νεοφιλελεύθερης θρησκευτικής αιρέσεως είναι αμείλικτη.  
11. Οι δωσίλογοι προπαγανδίζουν ένα αίσθημα απαισιοδοξίας, μοιρολατρίας, απελπισίας στον Λαό. Για να περάσουν ευκολότερα τα μέτρα ερημώσεως της κοινωνίας, οι νεοφιλελεύθεροι δολοφόνοι διεξάγουν ψυχολογικές επιχειρήσεις, όπως ακριβώς γίνεται σε έναν στρατιωτικό πόλεμο.
Στις στρατιωτικές ψυχολογικές επιχειρήσεις, οι προπαγανδιστές διαδίδουν στον αντίπαλο το μάταιον της αντιστάσεως. Τον υποκινούν να καταθέσει τα όπλα διότι τάχα δεν έχει νόημα να πολεμά.
Βασικό στοιχείο στην δική μας περίπτωση ψυχολογικού πολέμου ήταν το σύνθημα «τα μέτρα είναι μονόδρομος». Τάχα δεν υπήρχε άλλη λύση, άρα είναι μάταιον να αντιστέκεστε.
Ξέρουν ότι η διεστραμμένη θεωρία τους δεν αντέχει σε αντίλογο. Οι ίδιοι δεν αντέχουν τον διάλογο. Γι’ αυτό και σε όποια χώρα εισβάλλουν, όλα τα νομοσχέδια είτε περνούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, είτε με προεδρικά διατάγματα. Αυτή είναι η μόνιμη συμπεριφορά τους, όχι μόνον στην υπόδουλη Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες που εισέβαλαν.
12. Μιλούν για δημιουργική καταστροφή. Η λέξη καταστροφή όχι μόνον δεν τους φοβίζει, αλλά της δίδουν θετικό πρόσημο. Μιλούν για δημιουργική καταστροφή. Ενώ εγκλωβίζουν τους λαούς σε μία παγίδα φτώχειας, η οποία αυτοτροφοδοτείται από τα υφεσιακά μέτρα που επιβάλλουν, εν τούτοις ισχυρίζονται ότι μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή θα προέλθει η ανάπτυξη.
Προσπαθούν να αλλάξουν την έννοια των λέξεων. Για να πλουτίσεις, πρέπει πρώτα να πτωχύνεις, σου λένε. Για να αποκτήσεις την ανεξαρτησία σου, πρέπει πρώτα να γίνεις δούλος. Το οργουελιανό λεξιλόγιο είναι σε καθημερινή χρήση. Ο θάνατος είναι ζωή, ο πόλεμος είναι ειρήνη, η φτώχεια είναι πλούτος, η ύφεση θα φέρει την ανάπτυξη...
Βασικό καθήκον του ΔΝΤ είναι να μετατρέπει κάθε κρίση σε πλήρη καταστροφή. Ισχυριζόμενο πάντα το αντίθετο, ότι δήθεν αποσοβεί την καταστροφή, ότι δήθεν φέρνει την ανάπτυξη, ώστε να αποκοιμίζει τις κοινωνίες.
13. Οικοδόμηση έθνους. Η αγγλική φράση που χρησιμοποιούν είναι nation-building. Παλαιότερα μιλούσαν για state-building, δηλαδή σε όποια χώρα εισβάλλουν, θεωρούν ότι δικαιούνται να κτίσουν το κράτος εξ αρχής. Αλλά μετά την εισβολή στο Ιράκ μιλούν για οικοδόμηση έθνους, κάτι το οποίο είναι αδύνατον φυσικά να συμβεί.
Δεν μπορεί η νεοφιλελεύθερη θρησκευτική αίρεση να κτίσει ένα έθνος. Μπορεί όμως να καταστρέψει ένα έθνος. Και όμως, έτσι ακριβώς σκέπτεται και λειτουργεί το νεοφιλελεύθερο ιερατείο.
Αυτό αποδεικνύεται από το ότι εξομοιώνουν μία χώρα με εταιρεία υπό εκκαθάριση. Και ξεπουλούν την χώρα κομμάτι-κομμάτι, όπως τα πάγια μίας εταιρείας υπό εκκαθάριση.
