Wednesday, April 26, 2023

Όχι στην ηλεκτρονική σκλαβιά

 

ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζονται να μας επιβάλλουν κεντρικά ψηφιακά νομίσματα, digital dollar, digital euro. Σκοπός τους είναι ο ολοκληρωτικός έλεγχος των συναλλαγών μας.

Άλλο τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα, τα οποία παρακάμπτουν τον κεντρικό τραπεζικό έλεγχο και λειτουργούν ως peer-to-peer μηχανισμοί, και άλλο τα ηλεκτρονικά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών.

Πρόκειται για ηλεκτρονική δικτατορία.

Φυσικά οι προπαγανδιστές της ΕΕ θα εφεύρουν διάφορα προσχήματα, "πάταξη της φοροδιαφυγής, της τρομοκρατίας, κ.α.".

Στην πραγματικότητα αποσκοπούν στην πάταξη της ελευθερίας μας. Θα μετατρέψουν την παρακολούθηση των συναλλαγών σε μηχανισμό κατασκοπείας των πολιτών.

Το κράτος όχι μόνον θα ξέρει πότε, πού, και τί αγοράζουμε, αλλά θα ακυρώνει συναλλαγές τις οποίες αυτό θα θεωρεί "παράνομες", "ανήθικες".

Σε ένα μελλοντικό λοκντάουν, αν έχει επικρατήσει η δυστοπία μίας κοινωνίας χωρίς μετρητά, οι κινήσεις των πολιτών θα περιορίζωνται από την κεντρική τράπεζα.

Η ΕΚΤ θα μπορεί να επιβάλλει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι των πολιτών να απενεργοποιείται αν ένας πολίτης απομακρυνθεί πάνω από 100 μέτρα από το σπίτι του. Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι θα συνδέεται με ένα συγκεκριμένο έξυπνο κινητό, το οποίο με την σειρά του, θα δίνει σήμα online για την γεωγραφική θέση του πολίτου.

Με το ψηφιακό ευρώ η ΕΕ θα αποκτήσει την δυνατότητα αυτομάτου δεσμεύσεως των καταθέσεων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, πρέπει να σταθούμε απέναντι στην προσπάθεια δημιουργίας μιας ψηφιακής κοινωνίας χωρίς μετρητά.

Η ανωνυμία των συναλλαγών αποτελεί θεμέλιο της ατομικής και της συλλογικής ελευθερίας.

Εκτός των ατομικών ελευθεριών, τίθεται ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Στα πλαίσια του ηλεκτρονικού πολέμου, ή και ενός κλασσικού πολέμου, το δίκτυο ηλεκτροδοτήσεως αποτελεί βασικό στόχο. Αν πέσει το ηλεκτρικό δίκτυο, δεν θα μπορούν να γίνουν συναλλαγές και άμεσα θα προκληθεί πανικός και οικονομική κατάρρευση, εξαιτίας των τυράννων που επιθυμούν μία κοινωνία χωρίς μετρητά.

Συν ότι θα πολλαπλασιαστούν οι οικονομικές απάτες από χάκερς και το οργανωμένο έγκλημα που εξειδικεύεται στην απόσπαση χρημάτων σε ηλεκτρονική μορφή. Και φυσικά οι τράπεζες όπως σήμερα δεν θα έχουν καμμία ευθύνη για τις απώλειες χρημάτων των πολιτών.

Μία κοινωνία χωρίς μετρητά είναι κάτι πολύ χειρότερο από μία τυραννία. Είναι ένα σάπιο πτώμα. Η ανωνυμία των συναλλαγών αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την ύπαρξη μίας ευημερούσας κοινωνίας.

No comments:

Post a Comment