Wednesday, April 26, 2023

Η ευρωπαϊκή αυτοκρατορία πρέπει να καταστραφεί

 


Χάρτης της Μικράς Ασίας το -89, που δείχνει ρωμαϊκές επαρχίες και κράτη-πελάτες της Ρώμης, καθώς και τα Ποντιακά εδάφη.


Μετά την καταστροφή της Κορίνθου το -146 και την ήττα της Αχαϊκής Συμπολιτείας από τον Λεύκιο Μόμμιο, αρκετοί ομόθρησκοι θεωρούν ότι η ρωμαϊκή πανώλη επεκράτησε ολοκληρωτικώς στην Ελληνική επικράτεια.

Και όμως, σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, έχουμε τους Μιθριδατικούς πολέμους. Ένας Πόντιος βασιλεύς αμφισβητεί ευθέως την ρωμαϊκή κατοχή της Ελλάδος.

Εκτός του Μιθριδάτου, εκείνη την εποχή υπάρχουν δύο ελληνιστικές αυτοκρατορίες, των Πτολεμαίων και των Σελευκιδών. Θα μπορούσαν να είχαν συμμαχήσει όλοι τους, και να είχαν τσακίσει την ρωμαϊκή λαίλαπα.

Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Ηττηθήκαμε από τους βαρβάρους και το πληρώνουμε μέχρι σήμερα, επειδή για πάνω από 100 χρόνια δεν χαράκτηκε υψηλή στρατηγική για την αντιμετώπιση της ρωμαϊκής επεκτακτικότητος.

Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε από την ρωμαϊκή κατάκτηση, είναι ότι αν δεν χαράξουμε υψηλή στρατηγική για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής επεκτατικότητος, θα αφανιστούμε από τον χάρτη της Ιστορίας.

Για το καλό της Ελλάδος, δεν αρκεί να αφανιστεί η νεο-οθωμανική αυτοκρατορία, πρέπει να αφανιστεί και η ευρωπαϊκή αυτοκρατορία=ΕΕ.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζει τον ρόλο που έπαιζε στην αρχαιότητα η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Επεκτείνεται διαρκώς εις βάρος των Ελληνικών γεωπολιτικών συμφερόντων, έχοντας δημιουργήσει κράτη-πελάτες, και πολιτικούς-πελάτες, οι οποίοι δουλικώς εργάζονται για την επέκτασή της. 

Τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος ήταν πάντα αντίθετα με τα συμφέροντα της Ρώμης, και είναι πάντα αντίθετα με της ΕΕ. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία παραλίγο να αφανίσει τον Ελληνισμό, αφαιρώντας του την πολιτική και θρησκευτική του ανεξαρτησία. Το ίδιο κάνει σήμερα και η ΕΕ σε πολλαπλά επίπεδα. 

Κάποιοι Έλληνες ηγεμόνες, όπως ο Φίλιππος ο Ε', διαβλέποντας τον ρωμαϊκό κίνδυνο, συμμάχησαν με εχθρούς της Ρώμης. 

Ο Φίλιππος ο Ε' συμμάχησε με τους Καρχηδονίους κατά τον Β΄ Καρχηδονιακό πόλεμο με στόχο να εκδιώξει τους Ρωμαίους από τα παράλια της Ιλλυρίας. Δυστυχώς δεν υπήρξε συνεκτική και μακροπρόθεσμη υψηλή στρατηγική για το πώς θα συντρίψουμε τους Ρωμαίους. 

Σήμερα δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος με την νέα ρωμαϊκή αυτοκρατορία η οποία έχει αναδυθεί στα βορειοδυτικά μας σύνορα. 

Europa delenda est

No comments:

Post a Comment