Sunday, November 3, 2013

Για τον θάνατο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη


Μετά το τραγικό γεγονός της δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών, όπως πήρα θέση για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, το αυτό θα πράξω για τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη.
Ως εκπρόσωπος πολιτικού φορέως(ΙΕΡ.Α.Κ.Σ.) δεν εκφράζω συμπάθειες ούτε προς την Αριστερά ούτε προς την Δεξιά πτέρυγα του πολιτικού φάσματος, διότι απλούστατα δεν αναγνωρίζω την υπόσταση αυτού του ευθύγραμμου άξονος.
Πρώτα θα αναλύσω την πολιτική κατάσταση, και στο τέλος του άρθρου θα λάβω θέση.
Από προχθές, έχουν ξεκινήσει οι πάντες να πιθηκίζουν τον δακρύβρεχτο συρμό της εποχής: «καταδικάζουμε την βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται». Και αυτό το δηλώνουν κομμουνιστές(!), φιλελεύθεροι(!), και χρυσαυγίτες(!).
Οι κομμουνιστές και οι φασίστες, δεν θα έπρεπε να υποκρίνωνται ισχυριζόμενοι ότι καταδικάζουν την βία.
Ακούσαμε και μαθήματα δημοκρατίας από τον Τζέφρυ Παπανδρέου. Αφού κατεδίκασε την δολοφονία, δήλωσε ότι μόνον η δημοκρατική νομιμότητα είναι η σωστή απάντηση στα ακραία φαινόμενα βίας.
Απ’ ό,τι φαίνεται οι δημοκράτες είτε μας περνούν για ηλιθίους, είτε πάσχουν από ιστορικό Αλτσχάιμερ. Επί τέσσερις αιώνες (17ο, 18ο , 19ο , 20ο ), η δημοκρατία διεξήγαγε ένοπλο αγώνα κατά της μοναρχίας και της αριστοκρατίας. Από την Αγγλική επανάσταση του 1642, μέχρι την Ρωσσική επανάσταση του 1917, ζούμε έναν τυφώνα από βίαιες δημοκρατικές επαναστάσεις.
Επομένως η βία είναι στοιχείο της «δημοκρατικής νομιμότητος». Απλώς όταν η δημοκρατία πάρει την εξουσία, καταδικάζει την βία των μη-δημοκρατικών κινημάτων, ώστε να διατηρεί άθικτο το δικό της μονοπώλιο στην βία.
Αν η βία και οι δολοφονίες ήταν ανούσιες και χωρίς αποτέλεσμα, τότε δεν θα υπήρχαν τμήματα με εκπαιδευμένους δολοφόνους στις μυστικές υπηρεσίες των κρατών.
Η βία είναι θεμελιώδης αξία της πολιτικής και της νομοθετικής λειτουργίας. Η πολιτική βία δεν κτυπά το πρόσωπο, αλλά τις επιλογές, το αξίωμα, και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί το πρόσωπο που υφίσταται το βίαιο πλήγμα.
Οι άναρθρες κραυγές περί εμφυλίου, δείχνουν άτομα με έλλειψη ιστορικής και πολιτικής καταρτίσεως. Πρόκειται για ώριμη σύγκρουση ιδεών. Είναι το ανώτερο στάδιο που φτάνει μία ιδέα. Αισθάνεται ότι διαθέτει στελέχη και μάρτυρες να θυσιαστούν για να επικρατήσει.
Οι γελοίες και ανούσιες κοινοτοπίες του τύπου, «καταδικάζουμε την βία», δεν προσφέρουν τίποτε στην πολιτική επιστήμη. Πρόκειται για ρηχή και επιφανειακή ανάλυση.
Το θεμελιώδες ερώτημα που αποτελεί το αναλυτικό μας εργαλείο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το εξής: «ποιός ασκεί βία, εναντίον ποίου, και γιατί».
Αν δεν διαθέτουμε αναλυτικά εργαλεία, θα καταλήγουμε σε λογικά αδιέξοδα. Αν για παράδειγμα, αντί στην θέση των εθνικιστών Φουντούλη-Καπελώνη, ήταν οι προδότες Πάγκαλος-Βενιζέλος, όσοι μιλούν κατά της βίας πάλι θα κατεδίκαζαν την βία προς οιονδήποτε και αν στρέφεται;   
Έχουμε σύγκρουση ιδέων. Οι ιδέες έχουν συνέπειες, ενίοτε αιματηρές. Αυτό που συνέβηκε ήταν μία αναβάθμιση στην σύγκρουση ιδεών που παρατηρείται στην Ελληνική κοινωνία. Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει ως σύγκρουση διεθνισμού και εθνικισμού. Αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Εδώ και πολλά χρόνια, η πολιτική βία έχει ξεθωριάσει τα όρια μεταξύ ενόπλων και αόπλων πολιτών. Έχει υπερβεί τον διαχωριστικό άξονα μεταξύ στρατιωτικών και μη-στρατιωτικών επιχειρήσεων. (για περαιτέρω ανάλυση ίδε Αναβάθμιση του Ελληνικού πολεμικού δόγματος)
Αξίζει να αναλύσουμε σε αυτό το σημείο μία σειρά λαθών που διέπραξε η Χρυσή Αυγή από την ημέρα που εισήλθε στο κυνοβούλιο.  
Με τις δηλώσεις και την συμπεριφορά της ταυτίστηκε σε μεγάλο βαθμό με τις δυνάμεις καταστολής. Στο μυαλό της ηγεσίας της ΧΑ τα σώματα ασφαλείας είναι επί μονίμου βάσεως ο στυλοβάτης του Έθνους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μετατραπούν σε βραχίονα κατοχικής κυβερνήσεως. Η ΧΑ έχει μία στατική αντίληψη των πραγμάτων, δεν διαθέτει δυναμική αντίληψη.
Επειδή όμως ένα σημαντικό κομμάτι του Λαού υπέφερε και υποφέρει από τα κτυπήματα των πραιτωριανών, σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πραιτωριανοί ταυτίστηκαν με την ΧΑ. Ειδικώς στα μάτια της Αριστεράς.   
Η ΧΑ νόμιζε ότι μπορεί να κτυπά ατιμωρητί, λαθροεποίκους και αναρχοαριστερούς με την κάλυψη της κατοχικής αστυνομίας, μόνο και μόνο επειδή πήρε υψηλά ποσοστά από αυτή την επαγγελματική ομάδα στις κατοχικές εκλογές.
Η ηγεσία της ΧΑ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να υπενθυμίζει στο κοινό της ότι πρωταρχικός εχθρός είναι η Αριστερά. Δεν εμφανιζόταν στις απεργίες και τις διαδηλώσεις κατά του μνημονίου με το αιτιολογικό να μην γίνει προβοκάτσια εις βάρος της από την Αριστερά, με τις εκδηλώσεις στο  Μελιγαλά, με τις αγιογραφίες του Μεταξά, με τις δηλώσεις υπέρ της Χούντας, με τις ύποπτες δηλώσεις Μιχαλολιάκου περί πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας ΧΑ-ΝΔ, όλα αυτά ενισχύουν την εντύπωση ότι η ΧΑ λειτουργεί ως δεκανίκι της αστικής δεξιάς.
Ουδέποτε συγκρούστηκε με μέλη της ΝΔ και του Πασοκ. Αντιθέτως, συγκρούστηκε με μέλη του ΠΑΜΕ(ΚΚΕ). Τί δουλειά είχαν τα μέλη της ΧΑ να συγκρουστούν με ένα νεκρό κόμμα;
Και εδώ ακριβώς υπεισέρχεται ο τρόπος σκέψεως της Αριστεράς στην Ελλάδα. Η Αριστερά πάσχει από το σύνδρομο του μεσοπολέμου. Φοβάται ότι θα επαναληφθεί αυτό που συνέβηκε αρκετές φορές, δηλαδή το να συμμαχούν ακροδεξιοί, βασιλικοί, φασίστες, αστοί, εναντίον της Αριστεράς. Και να ακολουθούν εκτοπισμοί, δικτατορίες, βασανιστήρια, εκτελέσεις.
Από την στιγμή που η ΧΑ κατέβαλε προσπάθειες να ταυτιστεί με την ακροδεξιά, το λαϊκό και εθνικιστικό της μήνυμα έσβυνε μπροστά στους ακροδεξιούς συνειρμούς που ανακαλούσε στην συλλογική μνήμη της Αριστεράς. 
Η ΧΑ έκανε περίεργους ακροβατισμούς, στο όνομα της τακτικής. Προσπαθούσε να συνδυάσει τον εθνικοσοσιαλισμό και τον χριστιανισμό επειδή έτσι έκανε και ο Χίτλερ. Μόνο που το χριστιανικό παπαδαριό δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες. Αποδέχεται μόνον την φυλετική αγνότητα και την εθνική ακεραιότητα του εβραϊκού λαού. Όταν η χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να διαλέξει μεταξύ Ελλήνων εθνικιστών και εβραίων σιωνιστών, είναι δεδομένο ότι θα υποστηρίξει τους δευτέρους.
