Sunday, May 25, 2014

Σχολιασμός εκλογικών αποτελεσμάτων "2014"



Μεγάλη νίκη για τον Nigel Farage. Πρώτο κόμμα το UKIP στην Βρετανία, πραγματικά του αξίζει. Για πρώτη φορά δεν κερδίζουν οι εργατικοί ή οι συντηρητικοί.

Εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση Τσίπρα για προσφυγή σε κάλπες εθνικών εκλογών. Δεν υφίσταται ζήτημα αυτοδυναμίας.

Με 23% ΝΔ, συν 8% Ελιά, συν 6.5% Ποτάμι, οι καθαρώς μνημονιακές δυνάμεις υπερφαλαγγίζουν το 26.4% του Συριζα, ακόμη και αν δεχτεί το 6% του ΚΚΕ να συγκυβερνήσει με τον Σύριζα(εξαιρετικώς αμφίβολο).

Η συντριβή των ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ δεν αφήνει πολλά περιθώρια συγκυβερνήσεως, εκτός και αν ο Τσίπρας θέλει προσφυγή σε κάλπες εθνικών εκλογών για να συγκυβερνήσει με το Πασοκ και την ΝΔ(εξαιρετικώς πιθανό).

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγαλύτερη καθίζηση υπέστησαν οι ΑΝΕΛ απ' ότι η ΝΔ.

Το αυτό συνέβη στην ΔΗΜΑΡ, μεγαλύτερη καθίζηση από το ΠΑΣΟΚ-Ελιά.

Το καθαρώς αντιμνημονιακό τόξο δεν τα πήγε καθόλου καλά(ο Σύριζα δεν λογίζεται ως αυθεντικό αντιμνημονιακό κόμμα).

Όσα κόμματα υπεστήριξαν αναφανδόν το εθνικό μας νόμισμα, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αξιόλογα ποσοστά:

Σχέδιο Β, ΕΠΑΜ, Κομμα-Δραχμή, Ανταρσύα, Κοινωνία, αθροιστικώς δεν ξεπερνούν το 2.5%.


Ο Συριζα διατηρεί τα εκλογικά ποσοστά των εθνικών εκλογών (26%), ενώ η ΝΔ εμφανίζει αξιοσημείωτη αντοχή(23%). Ο νόμος της αδρανείας ισχύει και στην πολιτική. Όταν σε ένα σώμα δεν ασκείται δύναμη, αυτό παραμένει ακίνητο ή κινείται σταθερά σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Όποιος νόμιζε ότι η φορολαίλαπα και η λιτότητα θα κατεδάφιζαν το πολιτικό σύστημα δεν ξέρει τίποτε από πολιτική. Η επανάσταση είναι κυρίως ψυχολογικό φαινόμενο και όχι οικονομικό.

Όσοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής προφήτευσαν διψήφια ποσοστά και πάνω από 15%, όχι μόνον διεψεύσθησαν αλλά το άθροισμα Ελιάς-Ποταμιού φθάνει στο 15%, ενώ της ΧΑ στο μονοψήφιο 9.3%.

Το ποσοστό 6.5% του Ποταμιού πρέπει να αθροιστεί στο Πασόκ διότι το Ποτάμι είναι ατόφιο πασοκογενές μόρφωμα.

Ολική κατεδάφιση για τους ΑΝΕΛ του Καμμένου, οι ψοφοδεείς αντιμνημονιακοί δεν έχουν νόημα υπάρξεως.

Όμως αντίστοιχη εικόνα για το ΕΠΑΜ του Καζάκη, το οποίο έδωσε έναν σκληρό αγώνα υπέρ του εθνικού νομίσματος.
Οι ιδέες και οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για να αποκτηθεί επιρροή στον Λαό. 

Εξαϋλωση της ΔΗΜΑΡ(ευτυχώς). Όμως το ποσοστό της το πήρε το Ποτάμι του Θεοδωράκη. Αν αθροιστεί το ποσοστό του Ποταμιού με της Ελιάς, οι μνημονιακές δυνάμεις θυμίζουν βρυκόλακα. Ανασταίνεται συνεχώς με άλλο πρόσωπο. 

Επανεμφάνιση του ΛΑ.Ο.Σ.-Καρατζαφέρη με 2.7%, απίστευτες κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Το Σχέδιο Β του Αλαβάνου, λαμβάνει ασήμαντα ποσοστά(0.20%), πολύ κάτω από το χριστιανικό κόμμα Κοινωνία το οποίο λαμβάνει 0.61% των ψήφων. 

