Saturday, November 30, 2013

Η Ελληνική Θρησκεία καθορίζει την Ελληνική μας ταυτότητα πέρα και πάνω από κάθε άλλο στοιχείο Ελληνισμού


Η ταυτότητά μας έχει νόημα μόνον μέσα από θρησκευτικούς όρους, αλλιώς γινόμαστε ένας αστερισμός ξεθωριασμένων αναμνήσεων. Η εθνικότητα, ο πολιτισμός, η ιστορική μνήμη, δεν αρκούν για την επιβίωσή μας. Το καίριο ζήτημα είναι τί απαιτήσεις έχουν από τους Έλληνες οι Πατρώοι Θεοί.

Οι βουλές των Θεών αποτελούν για εμάς την ηθική πυξίδα. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να πλοηγήσουμε ασφαλώς στο ταξίδι του χρόνου. Αν λησμονήσουμε έστω και για ένα δευτερόλεπτο ότι ανήκουμε αποκλειστικώς και ολοκληρωτικώς στους Πατρώους Θεούς, θα μας κατασπαράξουν οι εχθροί μας. Θα αφομοιωθούμε από τους βαρβάρους που μας περικυκλώνουν.

Μία κοσμική ταυτότητα, η οποία στηρίζεται στην γλώσσα και στον πολιτισμό, μπορεί να συγκρατήσει έναν Ελληνικό πληθυσμό το πολύ για 3 γενεές. Μετά, αυτός ο Ελληνικός πληθυσμός αφομοιώνεται από τις περιρρέουσες γλωσσικές και φυλετικές πλειοψηφίες, και χάνεται δια παντός από την Ιστορία. Γι’ αυτό ομάδες και κινήματα που στηρίζονται στην εθνικότητα και στον πολιτισμό εξαφανίζονται με τον χρόνο.

Σε αντίθεση με τους άλλους λαούς, οι Έλληνες καθορίζουν την ταυτότητά τους καθέτως, σε σχέση με τους Θεούς. Ο κάθετος αυτοπροσδιορισμός περιλαμβάνει όλες τις ύψιστες Ελληνικές αξίες: την αιωνιότητα, το πεπρωμένο, την διαφορετικότητα, την μοναδικότητα, την αποκλειστικότητα, την συνέχεια.

Ο οριζόντιος αυτοπροσδιορισμός χρησιμοποιείται από τους άλλους λαούς. Συνήθως γίνεται επίκληση στην γεωγραφική πατρίδα και στην κοινή κουλτούρα, αλλά στην ουσία μία τέτοια ταυτότητα αποτελεί ετεροπροσδιορισμό. Αν οι Έλληνες αποκτήσουν τον τρόπο αυτοπροσδιορισμού των άλλων λαών, θα αφανιστούν από την ιστορία. Θα αρχίσουν να πάσχουν από σύνδρομα ανασφαλείας, από έλλειψη εθνικής υπερηφανείας, από χαμηλή αυτο-εκτίμηση.

Η Ελληνική Θρησκεία αποκαλύπτει στους πιστούς της την μοναδικότητα των Πατρώων Θεών. Σφυρηλατεί την αποκλειστικότητα στην σχέση Θεών και Ελλήνων. Ευλογεί τον διαχωρισμό Ελλήνων και μη-Ελλήνων. Χωρίς αυτούς τους πυλώνες δεν γίνεται να μιλάμε καν για Ελληνική ταυτότητα.

Η τεραστία διαφορά με τους άλλους λαούς εντοπίζεται όχι τόσο στο Ελληνικό γενετικό υλικό, όσο στην Ελληνική Θρησκεία. Αυτή καθιστά τους Έλληνες διαφορετικούς από τους άλλους λαούς, και τους προφυλάσσει από την κατάρα της αφομοιώσεως.

Αν δεν ανήκαμε στους Πατρώους Θεούς, θα ήμασταν ένας κοινός λαός όπως οι μη-Έλληνες. Η μεγάλη μας διαφορά έγκειται όχι τόσο στο τί είμαστε, αλλά στο τί μας καλούν οι Θεοί να γίνουμε

6 comments:

  1. ΙΦΙΚΡΑΤΕΣ ΧΑΙΡΕ
    ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΙΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
    ( ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΟΥ) ΕΦΟΣΟΝ ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΔΥΝΑΤΟ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕΙ? ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΟΡΤΑΙΣ, ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΡΙΝΕΤΟ ΙΕΡΕΥΣ Η ΙΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΕ ΠΡΑΞΕΙ ΔΕΟΝΤΑ ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ...Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΓΚΕΙΤΑΙ, ΕΠΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΩΣ Ο ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΟΣ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΕΝΕΤΟ....ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΝ ΑΘΑΝΑΤΟΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙΣ ΘΕΟΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ...
    ΥΓΙΑΙΝΕ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει θρησκεία χωρίς ωργανωμένο ιερατείο. Ταυτίζεις τους τότε ενιαύσιους τελετάρχες των Ναών με τον όρο Ιερείς. Το ωργανωμένο Ελληνικό Ιερατείο ήταν αυτό που λειτουργούσε στους Δελφούς, στα Μαντεία, και στις Θεολογικές Ακαδημίες του Αρχαίου Κόσμου.

