Monday, March 5, 2018

Επικεντρωνόμαστε στα αίτια και όχι στα συμπτώματα του κοινωνικού εκμαυλισμού


Όσοι αίλλυνες από την μία μεριά οδύρονται για τους πρόσφατους εξευτελισμούς που υφίσταται η Ελλάς από την Τουρκία, αλλά από την άλλη μεριά αποτάσσουν την Επανάσταση εναντίον του ρωμέικου καθεστώτος, είναι συνυπεύθυνοι για όσα κακά συμβαίνουν.

Όσο οι Έλληνες αρνούνται να συγκροτηθούν πρώτα σε επαναστατικό Κόμμα, μετά σε επαναστατικό Καθεστώς, και τέλος σε νέο Έθνος, θα υφίστανται από τους ρωμιούς συνεχείς εξευτελισμούς.

Οι ρωμιοί ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό για την Ελλάδα. Πράττουν όπως έχουν συνηθίσει τους τελευταίους 17 αιώνες, και όπως τους έχουν διδάξει τα ινδάλματά τους: οι άγιοί τους, οι προφήτες τους, οι βασιλείς τους, οι αυτοκράτορές τους.

Δεν πρόκειται να αλλάξουν την συμπεριφορά τους, εκτός και αν ανατραπούν από την εξουσία.

Τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα στο παρελθόν μέσα στο ρωμέικο ψευδοκράτος, ώστε να λένε κάποιοι αίλλυνες "τί κακό πάθαμε τώρα". Ούτε η Ελλάς έζησε εποχές χωρίς εξωτερικούς εχθρούς, ώστε να λένε κάποιοι αίλλυνες, "τώρα έχουμε άλλα προβλήματα, ας μην διχαζόμαστε".

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για διαχωρισμό και επανάσταση. Όσο περισσότερο σαπίζει και διαλύεται το ρωμέικο καθεστώς, τόσο πρέπει να φουντώνει η Ελληνική επαναστατική φλόγα.

Το σήριαλ με τους δύο αιχμάλωτους στρατιωτικούς των τελευταίων ημερών περιγράφει ανάγλυφα την ψυχή των αιλλύνων και των ρωμιών. Βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στον βούρκο της πολιτικής αγνοίας, ασχολούνται με τα συμπτώματα και όχι με τα αίτια του κοινωνικού εκφυλισμού.

Η ουσία των περισσοτέρων "πατριωτικών" σχολίων στο διαδίκτυο είναι το "πόσο μας εξευτελίζει αυτή η κυβέρνηση", και όχι το πόσο εκμαυλισμένοι είναι όσοι αρνούνται να οργανωθούν πολιτικώς για την ανατροπή του ρωμέικου ψευδοκράτους.

Η πολιτική τακτική και στρατηγική των Ελλήνων πρέπει να επικεντρώνεται στα αίτια και όχι στα επιφαινόμενα. Πρέπει να καυτηριάζουμε ανηλεώς ακόμη και την ελαχίστη συμπάθεια που τρέφουν κάποιοι προς το ρωμέικο καθεστώς και τους μισελληνικούς θεσμούς τους.

Αν δεν κατεδαφίσουμε το ρωμέικο ψευδοκράτος, θα αφανιστούμε ως Έθνος. Όποιος δεν είναι μαζί μας σε αυτόν τον σκοπό, είναι εναντίον μας. #ιερακς

3 comments:

  1. Πρέπει να γίνει μια αρχή. Ας είναι αρχή η κριτική αποδόμησης για την καταστροφή των υφιστάμενων αξιών. Η καταστροφή του ηθικού μητρώου που χρησιμοποιεί σήμερα η οντότητα που αποκαλούμε ελληνικό έθνος.
    Είναι γεγονός οτι οι αξίες είναι αντικειμενικώς ριζωμένες σε βαριά απώτερη και πρόσφατη πνευματική παρακαταθήκη.
    Η ΙΕΡΑΚΣ έχει συναίσθηση και πράττει την αποδόμηση αλλά και στην συνέχεια τη δημιουργία και την σύνθεση του καινούριου στην θέση της υφισταμένης επικρατούσας.
    Θα ήθελα όμως στο πρώτο σκέλος να γίνει πιο επαγγελματική και συνειδητά οργανωμένη δουλειά.
    Θέλω να πω οτι απ' όσο έχω παρακολουθήσει το ιστολόγιο της ΙΕΡΑΚΣ γίνεται κατά καιρούς μια κριτική σε πρόσωπα που άσκησαν κάποια πνευματική επίδραση στην παιδεία του ελληνικού έθνους (πχ Περικλής Γιαννόπουλος, Εθνικός Ύμνος Δ. Σολωμού κ.α που μου διαφεύγουν) όμως αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να γίνει μια κριτική είτε προς το θετικό είτε όχι, όλης της πνευματικής παρακαταθήκης που αφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα που ασκούν βαρύνουσα έλξη στον σύγχρονο έλληνα. Διότι μπορεί ναι μεν κάποιος έλληνας να γοητεύεται από τους μηδικούς πολέμους, τις Θερμοπύλες, την αριστοτεολική αντίληψη, την Ισιόδια θεογονία αλλά από την άλλη να του ασκεί γοητεία η καλλιτεχνική μεγαλοφυία π.χ. του Μακρυγιάννη, του Διονυσίου Σολωμού, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, κ.α επηρεασμένων από την χριστιανική παιδεία και αντίληψη.
    Πρέπει να μπουν κάποια στιγμή πρόσημα με συντελεστές βαρύτητας για όλες τις δυνάμεις που έχουν ασκήσει πνευματική επιρροή στον έλληνα.
    Πρέπει να γίνει ένα κλείσιμο των βιβλίων εσόδων εξόδων και λογαριασμών αλλιώς δεν το βλέπω να ξεφορτωνόμαστε εύκολα, πρώτα πρώτα από μέσα μας, την βυζαντινή λούγκρα.

    ReplyDelete
  2. Πολύ σωστά!
    Ως προς την κατάσταση των στρατιωτικών, ας αφήσουν την κλάψα και ας σκεφθούν πόσοι συμπαραστάθηκαν στους στρατιώτες που αρνήθηκαν να κάνουν τις φιλιππινέζες των λαθροεισβολέων;
    Πέρασαν στρατοδικείο και αθωώθηκαν! Μετά την απόφαση του στρατοδικείου γιατί δεν ξεσηκώθηκαν όλοι όσοι έκαναν παρόμοιες αγγαρείες να αρνηθούν με την σειρά τους τους εξευτελισμούς που επιβάλλει η τωρινή χούντα; Θα μπορούσε να γίνει μεγάλη αναταραχή στο στράτευμα και μπορεί οι καθεστωτικοί να άλλαζαν, λίγο έστω, συμπεριφορά. Να δείξουν κάποιο είδος αντίστασης τέλος πάντων...
    Τους έφαγε το δε βαριέσαι... και μετά πιάνονται αιχμάλωτοι...

    ReplyDelete
  3. http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/elliniki-ithagenia-allages-pou-diefkolynoun-mionoun-to-chrono-apoktisis-tis/

    ετοιμαζουν οι ρωμιοι κ αλλες ελληνοποιησεις αλλοδαπων .βυζαντιο φτιαχνουν

    ReplyDelete