Ο Ανταρσύα λαμβάνει περίπου ίδιο ποσοστό(0.72%) με το Παναθηναϊκό κίνημα(0.73%).

Το κόμμα Ελλήνων Κυνηγών πάνω και από τον νεοφιλελεύθερο συνδυασμό Γέφυρες.

Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη, Μώραλης στον Πειραιά, Τατούλης στην Πελοπόννησο, κερδίζουν την εκλογική μάχη.

Στην Αθήνα προηγείται ο Καμίνης, στην Στερεά Ελλάδα προηγείται ο γιός της Ντόρας Μπακογιάννη. Πρωτιά Μπέου στον Βόλο.

Αυτά για να μάθουν όσοι "πατριώτες" καταδικάζουν τον Επαναστατικό Αγώνα και πιστεύουν στις εκλογές. 

Ας πρόσεχαν...

7 comments:

  1. κραταει γερα η τομπουλογλουλικη πουστονουδουλα
    αξιοθαυμαστο το τσοχατζοπουλικο πασοκ με τα διαφορα προσωπεια του!
    η χα ηττηθηκε πανηγυρικα....ουτε πανω απο 20% που μας ελεγε πηρε ουτε ο καισδιαρης που τον ειχαμε σιγουρο για τον δευτερο γυρω, βγηκε τεταρτος!!!!

    μπραβο στα χριστιανικα καπη του καρατζαφερη!

    η μισελληνικη διεθνιστικη εαμοβουλγαρικη αριστερα εχει πανω απο 50%
    ολοι αυτοι οι μπολσεβικοι ειναι εχθροι του ελληνικου εθνους και δοσιλογοι και συνεργατες των λαθροεποικιστων κατακτητων, των τουρκων, βουλγαροσκοπιανων, τουρκαλβανων και καθε εχθρου του ελληνικου εθνους

    πρεπει να φτιαξουμε επειγοντως ενα λαικο εθνικιστικο κινημα με βαση την χα
    επαναλαμβανω την προταση μου να αναλαβει ο λιανας κανελης την αρχηγια της χα.ας του το μεταφερει καποιος....

    ο εθνικος αγων συνεχιζεται!
    ζητω το ελληνικο εθνος!!!!!
    ζητω η μεγαλη και αιωνια ελλας!!!!!!
    το θεικο γενος των ελληνων θα κυβερνησει το συμπαν!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Ευτυχώς θα μας σώσουνε τώρα οι "εκλεκτοί" των κομμάτων που θα πάνε στο ευρωκυνοβούλιο!
    Μη μου πείτε ότι δεν ησυχάσατε που πήγε η Καϊλή και ο Ζαγοράκης και θα εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού;
    Όσο και να συμπαθεί κανείς την κούνεβα για το προσωπικό δράμα που έζησε, τι θα κάνει τώρα για την Ελλάδα μιά βουλγάρα καθαρίστρια; Δεν συζητώ για την σπυράκη που ομολόγησε ότι έλεγε ψέματα για τα μνημόνια γιατί έτσι της έλεγαν τα αφεντικά της!
    Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τι κόμμα ψηφίζουν οι έλληνες (?), αλλά ποιά πρόσωπα επιλέγουν να διαχειριστούν τις τύχες τους!
    Άσχετα τι πιστεύει ο καθένας και τι ψηφίζει, η διαπίστωση ότι επιλέγουν ποδοσφαιριστές, μοντέλα, ηθοποιούς και πρόσωπα της διαπλοκής, είναι όχι απλά θλιβερό φαινόμενο, αλλά χρήζει ψυχιατρικής διερεύνησης ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλαράκο αυτός ο λαός έχει ΔΙΑΦΘΑΡΕΙ από τον πασοκισμό. Δεν μπορεί να είναι πατριώτης επειδή είναι ΙΔΙΩΤΗΣ και ΑΝΗΘΙΚΟΣ.

      Που σημαίνει ότι πουλάει και την πατρίδα του για να κάνει μπίζνες.
      http://www.youtube.com/watch?v=g5gCT26nF6o
      Που σημαίνει ότι περιπτώσες όπως η πορτοκαλί ρόμπα ζουν και βασιλεύουν, αντί να είναι στο βυθό του Σαρωνικού με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό.

      Μόνο με ΠΕΙΝΑ και ΘΑΝΑΤΟ από μια άτακτη χρεωκοπία θα απαλλαχθεί η χώρα από τις διεφθαρμένες γενεές και θα ανοίξει ο τόπος για να μεγαλώσουν άλλες, υγιείς.

