Tuesday, November 26, 2013

Εύγε στην Εβραϊκή κοινότητα Αθηνών


Η καθ' όλα νόμιμη και ηθική στάση της παραδειγματίζει τους Έλληνες στο να σφυρηλατούν την Ελληνική Αλληλεγγύη. 

Οι Έλληνες πρέπει να συμμετέχουν σε αιμοδοσίες για Έλληνες που έχουν ανάγκη από αίμα. 

Κάθε εθνοφυλετική και εθνοθρησκευτική κοινότητα πρέπει πρώτα και πάνω απ' όλα να ενδιαφέρεται για τα δικά της μέλη.
 
Το κείμενο που ακολουθεί είναι απο την ιστοσελίδα της εβραϊκής κοινότητος Αθηνών


ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η δημιουργία ενός αποθέματος αίματος, άμεσα διαθέσιμου για χρήση από τα μέλη της Κοινότητας, είναι ένας κρίσιμος ρόλος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, η χαμηλή συμμετοχή στις αιμοδοσίες των τελευταίων ετών έχουν εξαντλήσει το απόθεμα τόσο, ώστε να μην μπορεί πια να ανταποκριθεί στις ανάγκες – ενδεικτικά, στην τελευταία αιμοδοσία κινητοποιήθηκαν μόνο 25 άτομα από ένα κοινό 600 ατόμων (μέλη ηλικίας 18 – 60), ενώ από τις 30 μονάδες αίματος που διετέθηκαν σε ομόθρησκους κατά το 2009, δεν επεστράφη καμία.

Το αίμα αυτό μπορεί να το χρειαστεί οποιοδήποτε μέλος της Κοινότητας ανά πάσα στιγμή, και η δημιουργία ενός επαρκούς αποθέματος είναι ζωτικής σημασίας, καθώς και η παρουσία των μελών στις αιμοδοσίες, καθώς η συγκέντρωση είναι τόσο μικρή που υπάρχει ο κίνδυνος να μην δικαιούμαστε πια συνεργείο αιμοληψίας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εμφανιστεί κανείς στην αιμοδοσία της Κοινότητας, που γινεται δυο φορές το χρόνο σε ώρα και μέρος που ανακοινώνεται από πριν.

Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί ανα πάσα στιγμή να δωσει αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, και να δηλώσει ότι επιθυμεί να σταλεί στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» υπέρ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Λεωφόρος Μεσογείων 154, Χολαργός

Ώρες Αιμοληψίας: Δε-Σα 08.00-14.00

Προσοχή: να δηλώθει οτι αφορά την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών .

Παρακαλείστε να μας ενημερώσετε για την δωρεά, ώστε να συμπεριληφθείτε στους καταλόγους αιμοδοτών της Κοινότητας.

5 comments:

  1. Ιφικράτη να σε ρωτήσω,μια αντίστοιχη(;) ενέργεια είχε γίνει στο παρελθόν από την ΧΑ.Θυμάμαι αντιδράσεις από τα ΜΜΕ για λογικές μίσους κτλ.Θεωρείς οτι θα τύχει της ίδιας έκτασης και ιδίων σχολίων στα καθεστωτικά ΜΜΕ;Η ερώτησή μου δεν έχει να κάνει με εκθειασμό της ΧΑ,ούτε έχει τη λογική κλάψας το ότι επειδή το μισελληνικό κράτος αντιδρά εναντίων των Ελλήνων και τέτοιων ενεργειών δεν πρέπει να γίνονται.Συμφωνώ ότι το ζητούμενο είναι το τι κάνουμε εμείς.

    ReplyDelete
  2. Όπως σωστά λές, δεν έχει νόημα η κλάψα. Ούτε μας απασχολεί η ΧΑ. Αυτό που μας απασχολεί είναι να εθιστεί ο Λαός μας στην Ελληνική Αλληλεγγύη. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαιτέρως το πώς αντέδρασαν τα ΜΜΕ στο παρελθόν.

    Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι πώς πρέπει να σχεδιάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες από προπαγανδιστικής και επικοινωνιακής απόψεως.

    Η αλληλοβοήθεια μεταξύ Ελλήνων πρέπει να εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα ταυτοχρόνως: οικονομικό, πολιτισμικό, κοινωνικό, υγειονομικό.

    Η δική μου συμβουλή είναι η εξής: όταν γίνονται αιμοδοσίες και συσσίτια για Έλληνες να προηγείται καλός επικοινωνιακός και προπαγανδιστικός σχεδιασμός.

    Ένα παράδειγμα, αδόκιμο μεν, αλλά σχετικό με τον επικοινωνιακό σχεδιασμό. Πριν από αρκετές δεκαετίες στις ΗΠΑ οι οργανώσεις ομοφυλοφίλων ήθελαν να νομιμοποιήσουν στην λαϊκή συνείδηση τις παρελάσεις, τους γάμους, τις υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Ζήτησαν την βοήθεια ειδικών σε θέματα δημοσίων σχέσεων, ψυχολογίας, και επικοινωνίας. Έκαναν πολλά λάθη στην αρχή, αλλά σιγά-σιγά απέκτησαν εμπειρία στο πώς να αντιμετωπίζουν τις αντιδράσεις των αντιπάλων.

    Εδώ έχουμε διαφορετικό μεν, αλλά κοινό πρόβλημα. Πώς προετοιμάζουμε καταλλήλως τα μμε και την κοινή γνώμη για να συνηθίσουν στο να βλέπουν εικόνες Ελληνικής Αλληγγύης ως απολύτως φυσιολογικές; Απάντηση με προσεκτικό επικοινωνιακό σχεδιασμό με την βοήθεια ειδικών στην προπαγάνδα και στην κοινωνική ψυχολογία. Δεν αρκεί να πεις ότι "θα δώσουμε φαγητό, εργασία, και αιμοδοσία μόνο σε Έλληνες".

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
  3. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πολύ δύσκολο αν ψηφίσει η προδοτική κυβέρνηση το "αντιρατσιστικό", που θα απαγορεύει όλες τις εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που απευθύνονται μόνο σε Έλληνες.

    ReplyDelete
  4. «Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πολύ δύσκολο αν ψηφίσει η προδοτική κυβέρνηση το "αντιρατσιστικό", που θα απαγορεύει όλες τις εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που απευθύνονται μόνο σε Έλληνες.»

    Δεν πειράζει. Θα αποτελέσει καλή προπαγάνδα για μας όταν ο Ελληνικός λαός βλέπει Έλληνες να συλλαμβάνονται λόγω πράξεις αλληλεγγύης.

    «Η δική μου συμβουλή είναι η εξής: όταν γίνονται αιμοδοσίες και συσσίτια για Έλληνες...»

    Δεν ήσουν κατά των συσσιτίων προηγουμένως;

    ReplyDelete
  5. Περίεργο που δεν έχεις επικροτείς (τουλάχιστον σε σημείο να αφιερώνεις άρθρο) ανάλογες ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Γιατί έτσι;

    ReplyDelete