Wednesday, September 7, 2016

Η μαζική ποινικοποίηση του Ελληνικού πληθυσμού εξ αιτίας της φορολογικής νομοθεσίας



Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που απειλεί την Ελλάδα λόγω της πολιτικής αφελείας αρκετών συμπολιτών μας, αλλά και λόγω της δολίου συμπεριφοράς πολλών διανοουμένων που υποστηρίζουν την «πάταξη της φοροδιαφυγής», είναι η μαζική ποινικοποίηση και ομηρία της κοινωνίας.

Η λεγομένη πάταξη της φοροδιαφυγής, τιμωρεί την πράξη ασχέτως φορολογικής επιβαρύνσεως των πολιτών. Δηλαδή είτε η συσσωρευτική φορολογία αγγίζει το 10% είτε το 90% του εισοδήματος των πολιτών, είναι παντελώς αδιάφορο για τις κατοχικές κυβερνήσεις και τους υποστηρικτές της ποινικοποιήσεως της φοροδιαφυγής.

Το ζήτημα είναι ότι ένας εσμός αντικοινωνικών διανοουμένων που σιτίζεται από το κράτος, υποστηρίζει την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του το ύψος της φορολογικής επιβαρύνσεως, ούτε αν η φορολογία αποτελεί νόμιμη πράξη.

Όταν λοιπόν ένας υπουργός οικονομικών ωρύεται ότι θα στείλει στην φυλακή τους φοροφυγάδες, και κάποιοι ηλίθιοι τον συγχαίρουν, δεν κατανοούν ότι δυνητικώς ο εν λόγω υπουργός μπορεί να καταστήσει υποδίκους όλους τους Έλληνες πολίτες, διότι η ποινικοποίηση αφορά την πράξη, ασχέτως του ύψους των φορολογικών συντελεστών.

Αυτό σημαίνει ότι το παρασιτικό κράτος μπορεί να αρπάζει όποιο ποσόν θέλει από τους πολίτες, θεωρητικώς ακόμη και το 100% του εισοδήματος, και συγχρόνως να απειλεί τους πάντες με φυλάκιση, με το πρόσχημα της πατάξεως της φοροδιαφυγής.

Όταν λοιπόν ποινικοποιείς μία συμπεριφορά (την φοροδιαφυγή), αλλά συγχρόνως δεν θέτεις όριο στο ύψος της φορολογικής επιβαρύνσεως, μπορείς να καταστήσεις υποδίκους όλους τους Έλληνες εν μία νυκτί. Θεωρητικώς μπορείς να επιβάλλεις συντελεστή 60% στον φπα και 80% στον φόρο εισοδήματος, και όποιος αρνηθεί να τον καταβάλλει, θα θεωρείται υπόδικος.

Την μεγαλύτερη ζημία στο ζήτημα της φορολογίας την έχουν κάνει οι κρατικοδίαιτοι διανοούμενοι που ωρύονται κατά της φοροδιαφυγής.

Οι Έλληνες πρέπει να ποινικοποιήσουν την φορολογία, όχι την φοροδιαφυγή.

Η φορολογία πρέπει να αποτελεί αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Το κράτος μπορεί να συντηρείται με ένα σωρό εναλλακτικούς τρόπους(ίδε alternatives to taxation)

1 comment:

  1. και τι κάνεις με τους κλέφτες ή τις πολυεθνικές; τους αφήνεις να αλωνίζουν ελεύθερα; Ο πόλεμος είναι επικοινωνιακός και σίγουρα όποιος στρέφεται κατά της φορολογίας θα κατηγορηθεί σαν "πράκτορας" των παραπάνω.

    ReplyDelete