      Δυστυχώς.

      Delete
    2. http://www.youtube.com/watch?v=I6uhXxpMGtM#t=17

      Delete
    3. Κακώς πήγε στη ΧΑ ο αφελής και γραφικός χριστιανόπουλος Μπούκουρας. Η θέση του ήταν εξ'αρχής στο ΛΑΟΣ.

      Όμως είναι άλλο να είσαι ρωμιός καραγκιοζάκος και μαλκας της ασφάλτου, και άλλο να είσαι ανήθικος και προδότης του έθνους σου.

      Delete
  3. Δάκρυ του Ανωνύμου του ΈλληναMay 26, 2014 at 7:31 AM

    Όχι μικρής σημασίας είναι και το γεγονός ότι ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκόψυχο με παντελή απουσία φανερού πολιτικού προγράμματος και προτάσεων, μακρύς δάκτυλος της Τουρκίας στη χώρα, σάρωσε σε δύο νομούς της χώρας. Πραγματικό όνειδος για μια χώρα που στην ιστορική της μνήμη καταγράφεται το μαύρο σκοτάδι αιώνων σκλαβιάς, πολιτιστικής ισοπέδωσης, και του κλάματος των μανάδων που αποχωρίζονταν δια της βίας τα παιδιά τους για να τα δουν γενίτσαρους. Η σκιά της κοσοβοποίησης και του διαμελισμού της χώρας απλώνεται με το χειρότερο τρόπο τη στιγμή που όλοι πανηγυρίζουν και όλοι κλαίνε για την τύχη του κομματικού τους μαγαζιού. Από τη μια πλευρά ο προδοτικός κοινοβουλευτικός κρετινισμός και από την άλλη ένας λαός που δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο μη ξέροντας αν πρέπει πρώτα να κοιτάξει πως θα επιβιώσει την επόμενη μέρα, αν πρέπει να φύγει μετανάστης στα σκλαβοπάζαρα της μαύρης εργασίας, ή αν πρέπει να στρατευτεί για να πολεμήσει και να διεκδικήσει το μέλλον του σε ένα από τα τόσα κινήματα, κόμματα και κομματίδια στη χώρα. Κι αν ακόμα το καταφέρει να πάρει τη χώρα του πίσω, φτου κι από την αρχή να ξεμπερδέψει με τα ζητήματα της αναδιανομής πλούτου για να αισθάνεται κι αυτός πως ένα σπιτάκι, ένα χωραφάκι, κάτι τέλος πάντων του ανήκει σε αυτή τη χώρα πέρα την όχι και τόσο χορταστική ένδοξη ιστορία, ώστε να την αισθάνεται λίγο περισσότερο δική του.
    Όμως, αν έστω το ένα δέκατο από μας έχει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια να σκέφτεται όπως εκείνοι τους οποίους χωρίς να ντρεπόμαστε ονοματίζουμε προγόνους μας, θα τα δώσουμε όλα, δε θα προσκυνήσουμε, και με τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση θα λυώσουμε τα κόκκαλά μας κάτω από τη μυλόπετρα της Ιστορίας, τσακίζοντας τους εχθρούς μέσα μας και έξω μας, αρκεί και μόνο στις επόμενες γενιές να μείνει ένας τόπος αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, προκοπής και ευημερίας.

    ReplyDelete
  4. "Μεγάλη νίκη για τον Nigel Farage."
    Ο Farage είναι εναντίον της ένταξης στην ΕΕ - κατά τα άλλα, λέει σε όλα ναι (λαθρομετανάστευση κτλ).

    Να σκεφτείτε θεωρεί τη Λεπεν ακραία και αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία μαζί της. Μάλιστα δήλωσε για τον Ολλανδό Geert Wilders ότι ήταν η συναναστροφή του με τη Λεπέν που έφερε τη σημαντική πτώση του PVV και το περιόρισε στις 4 έδρες. Απαράδεκτος! Βέβαια τα καθοδηγούμενα ζωάδια του αριστερισμού τον θεωρούν και αυτόν 'φασίστα', όπως και κάθε άλλον που δεν ταυτίζεται μαζί τους.

    Ο δικός μας άνθρωπος στη Βρετανία είναι ο Griffin, ο οποίος υπόκειται σε σκληρότατες διώξεις από το σύστημα ενός πολυεθνικού κράτους και ο οποίος δεν κατάφερε να διατηρήσει την έδρα του στην ευρωβουλή.

    ReplyDelete