Monday, May 19, 2014

Αποστροφή του κόσμου προς τον Συριζα δείχνει ο πρώτος γύρος των κατοχικών εκλογών



Παρά τις απαξιωτικές φράσεις αρκετών συναγωνιστών για τον τρόπο που ψηφίζει ο Λαός, τα χθεσινά αποτελέσματα των κατοχικών εκλογών έδειξαν μία συγκεκριμένη τάση.

Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής, ο Σύριζα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μια Περιφέρεια. Ο Σύριζα εισπράττει τα επίχειρα της αλλοπρόσαλης πολιτικής της κομματικής του ηγεσίας.

Η κουτοπόνηρη λογική "ας μην τρομάξουμε τους νοικοκυραίους με τις θέσεις μας" είχε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ανάλογες καταστάσεις έχουν συμβεί και έχουν αναλυθεί πολλάκις από αμερικανούς αναλυτές στις αμερικανικές εκλογές.

Αρκετές φορές ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές εκδηλώνουν πιό "αριστερές"-κοινωνικές θέσεις προκειμένου να λάβουν ψήφους από το κέντρο και την αριστερά του αμερικανικού πολιτικού φάσματος. 

Αλλά το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο, διότι οι αμερικανοί ψηφοφόροι σκέπτονται ως εξής: γιατί να μην ψηφίσω τον "original", δηλαδή τον δημοκρατικό υποψήφιο από το να ψηφίσω τον κοινωνικό φιλελεύθερο; 

Φυσικά συμβαίνει και το αντίστροφο όταν οι δημοκρατικοί υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία προσπαθούν να εκδηλώσουν φιλελεύθερες-δεξιές απόψεις προκειμένου να αποσπάσουν μερίδιο από την εκλογική πελατεία των ρεπουμπλικανών.

Ο Σύριζα επέτυχε αυτό που άξιζε, να μειώσει τα ποσοστά του. Κατάφερε να μην κερδίσει ούτε μία περιφέρεια. Η πρωτιά στην Αττική δεν είναι σίγουρη, θα δείξει η δεύτερη αναμέτρηση.

Όταν η ΝΔ μετά τέτοια φορολαίλαπα καταφέρνει να εκλέξει στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος τον υιό της Ντόρας Μπακογιάννη στην πρώτη θέση με 41.3% ενώ ο υποψήφιος του Σύριζα ακολουθεί με 18.7%, το πρόβλημα επικεντρώνεται στην ηγεσία και στην ιδεολογική γραμμή.

Ο Σύριζα διαρκώς ενσωματώνεται στις μνημονιακές αντιλήψεις και υποδομές της ΕΕ. Απλώς φωνασκεί για να δείξει ότι τάχα αντιστέκεται. Ο Λαός μας δεν έχει υψηλή πολιτική κατάρτιση αλλά φαίνεται ότι το ένστικτό του λειτουργεί ακόμη, έστω και περιστασιακώς.

Και εφ' όσον ο Σύριζα προβάλλει μνημονιακές αντιλήψεις με επικεφαλής τους κ.κ. Σταθάκη, Δραγασάκη, Μηλιό, Τσακαλώτο, ο κόσμος λέει "Αν είναι έτσι, γιατί να μην ψηφίσω τους original νεοφιλελεύθερους;".

Οι πολιτικοί αναλυτές του Σύριζα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη το εκλογικό ράπισμα που έπεσε στην κεφαλή τους διότι λειτουργούν με την λογική του "μη χείρον, βέλτιστον". Νομίζουν ότι αν τάξουν λιγότερα χαράτσια και μερική αποκατάσταση των μισθών θα εξαπατήσουν τον Λαό.

Τουλάχιστον αυτή την φορά απεδείχθη ότι ο Λαός δεν εξαπατήθηκε από τις αμφιταλαντεύσεις και τις κυβιστήσεις της κομματικής ηγεσίας του Συριζα.

Από την άλλη μεριά οι επιτυχίες της ΝΔ και του Πασοκ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες, δεν οφείλονται επ' ουδενί σε αποδοχή της προδοτικής πολιτικής των δωσιλογικών μορφωμάτων.

