Wednesday, September 7, 2016

Πολιτική δημογραφία και δημογραφική μηχανική



Παρά την πολιτική ορθότητα που επικρατεί στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί διαθέτουν επιστήμονες και πανεπιστημιακές έδρες που ασχολούνται σοβαρώς με τα δημογραφικά φαινόμενα.

Ο κοινωνιολόγος Jack Goldstone κατά πολλούς είναι ο πατέρας της σύγχρονης πολιτικής δημογραφίας, ενός επιστημονικού κλάδου που ασχολείται με τις πολιτικές επιπτώσεις των δημογραφικών αλλαγών σε μία κοινωνία.

Οι μηχανισμοί δημογραφικών αλλαγών (γεννήσεις, θάνατοι, γήρανση, μετανάστευση, αφομοίωση, επιμειξία, απέλαση, εκτοπισμός, εξορία, εποικισμός, εθνοκτονία) μετατοπίζουν διαρκώς τα σύνορα ενός κράτους, διότι αλλοιώνουν την ταυτότητα, την ζωτικότητα, και τα βιολογικά σύνορα ενός πληθυσμού.

Ένας πολιτικός στρατιώτης και κατ' επέκτασιν ένας στοιχειωδώς σοβαρός πολιτικός οργανισμός πρέπει να διαθέτει βασικές γνώσεις πολιτικής δημογραφίας, ώστε να κατανοεί, και όπου χρειαστεί να εφαρμόζει την δημογραφική μηχανική.

Μία εφαρμογή της δημογραφικής μηχανικής υπέρ της εθνικής ασφαλείας, θα ήτο η υποχρεωτική εσωτερική μετανάστευση των συμπαγών μουσουλμανικών πληθυσμών της Θράκης, ο κατακερματισμός, και η διασπορά τους σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδος, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ταυτίσεως και αφομοιώσεως των εν λόγω πληθυσμιακών στρωμάτων από την επεκτατική νεο-οθωμανική Τουρκία.

Jack Goldstone: Political Dimension of Demographic Shifts


No comments:

Post a Comment