Σε μεγάλο βαθμό συμπεριφέρονται όπως οι αμερικανοί ξαναγεννημένοι προτεστάντες (born-again). Διαγράφουν ο,τιδήποτε εθνικό, κρατικό, κοινωνικό έχει στον εγκέφαλό του ο λαός-στόχος. Προσπαθούν να τον «αναγεννήσουν» ωσάν να ήταν λευκή σελίδα(tabula rasa).
14. Θέτουν οριζοντίους στόχους απολύσεων, όπως έκαναν οι σοβιετικοί με τις συλλήψεις αντιφρονούντων. Η φασιστική τους αντίληψη αποδεικνύεται από τα μέτρα που λαμβάνουν. Η σοβιετική μυστική αστυνομία αδιαφορούσε αν κάποιος πολίτης ήταν αθώος ή ένοχος. Είχε εντολές να συλλάβει και να θανατώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό πολιτών, για τρομοκρατικούς λόγους.
Το ίδιο πράττει και το ιερατείο των οικονομικών δολοφόνων. Θέτουν ποσοστά απολύσεων αδιαφορώντας αν οι υπάλληλοι είναι ικανοί ή ανίκανοι. Αν τους χρειάζεται η κοινωνία ή όχι.  
Οι οριζόντιες απολύσεις και περικοπές δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε λανθασμένες επιλογές. Είναι ενσωματωμένες στο πολιτικό DNA της θρησκευτικής αιρέσεως του νεοφιλελευθερισμού. Σκοπός τους δεν είναι να βελτιώσουν μία κοινωνία, αλλά να την τρομοκρατήσουν.
Όποιος αναρωτιέται γιατί μετά από 3 χρόνια εφαρμογής αποτυχημένων μέτρων στην Ελλάδα κάνουν οριζόντιες περικοπές, η απάντηση είναι διότι απλούστατα θέλουν να τρομοκρατήσουν και να ισοπεδώσουν την Ελληνική κοινωνία.
Ακόμη και αν αποδεικνυόταν μετά μαθηματικής βεβαιότητος ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος αυξήσεως των εσόδων και μειώσεως του ελλείμματος, θα επέλεγαν τις οριζόντιες περικοπές.
Ας το καταλάβουν οι αφελείς. Έχουμε να κάνουμε με άκρως επικίνδυνη θρησκευτική αίρεση με εσχατολογικά χαρακτηριστικά. Αδιαφορεί για το αποτέλεσμα των πράξεών της. Ενδιαφέρεται μόνον για την εφαρμογή του δόγματός της.   
15. Αυξάνουν το ύψος των κρατικών δαπανών προς τις ιδιωτικές εταιρίες. Το βασικό προπαγανδιστικό τους πυροτέχνημα είναι ότι οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν υψηλό κόστος. Έστω ότι το δεχόμαστε. Η λύση που επιβάλλουν δεν είναι η μείωση, αλλά η αύξηση του κόστους. Επιβάλλουν η προμήθεια των υπηρεσιών που χρειάζεται ένα κράτος να γίνεται από ιδιώτες. Το αποτέλεσμα είναι σε όσες χώρες επενέβησαν, οι δαπάνες είτε του κράτους είτε των πολιτών για ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, εκτοξεύθηκαν στα ύψη.
Δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μία περίπτωση όπου το κόστος των αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών να μειώθηκε.  
Με το πρόσχημα ότι το κράτος είναι μη αποδοτικό, αφαιρούν θέσεις εργασίας από τον δημόσιο τομέα και τις δίνουν σε ξένες πολυεθνικές, ενώ αρχικώς ισχυρίζοντο ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στον εγχώριο ιδιωτικό τομέα. Τρισάθλιο ψεύδος. Ενώ διαλύουν την ΔΕΗ, συγχρόνως κάνουν εισαγωγές ρεύματος από το εξωτερικό.
16. Το ΔΝΤ πάντα σχεδιάζει εκ των προτέρων την εμβάθυνση της κρίσεως σε μία χώρα. Οι ορδές των νεοφιλελεύθερων κατακτητών εισβάλλουν σε μία χώρα όχι για να ανταγωνιστούν τις εγχώριες εταιρείες και να κτίσουν τα δικά τους εργοστάσια, αλλά για να αρπάξουν τον εξοπλισμό, την πελατειακή βάση, και το εμπορικό σήμα των εγχώριων εταιριών.