      Το "όποιος ήθελε ιερουργούσε" δεν σημαίνει ότι ήταν και ιερέας. Το να πεί κάποιος έναν ύμνο προς τον Δία και να κάνει μία σπονδή δεν απαιτεί ιδιαίτερες ιερατικές γνώσεις.

      Τα Αρχαία Πολυθεϊστικά Ιερατεία των Ελλήνων, των Αιγυπτίων και άλλων λαών, έχουν άλλου είδους καθήκοντα. Μελέτη των Ουρανίων Σωμάτων, της Φύσεως, της Ιατρικής. Το ωργανωμένο Ελληνικό Ιερατείο προΐσταται στα Μεγάλα Μυστήρια της Ελληνικής Θρησκείας, Καβείρια, Ελευσίνια, κλπ.

      Ωργανωμένο Ιερατείο ήταν οι Ασκληπιάδες. Ωργανωμένο Ιερατείο ήταν οι Ευμολπίδες.

      Συγχέεις τις κόρες ή τους κούρους που είχαν ενιαύσια θητεία στους Ναούς με τους Ιερείς. Είναι σαν να εξομοιώνουμε τον σημερινό χριστιανό νεωκόρο της εκκλησίας που ανάβει τα καντήλια, ή τον χριστιανό ψάλτη της γειτονιάς μας, με τους επισκόπους των χριστιανών.

      Είναι σαν να συγχέουμε τον απλό μουσουλμάνο που μπορεί να τεθεί επικεφαλής 5-10 πιστών σε μία προσευχή για τον αλλάχ, με το ιερατείο των μουλάδων.

      Ιφικράτης


      Delete
    2. Γνωριζεις καποιον θρησκευτικον συλλογον ο οποιος να ειναι της ιδιας ιδεολογιας εθνοφυλετισμου? επειδη οσους εχω ευρη, ειναι μονον πολιτιστικοι διεθνιστικοι....θα ηθελα να συμμετεχω ενεργα εν τελεταις, αλλα οχι εν διεθνιστικαις κοσμοπολιτικαις ιδαιολογιαις....

      Delete
  2. Εγώ ευσεβάστως διαφωνώ. Η ανθρώπινη βιολογία και το περιβάλλον καθορίζουν τη θρησκεία ενός λαού. Ως εκ τούτου, το γενετικό υλικό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Οι θρησκείες έρχονται και παρέρχονται (ή αναθεωρούνται), σύμφωνα με την ιστορία. Η θέση σου, όμως, είναι κατανοητή. Έρχεσαι από τη σκοπιά ενός πιστού.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν έχεις μια διεθνιστική αίρεση που λέει ότι όλοι οι λαοί είναι ίσοι και ότι ο Έλλην είναι γεννημένος σκουπίδι, σκουλήκι, αμαρτωλός, και πρέπει να μετανοήσει επειδή μόνο και μόνο γιατί κάτι εβραίοι πρόγονοί του έφαγαν ένα μήλο, πιστεύεις ότι θα διασωθεί το γενετικό υλικό και ο Έλληνας θα επιβιώσει και θα ακμάσει; Εγώ σου λέω όχι, γι'αυτό το λόγο ο μέσος ελληνοχριστιανός είναι στα μαύρα του τα χάλια και δεν ξέρει τι του γίνεται. Για ποιο λόγο νομίζεις ότι οι Εβραίοι τόσα χρόνια επέζησαν παρά τους διωγμούς και τα άλλα που υπέστησαν, αν όχι για το προφανή λόγο ότι διατήρησαν ανέπαφη την θρησκεία τους ενώ όλοι οι άλλοι υιοθέτησαν ιουδαϊκές αιρέσεις;

      Ανεξάρτητα αν το πιστεύεις ή όχι, η θρησκεία και η διατήρησή της παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση ενός πολιτισμού, επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία και τον τρόπο συμπεριφοράς του ανθρώπου. Η λάθος θρησκεία μπορεί να τον καταστρέψει.

      Delete
    2. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν είναι πραγματικοί χριστιανοί, ούτε στη σκέψη, ούτε στην πράξη. Απλώς αυτοτιτλοφορούνται χριστιανοί από συνήθεια. Περί εβραίων, γνωρίζεις ότι περίπου 81% του μιτοχονδριακού DNA των ασκενάζι εβραίων είναι Ευρωπαϊκής καταγωγής; Διατήρησαν τον πολιτισμό τους, όχι το γενετικό υλικό. Βλέπεις, τι είναι το νόημα έχοντας μια θρησκεία αν γινόμαστε μιγάδες κατά τη διαδικασία; Η Πατρώα μας θρησκεία, όπως λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα, δεν την βλέπω να στηρίζει ρητά την ενδογαμία και να καταδικάζει την επιμειξία.

      Delete