Επιπλέον η ΧΑ προσπαθούσε να συνδυάσει δημοκρατία και φασισμό. Επειδή ο Χίτλερ κατέλαβε την εξουσία με εκλογές, σκέφτηκαν ότι μπορούσαν και αυτοί. Όταν ένα κόμμα στοχεύει να ανατρέψει την κοινοβουλευτική δημοκρατία πρέπει να το δηλώνει ευθαρσώς όπως πράττει σήμερα το πολιτικό Ισλάμ, αντί να αμφιταλαντεύεται μεταξύ φασισμού και δημοκρατίας.
Αποτέλεσμα της επαμφοτεριζούσης στάσεως της ΧΑ είναι ότι τα μέλη της δεν ήταν έτοιμα να διεξάγουν πολιτικό αγώνα εκτός νόμου. Ούτε ήταν έτοιμα να προστατευθούν σε περιπτώσεις ενόπλου βίας, αφού ζητούσαν και ζητούν προστασία από την αστυνομία. Ίσως να θεώρησαν ότι αν δηλώσουν υποταγή στην κατοχική νομιμότητα και στον κοινοβουλευτισμό, η πολιτική αντίδραση των αντιπάλων τους θα παρέμενε στα πλαίσια του νόμου ή στην χειροδικία.
Ενώ η ΧΑ όντως κρατά αντιμνημονιακή στάση, επειδή ταυτίστηκε με ακροδεξιές αντιλήψεις, οι αριστεροί πολίτες την εξέλαβαν ως προέκταση της ΝΔ και ως κατασταλτική δύναμη των μνημονιακών πολιτικών σε περίπτωση εξεγέρσεως του Λαού.
Άλλος βασικός λόγος για την αντιπάθεια της Αριστεράς προς την ΧΑ είναι ο  εθνικιστικός της λόγος κατά των λαθροεποίκων. Επειδή η ηγεσία της Αριστεράς στην Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό διεθνιστική και μισελληνική, θεώρησε ότι στην σύγκρουση λαθροεποίκων – ΧΑ έπρεπε να πάρει το μέρος των λαθροεποίκων ενάντια στους εθνικιστές. Εκεί απεδείχθη ότι η ΧΑ δεν είχε έτοιμο σχέδιο αποδομήσεως της προπαγάνδας των αντιπάλων.(ίδε Εκτροχιασμός προκαταλήψεων, για το πώς αποδομείται η προπαγάνδα των αντιπάλων)
Ας πάμε τώρα στην δολοφονία. Αν αποδειχτεί ότι η δολοφονία ήταν πλήγμα από Αριστερή οργάνωση, τότε κόμματα όπως ο Σύριζα, το ΚΚΕ, η Ανταρσύα, πρέπει να χαρακτηριστούν εγκληματικές οργανώσεις, εφόσον αυτά τα κόμματα ξεκίνησαν πρώτα να αποκαλούν την ΧΑ εγκληματική οργάνωση λόγω του θανάτου του Π. Φύσσα. Για να υπάρχει ισονομία θα πρέπει να εφαρμοστεί η συλλογική ευθύνη και στα κόμματα της Αριστεράς.
Εις ό,τι αφορά το επικοινωνιακό σκέλος του τραγικού γεγονότος, η ΧΑ επέδειξε όχι μόνον πολιτική απειρία, αλλά έφθασε σε σημείο να υιοθετεί την φρασεολογία των αντιπάλων της. Θέτοντας έτσι τα μέλη της σε μελλοντικούς κινδύνους.
Πολλάκις ο κ. Κασιδιάρης απεκάλεσε την δολοφονία, «εκτέλεση». Το αυτό έπραξε και ο πατέρας του Φουντούλη. Εκτέλεση, είναι πάντα ο όρος που χρησιμοποιεί η πλευρά που καταφέρνει το πλήγμα στον αντίπαλο. Η πλευρά του θύματος πρέπει να χρησιμοποιεί τον όρο δολοφονία, και τρομοκρατική ενέργεια. Απ’ ό,τι φαίνεται στην ΧΑ δεν γνωρίζουν ότι ο όρος εκτέλεση, ενέχει έναν τόνο απονομής δικαιοσύνης. Οι χρυσαυγίτες τον επαναλάμβαναν συνεχώς χαρακτηρίζοντας την πράξη των αντιπάλων τους, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ασχετοσύνη σε θέματα προπαγάνδας.
Η ΧΑ αρνήθηκε να δείξει φωτογραφίες των νεκρών μελών της. Δεν κατανοώ με ποιά λογική. Μάλλον με την λογική περί σεβασμού των νεκρών. Αλλά όταν το κόμμα σου υφίσταται θανατηφόρο πλήγμα, υποτίθεται ότι προσπαθείς να ηρωποιήσεις τους νεκρούς και να δημιουργήσεις έντονη απώθηση για την πράξη των αντιπάλων. Φωτογραφίες με τους νεκρούς γεμάτους αίματα, θα δημιουργούσαν κύμα συμπάθειας.
Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν η δήλωση του κ. Κασιδιάρη, «να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να είμαστε ενωμένοι, η ΧΑ είναι δύναμη ευθύνης». Τρία πουλάκια κάθονται...
Αν υφίστατο ανάλογο θανατηφόρο πλήγμα η Αριστερά, θα κατέβαζε τον Λαό στους δρόμους με οργή και διάθεση για εκδίκηση και σύγκρουση. Τις ανοησίες περί ψυχραιμίας τις διαχέει η καθεστωτική δημοσιογραφία, και φυσικά τις υιοθέτησε ο κ. Κασιδιάρης, όπως υιοθέτησε τον όρο εκτέλεση.
Στις περιπτώσεις του Φύσσα και του Γρηγορόπουλου, η Αριστερά δεν έκανε καμμία έκκληση για ψυχραιμία. Αντιθέτως έκανε εκκλήσεις για ξέσπασμα της λαϊκής οργής.
Ο βουλευτής κ. Ηλιόπουλος δήλωσε, «καταδικάζουμε την βία απ’ όπου και αν προέρχεται», και ζήτησε την προστασία του κατοχικού καθεστώτος για τα γραφεία της ΧΑ. Επίσης δήλωσε ότι φοβάται για την ασφάλεια της οικογενείας του. Οπότε κατάφερε άλλο ένα συντριπτικό πλήγμα στην εικόνα της ΧΑ. Αν οι ηγέτες ζητούν αστυνομική προστασία από το κατοχικό καθεστώς, πώς θα το ανατρέψουν; Και αν φοβάται η ηγεσία, τί θα πρέπει να κάνουν τα απλά μέλη;
Με αυτές τις δηλώσεις απογυμνώθηκε τελείως η ΧΑ. Με εκδηλώσεις νομιμοφροσύνης και καθωσπρεπισμού δεν αποκτάς σοβαρούς οπαδούς, παρά μόνον τίποτε γιαγιάδες που θέλουν να τις συνοδεύσεις μέχρι την τράπεζα για να μην τις ληστέψουν οι αλλοδαποί εγκληματίες.
Εις ό,τι αφορά τους δύο νεκρούς, τον Γιώργο και τον Μανώλη. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τους ενόχους και τα κίνητρά τους, αλλά εικάζεται ότι προέρχονται από την επαναστατική αριστερά.
Με βάση το «ποιός ασκεί βία, εναντίον ποίου, και γιατί», αν υποθέσουμε ότι υπεύθυνη είναι η επαναστατική Αριστερά, στο μυαλό των ενόχων η πράξη τους αναλύθηκε περίπου ως εξής: «κτυπάμε φασίστες, διότι κτυπούν εμάς τους αριστερούς και τους μετανάστες».
Αν, λέω αν, πρόκειται για οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς, η πράξη τους είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη. Μέχρι στιγμής η επαναστατική Αριστερά δεν έχει καταφέρει ούτε ένα σοβαρό πλήγμα στα καθάρματα της κατοχικής κυβερνήσεως.
Δεν καταδικάζω την βία. Καταδικάζω την επιλογή του συγκεκριμένου στόχου.
Η καθεστωτική Αριστερά στην Ελλάδα έχει αποδείξει με την προδοτική συμπεριφορά της ότι είναι δεκανίκι του κατοχικού καθεστώτος, αφού αρνείται να κατεβάσει στους δρόμους τους οπαδούς της για μετωπική σύγκρουση.
Ενώ κατηγόρησε με λύσσα την ΧΑ για συλλογική ευθύνη στην περίπτωση του Π. Φύσσα, αρνείται να αποκαλέσει εγκληματική οργάνωση το Πασοκ και την Νέα Δημοκρατία, που με τα μνημόνια έχουν δολοφονήσει πάνω από πέντε χιλιάδες Ελλήνων.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών εθνικιστών, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.
Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον τρίτο νεαρό εθνικιστή, στον Αλέξανδρο Γέροντα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.  
Γία μία ακόμη φορά καλώ αναρχικούς, κομμουνιστές, εθνικιστές, φασίστες, να συμμαχήσουν, έστω προσωρινώς, για να πλήξουν την κατοχική κυβέρνηση. Έχουμε κοινά συμφέροντα, αλλά διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Κτυπάμε μαζί, παρελαύνουμε ξεχωριστά.
Δεν πρόκειται για την θεωρία των δύο άκρων, όπως την πρεσβεύει η κατοχική ληστοσυμμορία Σαμαρά.
Πρόκειται για συνεργασία του ενός άκρου, των Ελλήνων που θέτουν την επιβίωση του Λαού και της Πατρίδος πάνω απ’ όλα, εναντίον του άλλου άκρου, των υπανθρώπων του κατοχικού καθεστώτος που θέλουν να αφανίσουν τον Λαό και την Πατρίδα.