Έρχονται για να τις διαλύσουν, ή να τις κλείσουν, με σκοπό να εξαλείψουν τον εγχώριο ανταγωνισμό ώστε να είναι απρόσκοπτες οι εισαγωγές ξένων προϊόντων στην χώρα υπό κατοχή.
Το να μην χρησιμοποιήσει το ΔΝΤ την κρίση σε μία χώρα ως ευκαιρία λεηλασίας,  ισοδυναμεί με κακουργηματική αμέλεια για τα στελέχη του .
Σε όσες χώρες δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για εισβολή, το νεοφιλελεύθερο δόγμα ορίζει ότι ιδρύματα όπως το ΔΝΤ, πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα γενικό πλιάτσικο.
Αυτό γίνεται τώρα στην Ελλάδα με αιχμή του δόρατος την τεχνητή έλλειψη ρευστότητος.
17. Σταθεροποίηση και μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη στρατηγική αντίληψη οι οικονομίες των χωρών υπό κατοχή «σταθεροποιούνται» με τα προγράμματα «δομικών μεταρρυθμίσεων». Αλλά δεν εξηγούν ποτέ σε τί επίπεδο βρίσκεται η νέα ισορροπία. Προφανώς σε επίπεδο λιμοκτονίας.
18. Το ακροτελεύτιο άρθρο του νεοφιλελεύθερου δόγματος. Αφού μία οικονομική κρίση είναι ευκαιρία για νεοφιλελεύθερες δομικές αλλαγές(διάβαζε γενικευμένο πλιάτσικο), γιατί να περιμένουν την κρίση αντί να την προκαλούν;
Με βάση αυτή την αντίληψη ο Μίλτον Φρίνμαν και η σχολή του Σικάγο δίδασκε τους νεοφώτιστους ιερωμένους του, ότι δεν πρέπει να περιμένουν να ξεσπάσει μία οικονομική κρίση. Πρέπει να την προκαλούν με τεχνητά μέσα ώστε να έχουν δικαιολογία να εισβάλλουν σε μία χώρα.
Μόλις προσφάτως αρκετοί αναλυτές στην χώρα μας άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι τα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλλουν δεν έχουν καμμία λογική. Ω! τί τραγική αφέλεια. Έχουν λογική. Νεοφιλελεύθερη λογική.
Σκοπός τους είναι δημιουργήσουν, και όχι να αποσοβήσουν μία κρίση.
Αυτά είναι εν συντομία τα βασικά χαρακτηριστικά του νεοφιλελεύθερου οικονομικού πολέμου.
Από την πλευρά μου θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη προς τον Ελληνικό Λαό διότι ως πολιτικός και ως διανοούμενος δεν ήμουν εγκαίρως προετοιμασμένος να αντιμετωπίσω αυτή την ιδεολογική λαίλαπα. Και δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία.
Το ελάχιστο χρέος κάθε πατριώτου πολιτικού και διανοουμένου προς τον Ελληνικό Λαό είναι να τον προστατεύει από εθνοκτόνα ιδεολογήματα. 
Όπως έγραψα και στην αρχή του άρθρου, χρειαζόμαστε άμεσα μία σχολή οικονομικού πολέμου, η οποία να συνδυάζει μαθήματα οικονομικής ιστορίας, δημοσιονομικής πολιτικής, πολιτικής κοινωνιολογίας, και στρατηγικές σπουδές.
Δυστυχώς τα όποια κενά παιδείας στην χώρα μας, οι πατριώτες διανοούμενοι προσπαθούν να τα καλύψουν με ίδια μέσα, τα οποία είναι πενιχρά. Αλλά έτσι δεν μπορούμε να αντεπιτεθούμε αποτελεσματικώς σε θανατηφόρες θρησκευτικές αιρέσεις, όπως ο νεοφιλελευθερισμός. Χρειαζόμαστε καλύτερη οργάνωση και χρηματοδότηση για να κερδίσουμε τον Ιερό ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα.

Ιφικράτης Αμυράς
1-10-2012

No comments:

Post a Comment