Thursday, November 28, 2013

Κατακτά την εξουσία όποιος κάνει την καλύτερη οργανωτική και προπαγανδιστική δουλειά μέσα στην κοινωνία



Θα απαντήσω εν συντομία γία μίαν εισέτι φορά στο σύνηθες ερώτημα που δέχομαι από πολλούς πολίτες. Γιατί η χώρα μας είναι σε αυτή την κατάντια; 

Απάντηση: Ως κοινωνικός δαρβινιστής αποδέχομαι ότι οι ιδέες και κατ’ επέκτασιν οι εξουσιαστικές ομάδες που επικρατούν σε μία κοινωνία έχουν ωρισμένα χαρακτηριστικά που τους δίνουν προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών των. 

Δεν εξετάζω αν οι ιδέες και οι εξουσιαστικές ομάδες είναι καλές ή κακές, ούτε αν είναι ηθικές ή ανήθικες. Εξετάζω το γιατί μία ιδέα και μία ομάδα κυριαρχεί έναντι μίας ανταγωνιστικής, πέρα και πάνω από ηθικές αναλύσεις. 

Οι πατριωτικές/εθνικές ιδέες στην Ελλάδα έχουν την απήχηση που τους αναλογεί βάσει συγκεκριμένων δεδομένων.

Για να επικρατήσουν οι ιδέες μας χρειάζεται να δαπανήσουμε χρόνο, χρήμα, ενέργεια, για να τις διαδώσουμε. Χρειάζεται να έχουμε πολλά και μορφωμένα στελέχη με πατριωτικές και εθνικές ιδέες. Χρειάζεται να έχουμε οργάνωση. 

Επομένως αναλόγως του αριθμού και της ποιότητος των στελεχών που διαθέτουμε ως κίνημα, του χρόνου που διαθέτουμε για πολιτικό αγώνα, των χρηματικών πόρων που διαθέτουμε, του βαθμού οργανωτικής ικανότητος που έχουμε, της ενέργειας που δαπανούμε για να συντρίψουμε τον εχθρό, έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Οι φίλοι και συναγωνιστές ας μην παραπονούνται. Αν θέλουν καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να βελτιωθούν οι συντελεστές που προανέφερα. 

Μία ιδέα ή μία πολιτική ομάδα δεν κατακτά την εξουσία με βάση το αν είναι καλή ή κακή για τον Λαό. Αν ίσχυαν ηθικά κριτήρια, ο χριστιανισμός και ο κομμουνισμός δεν θα καταλάμβαναν ποτέ την εξουσία. Κατακτά την εξουσία όποιος κάνει την καλύτερη οργανωτική και προπαγανδιστική δουλειά μέσα στην κοινωνία.

11 comments:

  1. Εκτός απο τον χριστιανισμό και τον ''κομμουνισμό'' μάλλον ξέχασες να αναφέρεις και την δεξιά σε ολόκληρο το φάσμα της. Στην Ελληνική πραγματικότητα οι δεξιοί πατριδοκάπηλοι - παπαδαριό, μπατσοκαραβανάδες, και πιο μετά νεοφιλελεύθεροι, σοσιαληστές και golden boys(;) - αφού ασέλγησαν παρέα με τα πιόνια των σοβιετικών για δεκαετίες πάνω στον Έλληνα γέννησαν τον εθνομηδενισμό και την ξενομανία. Το κλειδί είναι στην νεολαία μας. Όχι αυτή των γηπέδων αλλά αυτή των πανεπιστημίων. Μπορείς να τους κερδίσεις με σοβαρή επιχειρηματολογία και θέσεις πάνω στα προβλήματα επιβίωσης του εδώ και του σήμερα. Και κάτι άλλο για το τέλος, ο αριστερός δεν είναι απαραίτητα διεθνιστής ή μεταναστολάγνος, απλά δεν είναι κάφρος. Κάποιοι το βλέπουν έτσι γιατί έτσι τους έμαθαν ή έτσι τους βολεύει.
    Περαστικά, και υπομονή στα ρετρό γερμανοτσολιαδάκια. Ο Άγιος Βασίλης να φέρει τον μπαμπάκα σύντομα πίσω.

    ReplyDelete
  2. Θα συμφωνήσω στις απόψεις του Ιφικράτη. Έτσι κατακτά την μαζική και λαϊκή αποδοχή της ιδεολογίας . Συνεπώς μόνο έτσι θα επιτύχουμε την απδοχή της ιδεολογίας μας. Η πολιτική εξουσία με βάση το στήριγμα αυτό κατακτάται αλλιώς.