45 comments:

  1. Ιφικράτη, γιατί η επαναστατική αριστερά δε μάχεται τη κατοχική ληστοσυμμορία και πώς είναι δυνατόν να αγωνιστούν μαζί αναρχικοί, κομμουνιστές, εθνικιστές, φασίστες, τη στιγμή που και διαφορετικά συμφέροντα έχουν και σφάζονται μεταξύ τους

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η επαναστατική αριστερά διεξάγει ταξικό και διεθνιστικό αγώνα. Δεν κτυπά το κατοχικό καθεστώς για τον ίδιο λόγο που οι χρυσαυγίτες αντί να κτυπούν την ΝΔ-Πασοκ, κτυπούν τους αριστερούς. Και οι δύο πάσχουν από πολιτική ηλιθιότητα.

      Ιφικράτης

      Delete
  2. οι αντιφασιστες τα παιρνουν απο το Σορος και τους εβραιους,,αυτα τα ξερουν και τα μικρα παιδια,,,πως να συνεργαστουν? οι εθνικιστες θελουν πραγματι το καλο της Ελλαδας ακομα και oi αν δεν ειναι δασκαλεμενοι απο image makers..οι αριστεροι ηταν ειναι και θα ειναι παντα υποχειρια των Σιωνιστων,,,αυτα τα ξερουν ολοι,,,τα παραδεχονται και οι ιδιιοι οι αριστεροι οταν υποστηριζουν τους λαθροορκ και καινε ελληνικες σημαιες,,,,ξεκολατε

    ReplyDelete
  3. "Πρόκειται για συνεργασία του ενός άκρου, των Ελλήνων που θέτουν την επιβίωση του Λαού και της Πατρίδος πάνω απ’ όλα, εναντίον του άλλου άκρου, των υπανθρώπων του κατοχικού καθεστώτος που θέλουν να αφανίσουν τον Λαό και την Πατρίδα." ψηφίζω αυτό !!!

    ReplyDelete
  4. τετοιοι ελληνες υπαρχουν μονο στις ταξεις της Χ.Α σημερα,,,,πες μου εναν, ΕΝΑΝ του δημοκρατικου τοξου που να αγωνιζεται για το καλο της πατριδας μας,,δεν υπαρχει κανενας

    ReplyDelete
  5. Υποτίθεται ότι παραμονές των Ολυμπιακών "παιγνίων" εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη! Αν μπορεί κανείς να το πιστέψει αυτό! Έπιασαν μερικά εκτελεστικά όργανα, αλλά οι εγκέφαλοι έμειναν έξω. Πάντως όσο δρούσε η 17Ν κτυπούσε πάντα όταν το πασόκ σαν κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει μεγάλα οικονομικά ή εθνικά προβλήματα κι ο κόσμος "ξεχνούσε" την επικαιρότητα γιατί είχε το κτύπημα - αποπροσανατολισμό.
    Έτσι και τώρα, τα νέα μνημονιακά μέτρα, το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, τα μπερδέματα του καχριμάκη και τζέφρυ, ο ρόλος του ρόντου στο σχέδιο δολοφονίας κ.λ.π. ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ! Ξεχάστηκε ακόμα και το αντιρατσιστικό! Βρήκαν νέο θέμα τα καταχρεωμένα κανάλια. Θυμίζει κατά την γνώμη μου χτύπημα αποπροσανατολισμού 17Ν.
    Αν ήταν πραγματικοί επαναστάτες θα κτυπούσαν κάποιον από όλους αυτούς που ψηφίσανε τα μνημόνια, και μάλιστα χωρίς να τα διαβάσουν.
    Για τα παιδιά : ας έχουν καλό ταξίδι...

    ReplyDelete
  6. Το πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή έγκειται με τον ισχυρισμό της ότι είναι εναντίον όλων. Όσοι έχουν παρακολουθήσει τη Χρυσή Αυγή όλα αυτά τα χρόνια ξέρουν ότι προσπαθούσε να προσελκύσει τους δεξιούς περισσότερο. Το κόμμα μοιάζει περισσότερο αντιδραστικό από επαναστατικό. Άσχετα απ' αυτό, δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους σωστά. Αυτό μου λέει ότι η ηγεσία της είναι στρατηγικά ανίκανη, και αυτό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για όλους τους Έλληνες εθνικιστές. Για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν, πάντα είναι κρίμα όταν Έλληνες στη συνείδηση πεθαίνουν.

    ReplyDelete
  7. βασικά η ΧΑ παίζει το παιχνίδι τής νομιμότητος, το αν αυτό μπορεί να βγεί σε καλό κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει

    το σίγουρο είναι ότι ο Ελληνας έχει αφεθεί μοιρολατρικά στην καταστροφή και το μόνο που θέλει είναι έναν μισθό και γι'αυτό βλέπεις τους νέους να φεύγουν σαν τρελλοί στο εξωτερικό

    την ίδια φυγή θα ακολουθήσουν οι νέοι αν γίνει πόλεμος ή επανάσταση

    το κατά πόσον μπορεί να εμπνεύσει στον κόσμο επαναστατικότητα η ΧΑ και να χειραγωγήσει την επανάσταση δεν το ξέρω

    ο Αμυράς επίσης συνεχώς σε τέτοια σενάρια επαναστάσεως δεν μιλάει καθόλου για τα χιλιάδες καλάσνικοφ τούς ουτσεκάδες και τους ισλαμιστές

    αυτοί τί θα κάνουν και ποιος θα τους χρησιμοποιήσει;

    έχουν χαρτογραφηθεί οι οπλαποθήκες τους;

    έχουμε μεγάλο πρόβλημα τεχνογνωσίας και έχουμε δεκαετίες να πολεμήσουμε και μια νοοτροπία που λέει ότι ποτέ δεν πρέπει και δεν θα πολεμήσουμε..."μακρυά από εμάς αυτά" που λέμε

    ΙΦΙΚΡΑΤΕΣ ΑΣ'ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ

    ReplyDelete
  8. Σήμερα στην Λάρισα τόνισα ότι μόνο όταν πάρει o στρατός την εξουσία όλος αυτός o κακός συρφετός σταλθεις από τους τούρκους και υπό την ανοχή των εδώ εφιαλτών θα πάνε στο διάβολο και οι μεν και οι δε

    ReplyDelete
  9. ''Γία μία ακόμη φορά καλώ αναρχικούς, κομμουνιστές, εθνικιστές, φασίστες, να συμμαχήσουν, έστω προσωρινώς, για να πλήξουν την κατοχική κυβέρνηση. Έχουμε κοινά συμφέροντα,......''

    Ιφικράτη, με το ρήμα ''έχουμε'' λογικά κατατάσσεις τον εαυτό σου σε μια απ' τις αναφερθείσες ιδεολογικές ομάδες. Μπορείς να μου πεις σε ποια;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατατάσσω τον εαυτό μου στην ιδεολογία της ΙΕΡΑΚΣ, η οποία δεν έχει σχέση με τις αναφερθείσες ιδεολογίες.
      Ο πρώτος πληθυντικός χρησιμοποιείται για να τονίσει την συμμαχία ενάντια στο κατοχικό καθεστώς, όχι την ταύτιση με κάποια αναφερθεία ιδεολογία.

      Ιφικράτης

      Delete
    2. Πως δεν είσαι εθνικιστής;

      Delete
    3. Και ποια είναι η ιδεολογία της ΙΕΡΑΚΣ; Αρνείσαι δηλαδή τον προσδιορισμό ''Εθνικιστής''; Πώς γίνεται να μιλάς για Έθνος και φυλή, να παρουσιάζεις πολιτικό πρόγραμμα που ουσιαστικά αποτελεί Ελληνοκεντρικό Εθνικοσοσιαλισμό και ακόμα με τα λεγόμενα σου να ταυτίζεσαι περισσότερο με την Αριστερά, παρά με την Τρίτη Θέση του Φασισμού/Εθνικοσοσιαλισμού/Εθνικισμού;
      Γιατί είναι ''σύντροφοι'' σου οι μισέλληνες αναρχικοί του Ανταρσύα;

      Delete
    4. Είναι υπέρ της μεικτής οικονομίας. Δεν αποκάλεσε τους αναρχικούς συντρόφους του.

      Delete
    5. Κι όμως. Και περιμένω απ'τον ίδιο μια ξεκάθαρη ιδεολογική τοποθέτηση. Η έννοια ''μικτή οικονομία'' υπόκειται σε πολλές ερμηνείες.

      Delete
  10. "Πρόκειται για συνεργασία του ενός άκρου, των Ελλήνων που θέτουν την επιβίωση του Λαού και της Πατρίδος πάνω απ’ όλα, εναντίον του άλλου άκρου, των υπανθρώπων του κατοχικού καθεστώτος που θέλουν να αφανίσουν τον Λαό και την Πατρίδα. "

    H διεθνιστική αριστερά την οποία καλείς να πλήξει το κατοχικό καθεστώς δεν θέτει την επιβίωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού πάνω από όλα διότι είναι ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ (εκτός αν περιλαμβάνεις στον 'λαό' τον συρφετό λαθροεποίκων εισβολέων) ούτε και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ διότι είναι ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ.

    Επίσης η διεθνιστική αριστερά αποδεδειγμένα δεν επιθυμεί την πτώση του καθεστώτος μέσω επαναστάσεως, όπως ούτε και η Χρυσή Αυγή με βάση τον τρόπο που φέρονται. Αν γίνει επανάσταση, το επαναστικό υποκείμενο δεν θα είναι κομματόσκυλα ενδόθεν και εκείθεν αλλά ανένταχτοι εξοργισμένοι Έλληνες ανεξαρτήτου πολιτικοθρησκευτικής ταυτότητος. Και θα ξεσπάσει βίαια και ανεξέλεγκτα, καλώς ή κακώς.

    Παρεκτός και αν παρέμβει με την δύναμη του ένα ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟ κόμμα ώστε να οργανώσει -το κατά δύναμιν-
    την ανεξέλεγκτη επαναστική βία. Αλλά αυτή δεν θα προέλθει από τους παρόντες κομματικούς μηχανισμούς
    και την πλειοψηφεία των οπαδών τους που αποτελούν πιστά υποχείρια αυτών.




    ReplyDelete
  11. Μαζί ολοι εναντίον του κατοχικου καθεστώς έγινε στο σύνταγμα στους "αγανακτησμενους" .
    Μετά έσπασαν όλοι και στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου.
    Ο Ιφικράτης θα ήθελε να ενώσει σε κοινό αγώνα πάλι όλες τις ιδεολογίες εναντίον του πραγματικού στόχου. Φυσικά εδώ η αριστερά δςν είναι όπως του Τσαβες, μπορεί όμως στην πορεία να γίνει και να γλιτώσουμε.

