Monday, April 25, 2022

Η Μαρίν Λεπέν έχει κάνει 180 μοίρες στροφή εδώ και πολλά χρόνια. Νίκησε ο αυθεντικός λίμπεραλ υποψήφιος μεταξύ δύο λίμπεραλ υποψηφίων


Η Μαρίν Λεπέν έχει κάνει 180 μοίρες στροφή εδώ και πολλά χρόνια εις ό,τι αφορά την στάση της έναντι της ΕΕ. Τώρα όμως έφτασε να αυτοεξευτελίζεται διότι είναι ανίκανη πολιτικός. Νομίζει ότι με τις συνεχείς υποχωρήσεις ο κόσμος θα την αγαπήσει και δεν θα την αποκαλεί φασίστρια. Παντού στο δυτικό στρατόπεδο εμφανίζεται το ίδιο φαινόμενο, κόμματα να ενσωματώνωνται στο κυρίαρχο καθεστώς διότι φοβούνται την περιθωριοποίηση.

Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν επιτρέπεται υποχώρηση από τις θέσεις σου, αν όντως τις πιστεύεις, ακόμη και αν μείνεις μόνος στον πολιτικό στίβο.

Με το να δηλώνει η Λεπέν ότι δεν θέλει πιά έξοδο της Γαλλίας από την ευρωζώνη και την ΕΕ, είναι σαν να υπαινίσσεται ότι οι διαφορές της με τον Μακρόν είναι δευτερευούσης σημασίας και όχι θεμελιώδεις. Η Λεπέν αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε μία λίμπεραλ "εθνικίστρια". Προσφάτως δήλωσε ότι το ισλάμ είναι απολύτως συμβατό με την γαλλική δημοκρατία, και το μόνο της πρόβλημα είναι ο ακραίος ισλαμ-ισμός. Τα ίδια λέει και ο Μακρόν. Μα τότε ο μέσος Γάλλος δεν έχει κανέναν λόγο να επιλέξει μία λίμπεραλ απομίμηση-την Λεπέν. Θα επιλέξει τον αυθεντικό λίμπεραλ-τον Μακρόν.
Η εκτίμησή μου είναι ότι στον δεύτερο γύρο θα κερδίσει ο Μακρόν, και αυτό θα οφείλεται στις συνεχείς κυβιστήσεις της Λεπέν παρά στις (ανύπαρκτες) ικανότητες του Μακρόν.

.............................................

Η Λεπέν ηττήθηκε στις γαλλικές εκλογές διότι απέφυγε να αντιτάξει θεμελιώδεις αλλαγές απέναντι στις πολιτικές του Μακρόν.

Αναιρώντας το ζήτημα της γαλλικής εξόδου από την ΕΕ, και ακρωτηριάζουσα τον πολιτικό της λόγο για να γίνει αρεστή στην καθεστηκυία τάξη, απέδειξε ότι όποιος αφομοιώνεται πολιτικώς, το μόνο που καταφέρνει είναι να κερδίσει την απέχθεια της κοινωνίας.

Ανταγωνιζόντουσαν δύο λίμπεραλ υποψήφιοι για την γαλλική προεδρία. Κέρδισε ο αυθεντικός λίμπεραλ.

No comments:

Post a Comment