Οφείλονται στην χρόνια δημιουργία εκλογικών και ρουσφετολογικών μηχανισμών στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην επικοινωνιακή βοήθεια από τους κρατικοδίαιτους καναλάρχες, στην άνιση μεταχείριση των μικροτέρων κομμάτων και ανεξαρτήτων υποψηφίων, και στην βλακώδη έως εγκληματική αδυναμία των αντισυστηματικών κομμάτων να καταθέσουν εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι στις κατοχικές εκλογές, πχ μαζική πολιτική απεργία διαρκείας.

Στα μαθήματα πολιτικής προπαγάνδας που έχουμε παραδώσει, έχουμε εξηγήσει ότι όπως στην μηχανική υπάρχει η ροπή αδρανείας, υπάρχει και στην πολιτική ψυχολογία. Υπάρχει η ψυχολογική ροπή αδρανείας.

Όταν στην ψυχή ενός λαού δεν αλλάζουν οι παραστάσεις και οι συνήθειες, η συμπεριφορά του λαού θα συνεχίζει να είναι η ίδια. Αν νομίζει κάποιος ότι επειδή ένα κοπάδι ζώων πλησιάζει τον γκρεμό θα στρίψει να τον αποφύγει, μάλλον κάνει λάθος.

Οι εκλογές θέτουν τον Λαό στο περιθώριο, τον παθητικοποιούν. Επιτρέπουν στον κατακτητή να παίζει το πολιτικό παιχνίδι με τους δικούς του όρους.

Όσοι πατριώτες κατηγορούν την μεγάλη αποχή(+50%) για να κρίνουν ωρισμένα αποτελέσματα(π.χ Ψινάκης από τον πρώτο γύρο) αποδεικνύουν ότι η σκέψη τους έχει αποστεωθεί. 

Αντί να παραδεχτούν ότι αυτοί κάνουν λάθος επιμένοντας στις εκλογές, κατηγορούν τον κόσμο που απέχει επειδή δεν πιστεύει ότι οι εκλογές θα αλλάξουν κάτι. 

Η μεγάλη εκλογική αποχή δεν δείχνει αδιαφορία για την Πατρίδα και τα πολιτικά τεκταινόμενα. Δείχνει αδιαφορία για την κυνοβουλευτική δειμοκρατία. Και δικαίως. Οφείλουμε να την καταργήσουμε πάση θυσία.

Ο Λαός μας θέλει άλλου είδους πολιτική δράση. Παρά το ότι του συμπεριφέρονται σαν να είναι πρόβατο, διαθέτει αρκετά αποθέματα δυνάμεων. Θέλει να αναλάβει δράση και πρωτοβουλίες αλλά δεν ξέρει ακόμη το πώς. Έχει εξαντληθεί από τις απατηλές υποσχέσεις των πολιτικών απατεώνων και των ερασιτεχνών πατριωτών, οι οποίοι επειδή είναι θρασύδειλοι και δεν μπορούν να διεξάγουν μαζικό, ανοιχτό, επαναστατικό αγώνα, προβάλλουν το ψευτοδίλημμα "εκλογές ή αποχή". 

Το πραγματικό δίλημμα είναι επανάσταση ή γενοκτονία.

3 comments:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=a9A2r3Fmn4U

    ReplyDelete
  2. Μεταμοντέρνα αριστερά με λουίς βιττόν και πράντα
    ποιος Τσε και κουραφέξαλα,βίβα Πίνα Κολάντα.
    Πολιτικοί με οράματα,προφίλ που θα λατρέψεις,
    ο λόγος τους συμβόλαιο,καλό παιδί ο αλέξις.
    Μια άλλη Ελλάδα θέλουνε,για αυτή θα αγωνιστούνε,
    το Αιγαίο θα το μοιράσουνε,κοράνι θα ασπαστούνε.
    Πράσινε ήλιε έγινες ροζ,ανέτειλε η ελπίδα,
    θα γίνω κομματόσκυλο να φάω και γω μερίδα.

    ReplyDelete