    Στην πραγματικότητα διεθνισμος σημαίνει αλληλεγγύη μεταξύ εθνών διότι χωρίς έθνη διεθνισμός δεν υφίσταται.
    Κανονικά έπρεπε να το λένε παγκόσμια δικτατορία ή κάτι άλλο. Γιατί όμως δεν το κάνουν;

    Μερικοί ή μπορεί και αρκετοί εδώ μέσα ήταν αριστεροί ή και αναρχικοί οπότε αυτοί καταλαβαίνουν τι θέλει να πει ο Ιφικράτης. Οι υπόλοιποι που προέρχονται απο την δεξιά δεν θα καταλάβουν εύκολα.

    ReplyDelete
  12. Αν η Χρυσή Αυγή έδινε διαταγή στους οπαδούς τους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ή/και αντίποινα, τότε το μόνο που θα κατάφερνε θα ήταν να αβαντάρει εμμέσως την κατοχική κυβέρνηση η οποία θα εμφανιζόταν σαν η μοναδική δύναμη "ασφάλειας" και "σταθερότητας" απέναντι στα "άκρα" που αλληλοσφάζονται. Παράλληλα θα εφαρμόζονταν δρακόντεια μέτρα καταστολής.
    Πολύ σωστά ο Κασιδιάρης συνέστησε ψυχραιμία.
    Την στιγμή αυτή μόνον η κατοχική κυβέρνηση έχει να κερδίσει από ένα εκατέρωθεν μπαράζ αντιποίνων.

    Επίσης:
    - Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να βγει και να πει ότι θέλει να καταργήσει το ισχύον πολίτευμα. Δεν ξέρω αν το θέλει, αλλά ακόμα και αν το θέλει δεν μπορεί να το πει. Εδώ τους συλλαμβάνουνε για κατοχή αεροβόλων και σουγιάδων, και θα βγει να μιλήσει για ανατροπή του πολιτεύματος; Την επόμενη μέρα θα ναι όλοι μέσα. Είμαστε σοβαροί τώρα;

    - Η αριστερά στην περίπτωση του Γρηγορόπουλου πιάστηκε κορόιδο, ως συνήθως άλλωστε. Για όποιους θυμούνται, μέχρι τα δεκεμβριανά του '08, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία μεγάλη δημοσκοπική άνοδο. Από κει και έπειτα άρχισε η δημοσκοπική πτώση του που παραλίγο να τον βγάλει εκτός βουλής στις εκλογές του επόμενου έτους. Ο χειρισμός της υπόθεσης απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για τα μπάζα, διότι προσπάθησε αφελώς να δώσει αμιγή πολιτικά χαρακτηριστικά σε μία κατάσταση που πολύ γρήγορα εκφυλίστηκε σε απολίτικο πλιατσικολόγημα και μονότονη αντιμπατσική φρασεολογία.
    Το μόνο κόμμα που ευνοήθηκε ουσιαστικά τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ, λόγω της φθοράς που υπέστη από πολλές πλευρές η ΝΔ.

    Στην περίπτωση του Φύσσα, οι αντιδράσεις της αριστεράς δεν ήταν τόσο δυναμικές. Δεν πρόκειται για ίδιες περιπτώσεις.


    Στα υπόλοιπα σημεία της κριτικης του προς την Χρυσή Αυγή, ο Ιφικράτης σε σημαντικό ποσοστό έχει δίκιο.

    ReplyDelete
  13. " Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να βγει και να πει ότι θέλει να καταργήσει το ισχύον πολίτευμα. Δεν ξέρω αν το θέλει, αλλά ακόμα και αν το θέλει δεν μπορεί να το πει. Εδώ τους συλλαμβάνουνε για κατοχή αεροβόλων και σουγιάδων, και θα βγει να μιλήσει για ανατροπή του πολιτεύματος; Την επόμενη μέρα θα ναι όλοι μέσα. Είμαστε σοβαροί τώρα;"

    Aπολύτως σοβαροί. Πες μου που ακριβώς στις αρχές του το ΚΚΕ αρνείται
    την δικτατορία του προλεταριάτου και αποδέχεται(θεωρητικώς)την κοινοβουλευτική
    δημοκρατία. Πουθενά!

    Σου αντιγράφω από το πρόγραμμα τους το οποίο μπορείς να
    δεις στο tag 'αρχές-στόχοι' στην επίσημη σελίδα του ΚΚΕ.

    " Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως ανώριμη βαθμίδα της κομμουνιστικής κοινωνίας. Η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική. "

    Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί άσχετοι από νομικά ζητήματα είναι ότι στην -ας το πούμε- ΄δημοκρατία' μας, δεν απαγορεύεται η αντίθεση στο δημοκρατικό πολίτευμα, απαγορεύονται οι αναφορές που καλούν ανοιχτά σε βία εναντι σε συγκεκριμένους στόχους και τα συναφή. Κάτι που το ΚΚΕ δεν κάνει. Την ίδια στάση μπορούσε να έχει και η Χρυσή Αυγή.

    ReplyDelete
  14. «Ενώ η ΧΑ όντως κρατά αντιμνημονιακή στάση, επειδή ταυτίστηκε με ακροδεξιές αντιλήψεις, οι αριστεροί πολίτες την εξέλαβαν ως προέκταση της ΝΔ και ως κατασταλτική δύναμη των μνημονιακών πολιτικών σε περίπτωση εξεγέρσεως του Λαού.»

    Θα μπορούσες να επεκταθείς σχετικά με τις ακροδεξιές αντιλήψεις, κύριε Αμυρά; Δυσκολεύομαι να τις διακρίνω. Απ' ο,τί γνωρίζω, όποιες φυλετιστικές πολιτικές πεποιθήσεις (του είδους μας) που υφίστανται, ταυτίζονται, σύμφωνα με την σύγχρονη πολιτική επιστήμη, με την ακροδεξιά.

    ReplyDelete
  15. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Ιφικράτη στο γεγονός οτι καταδικάζεις την ε π ι λ ο γ ή του συγκεκριμένου στόχου, εάν το χτύπημα προέρχεται από την επαναστατική αριστερά.
    Ωστόσο παρόλο που θα μπορούσε να είναι ενέργεια της επαναστατικής αριστεράς το κτύπημα τούτο, μήπως θα πρέπει εμείς ως προπαγανδιστές να δηλώνουμε οτι αποτελεί ενέργεια του παρακράτους της κατοχικής κυβέρνησης; Το λέω διότι αφήνοντας εμείς ως προπαγανδιστές ανοικτό το ενδεχόμενο να προέρχεται και από αντικαθεστωτικούς επαναστάτες αριστερούς σπιλώνουμε την πολύτιμη ενότητα όλων των αντικατοχικών παρατάξεων την οποία θέλουμε ακεραία. Θα συνέφερε κατά την γνώμη μου την κατοχική ληστοσυμμορία να εμφανιστεί και μια προκήρυξη που θα επιδεικνύει ως δράστη μια "τρομοκρατική" αριστερή οργάνωση. Δεν με ενδιαφέρει από ποιον χώρο προέρχεται ο δράστης αλλά πως επεξεργαζόμαστε την πράξη αυτή ως προπαγανδιστές.
    Παρακαλώ για την άποψή σου.

    Γιάννης Ηράκλειο Κρήτης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ήρθε τώρα και η προκήρυξη. Πως την ερμηνεύουμε τώρα; Να παραδεχτούμε οτι αυτό το ηλίθιο κτύπημα ήρθε από την επαναστατική πτέρυγα;

      Delete
  16. «Ενώ η ΧΑ όντως κρατά αντιμνημονιακή στάση, επειδή ταυτίστηκε με ακροδεξιές αντιλήψεις, οι αριστεροί πολίτες την εξέλαβαν ως προέκταση της ΝΔ και ως κατασταλτική δύναμη των μνημονιακών πολιτικών σε περίπτωση εξεγέρσεως του Λαού.»

    Θα μπορούσες να επεκταθείς σχετικά με τις ακροδεξιές αντιλήψεις, κύριε Αμυρά; Δυσκολεύομαι να τις διακρίνω. Απ' ο,τί γνωρίζω, όποιες φυλετιστικές πολιτικές πεποιθήσεις (του είδους μας) που υφίστανται, ταυτίζονται, σύμφωνα με την σύγχρονη πολιτική επιστήμη, με την ακροδεξιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο άξονας δεξιός-αριστερός δεν έχει καμμία σχέση με το φυλετισμό ή διεθνισμό, μόνο με την οικονομία. Δεξιός σημαίνει υποστηρίζεις την ελεύθερη αγορά και τον χωρίς έλεγχο πλουτισμό και επιχειρηματικότητα και αριστερός σημαίνει είσαι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και του μέσου λαού και κατά της πλουτοκρατίας. Οι περισσότεροι εθνικιστές έχουν και δεξιά και αριστερά στοιχεία και δεν είναι τίποτα από τα δύο. Αν υποστηρίζεις τον φυλετισμό και ταυτόχρονα ακολουθείς αριστερές αντιλήψεις και μιλάς υπέρ της εργατικής τάξης τότε είσαι αριστερός. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να είσαι φιλελεύθερος δεξιός και διεθνιστής ταυτόχρονα.

      Delete
    2. Ο άξονας δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομία.

