Monday, May 5, 2014

Ελληνική Κοινότητα στο Περού






Ποτέ δεν λησμονούμε τους Αδελφούς μας στα πέρατα της Γης. Οφείλουμε να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Μας ζητούν δασκάλους, βιβλία, σχολεία, να τους διδάξουμε την Ιστορία και την Υπερήφανη καταγωγή τους.

3 comments:

  1. Με βάση τις εικόνες του βίντεο, βλέπω Περουβιανούς να βαστάνε ελληνικές σημαίες, και λίγους καθαρόαιμους Έλληνες. Οι γηγενείς μάλλον έχουν προσηλυτιστεί από τους ελληνορθόδοξους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα στιγμιότυπα δεν δείχνουν την πλήρη εικόνα, και δεν ξέρουμε πόσοι είναι Έλληνες με εθνική συνείδηση. Θα συμφωνήσω ότι η εικόνα δείχνει και ινδιάνους. Αλλά μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες Κοινότητες στο εξωτερικό είναι πληρως εγκαταλελειμμένες, χωρίς υποστήριξη και καθοδήγηση από πουθενά. Για να επιβιώσουν πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα.

      Ιφικράτης

      Delete
    2. Το Κράτος του Ισραήλ υποστηρίζει γενεαλογικές εξετάσεις για όσους ομογενείς θέλουν να αποκτήσουν Ισραηλιτική υπηκοότητα. Η μελλοντική Πολιτεία των Ελλήνων θα πρέπει να πράξει το ίδιο. Αλλά συμφωνώ στο ότι το μεγαλύτερο έγκλημα του νεοελληνικού κράτους είναι η πολιτική εγκατάλειψη και υποβάθμιση των ελληνικών κοινοτήτων.

      Delete