Monday, April 25, 2022

Ό,τι ακριβώς κάνει η Ρωσσία στην Ουκρανία με τον γλωσσικο-πολιτισμικό υβριδικό πόλεμο, το κάνει και στο Καζακστάν


https://central.asia-news.com/en_GB/articles/cnmi_ca/features/2021/12/30/feature-01


Η προσπάθεια γλωσσικής εθνικοποιήσεως των μνημείων, της ονοματοδοσίας των δρόμων κλπ, βρίσκει αντίθετους τους ιθύνοντες της ρωσσικής αυτοκρατορίας, διότι ξέρουν ότι οι εθνικές ταυτότητες των χωρών που κατέχουν είναι άκρως επικίνδυνες για την αυτοκρατορική υπόσταση της Ρωσσίας.

Απαιτούν όλες οι πινακίδες και όλες οι πληροφορίες να αναρτώνται οπωσδήποτε και στα ρωσσικά. Ενώ οι εθνοκεντρικοί πολιτικοί του Καζακστάν θέλουν να καταστήσουν προαιρετική την αναγραφή στα ρωσσικά.

Γι' αυτό η ρωσσική κυβέρνηση απαιτεί μονίμως τον εκρωσσισμό των κατοίκων του Καζακστάν.

Υψηλόβαθμοι Ρώσσοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τα ίδια "επιχειρήματα" με την Ουκρανία, ότι δήθεν το Καζακστάν δεν υπήρχε ποτέ ως ανεξάρτητη χώρα, προετοιμάζοντας το έδαφος για να κατασπαράξουν και το Καζακστάν. Μία πρώτη προσπάθεια έγινε τον Ιανουάριο με την ρωσσική "ειρηνευτική" στρατιωτική επέμβαση. Αλλά θα ακολουθήσει νέα επιχείρηση για την πλήρη κατάργηση του Καζακστάν ως εθνοκρατικής οντότητος.

Τώρα η Ρωσσία έχει στραμμένο το βλέμμα της στην Ουκρανία και δεν μπορεί να ασχοληθεί με τον αφανισμό του Καζακστάν. Αν επιτύχει τον αφανισμό της Ουκρανίας, το Καζακστάν θα είναι μελλοντικός στόχος.
Το πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση θα είναι το ίδιο με της Ουκρανίας. Το Καζακστάν απαντά στην προσπάθεια εκρωσσισμού, με μέτρα απορωσσοποιήσεως του πληθυσμού. Στην στρατηγική πολιτισμικού επεκτατισμού της Ρωσσίας, το Καζακστάν απαντά με στρατηγική πολιτισμικής εθνικής κυριαρχίας.

No comments:

Post a Comment