    ReplyDelete
  3. Σε γενικές γραμμές ο Ιφικράτης αναλύει πολύ σωστά το ζήτημα της σωστής χρήσης της προπαγάνδας (η οποία φυσικά δεν είναι συνώνυμο του ψέματος όπως λένε οι διάφοροι πανάσχετοι).
    Διαπράττει όμως ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος, ασυγχώρητο για έναν άνθρωπο σχετικό με τα της προπαγάνδας, όπως αυτός:
    Θίγει τις θρησκευτικές δοξασίες του λαού του.
    Θα πρεπε να ξέρει ότι δοξασίες που -καλώς ή κακώς- έχουν ριζώσει για πολλούς αιώνες στην συνείδηση ενός λαού, δεν τις αγγίζουμε. Τουλάχιστον όχι τώρα...
    Πόσο μάλλον απ΄την στιγμή που δεν έχεις να προτείνεις κάτι άμεσα προς αντικατάσταση της επικρατούσης θρησκείας. Τα περί δωδεκάθεου είναι ανέκδοτα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. O χριστιανισμός έχει αρχίσει ήδη να πέφτει λόγω ανάπτυξης της επιστήμης, τεχνολογίας και ιδιαίτερα του διαδικτύου. Γιαυτό άλλωστε διάφοροι παπάδες κλαίνε και ωρύονται για το "σατανικό" διαδίκτυο και τις ελεύθερες πληροφορίες που διαλύουν την πίστη τους. Πολλοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο ιουδαιοχριστιανισμός έιναι ένα copypaste από προηγούμενες θρησκείες. Γιατί νομίζεις ότι έχει γίνει δημοφιλής ο λεγόμενος "νεοπαγανισμός" και μεγαλώνει συνεχώς; Το κλίμα ήδη προετοιμάζεται για την επαναφορά του δωδεκάθεου.

      Και στο κάτω κάτω αν κοιτάξουμε τους χριστιανούς, ρώτα 100 άτομα πόσοι από αυτούς έχουν διαβάσει την καινή διαθήκη, πόσο μάλλον και την παλαιά μαζί. Σου λέω 1 άτομο και πολύ είναι. Οι χριστιανοί, το 90% από αυτούς είναι κατ'όνομα μόνο.

      Συμφωνώ ότι αν ήταν διαφορετική η περίπτωση και ήμασταν 50 χρόνια πριν τότε δεν θα έπρεπε να μην την θίξουμε την θρησκεία των μαζών και να την αλλάξουμε έμμεσα, αλλά τώρα ήδη έχει αρχίσει να καταρρέει. Ειδικά στους νέους, σου λέω ότι 40% και βγάλε είναι χριστιανοί.

      Αν μελετήσεις την ιστορία την εποχή που επιβλήθηκε ο χριστιανισμός, κάτι τέτοιες συνθήκες επικρατούσαν.

      Delete
  4. Δεν έχω ξανακούσει μεγαλύτερη προσβολή για έναν προπαγανδιστή σαν εμένα. Το σχόλιο του ανωνύμου 3:14ΑΜ, υπονοεί ότι οι χριστιανοί προπαγανδιστές που έθιξαν τις θρησκευτικές δοξασίες των Αρχαίων Ελλήνων, ήταν καλύτεροι από μένα.

    Οι Ελληνικές θρησκευτικές δοξασίες οι οποίες είχαν ριζώσει επί δεκάδες χιλιάδες αιώνων, ξεριζώθηκαν από τους χριστιανούς, αλλά ο ανώνυμος το θεωρεί τετελεσμένο και μη-αναστρέψιμο γεγονός.

    Δηλαδή το να επιτίθεται ένας χριστιανός προπαγανδιστής στις θρησκευτικές δοξασίες των Ελλήνων είναι αποδεκτό, ενώ το να επιτίθεται ένας Έλληνας προπαγανδιστής στις θρησκευτικές δοξασίες των χριστιανών είναι απαράδεκτο.

    Ανώνυμε 3.14ΑΜ, είμαι πολύ καλύτερος προπαγανδιστής από τους χριστιανούς. Θα τσακίσω τον χριστιανισμό ακόμη και αν χρειαστεί να υιοθετήσω βυζαντινές τεχνικές πειθούς...

    Τότε θα διαπιστώσουμε πόσο θα γελούν κάποιοι με τα Ελληνικά ανέκδοτα.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4:34 AM, Πότε θα προπαγανδίσεις; Εγώ σε βλέπω μόνο να βρίζεις τους χριστιανούς διαρκώς. Δεν είπες σε μια ομιλία σου ότι δεν πρόκειται να πείσεις έναν κομμουνιστή όταν τον αποκαλείς κομμούνι; Το ίδιο ισχύει για τον χριστιανό, έτσι; Ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας αποτελείται από Έλληνες που δεν είναι συνειδητοποιημένοι χριστιανοί. Πρέπει να τους προσηλυτίσουμε.