      Delete
  17. άλλο λάθος τού Αμυρά

    αναλύει τον συναισθηματικό αντίκτυπο τών λέξεων ανάλογα με το πώς τις αντιλαμβάνεται αυτός

    δηλαδη, το "δολοφονία" παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή σε κάτι άλλο σχετικό

    το "εκτελεστής" παραπέμπει σε επαγγελματία πληρωμένο από κάποιον που κάνει συστηματικά τέτοια πράγματα, ο όρος "εκτέλεση" παραπέμπει σε καταστάσεις όπου ο στόχος δεν μπορεί να εξουδετερωθεί αλλιώς, ακριβώς αυτή είναι η ρητορική τής Χρυσής Αυγής, δεν μας σταματάνε οι σφαίρες και οι βόμβες

    δεύτερον, ζητάνε από την αστυνομία προστασία, δηλαδή προκαλούν ψυχολογικά τον κόσμο να θέλει αυτοδικία και να περιμένει τους χρυσαυγίτες να παίξουν ξύλο αφού η κακιά αστυνομία δεν εφαρμόζει νομιμότητα

    ΑΜΥΡΑ έχω ξαναπεί και σε άλλους ότι βιάζεσθε να βγάλετε συμπεράσματα

    από την άλλη χρειάζονται οι δράσεις συνδιαστικά, και αυτό που κάνει η χρυσή αυγή και αυτό που κάνεις εσύ

    φυσικά η επανάσταση έπρεπε να έχει γίνει προχθές ΩΣΤΟΣΟ αν τολμούσες ακόμα και το 2011 να πεις για προδότες σε λέγανε θερμοκέφαλο που θέλεις να οδηγήσεις τον κόσμο στο χάος

    έπρεπε να βληθούν όλες οι κατηγορίες πολιτών προκειμένου να δημιουργηθεί δυσφορία και να ΙΣΩΣ αργότερα να γίνει ενεργητικό

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο όρος "εκτέλεση" είναι στάνταρντ ορολογία που χρησιμοποιούν οι επαναστατικές οργανώσεις, (ίδε 17Ν στην περίπτωση Παύλου Μπακογιάννη).

      Η όρος εκτέλεση δεν προέρχεται από τον συσχετισμό με πληρωμένο επαγγελματία Προέρχεται από το εκτελεστικό απόσπασμα.

      Ιφικράτης

      Delete
    2. δεν διαφωνώ και αυτό λέω, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ χτυπάνε την χρυσή αυγή διότι δεν μπορούν να την σταματήσουν πολιτικά

      η ίδια η χα δεν λέει ότι θα σκοτώσει κανέναν οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν απάντηση στην γλώσσα που μιλάει η χα διότι η χα δεν λέει για εκτελέσεις

      ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακούσαμε την αριστερα να λέει ότι φασίστας δεν θα μείνει και το κράτος να κουβαλάει τον μιχαλολιάκο με χειροπέδες ενώ δεν μπορεί να πιάσει πέντε τσογλάνια που τα σπάνε και σκοτώνουν

      η χα έχει από πάντα στο μυαλό τού κόσμου την εικόνα τού τραμπούκου που σκοτώνει καημένους αριστερούς οπότε αν το γυρίσει στα επαναστατικά θα επιβεβαιώσει τους "φόβους"(αφού ο κόσμος δεν θέλει επαναστάσεις αλλά μία δουλειά) και θα φαίνεται "λογικό" να δεχτεί τέτοιο χτύπημα

      πλέον οι άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η 17Ν που θεωρείτο ρομαντική επαναστατική οργάνωση

      είναι εμφανές ότι οι "επαναστάτες" χτυπάνε όποιον γουστάρουν και έχουν άμεση διασύνδεση με τον πολιτικό κόσμο αν όχι με τον ίδιο τον Σαμαρά ή όποιον είναι στην ίδια θέση

      Delete
  18. ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣNovember 4, 2013 at 12:08 PM

    Αγαπητέ Ιφικράτη Αμυρά,


    Είμαι Χρυσαυγίτης και συνειδητός Εθνοφυλετιστής.

    Δυστυχώς η ανάλυσή σου πάσχει σε ορισμένα βασικά σημεία, τα οποία σου επισημαίνω :

    ΠΡΩΤΟΝ, καλείς σε επαναστατική δράση έναν λαό όπως ο νεοελληνικός, ο οποίος - εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια - έχει γαλουχηθεί με ειρηνιστικά και αντιπολεμικά κηρύγματα από το "δημοκρατικό" καθεστώς της μεταπολίτευσης.

    Μιλάμε για έναν λαό που έχει "εκπαιδευτεί" εδώ και δεκαετίες με την καραμέλα ότι "η δημοκρατία" - δηλ. ο κοινοβουλευτισμός - είναι το καλύτερο πολίτευμα, η ειρήνη είναι το μεγαλύτερο αγαθό και δεν πρέπει να κάνουμε πόλεμο για οτιδήποτε.

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ξέρει πολύ καλά σε τι είδους λαό απευθύνεται.

    Ο νεοελληνικός λαός - σε συντριπτικό ποσοστό - είναι ένας μικροαστικός λαός, με κύριο μέλημά του την δουλίτσα του και την δυνατότητά του να πάει στην καφετέρια.

    Υπό αυτό το πρίσμα, η ίδια η ύπαρξη και η άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μπορεί να θεωρηθεί θαύμα.

    Όταν μιλάς για "σοβαρούς οπαδούς", μιλάς για κλειστές ιδεολογικές σέχτες μιας αμφιλεγόμενης ιδεολογικής "καθαρότητας", που περιφρονούν την "μάζα των μικροαστών".

    Έτσι ήταν και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέχρι πριν κάποια χρόνια.

    Όμως οι ψήφοι των 430.000 μικροαστών - η "πληβειακή" πολιτική μας, όπως μας καταγγέλουν οι ιδεολογικά "καθαροί" και "σοβαροί", βλέπε Περίανδρος - είναι αυτοί που μας έδωσαν την δυνατότητα να ακουγόμαστε και να ασχολούνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μαζί μας.

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, από πού κι ως πού έχουμε "κοινούς στόχους" με τους λεγόμενους "αντιεξουσιαστές" ή με τους κομμουνιστές ;;

    Οι λεγόμενοι "αντιεξουσιαστές" - και οι πλέον εκφυλισμένοι "αντιφα" - είναι ΠΛΗΡΩΣ καθοδηγούμενοι από το σύστημα. Πολυφυλετικές κοινωνίες θέλουν κι αυτοί, όπως και η παγκοσμιοποίηση. Απλά αυτοί μιλάνε για "διεθνισμό των εργατών", ενώ οι κατοχικοί μιλάνε για "ανοιχτά σύνορα για το κεφάλαιο".

    Η διαφορά τους είναι απλά λεκτική. Διεθνιστές είναι και οι εμπρηστές των Εξαρχείων, και οι κουστουμάτοι στο Μαξίμου. Πολεμούν με λύσσα κάθε Εθνοκεντρική σκέψη, βαφτίζοντάς την "φασισμό".

    Το ίδιο ισχύει για το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το αριστερό άλλοθι του συστήματος, το σκυλάκι κανίς που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει ποτέ.

    Είναι τόσο ακίνδυνο για το σύστημα, ώστε αγιοποιείται και προστατεύεται από το σύστημα που - υποτίθεται - πως πολεμάει.

    Θυμάσαι ποτέ να έγινε έλεγχος από το ΣΔΟΕ στα οικονομικά του ΚΚΕ ;; Αντίθετα, στους Χρυσαυγίτες ψάχνουν μέχρι και τα σώβρακα.

    Άντε καναδυό απεργίες και καναδυό πορείες του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, για να δικαιολογείται το μεροκάματο του σταλινικού κομματικού στρατού.

    Άλλωστε και το ΚΚΕ ανήκει στο "αντιφασιστικό" μέτωπο, αντίθετο σε κάθε έννοια Εθνικής ή Φυλετικής συνέχειας και αυτοσυνειδησίας. Καλό σκυλάκι και αυτό της παγκοσμιοποίησης.

    Κανένας λοιπόν "κοινός στόχος" δεν ενώνει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με όλους αυτούς, όπως υποστηρίζεις αγαπητέ Ιφικράτη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι όταν ακούω ανθρώπους που προσπαθούν να διατηρήσουν την ιδεολογική τους καθαρότητα. Μόνο μία παρατήρηση. Αν με την Αριστερά δεν έχετε κοινούς στόχους, όπως λές, ελπίζω να μην έχετε κοινούς στόχους με την Δεξιά, διότι κατ' εμέ είναι το ίδιο μισελληνική και προδοτική.

      Το "ελπίζω" είναι ευφημισμός. Το μέγα πρόβλημα με το εθνικιστικό κίνημα στην Ελλάδα ήταν πάντα ότι μισούσε την Αριστερά και γλυκοκοίταζε την αστική Δεξιά.

      Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο πλήγμα, που μάλλον προέρχεται από την αναρχοαριστερά, τα περισσότερα πλήγματα εις βάρος της ΧΑ προήλθαν από Πασοκ-ΝΔ.

      Αν ξαναδιαβάσεις το κείμενο σου(το οποίο εκτιμώ διότι ήταν σαφές και ευγενικό), θα διαπιστώσεις ότι από τους εχθρούς της ΧΑ λείπουν οι δεξιοί αστοί. Προφανώς διότι από εκεί παίρνει ψήφους.

      Αν η ΧΑ συνεργαστεί με την ΝΔ εναντίον της Αριστεράς, τότε θα είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Αδιαφορώ για την Αριστερά, αλλά δεν μου αρέσει πίσω απο τον όρο εθνικισμός να κρύβεται η χουντοδεξιά και η εθνικόφρων αστική δεξιά την οποία μισώ, όσο μισείς εσύ την διεθνιστική αριστερά.

