Saturday, November 9, 2013

Η Μασσαλιώτιδα είναι ύμνος στον γαλλικό εμφύλιο





Η κατοχική ληστοσυμμορία έχει εκτιμήσει ότι ωρισμένες λέξεις, όπως η λέξη εμφύλιος, προκαλούν απώθηση στον Λαό, και την χρησιμοποιεί κατά κόρον για να αναχαιτίσει την επαναστατική ορμή του Λαού. 

Με αφορμή τον θάνατο των δύο εθνικιστών, ο δωσίλογος Δένδιας απείλησε πάλι τον Λαό με άσκηση βίας στο όνομα της σωτηρίας από τα "άκρα" που θέλουν να προκαλέσουν εμφύλιο. 

Χρέος των Ελλήνων επαναστατών είναι να απενοχοποιούν λέξεις όπως ο εμφύλιος. 

Όταν ένα μέρος του πληθυσμού στηρίζει την τυραννία και το υπόλοιπο μέρος του πληθυσμού θέλει την Ελευθερία, τότε αναγκαστικώς έχουμε εμφύλιο. 

Σκοπός των επαναστατών είναι να αναδείξουν το επαναστατημένο τμήμα του Λαού σε κυρίαρχη τάξη. Και να συγκροτήσουν το επαναστατημένο τμήμα του Λαού σε Έθνος, ξεχωριστό από τους προδότες. 

Τα εξεγερμένα πλήθη ταυτίζονται με το εθνικό συμφέρον, ενώ οι αντίπαλοι συντρίβονται ως προδότες. Το επαναστατημένο πλήθος αδιαφορεί τελείως για την καταγωγή των προδοτών. Δεν ανήκουν στο Έθνος. Είναι αγωγοί ξένων συμφερόντων. 

Σκοπός της Επαναστάσεως δεν είναι να ομονοήσει ο Λαός. Σκοπός της Επαναστάσεως είναι να συντριβεί με κάθε μέσον όποιος στηρίζει το τυραννικό καθεστώς. 

Η Γαλλική επανάσταση ανήγαγε τον εμφύλιο πόλεμο σε εθνική εορτή. 

Η Γαλλική επανάσταση του 1789 είναι μία εμφύλια σύγκρουση. Οι Γάλλοι επαναστάτες συγκρούνται ταυτοχρόνως σε 4 επίπεδα. Στο οικονομικό, οι αστοί εναντίον των αριστοκρατών. Στο πολιτειακό, οι δημοκράτες εναντίον των μοναρχικών. Στο φιλοσοφικό επίπεδο, ο διαφωτισμός εναντίον των χριστιανικών αντιλήψεων. Στο ευρωπαϊκό, ο παλλαϊκός δημοκρατικός στρατός εναντίον των ξένων εισβολέων που υποστηρίζουν το παλαιό καθεστώς. 

Ο Γαλλικός εθνικός ύμνος είναι πολεμικό εμβατήριο κατά της τυραννίας. Ζητά ευθέως να χυθεί το αίμα των στρατιωτών των τυράννων. 

Και η έκκληση γίνεται προς πολίτες, δεν γίνεται προς στρατιώτες. Η Μασσαλιώτιδα καλεί πολίτες να πάρουν τα όπλα εναντίον στρατιωτών του εχθρού. 

Ας δούμε τους στίχους: 

"Εμπρός παιδιά της Πατρίδας
Η μέρα της δόξας έφθασε
Ενάντια της τυραννίας μας
Το ματωμένο λάβαρο υψώθηκε
Ακούστε τον ήχο στα λιβάδια
Το ουρλιαχτό αυτών των φοβερών στρατιωτών
Έρχονται ανάμεσά μας
Να κόψουν τους λαιμούς των γιων και των συζύγων σας.

Στα όπλα πολίτες
Σχηματίστε τα τάγματά σας
Προελάστε, προελάστε
Αφήστε το μολυσμένο αίμα
Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας

Ιερή αγάπη για την Πατρίδα
Οδήγησε και στήριξε τα εκδικητικά μας όπλα.
Ελευθερία, λατρευτή Ελευθερία
Μπες στον αγώνα με τους υπερασπιστές σου
Κάτω από τις σημαίες μας, άσε τη νίκη
να σπεύσει σε σένα, ρωμαλέα δύναμη
Έτσι ώστε στο θάνατο οι εχθροί σου Να δουν το θρίαμβό σου και τη δόξα μας.

Στα όπλα πολίτες
Σχηματίστε τα τάγματά σας
Προελάστε, προελάστε
Αφήστε το μολυσμένο αίμα
Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας"

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αδιαφορούμε για τους Απογόνους μας. Έχουμε ιερό καθήκον να τους παραδώσουμε Πατρίδα ελεύθερη από τυράννους. Το μολυσμένο αίμα των τυράννων πρέπει να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας. 

Όσοι δεν ταυτίζουν τα επαναστατικά προτάγματα με το εθνικό συμφέρον είναι εχθροί της Πατρίδος. Για να αναδειχθούμε σε εθνική ηγεμονική τάξη πρέπει να αντιστρέψουμε τον ηθικό κώδικα του σκλάβου. 

Ο σκλάβος με τον τύραννο δεν έχει τίποτε κοινό. Μόνον ηλίθιοι σκλάβοι αρνούνται να επαναστατήσουν ενάντια στους αφέντες τους, για να μην προξενήσουν εμφύλιο πόλεμο. 

2 comments:

  1. Είμαι υπέρ ενός εμφυλίου το οποίο περιέγραψες, όχι έναν εμφύλιο στον οποίο το καθεστώς δεν στοχοποιείται. Πες μου όμως, ποια γνώμη έχεις για τον εμφύλιο της δεκαετίας του 1940;

    ReplyDelete
  2. Ελπίζω να μην την πατήσουμε όπως στον εμφύλιο της δεκαετιας του 1940. Τουλάχιστον η Χρυσή Αυγή έδειξε σαν ηθικό αυτουργό στην δολοφονία των εθνικιστών την κατοχικη κυβέρνηση και όχι την αριστερά. Η αριστερά όμως δεν κάνει το ίδιο διότι έχει εισχωρήσει το προδοτικο πασοκ. Οπότε προσπαθεί να περάσει σαν ακροδεξιους τους εθνικιστες και όχι την κυνοβουλευτικη δικτατορία .

    Δύο πρέπει να είναι τα άκρα. Το ένα υπέρ της κατοχής και το άλλο κατά.

    ReplyDelete