Friday, September 30, 2016

"Ο Ερντογάν αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης". Και λοιπόν;



"Ο Ερντογάν αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης", γράφουν πανικόβλητες αρκετές ιστοσελίδες και εφημερίδες, εμποτίζουσες τον Ελληνικό Λαό με το δηλητήριο του γραικυλισμού, και υπονοούσες ότι η Ελλάς θα πρέπει να τηρεί ευλαβικώς την Συνθήκη της Λωζάνης.

Μόνον ανιστόρητοι και γραικύλοι υπερασπίζονται μία συνθήκη προϊόν εκβιασμού, στρατιωτικής και πολιτικής ήττας του 1923.

Για ποιό λόγο οι Έλληνες να μην αμφισβητούν την Συνθήκη της Λωζάνης; Επειδή την αμφισβητεί ο Ερντογάν; Και λοιπόν;

Βασικός κανών διπλωματικής ιστορίας: οι διεθνείς συνθήκες υπογράφονται μόνον για έναν λόγο. Για να καταπατώνται. Και ύστερα να υπογράφωνται νέες συνθήκες που θα αντανακλούν την νέα πολιτική πραγματικότητα.

Θέλουμε ή δεν θέλουμε να απελευθερώσουμε τα Πατρογονικά εδάφη της Μικράς Ασίας; Αν ναι, τότε και εμείς πρέπει να αμφισβητούμε την Συνθήκη της Λωζάνης.

Αφού ο Ερντογάν ζητά νησιά του Αιγαίου, δικαιούμαστε και εμείς να ζητάμε πόλεις της Ιωνίας.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται η κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα να δηλώσει κάτι τέτοιο. Αλλά οι απλοί Έλληνες πολίτες οφείλουν να κάνουν τέτοιες δηλώσεις και να βλέπουν με θετικό μάτι την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Βεβαίως υπάρχει ο φόβος ότι υπό το υπάρχον καθεστώς, θα χάσουμε και τα εδάφη που κρατήσαμε από την συνθήκη της Λωζάνης. Σωστά. Αλλά η δική μας εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να ευθυγραμμίζεται με την εξωτερική πολιτική των ελληνόφωνων γραικύλων.

Η δική μας εξωτερική πολιτική πρέπει να αντανακλά το Ελληνικό Imperium.

Αν διαπράξουμε το εγκληματικό λάθος να ψαλιδίσουμε τις διεκδικήσεις μας ευθυγραμμιζόμενοι με την κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα υπό καθεστώς φόβου ότι θα χάσουμε τα υπάρχοντα εδάφη, τότε όντως θα τα χάσουμε διότι η παρούσα κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερασπιστεί την Συνθήκη της Λωζάνης στην πράξη. Μόνον στα λόγια. Αρνείται να υπερασπιστεί ο,τιδήποτε Ελληνικό, παρά μόνον την καρέκλα της εξουσίας.

Οι ανεξάρτητες ιστοσελίδες και τα ανεξάρτητα μμε, αν θέλουν όντως να αποκαλούνται ανεξάρτητα, πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν γραμμή από τα καθεστωτικά μμε, τα οποία κλαψουρίζουν για την στάση του Ερντογάν.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αποδεχτούν ότι η προϋπάρχουσα ασυμμετρία ισχύος στην δημογραφία και στην οικονομία μεταξύ των δύο χωρών, ενετάθη κατά την διάρκεια των μνημονιακών κυβερνήσεων και συνεπώς η νεο-οθωμανική πλευρά θα προσπαθήσει να αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα αναθεωρούσα τις διεθνείς συνθήκες. Είτε μονομερώς, είτε δια της ενδοτικής πολιτικής της κατοχικής κυβερνήσεως Τσίπρα.

Χρέος των ανεξαρτήτων διαδικτυακών μέσων είναι να ΜΗΝ σπέρνουν τον πανικό στους Έλληνες. Αντιθέτως να συνειδητοποιούν ότι μαζί με τους διαφαινόμενους κινδύνους, αναφύονται και πολλές ευκαιρίες.

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να προπαγανδίσουμε την άποψη ότι και εμείς από την πλευρά μας αμφισβητούμε την Συνθήκη της Λωζάνης, και διεκδικούμε την απελευθέρωση των υποδούλων Πατρογονικών εδαφών της Μικράς Ασίας.

No comments:

Post a Comment