      Με εκτίμηση

      Ιφικράτης

      Delete
  19. ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣNovember 4, 2013 at 12:40 PM

    ( ...Συνέχεια )

    ΤΡΙΤΟΝ, θα δεχτώ ότι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παρεισέφρυσαν και παραδοσιακά "δεξιά" στοιχεία, κυρίως νοικοκυραίοι, χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί και παπάδες.

    Είναι κάτι που το ξέραμε και το περιμέναμε.

    Ναι, η άμεση πολιτική προτεραιότητα της παρουσίας στην κεντρική πολιτική σκηνή υποσκέλισε - σε ένα βαθμό - την ιδεολογική δουλειά που θα παρήγαγε τους κατηρτισμένους Εθνικιστές. Αυτό είναι αληθές.

    Κανένας - ή ελάχιστοι - από αυτούς ΔΕΝ είναι συνειδητοί Εθνοφυλετιστές. Απλά οι περισσότεροι συγκινούνται από τον Πατριωτικό λόγο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στα Εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό.

    Όμως, αγαπητέ Ιφικράτη, δεν έχουμε πλέον χρόνο.

    Το Ελληνικό Έθνος - για όποιον πιστεύει στην έννοια του Έθνους τέλος πάντων - χάνεται, και βρίσκεται στην ώρα ΜΗΔΕΝ.

    Με τους παρόντες δημογραφικούς δείκτες και την λαθροεισβολή, το Ελληνικό Έθνος θα έχει εκλείψει ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ σε 15-20 χρόνια.

    Συνειδητά λοιπόν εγκαταλέιψαμε τις κλειστές ιδεολογικές σέχτες και γίναμε "πληβείοι", ανοιχτήκαμε στην κοινωνία και στις εκλογές για να μπορέσουμε να παρέμβουμε και να ξυπνήσουμε όσους μπορούμε.

    Οι ψήφοι αυτών των ανθρώπων έφεραν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εδώ που είναι σήμερα.

    Χωρίς αυτές τις ψήφους δεν θα γινόταν τώρα αυτή η συζήτηση αγαπητέ Ιφικράτη.

    "Ουκ εν τω πολλώ το ευ", έλεγαν οι Αρχαίοι μας Πρόγονοι, αλλά με τους σημερινούς συσχετισμούς ισχύος εντός του κοινοβουλευτισμού, "εν τω πολλώ η ισχύς".

    Ένα άλλο σημειολογικό σφάλμα σου είναι το ότι ταυτίζεις την λα'ι'κή δεξιά με την ακροδεξιά.

    Ακροδεξιοί είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βορίδης, ο Κρανιδιώτης και όλοι αυτοί οι κάργα μνημονιακοί, φιλοαμερικάνοι, φιλοΝΑΤΟικοί και φιλοσιωνιστές δήθεν "πατριώτες".

    Αντιθέτως, η λα'ική δεξιά στην Ελλάδα έχει ενστικτώδεις αντιαμερικανικές και αντισιωνιστικές καταβολές.

    Είναι μεγάλη προσφορά και επίτευγμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τό ότι κατάφερε - όσο αυτό είναι δυνατό - να ριζοσπαστικοποιήσει ένα σημαντικό τμήμα της παραδοσιακής λα'ι'κής δεξιάς.

    Σε κάθε περίπτωση - και με τα λάθη της και με τις ελλείψεις της - η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έκανε συστηματική δουλειά βάσης τα τελευταία 2-3 χρόνια, και δημιούργησε ένα κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης πάνω στο οποίο μπορεί να χτίσει.

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καθάρισε γειτονιές, έκανε συσσίτια, βοήθησε ηλικιωμένους, άνοιξε διόδια κλπ κλπ κλπ.

    Οι επαναστατικές αλλαγές και τα κοινωνικά δίκτυα χτίζονται με τέτοιες μικρές - αλλά συνεχείς και καθημερινές - δράσεις.

    Θα έρθει και η ώρα της κατακλυσμικής αλλαγής. Κυοφορείται.

    Όσες διαφωνίες κι αν έχει κάποιος με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τώρα που την διώκει το κράτος και οι λακέδες του , οφείλει να σταθεί στο πλευρό της - ή έστω να τηρήσει μια ευμενή ουδετερότητα απέναντί της.

    Και κάτι τελευταίο περί χριστιανισμού :

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ασπάζεται εκείνη την πλευρά της Ορθοδοξίας που έδρασε - όσο έδρασε - ως φορέας Εθνικής αυτοσυνειδησίας κατά τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες ( Παπαφλέσσας, Διάκος, Γερμανός Καραβαγγέλης κλπ ).

    ΔΕΝ ασπαζόμστε γενικώς και αορίστως το σημερινό ξεπουλημένο παπαδαριό - πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

    ReplyDelete
  20. ΕιδωλολάτρηςNovember 5, 2013 at 1:48 AM

    Αμυρά πάλι τα ίδια; Είπαμε η Χ.A, αυτοπροσδιορίζεται ΝΟΜΙΜΟ πολιτικό κόμμα. Κινείται στα πλαίσια της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να κάνει όλα αυτά που λές γιατί τότε θα ήταν ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ και όχι η Χ.Α. Αν έκανε σήμερα όλα αυτά που λες, τότε δεν θα είχε διώξει ποτέ τον Ανδρουτσόπουλο, δεν θα είχε υποβάλλει ποτέ αίτηση στον Άρειο Πάγο, θα κινούταν σε επίπεδο παρέας και οργάνωσης και θα δολοφονούσε τη Χέστα πριν την δολοφονήσουν αυτοί. Αλλά τότε δεν θα μιλάγαμε για τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ή ένα εκατομμύριο κόσμο. Δεν θα μιλάγαμε για βουλή, για επερωτήσεις, για ξεμπρόστιασμα ολόκληρων Θεσμών, για τον θάνατο της ΝΔ και το επίσημο τέλος της Μεταπολίτευσης. Τότε θα είχες μια παρέα εκτελεστών να παίζουν καουμπόιδες-ινδιάνοι με την αστυνομία και να βάζουν βόμβες (αυτό που ήδη κάνουν οι αριστεροί εδώ και 40 χρόνια με μηδενικό αποτέλεσμα) ενώ ο κάθε Σαμαράς θα εποίκιζε τη χώρα με λαθροέποικους εντελώς ανενόχλητος

    Τώρα για τον Χριστιανισμό.

    Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως οι Χρυσαυγίτες είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και ακολουθούν την αίρεση της λεγόμενης Ελληνορθοδοξίας. Εμείς οι Έλληνες ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ στρατηγικά τους Ελληνορθόδοξους αιρετικούς όταν αυτοί δέχονται επίθεση από τους αληθινούς Χριστιανούς (Φανάρι, ανώτερος κλήρος, ρωμιοί θεολόγοι κλπ) για πολλούς και διάφορους λόγους και θρησκευτικούς και ιδεολογικούς και εθνικούς. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό το απλό γεγονός ενώ το έχουν καταλάβει οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες, τότε να ΒΡΑΣΩ και την αριστερά σου και την προπαγάνδα σου - για το Έθνος είσαι τελείως άχρηστος!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εκτός από αγενής, είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Αδιαφορώ για το τί κάνει η Χρυσή Αυγή. Με ενδιαφέρει μόνον η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ και ο ΕθνικοΑπελευθερωτικός Αγών. Οι πολιτικές ανάλυσεις που κάνω και τα μαθήματα προπαγάνδας, δεν αφορούν τους χρυσαυγίτες. Αφορούν τους πατριώτες γενικότερα. Διδάσκουν πώς πρέπει να διεξάγεται ο ΕθνικοΑπελευθερωτικός Αγών. Ούτε περίμενα, ούτε ζήτησα από την ΧΑ να διεξάγει επαναστατικό αγώνα.

      Με την Χρυσή Αυγή θα συγκρουστούμε διότι αποκαλεί τον Επαναστατικό Αγώνα "τρομοκρατία" καθότι υποτάσσεται στην κατοχική νομιμότητα και αποκαλεί τρομοκράτες όσους διεξάγουν πολιτικό αγώνα εκτός κατοχικού νόμου. Αυτό απεδείχθη και από την δική σου αποστροφή στην βία αποκαλώντας "παρέα εκτελεστών" όσους διεξάγουν ένοπλο αγώνα. Καλύτερα να ομολογήσεις ότι έχεις υποταχθεί στην κυνοβουλευτική δικτατορία, παρά να καθυβρίζεις τους ένοπλους επαναστάτες.

      Όσο για τις γελοιότητες περί αιρετικών χριστιανών, το ποιός ειναι χρήσιμος στο Έθνος και ποιός άχρηστος, θα το διαπιστώσουμε σύντομα όταν θα υπάρξει κατά μέτωπον πολιτική σύγκρουση με την χριστιανική νεο-βυζαντινή λαίλαπα που όζει στην Πατρίδα μας.

      Όσο η Χρυσή Αυγή δοξάζει τους βυζαντινούς της αυτοκράτορες, τόσο επικίνδυνη θα γίνεται για το Έθνος των Ελλήνων. Ούτε είχαμε, ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε σχέσεις μαζί σας. Εκτός και αν συγχέεις την πολιτική ανάλυση με τις δημόσιες σχέσεις, ή αν θεωρείς ότι η ΧΑ απέκτησε αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα στον πατριωτισμό.

      Ιφικράτης

      Delete
    2. ΕιδωλολάτρηςNovember 5, 2013 at 2:51 AM

      Έχεις βασικό πρόβλημα κατανόησης της Ελληνικής γλώσσας, δεν μιλάς Ελληνικά αλλά αριστερίστικα.

      Ο βασικότατος στην κοσμοθεωρία σου όρος Επαναστάτης εννοιοδοτείται από την Αριστερά και όχι από την Ελληνική γλώσσα και σημαίνει αυτόν που παίρνει το όπλο και βγαίνει στην παρανομία. Αυτός είναι ο Εξεγερμένος ή στην καλύτερη περίπτωση ο Στασιαστής.