      Delete
    2. H αντιχριστιανική προπαγάνδα απευθύνεται σε όλους τους λαούς του κόσμου που έχουν σκλαβωθεί από τον χριστιανισμό. Ο κόσμος δεν χωρίζεται σε καλούς ελληνόφωνους χριστιανούς, και κακούς αλλοφύλους χριστιανούς.

      Όταν μιλά κάποιος Έλληνας κατά του χριστιανισμού, αυτομάτως κάποιοι νομίζουν ότι καταφέρεται μόνον εναντίον των ελληνόφωνων χριστιανών.

      Η στρατηγική της Ελληνικής προπαγάνδας εδράζεται στην παγκόσμια καταστροφή του χριστιανισμού. Δεν σκοπεύουμε να χαϊδέψουμε τα αυτιά των ελληνόφωνων χριστιανών για να μην παρεξηγηθούν.

      Έχουμε μπροστά μας παγκόσμιους θρησκευτικούς πολέμους κατά του μονοθεϊσμού, είτε ισλαμικού, είτε χριστιανικού.

      Ιφικράτης

      Delete
    3. Η βρισιά και μόνο δεν είναι προπαγάνδα. Το γνωρίζεις. Για αυτό σε ρώτησα πότε θα αρχίσεις να προπαγανδίσεις. Ο σκοπός της προπαγάνδας εν προκειμένω είναι η αλλαξοπιστία των Ελλήνων, και η κατάρευση του χριστιανισμού.

      Delete
  5. Φίλε ανώνυμε μάλλον έχεις αποδεκτεί την ισχύ του χριστιανισμού και δεν προσπαθείς να δεις την αλήθεια όπως είναι.Περιμένεις να φθαρεί ο χριστιανισμός εκ των έσω , κατι που έπαθε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία του αίματος, του Καίσαρα.Θέλω να σου θυμήσω ότι οι χριστιανοί τότε έκαναν τεράστιο αγώνα προπαγάνδας και αίματος για να επιβληθούν.Δες του αποστοόλους και τους αγίους, καθώς και την χρησιμοποίησή τους για να επιβληθούν.

    ReplyDelete
  6. Είμαι ο ανώνυμος που έκανε το σχόλιο στις 3.14 παραπάνω.

    Το ζητούμενο δεν είναι να τσακιστεί ο Χριστιανισμός, που ούτως ή άλλως δεν είναι ενιαίος. Δεν ζούμε στον 4ο αιώνα.
    Το ζητούμενο είναι να σωθεί η Πατρίδα και η Φυλή μας.
    Και με τα σημερινά δεδομένα είναι σκέτη αυτοκτονία να ανοίξουμε παράλληλα μέτωπο και με τους Έλληνες Ορθόδοξους που είτε μας αρέσει είτε όχι είναι η μεγάλη πλειοψηφία και σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν έντονη εθνική συνείδηση.

    Θα στραφείτε εναντίον όλων αυτών; Δεν μας φτάνουν οι λαθρο-εισβολείς, οι πολτικάντηδες, οι διαπλεκόμενοι, οι τροϊκανοί κτλ; Νομίζω ότι έχουμε αρκετούς εχθρούς σαν Έθνος... Ας μην πασχίζουμε να δημιουργήσουμε και άλλους...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δηλαδή πρέπει να αποδεχθούμε την βίαιη αλλαγή θρησκείας που έγινε στους Έλληνες και τους επεβλήθη η εβραϊκή πλαστή θρησκεία (χριστιανισμός);
      Πρέπει να αποδεχθούμε τα εγκλήματα και τον βίαιο προσηλυτισμό;
      Δεν νομίζεις ότι είναι καθήκον μας να προσπαθήσουμε να διαφωτίσουμε τους συμπατριώτες μας για την αλήθεια των χριστιανικών διώξεων και καταστροφών που υπέστησαν οι Έλληνες;
      Επειδή έχει επικρατήσει ο χριστιανισμός, (τους πρώτους αιώνες από φόβο και μετά από συνήθεια ή από αμάθεια), όσοι γνωρίζουν πρέπει να σιωπούν;
      Χρέος του Έλληνα είναι ο διαφωτισμός.
      Φυσικά το να αποδεχθείς ότι όσα πίστευες δεν ισχύουν, δεν είναι εύκολο και είναι "πολιτισμικό σοκ". Χρειάζεται καιρός για να μπορέσεις να το συνειδητοποιήσεις και είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή. Όμως είναι η πιό Φωτεινή Αρχή!

      Delete