      Άσε τα μαθήματα προπαγάνδας και μάθε πρώτα να μιλάς και να σκέφτεσαι Ελληνικώς. Πως περιμένεις να πείσεις για Έλλην εθνικός όταν δεν σκέφτεσαι με τον ελληνικό τρόπο σε τόσο βασικά θέματα; Και πως περιμένεις να ηγηθείς όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον δικό μου λόγο από αυτόν ενός χρυσαυγίτη; Και για ποιές αναλύσεις μας μιλάς όταν για εσένα ο χρυσαυγίτης είναι το ίδιο χριστιανός με τον ρωμιό;;;

      Όσο για το αν και πότε θα συγκρουστείτε, προς το παρόν κάτσε και κοίτα την Χ.Α. να κατεβάζει 50 χιλιάδες κόσμο στον συλλαλητήριο για τα Ίμια και τον επόμενο νεκρό της Χ.Α να τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

      Delete
  21. Εμένα όλη αυτή η συνταύτιση με την αριστερά περισσότερο για ξέπλυμα βρώμικου ιδεολογικού χρήματος μου μοιάζει. Αριστερά στην Ελλάδα είναι ΜΙΑ και είναι διεθνισμένη, εθνοπροδοτική και λιαν εγκληματική.

    Είναι ΒΡΙΣΙΑ να σε αποκαλούν αριστερό, όπως είναι βρισιά να σε αποκαλούν φιλοβασιλικό ή ακροδεξιό. Αν θέλετε να είστε εθνοκεντρικοί να αλλάξετε προσδιορισμό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ύβρις είναι το να σε αποκαλούν χριστιανό. Εθνοκεντρικός και χριστιανός είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες

      Delete
    2. Ύβρις είναι το να σε αποκαλούν χριστιανό και αριστερό. Άλλωστε όσο χριστιανοί είναι οι χρυσαυγίτες, άλλο τόσο χριστιανοί είναι και οι αριστεροί. Μάλιστα, οι αριστεροί είναι περισσότερο συνεπείς ως χριστιανοί, επειδή είναι και αυτοί κοσμοπολίτες και διεθνισμένοι. Γι αυτό και ο ανώτερος και ανώτατος κλήρος σήμερα αφορίζει σύσσωμος την χρυσή αυτή ενώ ταυτόχρονα επιδίδεται σε ξεδιάντροπο γλύψιμο της αριστεράς.

      Delete
  22. Χρυσαυγίτες και άλλοι ακροδεξιοί, άστε τον Ιφικράτη να κάνει τη δουλειά του. Φροντίστε τις δικές σας υποθέσεις στο κόμμα σας σύμφωνα με το κατοχικό νομικό πλαίσιο. Θα δούμε στο μέλλον ποια στρατηγική θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

    ReplyDelete
  23. Άσε ρε Ειδωλολάτρη εσύ σκέφτεσαι ελληνικά και δεν ξέρεις τι συμμαχίες έκαναν στην αρχαία Ελλάδα πόλεις κράτη και πως λειτουργούσαν για να πετύχουν το σκοπό τους.

    ReplyDelete
  24. @ Ειδωλολάτρη:

    Οι δημοκράτες στους οποίους η χρυσή αυγή δηλώνει
    υποταγή(και εσύ επικροτείς αυτήν τους την πολιτική) όταν θέλησαν να ανατρέψουν
    τα μοναρχικά/αριστοκρατικά καθεστώτα το έκαναν ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ και 'παρανόμως'
    (με βάση το νομικό δίκαιο των μοναρχιών στις οποίες υπαγόντουσαν ως πολίτες).

    Ένα καθεστώς μπορεί να αλλάξει άνευ βίας, αλλά μπορεί (και είθισται ιστορικώς)
    να αλλάζει διά της βίας επίσης. Οπότε δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι ο δρόμος
    της χρυσής αυγής είναι ο μόνος ενδεδειγμένος και ότι άλλοι δρόμοι δεν μπορεί
    και ακόμα χειρότερα 'δεν πρέπει' να υπάρξουν.

    Επίσης ΝΔ έχει τριπλάσια ποσοστά από την χρυσή αυγή.
    Και όσο η χρυσή αυγή παίζει το κυνοβουλευτικό παιχνίδι της κατοχικής 'νομιμότητας΄
    γυρνώντας και το άλλο μάγουλο οπότε την ραπίζει η κυνοβουλευτική δικτατορία ο Σαμαράς
    συνεχίζει ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ να εποικίζει την Ελλάδα με λαθρομετανάστες και να κλέβει τον
    μόχθο του ελληνικού λαού. Ο χρόνος κυλάει εναντίον μας, όχι υπέρ μας.
    Η κυνοβουλευτική δικτατορία αργοπεθαίνει και πρέπει να μπει ένα χεράκι να
    συναντήσει το πεπρωμένο της το νωρίτερο δυνατόν. Το χρωστάμε στους Έλληνες
    που υποφέρουν ταύτην, στους αγέννητους και τους νεκρούς.

    ΥΓ: Και όσο για τον κόσμο της χρυσής αυγής μέχρι
    τις προάλλες ήταν μία μικρή οργάνωση άνευ αποδοχής
    από τον κόσμο. Και τα τελευταία χρόνια απότομα έφτασε
    εκεί που έφτασε. Οπότε μην προεξοφλείς κακοπροαιρέτως
    με τα επιχειρήματα που έκαναν και οι αντίπαλοι της χρυσής
    αυγής στο παρελθόν το μέλλον για κάποιο ελληνικό κίνημα,
    όπως της ΙΕΡΑΚΣ επί παραδείγματι.

    'Μηδένα προ του τέλους μακάριζε'









    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπλα μπλα μπλα μπλα..........και παπάρια μέντολες. Οι ευγένιες μας μαράνανε. Εγκαλείς τους ΧΑυγίτες, γιατί λές αποκαλούν τον Επαναστατικό αγώνα (επαναστατικό;!!! έναντι ποίου;) τρομοκρατία. Δές αυτό https://www.youtube.com/watch?v=yKCcIo-jIL0&feature=player_detailpage. Πως περίμενες εσύ να αποκαλέσουν αυτά τα άτομα; Κοινωνικούς αγωνιστές; Ταξικούς επαναστάτες; Μήπως να τους θεωρήσουν και εν δυνάμει συναγωνιστές; Η μήπως διακρίνεις, και εσύ, ύποπτο επαγγελματισμό στις κινήσεις των συγκεκριμένων κατσαπλιάδων;
      Θα σου επισημάνω, ότι αν οι Παναγιώταρος-Ματθαιόπουλος εχθές υιοθετούσαν το ένα δέκατο από τα λεγόμενά σου (είμαι απολύτως σίγουρος ότι συμφωνούσαν σε πολλά), θα είχαν ακόμα μια άρση ασυλίας, ενώ με σένα δεν ασχολείται (αν και κάνεις φιλότιμες προσπάθειες) κανείς. Δεν αναριωτιέσαι άραγε γιατί;
      Αναλωθείτε λοιπόν εσείς οι ευγενείς και ιδεολογικά καθαροί παντογνώστες στις συζητησούλες μεταξύ σας και στη προπαρασκευή του ένοπλου επαναστατικού αγώνα, και αφήστε 1000000 κόσμο να δεί τι μπορεί να κάνει, χωρίς να τον κλείσουν σε κανένα κελί ή του σκορπίσουν τα μυαλά στην άσφαλτο. Με άλλα λόγια, εδώ ο κόμος χάνεται και το μουνί χτενίζεται!
      Έχε υπόψη σου, ότι αυτά δε στα γράφει κάποιος ΧΑυγίτης, αλλά κάποιος (πάντα αυτόνομος και ανένταχτος) που δεν έχει μάθει να κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις εκ της προθέσεως, αλλά εκ του αποτελέσματος.
      Βαφειάδης Γιάννης

      Delete
  25. Τρικυμία εν κρανίω το παραπάνω πολιτικό κείμενο.Μπλέκει μέσα εβραισμούς-ισλαμισμούς-δημοκρατίες-βασιλόφρονες-αριστερά-δεξιά-ΔΝΤ-κατοχή-παπαδαριό λείπε μόνο η Φαίη Σκορδά.Είναι μία μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας.

    ReplyDelete
  26. Βαφειάδη Γιάννη:
    Από που να αρχίσει κανείς?
    Από την 'επίκληση στο συναίσθημα'?
    Δείχοντας το βίντεο και λέγοντας 'να ποιους ο Ιφικράτης καλεί ως 'συναγωνιστές'?

    Ο Ιφικράτης καλεί αυτούς και τους χρυσαυγήτες σε χτυπήματα ενάντια στο πολιτικό
    κατεστημένο και όχι σε αλληλοεξόντωση. Όλοι οι Έλληνες πολίτες θα χαιρόντουσαν με χτυπήματα
    σε συγκεκριμένους στόχους της κατοχικής κυβερνήσεως ανεξαρτήτως του ποιος θα το έπραττε
    αυτό. Αν το έκανε ένας χρυσαυγήτης ή ένας αριστερός θα ήταν παντελώς αδιάφορο στον ελληνικό λαό.
    Οπότε ο Ιφικράτης καλά κάνει και θεωρητικώς τους καλεί να πράξουν τοιουτοτρόπως.
    Άσχετα αν θα πράξουν ή όχι κατά αυτόν τον τρόπο.

    Ο Ιφικράτης επίσης σε σχέση με τα νομικά ζητήματα που αναφέρεις σου γνωστοποιώ ότι
    ήδη ΔΙΩΚΕΤΑΙ για το γνωστό βίντεο με την προτροπή του σε ένοπλο επαναστατικό αγώνα.
    Αλλά η δίωξη για το αδίκημα της 'προτροπής σε δημόσια βία' είναι ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΟΥ
    χαρακτήρος και όχι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ. Και αυτό ΜΟΝΟ για το γνωστό του βίντεο.
    Κατά τα άλλα ΔΕΝ απαγορεύεται η έκφραση επαναστατικών πολιτικών απόψεων από τον
    ποινικό κώδικα όσο δεν προβαίνει κάποιος σε απειλή εναντίον συγκεκριμένου προσώπου,
    σε συγκεκριμένο χρόνο και τα συναφή, ότι χρειάζεται δηλαδή για να στοιχειοθετηθεί σχετική
    κατηγορία και δίωξη. Οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες για μη έκφραση επαναστατικών πολιτικών απόψεων
    από την χρυσή αυγή ή όποιον άλλον φορέα.

    Όσο για τα υπόλοιπα, σου υπενθυμίζω ότι ακριβώς τα ίδια έλεγαν και οι εχθροί της χρυσής
    αυγής πριν εισέλθει στο κοινοβούλιο. Ότι είναι μία 'συμμορία', 'καμμένο χαρτί'
    και τα συναφή. Και ιδού τα αποτελέσματα. Πολλοί κατάπιαν τις γλώσσες τους εν τέλει.
    Άρα είναι αντιφατικό από μέρους σου οπότε να επικαλείσαι το
    ίδιο επιχείρημα απέναντι στον Ιφικράτη ή όποιον άλλον Έλληνα πολιτικό.

    'Μηδένα προ του τέλους μακάριζε'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εκτός από ''επίκληση στο συναίσθημα'', όπως πολύ σωστά λές (μόνο που, κατά τη στιγμή, ήμουν και ΄γώ φορέας του, όπως, νομίζω καθαρά φαίνεται απο΄το ύφος του σχολίου μου), το video παρέχει και σημαντικά στοιχεία. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, ότι ο δολοφόνος μόνο ''επαγγελματιάς'' και καλά εκπαιδευμένος δεν είναι. Στη πραγματικότητα, ούτε το όπλο του δε ξέρει να κρατήσει και να βάλλει κατά ακίνητων στόχων. Γιούρια αλλαλάζοντας και σφαίρες στο γάμο του καραγκιόζη (8 από τις 13), μέχρι που έφτασε στα δύο μέτρα (ένα με τη προέκταση του χεριού). Το σάστισμα και η αδράνεια των θυμάτων επέτρεψε στον κατσαπλιά να είναι επιτυχής. Οντως, όποιος κουνήθηκε, έζησε.
      Γι' αυτό, κυρίως, το έβαλα το video. Για να καταλάβει ο Αμυράς, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι οι κοινωνικοί-πολιτικοί επαναστάτες, από τους οποίους μπορείς να περιμένεις καίριο χτύπημα στη κατοχική κυβέρνηση. Δεν έχουν ούτε την επιχειρησιακή ικανότητα , αλλά ούτε καν τη νοητική ικανότητα να αντιληφθούν σε πια εποχή ζούν. Θεωρούν τον ''φασισμό'' (;;!) της ΧΑ μέρος του εξουσιαστικού ''συστήματος'' και ενώ τις προηγούμενες δεκαετίες αναλώνονταν σε αντιφασιστικές πορείες, (ειλικρινά Ιφικράτη, συμμετείχες ποτέ σε καμία από αυτές;), τώρα επέλεξαν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του επαναστατικού τους χρέους. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι-αγωνιστές από τους οποίους προσδοκείς παράλληλη επαναστατική δράση. Ρεμάλια του κερατά είναι, ικανά για κανένα τέτοιο χτύπημα, άντε και καμία τράπεζα (πουτάνες-κόκα,ακριβό το σπόρ).
      Όσον αφορά τη ΧΑ και γιατί επικρινώ τη στάση του Αμυρά έναντί της. Η ΧΑ νυχθημερών καταφέρεται , με δηλώσεις των στελεχών, κατά της ληστροκατοχικής κυβέρνησης και των παγκόσμιων εξουσιαστών (με τέτοια φρασεολογία). Ο εχθρός άρα είναι κοινός, με τον Αμυρά να οραματίζεται ένοπλη πάλη και ανατρόπή και τη ΧΑ να επιλέγει την εκλογική πάλη (προφανώς γιατί κρίνει ότι δεν έχει άλλη επιλογή-δυνατότητα) Από που πηγάζει αυτή η ανάγκη του Αμυρά να τους καταδείξει ως ανεπαρκείς δε καταλαβαίνω. Γιατί πχ εμπαθώς τους ρώταγε ξανά και ξανά σε τηλεοπτική εκπομπη αν καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται ; Τι κέρδιζει δλδ ο Αμυράς παρουσιάζοντας τους ΧΑυγίτες ως ιδεολογικούς κωλοτούμπες ή ανειλικρινεις, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ; Δεν αντιλαμβάνεται (δε βλέπει γύρω του) ότι μια τέτοια δήλωσή τους (άρνηση ολικής καταδίκης της βίας) μπορεί να αλλοιωθεί και να χρησιμοποιηθεί από τους μηχανισμούς του καθεστώτος εναντίων τους στις λαικές μάζες, στις οποίες τόσο ελπίζουν; Δε βλέπει τόσο καιρό τα "όπλα μαχητικού τύπου, πλαστικών σφαιριδίων" και τους πλάστρες, να βαφτίζονται φονικά οπλοστάσια; Τις προφυλακίσεις βασισμένες σε ανώνυμους μάρτυρες; Τα φωτογραφικά νομοθετήματα με αναδρομική ισχυ΄;
      Για τους εχθρούς της ΧΑ και τι έλεγαν πρίν αυτή εισέλθει στο κυνοβόυλειο και τι έγινε στη συνέχεια, δε θα διαφωνήσω. Δε σου κρύβω ότι υπήρξα επικριτής της ΧΑ και προσώπων στους κολπους της (και πρίν και μετά). Δε μπορώ όμως να μη παραδεχτώ, ότι αν η ηγεσία της (την οποία και επέκρινα ως ανεπαρκή έναντι των καταστάσεων) είχε ακολουθήσει άλλη τακτική, η ΧΑ θα ήταν ακίνδυνη για το σύστημα πολλά χρόνια τώρα. Άρα η δική μου κρίση της καταστάσεως ήταν ανεπαρκής και αναγκαστικά σε σημεία αναθεώρησα. Ισως λοιπόν κάνω λάθος και τώρα για τον Αμυρά, μέχρι να διαψευστώ όμως από πράξεις και όχι λόγια, επέτρεψε μου να κρατώ τις επιφυλάξεις μου και να θεωρώ κάποιες θέσεις του ύποπτα, αλλά και επιζήμια, αφελείς.
      Βαφειάδης Γιάννης

      Delete
    2. @ Bαφειάδη Γιάννη:

      Ευχαριστώ καταρχάς για το εμπεριστατωμένο σχόλιο σου.

      Λοιπόν, σε σχέση με τις πρώτες παραγράφους δεν έχω κάποια διαφωνία.
      Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά αφετέρου καταννοώ και την τακτική του Ιφικράτους
      να κάνει δημόσια έκκληση σε άπαντες για πλήγματα ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση
      και όχι σε αλληλοεξόντωση, τουλάχιστον επί του παρόντος. Ασχέτως αν όπως είπες και
      εσύ κάτι τέτοιο για ποικίλλους λόγους δεν θα καταστεί κατά πάσα πιθανότητα δυνατόν.
      Αλλά καλώς κάνει και προπαγανδίζει την ιδέα αυτή.

      Όσον αφορά την τρίτη παράγραφο σου, επίσης βρίσκω λογικές τις ενστάσεις σου.
      Φαντάζομαι ότι ο Ιφικράτης όμως δεν έχει πρόβλημα με την χρυσή αυγή να κατεβαίνει
      στις εκλογές(ασχέτως αν διαφωνεί με την προσέγγιση αυτή), αλλά όταν η χρυσή αυγή αποκαλεί ως 'τρομοκρατία' οποιαδήποτε σκέψη, πόσο μάλλον προπαγάνδα, για σύγκρουση με το κατοχικό καθεστώς και ανάληψη επαναστατικής δράσεως(όχι απαραιτήτως ένοπλης, αλλά για να το θέσω καλύτερα, επαναστατικής οργανώσεως ενός αντικαθεστωτικού κινήματος και όχι κομματικής με κοινοβουλευτικό προσανατολισμό όπως της χρυσής αυγής), είναι λογικό να αισθάνεται ότι απειλείται, ότι θα αποκληθεί ως 'προβοκάτωρ' και τα συναφή(όπως και έχει ήδη συμβεί).

      Δηλαδή με αυτό που λες για δύο επιλογές(και εκλογές και επαναστατική δράση)
      δεν διαφωνώ θεμελιωδώς. Αλλά θα πρέπει και οι δύο πλευρές να αναγνωρίσουν στην άλλη το
      δικαίωμα δράσεως και υπάρξεως. Οπότε όταν αποκαλείται ο Ιφικράτης ως 'προβοκάτορας' ελέω
      της διαφορετικής τακτικής του, έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί και να αντεπιτεθεί προπαγανδιστικώς.

      Σε σχέση με το τελευταίο ζήτημα:
      Ο χρόνος θα δείξει για όλους.
      Πάντως πλην του 'μηδένα προ του τέλους μακάριζε'
      οι πρόγονοι μας, μας παρέδωσαν και ένα άλλο σοφό
      ρητό:

      'Ουδέν κακόν αμιγές καλού'.
      Ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο
      υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρίζου.


      Delete